Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakın zamanda Coclear İmplant olan var mı?

sevgili buyucu bi dusunsen tek kulak sagir tek kulak saglam birine sen duyuyorsun diyor devletimiz isitme cihazi bile vermiyor rapor onu hic vermiyor
ama sahane duyurdugu soylenen koklear implantli birine devlet baba 50 60 rapor veriyor sagir diye ustune bide obur kulaga isitme cihazi veriyor isitme engellininhasi diye ise aliyor:( diger taraftan bobrek nakli olanlara senin bobregin artik saglam isbasi yaparsin diyor malul olsada
koklear implanti taktirinca artik hangi firmadan taktirdiysan ona mahkumsundur:(butun kablo yedek parca belkide ayar islemleri onunla bunu begenmedim baska markaya bakayim kesinlikle yoktur isitme cihazinda bizlerin onu begenmedim bunu alicami soz konusu bile degildir

benim gordugum tanidigim koklear implantlilar arasindada oyle ahim sahim duyan gormedim simdi kazik kadar kadinlar kocaman delikanlilar illaki yanlarinda bi tercuman olmadan hastanelerde islerini gordugunu gormedim
helede o kucuk cocuklar o kadar sevecen yaklasirim konusturmak isterim tek tuk azami kelime bilgileri vardi oyle saglam duyan cocuklar gibi konusabilenini hic gormedim

burda koklear implanti ovenler mecburlar cunku artik o koklear implant takilan kulak koklear implant durdugu kadar kulaktir baska secenek yoktur hicbir sekilde ses kirintisi kalmamistir koklear implant takilan kulakta

Sevgili shukufe,
Seni anlıyorum. Fayda almak isterken diğer kulağı kaybetmek büyük bir kayıp.Ama yılma.Hayattan kopma kitap oku devamlı.
Ben işimi kendim görmekteyim. Anlamadığım zamanda tekrar ettiriyorum. Sağ olsunlar yardımcı oluyorlar.Dişçiye gidiyorum ağzında maske anlamıyorum tabi mecburen çıkarıyor iletişim süper:D
Sen söylemesen anlamazdım diyor doktor.Cihazsız böyleysen cihaz takarsan süper olacaksın diyorlar ama çevremde gördüklerim beni tatmin etmediğinden bu ameliyatı göze alamıyorum...
Gerçi pek sıkıntı yaşamıyorum şükür.Hayatımı kolaylaştıracak yöntemler buldum.Telefonum hen kapı zili hem çağrı cihazı hem haberleşme aracı olarak kullanıyorum.
Çiğ köfte isterse canım kısa sms ile hallediyorum:)

İlk raporum 44 oranındaydı.Bana sen engelli değilsin numaradan rapor almısşın denildi.Yenisini alırsan oran düşer alamazsın demişlerdi. ÖMSS için yeniden rapor aldım ve oranı 58...

merhaba,
arkadaşlar öncelikle biz size hava atmıyoruz
soru soranlara bilgi vermek istiyoruz ama kaç oldu adımız yalancıya çıktı
inanmıyorsanız iletişime geçelim kendi gözünüzle görün
ben kulakları hiç duymayan bir kişiyim
31 yaşında işitmesi tamamen kaybolan, dudak okumayı bile bilmediği için hayatı kabusa dönen bir insanım.
Üniversite hastanesinde bana bir daha hiç bir ses duyamazsın ömrünü böyle geçireceksin dendi
bir umut hacettepeye gittim ameliyat oldum
şimdi duyabiliyorum sesi algılayabiliyorum ve bu yalan değil
bunun o kadar faydasını gördüm ki hayatım, ilişkilerim değişti
biri bişey söylese, içeri biri girse, dışarda bi olay olsa ben hemen ne oluyo diye tepki veriyorum
en güzeli insanlarla sohbet edebiliyorum
her şeyi duymuyorum elbette anlamadığım çok şey var ben de tekrar ettiriyorum
mesela hala telefonda anlamayacam diye panik yapıyorum tanımadığım biri aradığında konuşmuyorum
anlamazsam anlamış gibi yapmayı duymazken yapıyordum :) şimdi soruyorum ne dedin diye
ben zaten kulağı duyan bir kişiye bunu önermem çok riskli
ama hiç duymayan benim gibi biri neden duymasın müzik dinlemesin
bunlar olmasa da yaşanır mutlu olunur ama
bu hayata bi defa geliyoruz elinizde duyma imkanı varsa duyun yaşayın

