Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

gkmer;

Ego nun sitesinde duyurulara bakıyorum tık yok. Ego duyuru yayınladıktan sonra düzelir. Alo 153 arayıp bilgi almak lazım

Evet başbkanlık özürlü kimlik kartını göstererek geçtim kcetaş arkadaş galiba kayserilisn kayseri aile ve sosyal politikalar bakanlığını ara onlardan bilgi al ben karabükteki aile ve sosyal politikalar bakanlığını arayarak kullanıma başlandığını öğrendim sende bir ara ne diycekler bizede haber ver

ankarada uygulanmıyor. kabul etmiyorlar. bilet al geç diyorlar. 153 aradım. yönetmelik bekleniyor. yönetmelik çıkmadan uygulanmayacak diyorlar.

AAA kardeşim ben kayseri deki aile sosyal politakalar il müdürlünü aradım kart dagıtımı yapıyoruz dediler genelge yayınlanmadıgı için üçretsiz biniş başlamadı dediler bende özürlü kimlik kartı var başbakanlıgın ama kullanmaya cekini yorum bizim burda özel halk otobüs şöförleri ters insanlar üçretsiz bu şekilde bindirmezler diye düşünü yorum şimdiki kullandımız kartlar gibi olsa makineye kartlarımızı tutup serbest engelli dise makinede güzel olur

Inan öyle olsa gerçekten çok güzel geçen bir tanesi de bana tirip yaptıydı neoluyor bunlara anlamıyorum sanki babasının tarlası

yakında %40 oranı olanlarda her yerde ücretsiz olur bence...

Aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidip kartını güncelletecesksin kimlik kartının bir yerine ağır engelli refakatçi kabul edebilir tarzından birşey yazacaklar ondan yönetmelik çıkınca kullanacan

şimdi gidip alabilirmiyiz yani ?
Kayseri ?? aile ve sosyal politikalar bakanlığından ? ..

Yoksa git al ben de zamanında aldı idim o zaman yetki belediyelerdeydi çıkarttırıyım dedim ne olur olmaz diye şimdi aile ve sosyal politikalar bakanlığına geçince işe yaramış oldu yani kısaca al birşey kaybetmessin

Yeni cıkan karttan alan varsa burda paylaşa bilirlermi resmini ekleyip

aslında belli herşeyde bizim ankara büyükşehir illa ego en sona bırakacak çünkü belediyenin verdiği kimliğe ihtiyaç yok ki başbakanlık kartıyla tüm türkiyede geçerli diyor yasa ego kıvırıyor 40 olanlarda serbest olmasın diye

ankara ego uygulamıyor. alo 153 e sorduğumuzda yönetmeliğin çıkması bekleniyor diyorlar. kıvırıyorlar yani.

ben aile ve sosyal politikalar bakanlığını aradım halen yapım aşamasında diyorlar :// kart falan yok yalan haber diyorlar...

Ne acelecisiniz ya arkadaş şunun şurasında seçime ne kaldı bekleyin alla allaaaa :)

ankara egoyu aradım. ayın 15 inden sonra engelliler için serbest kart dağıtımı başlayacakmış. engelli sınırlaması varmı dedim. belli değil indirimlimi serbestmi verileceği henüz belli olmadı diyor. 0312 507 14 77/1537 veya 1536 yı arayıp sorabilirsiniz. kolay gelsin.

destkop;

"engelli sınırlaması" kanun %40 ve üzeri dediğine göre olmaması gerek. Kurum kafasına göre yapamaz tahminimce. Heralde ya ücret alır kart için (ankarakart serbest) , yada günlük sınırlama getirir , yada hafta içi yada haftasonu saat dilimi getirir. Malum yıllardan beri indirimli biniyoruz öğrenci olarak. Ego ve Belediye her kuruşun hesabını yapıyor.

Gerçi 65 yaş üstü için sadece 5 TL kart parası alıyor.

65 yaş üstü için kart dağıtımı başlamış. engelliler içinde ayın 15 inde başlayacakmış. sordum engel oranına göre indirimlimi olcak serbestmi olcak diye. bilgimiz yok. ilerleyen günlerde belli olur dedi. verdiğim numarayı aarayın arkadaşlar ordan bilgi allın. bakalım ne tür bilgi vercekjler.

Inan öyle olsa gerçekten çok güzel geçen bir tanesi de bana tirip yaptıydı neoluyor bunlara anlamıyorum sanki babasının tarlası

5000 Evler - 200 evlerde bi namussuz var. banada hava bastı. bende dedım sen kımsın buna sen mı kaar verıyosun. buna dedım devlet karar verdı sende o zaman dedım onlarla kavga ed dedım ):):) haklı cıktım davamda. Kökledim.

Iyi yapmıssın bugun bende 5000 evler otobusu gelmedi safranboluya bindim ilk defa adama kartı gösterdim anladım ilk defa görüyor şöyle bir baktı sanki bilmiyormuş gibi sordu bu ne diye bende engelliler için ücretsiz oldu kanun çıktı dedim yani adam bilmemezlikten geliyor o an benimle ağız dalaşına girse hiç utanmaz otobüsün içinde o kadar insanın içinde babanın tarlasımıda izin vermiyon deyip kalk aile ve sosyal politikalar bakanlığına gidiyoruz diyecektim facia arkadaş şikayet et eğer illede tutturursa böyle birşey kanunda 50 bilet cezası veriyorlar diye okudum bir yerde engellileri izleme komitesi bile kurulmuş şimdilerde

bugn öğleden önce kayseri aile sosyal politikalar il müdürlüğüne gidip kartımı aldım..memura şimdi bu kartla üçretsiz bine bileceyimi sordum şu anda binemezsin genelge cıkmadıgını söyledi.KAYSERİ DE ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNE BU KARTLARLA BİNEN ÜYE ARKADAŞLARIMIZ VARMI ARAMIZDA

Arkadaşlar ben eski kartı geçerli olmayacakmı anlayamadım agır engelliler için degişmesi gerek de

arkadaşım bende kayseride oturuyorum ablam kayseri il aile ve sosyal politikalar bakanlığına gitmiş bu işle biz değil paso merkezi ilgilenıyor demiş ? sen nerden aldın kartı fotogrfını çekermisin kartın ?

ahmet3847 ardaşım perşembe pazarının yanında aile ve sosyal politikalar il müdürlügü var ordan cıkarttım...verilen kart özürlüler dairesi başkanlıgının eskiden verien karttın aynısı...sedece kartta aile sosyal polikalar bakanlıgı yazıyor... özürlüler dairesi başkanlıgı yerine...

ben 2001 de aldım sürekli yazıyor bu geçerli mi peki...

arkadaşlar ben iskenderunda oturuyrum ben dün iskenderun aile ssyal politikalar bakanlığı iskenderun binasını aradım burada geçerli olmadığını öyle bir yazının gelmediğini söylediler bana bana yardım cı olurmusunuz bana bu konuda yardomcı olursanız sevinirim teşekürler

bu nasıl bir uygulama arkadaş ya bi taraf biz ilgilenmıyoz diyor, bi tarafta bize yazı gelmedi dıyor ''kim kime dum duma'' 1-2 ay' içerisinde seçimden dolayı olursa olur yoksa sanmıyorum benim tek ümidim 30 mart'a kadar sonra hiç heveslenmıycem ...

Üst Alt