Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakın zamanda Coclear İmplant olan var mı?

ASLI AZMAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yakın tarihlerde cochlear implant olanınız var mı? İşitme kalitenizde bir fark var mı? Cümle algılamanızda bir iyileşme var mı?Tavsiye eder misiniz? Teşekkürler...

ben 2009 da ameliyatı oldum. yakın tarihlerde sayılmaz ama.
İşitme kalitenizde fark var mı ? evet basbaya.
Cumle algılamanızda iileşme var mı. ? evet basbayaa
tavsiye eder misin ? ona da evet kaybı cok ileri derecedeyse tavsiye ederim. 90 db üstüyse yani. yoksa 70-80 lerde olanın ameliyatını tavsiye etmem.

simdi senin ozeline mesaj yagacak bu koklear implanti overek:)
ne yapsinlardi kulakta isitme tamamen gidince koklear kulakta durdugu kadar ondan yanalAR:( ben taktirdim sonrada kendi kendine ic parcasi atti doktorda kesti aldi artik kulak hic duymadiktan baska kolestoam derdiyle bogudsuyorum
artik obur kulaga tsakayim diyor doktor ama ben delimiyim:(zaten bi kulak kor bari o az duyan dursun cok gelismis isitme cihazlari var onlarda koklear implant kadar faydali kokleaR IMPLANTLADA zaten oyle farkli duyulmuyor cok yuksek seslerle takmak bile istemicen iyi olsa bile

özeline yazmama gerek yok sonucta kendi karar verecek.
siz dışında milyonlarca implanttaşların memnun oldugu bi sistemi nie öve öve anlatmayalım.
siz de ımplantı yerden yere vurdugunuz yetmıormus gibi nie övüosunuz diorsunuz. Trajikomik.
implanttan fayda göremeyen sadece sizsiniz gordugum kadarıyla. implanttan fayda göremediniz die başkaları da mı faydası göremeyecek.
bu esip gürlemenin millete ve kendine ne faydası var anlamıyorum valla shukufe.
sizin zamanınızdan bu zamana kadar cok şey gelişti ve deişti.
Allah göstermesin kimseye ama ben sizin yerınızde olsam öbür kulagımı ameliyat ettirirdim.
zaten kaybedecegin bişey yok ki.

tavsiyeni kendine sAKLA DIYCEM AMA:mad: NASI KAYBEDECEGIM BISEY YOKMUS:mad:
bir kulagim gittikten baska cihaz icin ne zorluklarla para biriktirip yeni cihaz aldim sen bilemessin:(tibbi tetkikler ameliyatlar icin az parALR GITMEDI:(
yeni aldigim cihazla cok guzel konusmalari anliyorum psikolojik olarakta oyle iyi oldumki:) artik biraz daha iyi duyarsam soz burdan sizlere mujdeyi vericem insallah:)
koklear implantla hic telefon konusmasi anlamamistim simdi bu cihazimla yakin zamanda telefonla konusmayi umuyorum insallah:)

o zaman cok sevindim shukufe. Cihazla telefon gorusmesi yapamadıgında suçu cihaza atmazsınız demi. Zira öle bi yapınız var. herkes bildiği yoldan gider . Daha fazla tartışmıcam sizinle...

cihazin ne sucu olabilirki :) yeterki koklear implantla kulagi kokten kor etmeyelim:)bir kulgi kaybedince insan anliyor ikinci kulak cok cok cok daha lazim 3uncu bir kulak vermemiski allah:(
cok az bir isitme kirintisini degerlendiren isitme cihazimi cok seviyorum bunlar dahada gelisecek bu teknolojinin son surat gelismesiyle ciz icin para bulamasam bile hic olmazsa arABA KORNASINI DUYARIM

benim 6 yaşında kardeşim var muhtemelen haftaya implant ameliyatı yapılacak ameliyat öncesi ve sonrasında dikkat etmemiz gereken yapmamız geken durmlar nelerdir bilgisi ve tecrübesi olanlar yardımcı olabilirmisiniz lütfeeeeeennnnn
çok zor durumdayız ve bu ameliyattan kaygılıyız.

bende ımplantlıyım.
1 yaş altı bebeklere bile bu ameliyatı yapılıor. kucuk cocuklar cok cabuk toparlanıorlar. nerede ameliyat olacak?
muhtemelen size kağıt verilecek dikkat etmeniz gerekenler listesi die.
Kafaya darbe almayacak en onemlisi. dierleri ameliyattan sora ogrenirsiniz.

koklear implant uygulamalarında kişi veya kurumlar önemli değil..çocuklarda ameliyat öncesi ve sonrası eğitim çok önemli.bunun yanında ailenin eğitimlere gidip çocuk için ne yapması gerektiğini öğrenmesi uygulaması.ameliyat çok özek yetenek gerektiren bir ameliyat.bir kbb doktoru için çok basit ameliyat.her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatın da riski vardır.ancak ameliyat kararı verilmeden önce tetkikler yapılır özellikle koklea denilen organın yapısına bakılıyor.(MR görüntüsü).koklear implant işitme cihazı gibi değil.aynı işlevi görmezler.basit bir dille implant organın yerine geçmekte işitme cihazı ise dışardaki sesleri kulağa iletmekte.size söylemeye bile gerek ama karşılaştırma anlamında.

