Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vücut Geliştirme

ibrahimcataltr geldi allah ne dileğin varsa yerine getirsin.dokunduğun düşündüğün olsun.iyi olurmu sizce bu beden varmı daha önce bu kas engelini yenen bildiğin?

Dostum banada bir program yollar mısın.
Yürüyemiyorum ona göre yazarsan sevinirim. Supplementte alabilirim.
Sadece spor istasyonu ve dumbell hareketleri olabilir.

erci
Amin, inşallah.

Teşekkür ederim.

Biraz sabır, biraz dayanma gücü,

Rahatsızlık türün farklı, o yüzden verdiğim 1 haftayı uygulaman yeterli.

Durumuna göre 2. haftayı oluştururuz. :)

bLaCkRaCe
Elbette yollayabilirim,

Fakat supplement'ten ziyade; karbonhidrat ve proteinimizi şimdilik doğal yollardan alalım.

Ben bu zamana kadar kullanmadım tamamen doğal ve sabır.

Engel türünü, kilonu, boyunu vs. detaylı bilgileri özelden gönder uygun bir program yazayım

:)

bu boyun ağrısı için sanırım.birde omur ilik kanalının açılması için.kolların ağırlığı ve yürüme için ne önerirsiniz.ben memurum.kaza üstünden tam 1 yıl geçti.iş çıkışı kazma kürek alıp babamların tarlasına çapa,budama,kazma ,sulama ne kadar ağır iş varsa yapmaya gidiyorum ama.birde boynumu öne arkaya verebiliyorum da sağa sola eğdiğimde ağrıyor yan kaslar. ibrahimcataltr

Son düzenleme:
erci

1 haftayı boyun ve omuz ve sırt için çalışalım.

2. hafta programına da yürümeyle ilgili bir antrenman yazayım.

1 hafta sabredin :)

İyi olacak inşallah.

sa%C4%9Fl%C4%B1kl%C4%B1-ya%C5%9Fam.jpg

[SIZE=6]BUGÜN BÜYÜK GÜN[/SIZE] :)

ÖZEL MESAJ YOLUYLA PROGRAM GÖNDERDİĞİM ARKADAŞLARA
1. HAFTA PROGRAMI HAYIRLI OLSUN
BUGÜN İLK GÜNÜNÜZ
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR YAPMANIZ ŞART.

ÖZEL MESAJDAN ÖZEL PROGRAM İSTEYEN BAZI ARKADAŞLARA PROGRAMI GÖNDERMEDİM
O GÖNDERMEDİĞİM ARKADAŞLAR PROGRAMLARINI
15 MAYIS PAZAR GÜNÜ ALACAKLARDIR.​

Sırada bekleyenlere,

Programları gönderilmiştir.

Programını almayan arkadaşlar; pazar günü görüşürüz.

İlgilenmek isteyip de yapamam diyen var mı? "Evet var"
Sabah Saat 08:00 da işe gidiyorum kardeşim. Akşam Saat 17:00 'de çıkıyorum. Oradan da Üniversiteye geçiyorum. Bazı günler eve 21:00 'da geldiğim oluyor ama çoğu zaman 22:30 da evde oluyorum. Bana program çizmek istesen nasıl bir yol seçerdin? İlgilenmem gereken aile fertlerini de unutmayalım.

venatrom27 kardeşim vücut geliştirme konusunda yardimci olurmusun engelim koltuk deynegi kullaniyorum ve el parmaklarımi düz acilmiyor

ibrahimcataltr nerelerdesin ?

Tekerlekli sandalye kullanıyorum evde dumbell var. Göğüs kası için nasıl çalışabilirim bir fikir verir misin ?

