Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yakın zamanda Coclear İmplant olan var mı?

koklear implant ile işitme cihazı aynı şey değil....teknik kısımlar var bunları bilmiyorsunuz.bu konuda dediğim gibi başkalarını farklı yönlendirirseniz hakkına girmiş olursunuz.

shukufe; uzun zamandır coclear implant ile ilgili yazıları okurken sana denk geliyorum.

Tamam sizde başarısız olmuş olabilir bu ameliyat ama her konuda çocuk gibi mesaj atmanızı anlayamıyorum. Abartısız coclear ve işitme ile ilgili tüm konularda saçma sapan mesajın var. İnsanları korkutup yanlış yönlendiriyorsun. İnsanların hakkına girme bence. Ameliyat yaptırmadan önce bu yazdıklarını okusam belkide ameliyattan vazgeçecektim.. Hiç duymayarak ciddi psikolojik rahatsızlıklar geçirecektim. Milletin vebalini alma derim.

Burada böyle saçma sapan sırf gıcık aldığın için yorumlar yazarak milletin aklını karıştırıyorsun. Allah yardımcın olsun senin geçtiğin yollardan bende geçtim çok zor bir durum biliyorum ama mesajlarını özenle yazsan iyi olacak.

Ben 3 yıldır coclear kullanıyorum ve oldukça memnunum. Coclear implant ameliyatı yaptırmadan önce ciddi ciddi intihar edip ölmek istiyordum o derece bunalımdaydım. Bu ameliyat kulağımı işlevsiz hale getirse de benim hayata dönmeme yardımcı oldu.

Tabi kulağım Allah'ın verdiği gibi olmasa da yine de normal cihazlardan ve hiç duymamaktan kat kat iyidir. Binlerde kez şükrediyorum bu duruma...

Ayrıca telefonda çok sorunsuz bir şekilde konuşabiliyorum. (blackberry telefonların sesi baya yüksek işitme engelliler için tavsiye ederim).

Coclear ile ilgili bir sorunuz çekinceniz vs. var ise PM ile veya forumdan bana ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar.

KaramsarCocuk;

dünyanın heryerinde amerika sından almanya sına uygulanan bir ameliyat..çok ciddi bir maliyeti ve sarfiyatı olan devletin hiç bir para almadan yaptığı bir ameliyat..hatta almanya da çift taraflı koklear implant uygulanmakta.ameliyat için bir kaç doktor çocuk gelişimci psikolog odyolog dan oluşan konsey oluşmaktadır.türkiye odyolog sayısı çok çok az.çalıştığım kuruma üniverstite den odyolog gelmekte.koskoca istanbul da çok az yerde ameliyat yapılıyor..çocuklara türlü türlü testler yapılıyor..o kadar zor ki çocuklarla uğraşmak..tekrar söylüyorum işitme cihazı ile koklear implant aynı şey değil.işitme cihazı en güçlü cihaz olsa bile mekanik ses verirken koklear implant doğal sese yakın ses verir..karamsarcocuk geçmiş olsun iyi günlerde kullan.başkalarına deneyimlerini anlatarak yardımcı olabilirsin..

bi duymadin diye intihar :confused: hayat hic ses duymasakta cok guzel hicbir zaman duymadin diye intihari dusunecek kadfar olan insanlarin psikolojik sorunlari vardir derim:(
sacmasapandan maksat:confused: birileride istemedigi dogrular yuzune vurulunca kafasini kuma gomermis devekusu misali:confused: iyi madem artik intihar etmessin azizim:p

karamsarcocuk,
bende senın aşamalardan geçtim. ameliyatı araştırıken shukufenın mesajına denk gelseydim iyice bunalıma girip hepten olmazdım ameliyatı.
cok sukur ki şimdi cok iyi durumdayım. insallah bu ameliyatı olanlarda hep iyi olurlar.
psikolojik sıkıntılar yaşamaktaydım implant takılınca bu sıkıntıkların cogu gitti.
bi yakınım da ameliyatı olmadan once cok sinirli asabi takılıordu. işitmesi ağırlaştıgı ıcın bizi dahi anlamaz oldu.
şimdi ameliyatını oldu ve sinirli hali kalmadı. duymadıgı gunlerin acısını cıkarıyor. psikolojikmen duzeldi.

