Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

her il şimdilik ayrıdır bence. o yüzden kim hangi ilde yaşıyorsa oranın belediyesini arayıp bilgi edinecek. başka bir seçenek yok gibi görünüyor.

TCDD ne zaman ücretsiz ulaşıma başlayacak bilginiz var mı nereden bilgi alabiliriz ?

Antalya da tranvay ve siyah plakalı araçlar 3 aydır ücretsiz ! Bu belediyenin çalışması ile yapılmıştır.

arkadaşlar ankaradaki uygulama 1 şubattan itibaren başllıyor. engel sınırlaması yok. %40 ve üzeri engellilerin hepsine serbest ankara kart verilecek. bilginize.

arkadaşlar ankaradaki uygulama 1 şubattan itibaren başllıyor. engel sınırlaması yok. %40 ve üzeri engellilerin hepsine serbest ankara kart verilecek. bilginize.

destkop nasıl alacağız, daha önceden engelli kartı almıştım öğrenci binişi için, şimdi nasıl olacak, nereye müracaat edeceğiz biliyormusun?

1 şubattan itibaren ankara kart dağıtım merkezlerinden alacaksın. kızılay metro başta olmak üzere

ahmet3847 arkadaşıma katılıyorum...KAYSERİ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNE MEİL ATTIYORUM GENELGE GELMEDİ DİYORLAR...AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLINA ATIYORUM MEİL GENELGE ÜZERİNDE CALIŞILIYOR DİYORLAR..BİMER MEİL ATIYORUM ORADA BAKANLIGA ŞUTLUYOR...BU NASIL ÜLKE ANLAMADIM KİMSENİN KİMSEDEN HABERİ YOK... ANKARA 1 ŞUBAT DİYOR..DİYER 80 İLDEN CIT CIKMIYOR NASIL OLACAK BU İŞ ANLAMIŞ DEYİLİM..

ilk bu işe heralde ankara belediyesi geçmiş olacak. yeni bir duyuma göre ankaradaki özel halk otobüslerinden ücretli yararlanılacakmış. bilginize.

Seçimlerle bir alakası yoksa ve her şeye rağmen devam edecekse güzel bir durum, tabii bir süre sonra bir kaç göz damlası ile her şey eskisi gibi de olur.

arkadaşlar bu kartı almak için bir yakını başvursa alabilir mi

birde arkadaşlar ben serbest kart hiç kullanmadım refakattıçı için de mi ücret ödemesi yok ankara kartta

pınarım;

Ankara Ego İlgili birim 507 14 77 den bilgi arabilirsiniz

ertanx;

Özel halk otobüsleri ücret alsalar bile Yönetmelik yayınlanana kadar ücret alabilirler.

cumartesi günü ankara da kart alımı için açık olan yer varmıdır cumartesi günü kartımı yenisi ile değiştirmek istiyorum

metroda yazıyordu hafta sonlarıda açıkmış kart işlem mekezleri

slm bu kartları raporu olanmı alıyo acaba arkadaşlar? yüzde kaç gerekiyo rapor?

arkadaşlar 1 şubattan itibaren ankara kart alacağız ve %40 raporu belgeleyenler 5 tl karşılığında bir fotoğraf nüfus cüzlanı varsa başbakanlık kartı (engelli kartı) ego ya ait bütün araçlar ve metro dahil saat sınırı olmaksızın ücretsiz

hakancan06;
%40 ve üzeri rapor yada engelli kimlik kartı ile.

Torba Yasası ile Gelen ücretsiz ulaşım

ÜCRETSİZ SEYAHAT KAPSAMI GELİYOR

[FONT=verdana]Gazi, vazife vazife malulü sayılarak aylık bağlananların kendileri, eşleri, evli olmayan 25 yaşını doldurmamış olan çocukları, anne ve babaları, harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malulü sayılarak aylık bağlananlar, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacak.[/FONT]

[FONT=verdana]Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında çalışmaya başlamaları nedeniyle ödenmekte olan aylıkları kesilenlerin kendileri ile eşleri, evli olmayan ve 25 yaşını doldurmamış çocukları, anne ve babaları, harp veya vazife malulü sayılacak şekilde hayatını kaybedenlerin ya da aynı kapsamda aylık almaktayken hayatını kaybedenlerin eşleri, evli olmayan ve 25 yaşını doldurmamış çocukları, anne ve babaları, engelliler için sağlık kurulu raporuyla yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarının kendileri, ağır engellilerin kendileri ile birden fazla olmamak üzere birlikte yolculuk ettikleri refakatçileri de bu imkandan faydalanacak.[/FONT]

tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun. özel şirtketlerin toplu taşımasından da ücretsiz yararlanılacak denilmiş. acaba ankarada özel halk otobüslerinden ve dolmuşlardan da ücretsiz yararlanılabilecek mi? bileniniz var mı?

Özel halk otobüsu ücretsiz olurda dolmuşları sanmıyorum pek. Tüm türkiye için geçerli olur bu konu özel kart alınıcaktır göster geç olucaktır diye tahmin ediyorum.

% 40 ve üzeri engelli kimlik kartı olan şehirler arası ulaşımdan ücretsiz mi faydalanacak yani. pek mümkün olduğunu zannetmiyorum. şimdiki özürlü indirimini bile uygulamıyor çoğu şirket. kaldıki ücretsiz seyehat ettirsin

[FONT=Verdana]sirinozan28..arkadaşım [/FONT]şehirler arası ulaşım üçretsiz deyil ...üçretli....yani kayseri.den istanbula gitmek için bindiyin otobüs şirketleri üçretli bini yorsun....şehirler arası tcdd trene binersen üçretsiz...şehirler arası otobüsle gidersen 0 indirim uygulanıyor.

şimdi her yerde ücretsiz oldumu yane kulanabilirmiyiz ücretsiz ulaşımı

arkadaşlar şimdi ankarayı aradım iş resmi gazeteye kalmış resmi gazetede ay sonunda yanınlanırmış

[h=4]AnkaraKart Özel Halk Otobüslerinde de geçerli mi?[/h]
AnkaraKart, halk otobüslerinde ilerleyen dönemde kullanılabilecektir.

Kısaca Serbest kartımız olsa bile, Özel halk otobüsünde cihaz olmadığı için binemeyeceğiz yada tartışma yaşayacağız şu bilet kesen eleman ile..

Muhtemelen Ankaradaki halk otobüslerindeki sistem İstanbuldaki gibi olacak. İstanbulda halk otobüslerinde isteyen para veriyor isteyen akbil basıyor. Belediye otobüslerindeki kart okutma sistemlerinin aynısını halk otobüslerine entegre edebilirler. O vakit muavinlerle yüz göz olmayız. Okutur geçeriz. Lakin diğer türlü olursa Ertan arkadaşın dediği gibi biletçilerle papaz oluruz devamlı.

Üst Alt