Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

geronimo ben bugün aile bakanlığı ankara il müdürlüğüne sordum kart değişikliği maalesef doğruymuş, biz de kanuni hakkımızı sonuna kadar kullanacağız ve bahsedilen kartı ankara il müdürlüğünden alıp ücretsiz bineceğiz, bu saçma karar nasıl alındıysa onu da anlamadım, belediyenin kartı kendi otobüslerinde geçerli halk otobüslerinde geçersizmiş :) maksat zorluk çıkarıp engellinin halk otobüsüne ücretsiz binişinin önünü kesmek, başbakanlıktan aldığımız engelli kartımızda geçersizmiş onu alıp yenisini vereceklermiş, gerekçesi de bakanlık öyle istiyor. istenilen evraklar da rapor fotokopisi kimlik fotokopisi eski engelli kartı ve 1 resim. raporu neden istiyorsunuz,eski kartları alırken zaten rapor vermiştik dedim, verilen cevap: bakanlık öyle istiyor :)) trajikomik bir durum

yaaa ankarada neden hükümet kararı uygulanmıyor bakın izmirde hükümet kararını uyguluyor yani bakanlık kartı gecerli ve mecburi

murathan

aynen öyle arkadaşım ben de dün gittim il müdürlüğüne evraklarımı verdim başbakanlık kimliğimi aldılar yenisini verecekler ama o da aynı gün kartın çıkmaz diyerek bitirdiler görüşmeyi. bakalım yeni kartı alınca ne yapacak bu özel halk otobüsleri göreceğiz.

yaa sizde melih gökçeğe gidin resmi gazetedeki hükümet kararının cıktısıyla cıkın makamına durumu anlatın sizi yiyecek değil ya olumsuz sonuç alırsanız ankara valisine gidin
aile ve sosyal bakanlığı engelli kartı tüm türkiyede gecerlidir

Halk otobüsü işletmecileri, mevcut yasa ve yönetmelikleri hiçe sayarak, siyasilerin üstünde baskı kurarak Ankara büyükşehir belediyesinin verdiği ve ego otobüsleri ile halk otobüslerinde kanun ve yönetmelikler gereği geçerli olan engelli kartlarını ve daha önceden başbakanlıktan aldığımız engelli kartlarımızı geçersiz kılarak aile ve sosyal politikalar bakanlığının verdiği yeni ve hiç bir farklı özelliği olmayan engelli kartlarını mecbur kılarak engellinin cebindeki paraya göz dikmişlerdir.

Yeni kart çıkartmak içinde eskisini ver yenisini anında al gibi bir durum yok, engelli raporunun aslı ve fotokopisini de istiyorlar, ya biz eski kartları alırken raporumuzu vermiştik , raporumuz zaten süreklilik içeriyor neden tekrar istiyorsunuz diyorsun kabul edilmiyor, eğer raporunun aslını bulamazsan yeni rapor almak için uğraş dur, yoksa halk otobüsçüler para alır, zaten ücretsiz binen vatandaş adamların ağırına gidiyor, her türlü sözle-gözle taciz ediyorlar.

Engelli bir vatandaş olarak, halk otobüsçülerinin gönlü olsun, aman kızmasınlar, engeliden de alabildikleri kadar para alsınlar, engelliler de kim oluyor zaten sesleri çıkmıyor diyen büyüklerimiz(!) için anafartalar caddesine gideceksin orada sıra numarası alıp sıran gelince başvurunu yapacaksın ve 1 hafta sonra tekrar kartını almaya gideceksin.

Bu duruma da Ankara büyükşehir belediyesi başta olmak üzere, aile ve sosyal politikilar bakanlığı ve bütün engelli federasyon ve konfederasyonları seyirci olacak, olmazlarsa halk otobüs camiası onlara seçimlerde oy vermeyecek.

Bu konuda sesimizi çıkaralım, belediye-bakanlık ve stk' lar nezdinde tepkimizi duyuralım

Arkadaşlar yeni kart olayını çözmek için ben bugün Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü'ne bizzat gittim ve elimizde bulunan mevcut başbakanlıktan aldığımız Engelli Kimlik kartları iade edilip yerine yenisini veriyorlar ama aynı gün değil de mesela ben bugün raporumun fotokopisi, 1 adet fotoğraf ve kimlik fotokopisi istediler eski kartımıda aldılar yeni kartımı da 6 Mayıs'ta gel al dediler yani arkadaşların anlattıkları maalesef doğrudur kimse şoförlerle uğraşmak istemiyorsa kartlarını yenilemeleri gerekiyor...

bu özel halk otobüsleriyle tartışmaktan bıkıtım. artık ücret veriyorum. her defasında tartışıyoruz. ankara belediyesi 153 ü arıyorum ilgilenmiyorlar. valiliğe şikayet edin diyorlar. valiliğe yazıyorsun; aile bakanlığı ile görüş diyorlar. bakanlık valilikle görüş diyor. saçma sapan iş. özel halk otobülserinde tartışmaktan bıkıtğım için ücret veriyorum. kendi partilerinin kendi belediyesi bu olayı ört bas ediyor. saçma bir şey.

destkop

Aslında olay basit ben Bu yüzden bir cok defa sikayette bulundum ANKARA icin konusuyorum söylenen Su ÖZEL HALK OTOBÜSÜ sahiplerinin cogunlugu belediyede ENCÜMEN bu nedenle kimse SİZLE ilgilenmiyor... ceza meza sadece hikaye 80 tl ceza adamların sadece sigara parası...