HASSOYLE DOGRUYA LAFIM YOK:eek:ben taktiridim super duyuyorum yuzde 99 dogal duyuyorum telefonla tam duyuyorum hadi sende koklear ol diye ortaya cikanlara benim garezim
kokleari taktirinca is bitmiyor bunun omur boyu kafan icinde yabanci madde sonucta rahatsizlik veriyor ara ara agri veriyor koklear olan tarafiniza yatamiyorsunuz aciyor ustelik omur boyu kafaya darbe almiycaksiniz ameliyatin riskleride coktur simdi diyeniniz olmayinca :( birde ben yasadigimi yazinca el birligiyle ne NE OLMUS YANI O KADAR ICINDE BIR RISK SEN diyorsunuz NE OLMUS YANI BI KULAGINI KAYBETTIYSEN diyorsunuz AHHA IKINCI KULAGADA YAPTIRICAMDA DEVLET BABA ODEMIYOR diyorsunuz
sankim bi tek siz duyuyormussunuz :p bi kaybedin o koklear nanesinide o zaman ben sizin konusmanizi dinliyim acep ne anlatirsiniz:eek:

Benim işitmem tamamen kayıp değil...

Koklear implant, her işitme kayıplı "yetişkin" için doğru bir çözüm değildir (çocukları hariç tutuyorum).
İşitme kaybının süresi, işitme kaybı nedeni, dil öğrendikten önce veya sonra ortaya çıkması, kulağın anatomik yapısı vb. bir çok faktör koklear implant uygulamasını etkiler.
Konuşmayı öğrendikten sonra (uzmanlar bu duruma "post lingual" der) işitmeyi kaybedenler, kısa bir süre önce işitme kaybına uğrayanlar (en çok10 yıl), uzun süre işitme cihazını verimli olarak kullananlar (bir süre sonra verimi düşenler), orta kulak enfeksiyonu sonrası koklear işitmeyi kaybedenler genellikle koklear implanttan daha fazla yararlanırlar.
Bu yüzden bazıları "aman ne güzelmiş" der; bazıları da "hadi ordan" diye cevap verir. Sonuçta iki taraf da haklıdır!
Kendinize uygunluğunu öğrenmek için, güvenilir bir koklear implant kliniğine başvurmanız gerekir. Hem doktorun, hem de programı yapacak olan uzman odyoloğun fikrini almanız çok önemlidir.

:eek: koklear implant klinikleri ayila bayila para kazanmayi tepermiymis doktor bey
doktorlar derseniz iste ben canli misali kucukten sagirim dogru durst kelime anlamlarinin cogunu okumayi ogrendikten sonra ogrendigimi cok iyi hatirlarim:) her seyi dudak okuyarak duyardim eee biz neciyiz burda:confused: iste bana klinikte doktorda o meshur odyoloji uzmanida siddetle tavsiye etmistir
hatta bilgilendirici brosur olarak elimize tutusturulan kagitlarmi diyim dokumanlarmi diyim onda hicte isitmenin tamamen kaybedilecegi yazmiyordu aksine isitme biraz azalir yaziyordu:mad: doktorlardan odyologlardan daha cok bilemedigimize oyleymis dedikti hepten:( kazin ayagi oyle degilmis sen salyangoza doldur naylonlari onda isitme kirintisi tabi kalmaz :( nah akilsiz kafa artik bas sac yolsanda kiymeti yok:mad:

Üst Alt