Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion iğne kullanan şizofren arkadaşlar..?

böyle daha iyi
en azından hap içmek zorunda değilsin
daha konforlu
unuttum unutmadım derdi yok.
bir yere gittiğin de yanına ilaç götürme derdi yok.
ayda bir yaptırıyorsun sonra ilaçları unutuyorsun

ben 3 yıldır her ay vurdurdum doktor faydası olmadı diye kaldırdı iyi oldu ama

ben çok fayda gördüm Ahmet
yan etkilerde yok oldu
vücudum artık bu ilaca tam alıştı

anladım @Ahmet T

çok geçmiş olsun

tedaviye yanıt verememe ilaçların etki etmemesi çok zor bir durum
doktorun da eli kolu bağlanıyor

şuan hangi ilaçları kullanıyorsun

leponex klozapin

11 kez ekt oldum doktor yanıt veremedin dedi taburcu ettiler

ben hiç yan etkisini görmedim

ne zamandır kullanıyorsun iğneyi

Ahmet T

1.5 seneden fazla oldu
önceleri 150 mg yaptırıyordum
şuan 100 mg a düşürdüm
yan etkiler görüldü ama şuan kayboldu gibi
artık uyuyamama sorunu bile görülmüyor çok şükür

şuan iyiyim
bir tek ilaçla hallediyorum işimi

10 ay oldu biraz düzeldi uykum
Senin ki tamamen düzeldi mi
Uyutmamanin sebebi kası kasıyor o yüzden
Kas gevsetici ler uyutabilir
Deltoid kasına vurulduğu için

benim de uykum düzeldi çok şükür
bir sene üstüne uyumaya başladım.
maşallahım var
artık uyku için ilaç kullanmıyorum

kas yüzünden uyuyamamayı hiç düşünmemiştim
benim uykum gelmiyordu.
ama şimdi yatma saatinde geliyor

İlaçlar neden iyi gelmiyor?

Merhaba, ben 5 aydır xeplion kullanıyorum doktor dozunu yükseltti bir faydasını göremedim. Diğer eskiden kullandığım ilaçlarda fayda etmedi.şuan doktorum leponex yazmayı düşünüyor ilaç uzun salınımlı olduğu için herhangi bir ilaç yazmıyor bu durumda ne yapmalıyım çok kötüyüm hangi ilaç fayda eder ve leponex iyi gelirmi arkadaşlar.

Ben clonex kullanıyorum.Yan etkileri tükürük bezleri aşırı çalışıyor.Doktorunuza sorun.

xeplion da türkürük salgısını artırıyor bir miktar

bende 2013ten beri xeplion 100 mg kullaniyorum. okudugum yorumlara bakilirsa bazi yan etkileri bendede var ama asiri degil Allaha sukur.
Arkadaslar ben yurtdisindan katiliyorum ve yakinda turkiyeye tasinmayi planliyorum. bunun icinde bazi bilgiler topluyorum.
acaba eczanede sigortali bir kisi (siz yani) kac para oduyorsunuz bu ilac icin ve psikiyatriste hangi sIklIkla gidiyorsunuz ve yine ona her seferinde ne kadar para birakiyorsunuz?
bunlari ogrenip nelerin beni bekledigini ogrenmek istiyorum. boylelikle daha iyi hazirlanmis olurum tasinmam icin. Tesekkurler

@afsin

sorularınıza kısa kısa cevap vereyim. öncelikle geçmiş olsun. kendimden örnek vereyim.

ben doktora gidince ilacım raporlanıyor ve üç aylık yazdırıyorum. yani üç aydan üç aya doktora gidiyorum. ilaçları üç kutu alıyorum eczaneden ve hiç para ödemiyorum. raporlu olduğu için raporu da altı aylık veya bir senelik çıkartabiliyorsun.

ben piskiyatristime altı ayda bir gidip görünüyorum . üç ayda bir de gidip bir polikilikinten ilaç yazdırıyorum. ilaçları yazdırması ve ilaç ücreti yok altı ayda bir doktora para veriyorum o da özel muaynehane olduğu için ve prof olduğu için biraz tuzlu ama ben memnunum. Allaha şükür iyi oldum

mmmy1983

tesekkurler bilgiler icin ama daha cok soru takildi kafama cunku sistem oturdugum ulkede biraz farkli
1) ilacin doktor tarafindan raporlaniyor yazdin. bu doktor kimin nesi, psikiyatristin kendisi mi? bizim burda aracisiz psikiyatrist rapor(bel cikanin sigortasina verilmek uzere) ve ilacin recetesini veriyor
2) poliklinikten ilac nicin yazdiriyorsun? rapor ile eczaneden direkt ilacini alamiyor musun?

tesekkurler

Merhaba , xeplion 100 ,150 ,200 havada uçuşuyor maşallah :)
valla ben inveganın sadececik 3 mg hap kullandım ölcem galiba dedim nerdeyse çok kötü olmuştum kıvır kıvır kıvrandım 4 gün.
ayrıca uyku yapıyordu ve yatarken yastığım ıslanıyordu türkürük baya salgılanıyordu ay ölüyordum az kalsım siz de bu ne böyle 100 ,150 ,200
ne kadar kolay ...

ama ben abilify 1000 mg alıyorum valla çok rahat , hiçbi etki yapmıyor bende abilify (aripiprazol) (çok çok hafif uykusuzluk olabiliyor aMA çok az)

cedrina 50 mg alıyorum bunu da 25 e düşürüyorum. yalnız bu zeplionu bana bi gün doktor yanlışlıkla yazarsa belkim ölürüm allah muhafaza 3 mg bile mahvetmişti beni kıvranmalar derin derin uykular ,kan basıncı , fazla idrar atımı bunların hepsi oldu.