hosgeldin sumy:) demissinki implant organin yerine gecer:confused:
bi kulak kalibi yaptirsak mesela ici hava dolu ustelik kalip alindi kulaga ittire kaktira zor sar sokuyoz:mad: bunla omur gecermi kulak yara bere icinde kalicak:(
kulagin en hayati organi salyangoz buna o elektrod diye kakalanan seyleri sokup butun icindeki isitme tuycuklerini yok ediyor
o elektrod denen cani hicmi orasi burasi hatali olmayacak sinirin kalibini cikaramadiklarina gore:(:p
naylondan organ o kadar olur

shukufe hanım siz çok sıkıntılar çekmişsiniz.işitme engelli olsam halinizden çok iyi anlarım fakat bu işin içinde olduğumdan çalıştığım kurumda küçücük çocuklar geliyor ne kadar zor olduğunu görüyorum.şu anda türkiye de dünya da tıp ve teknoloji bakımından ne yapılıyorsa aynısı yapılıyor.şu an için işitme problemine çözüm bu şekilde.küçücük çocuklara bu işlemler yapılmayıp konuşamayan çevresiyle ilişki kuramayan vs.. insanlar mı olsun.dediğim gibi şu an için en iyi çözüm bu uygulamalar.bir de şunu belirteyim kalp rahatsızlığı olan insanlar pil sayesinde hayatını idame ettiriyorlar..böbrek rahatsızlığı olan insanlar hafta da 3 gün diyalize bağlanıyorlar..

isitme kaybiniz olmasada empati ne gune duruyor sevgili odyolog sumy:eek:
duymak icin cok bedeller odedim ama fosss:( ailmde cevremde hic isitme engelli olmadigindan dudak okudugumdan kimseyi inandiramaz hep yalanciktan dikkatsizlikten duymuyor yaftasiyle yasamisimdir:(
konusamayan cevresiyle iliski kuramayan diyorsunuz :( gordugum isaret diliyle yasiyan sagirlar hep dusunmusumdur cok daha iyi diye benden
korolasi hazircevap dilim durmaz olunca tartismak istemedigim yerlerde konusanin yuzune bakmayinca iste o zaman yalanci oluyoruz ama benim yuzume bakarak konusurmusunuz diyince KOCAMAAAAN kulfet
oysa isaret diliyle konusanlar icin biii suru ayricalik var keske bende bu kadar zahmetle insan konusmalari anlayacagima isaret diliyle konussaydim derim

her türlü insana test yapıyorum..her türlü engelli ne varsa hepsinden görüyorum..empati kuruyorum elbette.çevrenizin davranışları sizi de farklı davranmaya itmiş.işitme engelli olduğunuzu gizlemenize de gerek yok..sitenin başına çok güzel yazmışlar..SENİN BEDENİN SORUN ETMEYİ BIRAK ARTIK diye...size nacizane tavsiyem başka işitme engelli bireylerle faaliyetlerde bulunun.işaret dili öğrenin..türkiye de her yıl sizin gibi bir binlerce bebe işitme engelli doğuyor.bazıları var ki hiç bir risk faktörü olmadığı halde..

iste bu tavsiye ettiginiz olmuyor isaret diliyle konusmaya alissaydim isitme engelli cevreleden dostlarim cok oludu ama iki isitme engellinin konusup anlasmasi zor birsey kaldiki duyanlar biz isitme engellileri en son goruyor canlari sagolsun buna coktaaan alistimda

peki bu bebeklere koklear implant taktiniz baktiniz konusturdunuz olabildigince duydu diyelim AMA BEN DUDAK YUZ GORMEDEN konusmayi hic anlamadim bu kadarini isitme cihazida yapiyor
isitme cihaziylede konusurlar koklear implanti benim gibi alindiktan sonra bu cocuklarin psikolojisi ne hale gelecek bunu HIC DUSUNEN VARMI kaybedilmis tum isitme olu bir kulak bu insan nasil yasar isaret diliyle konusmasi daha iyidir bence

özel eğitim merkezlerinde seslerle nesneleri öğretiyorlar.çocuğa arkasından ismini çağırdınız zaman çok rahatlıkla duyup size dönebiliyor.konuşmasında bozuklukta olmuyor.ama beyindeki işitme duyularını görme duyuları bastırdığı için çok iyi gözlemci oldukları için istemeden dudak okumayı öğreniyorlar.facebook kullanıcı ailelerin grupları var çocuklarını videolarını paylaşıyorlar bakabilirsin.çocuklar ilk sesleri cihazla birlikte duydukları için aynı zamanda eğitimle daha farklı oluyor.sonradan ve yetişkinlerde farklı oluyor elbet.