shukufe; sorumluluk sahibi olmayan için tabi ki de duymak bir anlam ifade etmez.
Yönetici olsam seni forumdan uzaklaştırırdım, insanları ciddiyetsiz tavırlarınla yanlış yönlendiriyorsun. Umarım gereken yapılır.

muzir; sonuna kadar katılıyorum hocam. Duymamak çok zor bir şey hele ki duyupta sonradan duyma yeteneğini kaybetmek insanı delirtme aşamasına getiriyor.

aman aman neme lazim intihar filan edersinde:confused: formdan uzzaklastirilia neme lazim:eek:

siz sonradan mı kaybettiniz.
hadi sizi geçtim ben bile doğuştan duymuor olmam dahi son zamanlarda işitme kırıntısını yıtırmek beni yıktı .
kolay deil
bitmek bilmeyen cınlamalar işitme cihazların yetersiz gelmesi, cevreyi anlayamamak hayatı önem taşıyan sesleri duyamamak.

Merhaba arkadaşlar,
Farklı fikirde insanlar olması her zaman bir zenginliktir, ama çoğunluklu olarak gördüğüm bu implant konusunda memnunlar, ben sormak istediğim benim artık 4 aylık olan kızım var çift taraflı çok ileri derecede sensonöral işitme kaybı var, Şimdilik Naida S V up kullanmaya başladık. 1 yaşı ve sonrası da implant olabilir dediler. Benim sorularım.

- bir beyin sapı olan birde coclear implant farkı nedir?

- İmplant için farklı markalar var mı farkları nedir?

Beyin sapı implantı, işitme siniri ölü olan veya çalışmayan hastalar içindir. Bu hastalara koklear implant takılamaz. Koklear implant için işitme sinirinin düzgün çalışması şarttır.

Nucleus, Advance Bionics, Med-El gibi markalar var. Aradaki farklar için uzmanlarla görüşmek lazım.

soerol,
ben medel kullanıorum fakat implant olmayı dusunenlere Nusleuc onerıyorum. bebekler ıcın kullanım kolaylıgı saglayan kitler var nusleuc da. gerçi her markada var ama benım gorusum bu.

merhaba arkadaşlar,
benim kızım sensorönal işitme kaybı var işitme siniri ölümü demek bu? Koklear veya beyin sapı implant mı kullanmak lazım!
benim anladığım birkaç marka var, en iyisi nucleuc(coclear)da diyorlar. Bunların dış ünitesi varmış.Belli sürelerle değişiyormuş fakat SGK ödeme yapmıyormuş bu konuda bilgisi olan var mı?

soerol merhaba ,

söylediğiniz işitme tipi genelde koklear ameliyatına kadar götüren işitme kaybının sürekli zamanla veya birden azaldığı bir hastalık türüdür.
cochlear firması genel anlamda iyi bir firmadır.şuan en son modeli aralıkayına kadar türkiyeye getiriyor olacaklar.
bu ameliyatı büyükşehirde iseniz üniversite hastanelerinde yapabiliyorlar ve randevu alıp aklınızdaki genel soruları giderebilirsiniz.
ameliyat çocuklarda çok önemli ve şu an 1 yaşındaki çocuklara uygulayabiliyorlar.bu ameliyat ile takılan ses doğala çok yakın bir iletim vermekte ve sürekli alıcı ayarı yapıldığında mükemmelleşiyor.
cihaz 2 parçadır ,iç alıcı ameliyat ile kulak salyangozuna takılır,dış ünite ise işitme cihazına benzer ameliyatttan genelde 1 ay sonra programlanarak kulak üstüne takılır.
iç alıcılar çok nadir yan etki olduğunda çıkarılır ,siz sadece dış alıcıyı isterseniz 7 yılda bir sgk sut tebliğine göre değiştirme hakkına sahipsiniz.%20 sini ödeyeceksiniz daha 8.sene itibariyle.
yedek parçalar sgk tarafından senede 1 kez değiştirilip parasını alabilirsiniz ama çok cüzi bir rakam ödeniyor.pillerde senelik 365 tane 0,45 ten hesaplanıyor sgk aşamasında.
şuan cihazlar sürekli değiştiğinden hem şarzlı hem pille çalışan cihazlar mevcut.

Bir düzeltme:
Koklear implantlar ses değil, elektrik verir. Bu elektrik de doğal değil, tümüyle sunidir (pil elektriği). Amaç, işitme hücrelerinin, işitme sinirine gönderdiği enerjiyi taklit ederek, işitme sinirinin harekete geçirilmesidir.

