Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden yararlanamazsam bankadaki işim riske girer mi?

Erdogan Er

Selamlar. İşyeri bunu vergi dairesinin bir kararı olmadan uygulamaz, zira onlar stopaj mükellefi olduğundan yanlış bir iş yapmaktan çekinebilirler.

Ancak gelir vergisi kesintisinde iade için işyeri başvurabileceği gibi maaşından kesinti yapılan nihai yüklenici (siz) de başvuru yapabilirsiniz. Bu nedenle ne çalıştığınız kurumla, ne de otomasyon sistemiyle uğraşmadan direk vergi dairesinden isteme şansınız var. Geçmişte ücretlilerin doğrudan talep edip daha sonra dava yoluyla geri aldığı bir çok yersiz kesinti türü oldu.

Burada talep/dava açma süresi maaşın ödendiği tarihten itibaren 30 gün olduğundan doğrudan dava açılamıyor, düzeltme/şikayet yoluna başvurmak gerekiyor. Düzeltme için vergi dairesine, oradan red gelirse şikayet için de üst birim olan gelir idaresi başkanlığına başvurmak gerekiyor. Gelir idaresi başkanlığı da reddederse 30 gün içerisinde dava açabiliyorsunuz.

Bu olayda bazı vergi daireleri, "iadeyi işvereniniz istesin" veya "rapor tarihinden önce kabul etmiyoruz" vs. diyebilir, siz yine de dilekçenizi verin. Zira gelir idaresi başkanlığının kabul etme ihtimali daha yüksek. Eğer o da reddederse mahkemenin kabul edeceğine emin olun, zira burada hak sahipliği engellilik durumuna bağlı olduğundan ve rapordan önce de engelli olunduğundan kaybetme şansınız yok gibi. 15 yıl maliyede vergi davalarında çalışmış, şimdi serbest çalışan bir vergi avukatı olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Dava açmak gibi bir niyetiniz yoksa bile idareye başvurun derim, zira dediğim gibi vergi dairesi kabul etmese bile gelir idaresi başkanlığının kabul etme ihtimali var. Bu arada 5 yıl değil de rapor tarihine kadar olan farkları da verebilirler, bu durumda dava açacaksanız bunu rapor tarihinden geriye olan kısım için açmış olursunuz.

Şimdiden kolay gelsin.

Hüseyin İlik

Merhaba Hüseyin bey,

Bu ayrıntılı ve kapsamlı yanıtınız için çok teşekkür ederim, zaman ve emek harcamışsınız, eksik olmayın. Benim iddiam rapor tarihinden günümüze kadar ki 3 aylık dönem içindi aslında. Daha öncesini düşünmedim. Ama yanıtınızdan anlıyorum ki son 3 ay için bile uğraşmam gerekecek.Açıkcası 3 X 78,5 TL için stres ve sıkıntıya değermi diye düşünmüyor değilim....

Bu aralar rahatsızlığım artmış durumda, bu nedenle bir girişimde bulunacak kadar sabrım ve enerjim yok. Fakat madem hakkım baki, daha iyi olduğum bir zaman aralığında, özellikle yazın, dilekçe verebilirim.

Tekrar teşekkür ederim,

Erdoğan :)

merhaba arkadaslar 11 04 2018 tarıhınde vergı ındırmı ıcın gondermıs oldugum raporum hakkında ankaradan bılgı aldım bana eksık evrak sebebı ıle gerı gonderıldı vergı daıresı sızı arıycak dendı

onların aramasını beklemek ıstemıyorum bu yuzden raporu verdıgım vergı daıresı buyuk mukellefler orayımı arayıp ogrenmem lazım bu rapor gerı gonderıldıgınde eksık evrak sebebı ıle benım tekrar heyete gırmem gerkıyormu benden ne eksıgını ıstemıs olabılrırler kı calısıyım ısyerınını kagıdı var raporda vergı ındırmı hakkı tık lı ıdı rahatsızlıgım net bı sekılde acıklama aynı engellı cetvelındekı gıbı yazılmıstı bu ankaranını canı cehenneme ordakı ınsallar vergı ındırmı hakkı almamamız ıcın ellerınden gelenı yapıyorlar cok canım sıkkın sımdı ben ne yapmalıyım teşekkurler.

fasfor ankars sağlık kurulu karar vermede çelişkide olduğunda film ölçüm veya detaylı bilgi isteye biliyor
Éğer rahatsızlık yürüyüş ile ilgili ise tablo 3.4 göre degerlendirme yapılıp ona göre oran verilmesini istiyor.