yani koklear implantla kulagin islevi gittikten sonra ona mecbursunuz kokear implanti bi trafik kazasinda kafanizi carptikta iceride cihaz bozuldikta basinizin caresine kendiniz bakin KALAN SAGLAR BIZIMLE edebiyatindan baska bisi olmicak
cunku koklear implant alindiktan sonra bu kulak biseye yaramiyor catre yok omurunuzun sonuna kadar aklinizi kullanip ders alip obur kulaga bidaha yaptirmayin yaptirirsaniz bilmis olun butun omrunuzce sesin kirintisi bile YOK

bahsettiğiniz ameliyat sonrası risk çok nadir bir durum..her insaın vücut yapısı farklı..Allah yardımcınız olsun..

sana ne desen boş shukufe. haklısın ne diyelim yani. :).

herşeye rağmen yüzlerce insan ameliyat olmakta ve yüzlerce işitme kayıplı insan olacaktır..

:eek::eek::eek: yani sevgili sumy isitme cihaziyle bozuldugunda begenmediginizde degistirmek varken kulagin islevini sifira indiren oynayip kosarken dusen bogusan cocuklar kaybedebilir isitmesini kimsenin derdi degil nasil yasarlarsada olur

bu zamana kadar hiç ameliyat yaptırmak istemeyen çıkmadı..çalıştığım kurumda yüzlerce çocuk ameliyatı oldu ve olacaktır.

tabiiki isitme kaybiyle anasi aglamis toplumun itip kakmasindan gine gelmis saf isitme engelli yeni teknoloji diye cok iyi isitecegini umarak isitmesini tamamen kaybedecegini bilmeyerek ameliyat karari alacaktir
kucuk cocuklarin ebeveynleride isitme cihazina para vermektense devletin her kurusunu odedigi koklear implanti yaptiracaktir
ustelikte kimse cocugu sagir demiyecek az seymidir :p kulak onlarin degilya :(

koklear implant hakkında aşırı derecede önyargılısınız..siz sıkıntı çektiniz diye herkes sıkıntı çekecek diye bir kural da yok..total işitme kayıplı bir bebek işitme cihazı ne kadar yardımcı olacak.işitme cihazlarını son çıkış gücü var..son ayar da çalışsa bile her sesi alamayacaktır.koklear imp tan çok memnun olacak biri sizin yazınızı okuyup vazgeçerse hakkına girmiş olursunuz.bu kul hakkıdır...koklear implatı çok iyi araştırın ameliyat olanlarla yüzyüze görüşün çocukların aileleriyle görüşün herşeyi sorun öğrenin..

benim koklear implant taktiran dostlarim varki:eek: tanidiklarimda var ustelik sahsen tanimadan yazistiklarimda var
ustelik koklear implati aldirdiktan beri ondan sonra olusan koleastotam yuzunden hastaneledi doktor muayenehanelerinde cebellesiyorum:mad: o kadar hastanede yatmisligim var:( orda gordugum inceledigim konustugum vakalar var
bilmesem niye boyle yazipta siz gibilerinin sinirini kabartayim:eek: burda guzel guzel konusmak varken:)

sizin vücudunuzun farklılığından ameliyat sonrası vaka gelişmiş.demek istediğim herkes aynı değil..kelimelerii ayırt etmede problemi olan birine dünyanın en iyi işitme cihazını da taksak tamamen düzeltmez..işitme cihazı yeterli olmayan durumuarda KOKLEAR İMPLANT uygulaması yapılır.her önüne gelen yapılmıyor.bebeklerde ve çocuklarda ameliyat öncesinde cihaz kullanıyorlar bir süre takip ediliyorlar cihazdan fayda göremiyeceği apaçık ortada ondan sonra karar veriliyor..çalışıtğım kurumda 2009 dan beri ameliyat yapılıyor.

:eek: iste ayni yere geldik sevgili sumy neymis kelimeyi ayirdetme seviyesine en iyi materyal duzeltmiyormus
vucut koleastotam uretiyorduda kokler implantin alinmasini beklemis diyesim var:(bide isitme ileri isitme kaybina olan isitme cihazinin 146 db isitme kaybini karsiladigini biliyorum:confused: cok ileri isitme kaybinda zaten insanlar dudak okur mecburen herne kadar siz odyologlar dudak okuyanlari tembellik zannetsenizde

size bir isitme merkezinde karsilastigim isaret diliyle konusan cici bir kizi anlatayim
benimde isitme kayipli oldugumu isaret dilini pek bilmesemde anlattim bilince oda isitme cihazinin coook feci yuksek sesler verdigini kafasini rahatsiz ettigini isaretle anlatti naptigini nettigini nasil oldugunu anlatti takmak istemediginide isaret etti:( benim iyi anlamadigim onun iyi anlamadigi yerleri annesi tercume etti
odyo olcumunden cikti inceledim hic bi tane yerinde oyle 120 db den cok kaybi yoktu ama kiz hic konusamiyor :( yani vaktinde ilgi iyi isitme cihazi egitim alsaymis o sizin dediginiz SAVUNDUNUZ koklear implant gerekmiyormus:eek:

Üst Alt