Yaklaşık 3 yıldır vücut geliştirmeyle ilgileniyorum daha öncede profesyonel tekerlekli sandalye basketbolu ve kısa bir süre profesyonel bilek güreşi ile uğraşmıştım... Engelim bacaklarda olduğu için daha çok üst bölge ve kollar üzerine çalışıyorum... Zaten bastonlarla yürüyorum bacaklarımda çok fazla güç olmadığı için kol kuvvetiyle yürüyorum o yüzden kollar falan gayet kuvvetli... :cool: Ama yemek konusunda pek dikkatli olamıyorum malesef özellikle engelli biri olarak psikolojik bir durum var mutsuz olduğumda engelimle ilgili bi olumsuzluk yaşadığımda kendimi yemeğe abur cubura vererek mutlu etmeyi seçiyorum çok kötü evet farkındayım :rolleyes: O yüzden fit ve six pack sahibi olamadım malesef 3 yıldır ama güç konusunda baya bi yol katettim... :cool:

Abur cuburu badem fındık protein bar olarak tüketsen süper olur.

Zaten bayramdan sora profesyonel bi diyetisyene gitmeyi düşünüyorum bakalım yemek işinide düzene sokabilirsek az biraz fit olabiliriz inşallah :cool:

öncelikle iyi forumlar
Spordan önce 3 az haşlanmış yumurta ve yarım ekmek kepekli ekmek yiyorum 2 saat sonra spora gidiyorum.
spordan sonra 15 dk içinde muz yiyorum ve sonra tavuk kızartıp yarım kepekli ekmek arasına koyup yiyorum.
içecek olarak SADE SODA içiyorum.
ne diyorsunuz bu konuda?

bypeace

Spordan sonra bitter çikolata ve muz ye.
Ama tavuk kızartması sıkıntılı kardeşim.
Haşlama yiyeceksin.
Suda yada buharda haşla.
Pilavı bile haşlanmış tüketeceksin.
İyi sporlar..

ben de istiyorum ama bir türlü yapamıyorum :S bir de vakit bulamıyorum

Merhaba ibrahim kardeşim 16 yıldır sakatım kilom 70 boy 165 sadece kollarımı kullanabiliyorum göbekten kurtulmak istiyorum var mı bana uygun programın rica etsem

tılafsınlı

Günde 5 öğün besin tüket..
Ama öyle hunharca değil, sağlıklı ve doğal besinler..

Sabah 1. Öğün : Yeşil Çay (en fazla iki çay bardağı), İki Dilim Kepekli Ekmek, Lor Peyniri (4 dolu yemek kaşığı ile kaseye koy oradan tüket), Bir Avuç Ceviz
Öğle 2. Öğün : Haşlanmış Pirinç Lapası, Ayran, Elma
Öğleden Sonra 3. Öğün : Badem, Fındık, Ceviz (kuruyemişler tuzsuz olacak)
Akşam 4. Öğün : Tavuk Haşlama, Şalgam Suyu, Yeşillik(dere otu, marul, yaş soğan)
Akşam 5. Öğün : Bitter Çikolata, Muz (yoksa elma)

Sadece sabah ekmek yeme hakkın var...
Şekeri hiç kullanmıyoruz...
Tuzu olabildiğince az kullanıyoruz...

Bugün tartıl, bugün malzemeleri hazırla...
Kilonu not et, 1 hafta sonra kilonu yaz...
Vücut yapını belirleyip zayıflamayla ilgili hareketlere başlayalım...

çok teşekkürler hocam diyim artık :) programa uyucam bugün başlıyorum
hareketlere ne zaman başlıcam bi hafta sonra mı

tılafsınlı

Estağfirullah kardeşim,
Bugün başlamayacaksın..
Başlangıçtaki öğünleri kaçırdın..
Malzemeleri bugüne hazır et..
İlk diyet programın yarın sabah başlayacak..
Kilonu yarın sabah öğren ve not al..
Bir hafta boyunca yani 30 Ocak'a kadar bu programı uygulayacaksın ve 31 Ocak'ta yine tartılıp son kilonu yazacaksın..
Diyet öncesi ve sonrası kilo karşılaştırma sonucu vücudunun yapısına göre hareketlere, antrenmanlara başlayacaksın..
Antrenmana başlayacağın hafta yeniden ve farklı diyet listesi yazacağım..
Yiyerek ve spor yaparak zayıflamış olacağız..

tmm taktik verinde direk diyet programı vermek nedr... coşmayın. kaldıki adam of lu. yani komplikasyon bile olabilir...
adam gibi bi beslenme uzman tahlil ister, birebir görür vs karar verir...

Üst Alt