Ancak beyin muazzam bir organ olduğundan, bu suniliğe adapte olup, uyarımları anlamlı kelimeler olarak algılayabiliyor. Tabii bu adaptasyon bir süreç işi. Hastanın işitme kaybı geçmişine, işitme kaybına neden olan hastalığa, hastalığın işitme yollarına verdiği tahribata bağlı olarak adaptasyon süresi uzayabiliyor.

Bu ameliyatları yapan hastaneler, farklı firmaların cihazları arasında belirgin bir farklılık olmadığı düşüncesinde.
Bu nedenle tüm firmaların cihazları kullanılıyor.

Mehmet akşit bey,
bu yuzden mi sag gozum seğiriyor yüksek seste. dugun yerleriinde olan yuksek sesli muziklerde ya sesini kısarım yada tamamen kapatırım yoksa goz seğirmesi geçmior.

Eğer cihaz sağ tarafınıza takılmışsa, evet, büyük ihtimalle elektriksel uyarım fazla geldiği için gözünüz seğiriyordur.
Yapılması gereken, "C" veya "M" olarak adlandırılan "maksimum uyaran seviyesini" kısmaktır. Bunu siz yapamazsınız.
Uzmanınız, hangi elektrotta uyarım seviyesinin fazla olduğunu bulup, ona göre yeniden ayarlama yapmalı.

Bir ekleme daha..
Başka bir başlıkta, yanlış hatırlamıyorsam, cihazı çıkarınca uğultunun devam ettiğini yazmıştınız.
Şikayetin sebebi aynı olabilir: "M" seviyesinin gereğinden yüksek olması..

Yanlış anlamayın lütfen. "Mutlaka 'M' seviyesi yüksektir" demiyorum. "Olabilir" diyorum..

tahmininiz doru evet sag tarafına takıldı.
bilgiler icin tesekkur ederim istanbul'a firmaya gittigim vakit kontrole giderim ve bu olasılıgı goz onune alarak tekrar ayarlattırırırm. odyomestristim cok iyidir ayar konusunda, sabırlıdır.
evet yanlıs hatırlamıorsunuz cıhazımı cıkarınca fena ugultuor . başım zonkluor falan.
Bu sikayetimi belirteyim odyomestrime , bu zamana kadar normal bişey oldugunu sanıodumda.

muzir sen medel kullaniyosun ya benim eskiden kullandigim gibi:eek:
ayarlari hacettepede ahmet atas bey ayarlarken daha iyi ayarliyordu simdi isytanbuldaymis pek bilgim yok ama kendisinden pek hazzetmesemde isinin erbabi
ondan onceki odyologumdan cok daha iyiydi kendileri

shukufe
Ahmet ataş beyi herkes methetior. ayarları cok guzel yaptıgından ove ove bitiremiorlar.
Fakat
benım de doktorumdu. ilk ayarımı yaptırdıgım doktor.
ve o ilk ayar felaketti,aylarca cektirdi o ilk ayar
nasıl olurda iyi bildigimiz doktor ayarımı olabilecek cok kotu yapar. yani yok böle bişey. okadar baştan savmaydı ki.
o yüzden
ona gitmiyorum.

senin o goz hareketlerin benim tahminim ameliyatta bi aksilik oldugundan olabilirmi
cunku tanidigim 3 kisi orta kulak ameliyatindan sonra biri agir 2 si hafif yuz felcli biraz duzelme oldu ama fizik tedaviyle
ben her koleastotam ameliyatindan ayilirken ilk aklima gelen bu cok korktugum yuz felci
zaten sagiriz bide agiz burun yamilirsa kimse yuzumuze bakmaz:(

yuz felci falan yok cok sukur. yüzüm cok normal durumda.

merhaba,
ben 2011 yılında ameliyat oldum ve çok memnunum
sonradan işitme kaybım olduğu için anlama ve konuşmam da bir problem yok
daha önce işitme cihazı kullanıyordum ancak sonra kulaklar devre dışı kaldı yani hiç duyamaz oldum
ben de ankara hacettepe de ameliyat oldum ve sağolsun Prf.Dr. Levent SENNAROĞLU beni yeniden sese kavuşturdu
Nucleus 5 kullanıcısıyım; telefonla konuşuyorum, müzik dinliyorum, cihazla denize havuza giriyorum
müthiş güzel birşey, işitme cihazıyla duyamıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim

anlamadım nasıl yani cihazla direkt denize mı giriosun ??
yüzerken cikarmıosun yani ?? :confused:

veroçka nasıl denize giriyorsun cihaz bozulmıuyormu?