bende bunu e-nabıza yazdım bi gün beni yatırırlarsa dr. yanlışlıkla yazmasın diye.

bu cedrina da önceleri huzursuz bacak sendromuna sebep oluyordu ama şimdi yok çok fazla uyuyorum ben son üç ay hayatımın 3 te ikisi uykuyla geçti galiba matematikçiyim pek hesap yapmayı bilmiyorum öyle söyledim :) :)

Arkadaşlar bir sorum olacak 2 yıldır ankisiteyi rahatsizmlgm var son 6 aydır hiç ilac kullanmadım birde 2sene yeşil reçetesi xanax kullandım ama 6 aydır kullanmıyorum ve bende kucağındaki bir kişi devamlı beni yönlendiriyor hiç susmuyor sizce ne olabilir

Kulağımdan gelen ses

ixeplionun 3 aylık tozu çıkmış kullanan varmı??? 3 ayda bir vuruluyormuş

Biz sorduk doktora daha çıkmadı dedi . İlerde çıkarsa başlarız dedi . Belki Türkiye ye gelmemiştir .

@afsin

malesef raporun olsada ilacı yazdırman lazım.
raporlar bildiğim kadarıyla aylık 3 aylık 6 aylık ve senelik olarak çıkartılıyor.
ilaç yazdırma işinde ise devlet en fazla bir ilaçtan üç kutu alma hakkı tanıyor. ilaç üstünde görünüyorsa yeni ilaç yazdırsanda eczane vermiyor
evde var bitir tekrar yazdır gel diyor
bizim buralarda bürokrası heryerde

benim doktor işi biraz karışık
benim gittiğim hoca uni de çalışıyor . ama uni de hasta bakmıyor. o da bir seçim meselesi ister bakar ister özelde muaynehane açar
ben özelden muaynehanesine gidiyorum altı ayda bir.
bana bi reçete veriyor bende onunla uni de ki piskiyatri polikilikiniğe başvuruyorum . asistanları tanıyor kağıdı imzayı kaşeyi
işlemimi yapıyorlar yani üç ayda bir gidip ilaçlarımı yazıyor altı ayda bir de raporumu çıkartıyorlar.

sen direek bir hastanenin doktorundan faydalancaksan böyle olmayacak tabi.
doktora gideceksin o raporunu çıkartacak ve aynı doktor ilacını yazacak.

ixeplionun 3 aylık tozu çıkmış kullanan varmı??? 3 ayda bir vuruluyormuş

bir ay önce doktorla konuştum senin dediğin ilacı.
ama henüz türkiyede satışı yok dedi.
doğru yanlış bilmiyorum

Ekelik01
işitsel halisinasyon duyuyor olabilrsiniz
bence doktorunuzla konuşun daha ciddi bir hastalık belirtisi

@ahmet22
xeplionun 200 mg ı yok
en fazla 150 var
sende de aşırı derecede yan etki göstermiş
bir daha yazdıırmazsın korkma bence

faydasını göremedim 3 yıl boşuna çektim o acıyı öyle bir yakıyordu ki

ilacı hızlı verdiklerinde hem yakıyor hemde dağılmıyor
sonra da kas ve kemik ağrısı yapıyor iki üç gün
ilacın dağılması için en güzel yöntem spor arkadaşlar.

Xeplion 2 yil raporum vardi surem bitmis. Yine rapor cikartacam. 3 hekim imzali oluyor. Ilginc bi ilac anlamiyorum.
Buyuk ihtimal 6 aylik verir.
Trevicta cikmis acaba alan varmi 3 ayda birmis

trevicta kullanmiyorum ama az once baktim internetten. bi ignede 175mg, 263 mg, 350 mg, veya 525 mg varmis. 3 ayda bir vurulma ama bir kerede cok enjekte ediyorlar. kullanam varsa yazsin bende merak ettim

arkadaşlar travectia da dozlar üç ayda bir yapılıyor
ancak sen don doktora sorduğumda henüz türkiyede satışı yok dedi.
bir ay önce böyleydi şuan dğiştimi bilemem

Bu igneyi kullanip kilo alan oldumu. Ben kilo aldim. Doktoruma soyledim kilo aldiriyor diye. Perhiz yap diyor. Ilaci degistirmedi. Yaklasik bir yilda 30 kilo aldim. Bu normal mi.

Şizofren arkadaslar kilo aldirmayan ilac kullanan varmi. Isimleri nedir Ben risperdal sereguel ketiapin solian abilify de kullandim. Abilify iyi gelmisti baska hastanede yazmislardi sinra o doktoru bulamadim baska hastane xeplion yazdi buda kilo aldirdi

abilify da dahil bütün antipiskotikler kilo aldırma meyillisidir. az yiyerek ve yürüyüş yaparak önüne geçilebilir.
karatay diyeti öneririm. ben o sayede ideal kilomdayım tabi spora devam ediyorum

Siz kilo almiyormusunuz. Ilac ne aliyorsunuz. Nasil diyet yapiyorsun. Spor ne yapiyorsun.bir arkadasim var sizofreni o hic kilo almadi oda leponex aliyir

leponex kullanan arkadaşlar var forumda. iyi bir ilaç olduğunu söylüyorlar. ben de xeplion kullanıyorum . ayda bir 100 mg yaptırıyorum başka ilacım yok çok şükür.

karatay diyeti uyguluyorum protein ağırlıklı besleniyorum ve ekmekten karbonhidrattan uzak duruyorum tatlı şeker çikolata yok gibi ve spor yapıyorum . spor salonuna gidiyorum

Üst Alt