umut2135

yürüyüs bozuklugu degl sag kol domınant ust ekstermıte motor guc kaybı acıklamada kısı kolunu kullana bılıyor kendı oz bakım atıvıtelerıne yerıne getıremıyor yazdılar aynı engellı cetvelın dekı gıbı ama neye ıstınaden ıstedıler anlamdım emg raporlarım vardı keske ekleseydım salak gıbı sadece raporu yolladım sımdı benı aramalarını beklıycem aca vergı daıresıne gıtsem onlar benı aramadan eksık evrak dedıklerını neyse ogrenebılrmıyım ankarayı aradımda ısrarla sormama ragmen eksık evrak sebebı ıle gerı gonderıldı ne oldugunu soyleyın dedım soylemedılr :S ugrastırıyolar ıste lanet ınsanlar

umut2135

BÜYÜK MUKELLEFLERE VERMISTIM evraklarımı oraya gıdıcem en kısa zamanda ordan bılgı alıcam artık raporum 10 kasım 2017 tarıhlı yenıden heyete gırmeye ugrastırmazlar ınsallah

fasfor yeni rapor istemezler sadece doktordan ölçüm veya açıklama istemişlerdir.

umut2135

:D doktor olcum yapmadı muayene etmedı bıle sag kolunu kaldır ındır parmaklarını hareket ettır dedı gectı gıttı :D neyse 2 yıl oncesıın emg sonucları var onları gonderırım artk

@fasfor

Lütfen 2 yıl önceki emg sonuçlarıyla yetinmeyin, yeniden heyete girmeseniz bile, güncel emg sonuçlarınızı eskilerle beraber gönderin. Süreç daha da uzamasın.

Bakın ben engelli raporu almadan ve Ankaraya tüm belgeleri göndermeden önce tam 5 ay bu forumu dikkatle inceleyip, mesajları okudum. Bilen insanlarla sohbet ettim, fikir alışverişinde bulundum. Bakın abartısız söylüyorum 5 ay, eksiği vardır fazlası yoktur.... Ve sonra rapora başvurdum ve hastane gönderdi evraklarımı, bu son süreçte de sürekli hastane ile bire bir iletişimim vardı.

Sonunda, Allah'ın izniyle tabi, benimkisi nokta atışı oldu ve sorunsuz hem raporumu hem de vergi indirimimi ilk seferde aldım.

Lütfen Ankara'dan istenenleri eksiksiz yollayın, hatta fazlasını yollayın. Ne olur ne olmaz, zira her seferde aynı kişiler denk gelmiyor, bir sonrakinde evraklarınızı aynı hekimler inceleyecek diye bir kaide yok, kime denk gelirse...

Geçmiş olsun,

Erdoğan

Son düzenleme:
Erdogan Er

teşekkurler ama soyle bı durum var vergı daıresı tam bılgılendırmıyor ben rapor yaınna 2 . bı dosya koymak gerekıyormu dedıgımde rapor yeterlı dendı neyse surec uzun olsun da guc olmasın zaten 2027 allah ızın verırse emeklılık 2000 eksık gun prımım var o ara bu ısı her turlu hallederım ben alma zorunlulugm da yok 2009 sıgorta gırısım ama ugrasıyorum ıste :

vergi indirimi

arkadaslar vergi indirimi icin basvuru yaptım banka calısanı oldugum ıcın buyuk mukellefler vergı daıresınden basvuru yaptım

evıss de bılgılerım cıkmıyor ben nerden takıbını yapıcam 1 tane yer var oda rapor bakanlıga gonderıldı dıyor 3 aydır oyle

fasfor

Bakanlığı arayın o zaman, ne zaman teslim ettiniz dosyanızı vergi dairesine?

fasfor

0312 415 3205- 0312 415 3206 arayıp öğrenebilirsiniz. eviss sitesinde vergi indiriminiz şirketinize tebliğ edildiği anda durumu görürsünüz.

10 04 2018 de

ozgurmeric74
orası eksık evrak sebebı ıle gerı gonderıldı dıyor ama ne oldugun soylemıyor arsıve ınemem dıyor acık acık sızın ıcın :D nasıl memur bunlar ya vallahı tobe tobe

fasfor

eksik evrak derken test veya tahlil sonucu istemişlerdir. başvuru yaptığınız vergi dairesine gidin. yazıyı ve hastane sevkini alıp hastaneye gidin. hastane gerekli evrakları gönderecektir.

ozgurmeric74

dedıgınz gıbı emg raporumu ıstemısler hastahane gıttıgımde calısanların bu kadar bılgısız olcaklarını dusnemedım duz metnı okuyolar ıslerıne ggeldıgı gıbı metın de yazan yazı aynen bu eldekı raporla emg raporunu tekrardan gondermenız veya yenıden rapor cıkarmanız dıe yazmıslar gorevlının dedıgı yenıden rapor alıcaksın bakın dedım orda sadece emg raporu ıle de olabılecegını soyledım yok ıllede yenı rapor cıkarcaksın dedıler