merhaba
ben nucleus5 kullanıcısıyım
özel kılıfı var onu takıp gayet güzel yüzüyorum
su almıyor hiç sorun olmuyor :) ıslansa bile cihaz bozulmuyor :)
özel nem emici emici cihazı var hallediyor yani :)
sallamak bedava değil shukufe araştır öğrenirsin
ben çooook memnunum sen memnun kalmadın diye yazmayayım mı
bırak insanlar denesin
ben işitme cihazıyla bile hiç duymuyordum
ameliyattan önce senin yazdıklarını okuyup çok korkmuş üzülmüştüm
iyi ki seni dinlemedim şimdi çok güzel duyuyor, müzik dinliyor, telefonla konuşuyor, iletişim kuruyorum insanlarla :)

haydi guzel guzel kullan :eek:iyiki beni dinlememissin:eek: yarin bigun ne olur bilinmez :( ugrarsan beni anarsin:(
yalniz bu nucleus 5 lerin daha baska olanlarindan kullananlarin cani yandigini biliyorum
hatta nucleus bunlari geri cagirmistir
ben koklear implant dunyasina yabancisi degilimdir bu ara:eek:

Arkadaşlar; koknear implantlı olanlar
Gerçekten duyuyormusunuz? telefonda konuşabildiğinizi söylüyorsunuz bende konuşabiliyorum. Sorun karşı tarafı duymak anlamak...Karşı tarafı anlıyormusunuz?

kendim kullandigim zamanlar icin cevapliycam buyucu
hic hic dudak okumadan konusma anlamadim telefon zaten anlamadim o kadarda hevesliydimki telefonla konusmaya:(yoksa dudak okuyarak cihazsiz bilem isimi goruyorum
sen sagir saylanmazsin bi kerem :eek:telefonla konusanlar sagir degildir
olsa olsa accik isitmiyordur:eek:

Sevgili shukufe,
[FONT=Arial]koklear[/FONT] implant olan yakın çevremdeki arkadaşlar telefonda konuşabildiklerini söylemekte.Bana da tavsiye ediliyor. Gerek [FONT=Arial]koklear[/FONT] implant olan gerekse cihazla çok iyi duyuyorum diyenleri gözlemledim.Bana bakmadıkları bir an sesli sesli
-beni duyuyor musun ?
dediğimde hiç tepki almadım. Telefonda konuşuyorum diyen arkadaşlar sanırım klasik hoş beş faslında ki
-nasılsın iyi misin ?
filan gibi kalıplaşmış soru cevaplarla konuştuklarından mı nedir tam anlamadım. Hani bazen nasılsın dendiğinde otomatikman iyiyim dersin onun gibi refleks diyorum.Karşındaki insana nasılsın dediğinde o muhakkak iyiyim sen nasılsın diyecektir.Bunu bildiklerini farkına varmadan ben duyuyorum diyorlar olabilir mi?
Çok yakınımdaki biri de implant olmuş yemin ederek konuşuyorum karşıyı anlıyorum dedi. Ben duymadığımdan kardeşime arattım.
kardeşim nasılsın demeden bu akşam bize gelme dedi. İmlantla duyduğunu söyleyen sahış da ezbere
-ooo senmisin nasılsın bende iyiyim...
diyerek ezbere konuşmaya devam etti.
İki gün sonrasında bize geldiğinde olayı anlattığımızda da şoke oldu.Ben bunu anlayamadım gerçekten.
Anlamadığım bir diğer konuda duymadığı halde duyuyorum anlıyorum diye ısrar etmeleri.Bu kadar ısrarcı olmasalar duymuyorum deseler belki cihaz yeniden ayarlanır yada ne bileyim bişey yapılabilir. Yada tek amacı sesi duymak olan kişilere yetiyorsa bilemiyorum.
Ben karşımdaki kişinin yüzüne bakmadan normal insan gibi iletişim kurabileceksem durmam hemen implant ameliyatı olurum.Ne yazık kı bunun olmayacağını bildiğimden bir ameliyatı göze almıyorum.

Üst Alt