182 den randevu alıp yenıden rapor cıkarıcam yanı anlıyacagınız vazgectım bu ıslemlerden 2009 sıgorda gırısım zaten vergı ınıdırmı yazısı sartım yok ben ona ragmen alabılrım raporum 10 ekım 2017 yenı dıe ona ıstınaden yapabılrım dedım ama sonuc basarısız vazgectım ama dusunoyrum yenıden rapor cıkartsam 40 altında gelse o zaman ne yapıcam yenı aldıgım rapor devreye gırecegıı ıcın banka da kı ısımde rıske gırıcek vazgecmek en dogrusu dımı

fasfor

evet banada öyle olmuştu.ama tekrar rapor derken olacağı şu. sadece istedikleri tahlile bağlı polikliniğe muayene olman gerek. tekrar rapor derken sil baştan 9 poliklinik değil.onlar bilmiyor olabilir. sadece nöroloji doktoruna muayene olacaksın. muayene derken doktora durumu anlatıp evrağa kaşesini imzasını alıp puanını yazdıracaksın. görevli memurlarada emg raporunu vereceksin onlar ankaradan gelen yazıya göre yazı yazıp vergi dairesine gönderecekler.benim aynen yazdığım gibi oldu.ama 2 ay süre uzadı.

ozgurmeric74

yazdıgınız bılgıler ıcın cok ama cok tesekkur ederım son bı sorum daha var

ben raporun yenı olmasına ıstınaden cok umutluydum dırek onaylancagından sımdı diyelım gıttım emg cektırdım onu gonderttım bıde rapor oranımın dusmesı soz konusu olmıycakmı yıne olacak o yuzden vazgecmeyı dusunoyrum bu ugrastan cunku ordakı gorevlı kadın dedı yenı raporun aktıf olcak e benım oranım 40 1 puan dusse dırek cıkıyorum engellılıkden bıde ısterıne gıdıcek bunu cevabı engellı statude calısıyorum ben anlıycagınız basıma bı ton ıs cıkmazmı :S

fasfor

ankara maliyenin raporunu düşürmesi senin engelli durumunu değiştirmez. yine elindeki raporla tüm engelli haklarından faydalanırsın. sadece vergi indirimi alamazsın.ancak emg yi gönderdiğin taktirde raporunun onaylanacağı kanaatindeyim. benim de öyle olmuştu. ankara uyku testimi istemişti. gönderdim. aynen onaylandı.

fasfor mrb özgürmeriç dediği gibi benimde başıma geldi
Test istediler hastanenin iş bilmez görevlileri bana yeniden
Rapor çıkartacağız dediler hayır dedim elimdeki yazıyı baş hekime götürüp gösterdim halletti sadece testi vergi dairesine gönderdiler aynen onayladılar
Merkez sağlık kurulu sizinde onaylayacaklardır
Olumsuz olsa bile elinizdeki engelli raporunu kullanmaya devam edebilirsiniz sadece vergi indirimi dışında.

ozgurmeric74
o zaman ben heyetden degıl randevu emg raporu ıcın norolojıden randevu alıyorum emg raporumu da ankaranını ıstedıgını beyan edıp sadece onu gonderıyorum bır umut daha dogdu devam denemeye pazartesı norolojıye randevu aldım bakalım

umut2135
tesekkurler dedıgını gıbı sdece norolojı randevu alıcam emg raporumu gonderıcem ankaradan ıstendı dıye ama hastahane demez ınsallah yenıden rapor cıkıarıcaksın falan dıye gercı oyle bısey bıle deseler benım raporum 2017 kasım ayında alınmıs bır rapor neye ıstınaden yenıden cıkarıcam dıyım ınsallah emg raporunu gonderırıler bıde sızce 2014 yılından kalma emg raporum var onu da ekletıp gonderıyım mı sızce

fasfor

hayır sadece nörolojiden sevkle emg çektireceksin. emg yi ve ankaranın resmi yazısını sağlık kurulundaki görevli memura vereceksin.
onlar üst yazı ile başvuru yaptığın vergi dairesine gönderecek. vergi daireside yine resmi yazı ile ankaraya gönderecek.tekrar 9 poliklinikten muayene olmanı istemeleri ve tekrar rapor çıkartmanı istemeleri söz konusu olamaz.

ozgurmeric74

valla oyle soyledı bayan ama bılgısı olmadıgı gozlerınden bellıydı dedıgınız gıbı ben normal norolojıden aldım randevu raporu cıkardıgım hastahanenını gıttıgımde gosterscem ankaradan gelen yazıyı buna ıstınaden emg raporu ıstıyorum ben dıye ama onu nasıl rapora ılıskılendırıp hastahaneyle gonderıcem S:S

fasfor sağlık kuruluna gideceksiniz onlar norolojiye sevk edecek elinizdeki emg sonucu gösterin doktora belki kabul eder emg testi ile vergi dairesinin verdiği üst yazıyla hastane gönderecek vergi dairesine posta yolu ile
Benimde öyle olmuştu.

Üst Alt