yaa yazmaktan bıktım usandım aile vesosyal politikalar bakanlığı engelli kartı hükümet kararınca tüm illerde toplu ulaşımda gecerli siz niye bu kararı belediyelere uygulatmıyorsunuz izmir olınca kıyamet kopuyor ankarta falan oldumu gık yok:mad:

arkadaşlar 153 diyorki her defasında valiliğe şikayet edeceksin. ceza yedikçe akıllanacaklar diyor. belediye olarak yaptırım yapamıyoruz. bir ara ceza kestik özel halk otobüsleri mahkemeye verdi diyor. her defasında şikayetmi edeceğim dedim. malesef evet diyor. arkadaşlar bu uygulama ankarada özel halk otobüslerinde hödük kaldı bilginize adamlar ücret vermeden binemezsin diyor. her defasında tartışmaktansa artık ücret ödüyorum. bu sefer ödemezsek otobüsün içinde rencide ediyorlar. bu sefer karakol karakol dolaşırız. saçma sapan olaylar.

@hayırseverizmir

gökçekle mi görüşeceğiz. öyle bir imaknımız varmı. biz devletmiyiz kararı nasıl uygulatacağız. bilgi verirmisin.

[FONT=sans-serif][FONT=Tahoma]OTOBÜS FİRMALARINA ENGELLİLER İÇİN GELİR DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILACAK[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Tahoma]MADDE 17- 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesine sekizinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Tahoma]"İkinci ve üçüncü fıkra hükümleri kapsamında, belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ile özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılır. Yapılacak aylık gelir desteği ödemesini yıllık olarak belirlemeye, bu tutarı faaliyette bulunulan yere ve/veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracını taşıma kapasitesine göre farklılaştırmaya ve yapılacak ödemeye ilişkin diğer esas ve usuller Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından müştereken altı ay içinde belirlenir."[/FONT][/FONT]

arkadaşlar 153 diyorki her defasında valiliğe şikayet edeceksin. ceza yedikçe akıllanacaklar diyor. belediye olarak yaptırım yapamıyoruz. bir ara ceza kestik özel halk otobüsleri mahkemeye verdi diyor. her defasında şikayetmi edeceğim dedim. malesef evet diyor. arkadaşlar bu uygulama ankarada özel halk otobüslerinde hödük kaldı bilginize adamlar ücret vermeden binemezsin diyor. her defasında tartışmaktansa artık ücret ödüyorum. bu sefer ödemezsek otobüsün içinde rencide ediyorlar. bu sefer karakol karakol dolaşırız. saçma sapan olaylar.

gökçekle mi görüşeceğiz. öyle bir imaknımız varmı. biz devletmiyiz kararı nasıl uygulatacağız. bilgi verirmisin.[/QUOTE
tüm belediyeler hükümet kararını uyguılamak zorundalar yapamiyorlarsa görevi bıraksınlar gökçekle görüşün ne olacak bu hükümet kararı resmi gazete var hem akpye yarancaz diye hükümet kararını akpli ankara belediyesine uygulatmamanız çok ayıp hatta vebal hem gökcek mecbur hükümet kararına uyacak mecbuuuuuurrrrrrrrrrr

hayırsever izmir kardeşim, yorumlarını okudukça senin bu ülkede yaşayıp yaşamadığından şüphe duyuyorum, sürekli olarak "gökçek" le görüşün çıkın makamına şöyle deyin, böyle deyin diye söylemlerin var, iyi niyetinden yardımcı olmak istemenden ve haklılığımızı desteklemek istemenden zerre kadar şüphem yok ama diğer taraftan ülke gerçeklerinin de farkındasındır umarım

@hayırseverizmir

arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz ? bakın yukarıda resmi bir kanun paylaştım . bu belediye işi değil . devlet özel taşımacılara para veriyor . babalarının hayrına taşımayacaklar yani .

@murathan

[FONT=sans-serif]arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz ? bakın yukarıda resmi bir kanun paylaştım . bu belediye işi değil . devlet özel taşımacılara para veriyor . babalarının hayrına taşımayacaklar yani .[/FONT]

arkadaşlar sincan hatlarındaki özel halk otobüsleri halen ücret alıyorlar. ücretsiz bindirmiyorlar. alo 153 e şikayet ettim ceza yazmadılar. sözlü uyarmışlar şöförü. 153 ü tekrar aradım her gün 2 defa özel otobüse biniyorum her defasında ücret alıyorlar her defasında şikayetmi edeceğim dedim. malsef evet diyorlar. arkadaşlar bu iş laçka olmuş ben pes ettim engelli olduğumu söylemiyorum artık tartışacak gücüm kalmadı. bu konuda fikri olan varmı.

ANTALYA'da Engelli vatandaşı almayan otobüs şoförüne ağır ceza

Toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerini artıran Büyükşehir Belediyesi, vatandaşı mağdur eden araçları en ağır şekilde cezalandırıyor. Engelli bir vatandaşı duraktan almadığı tespit edilen toplu ulaşım aracının sahibi ve sürücüsüne idari para cezaları verilirken, araç 1 ay hizmetten men edildi.
Bu haber 2015-04-23 07:07:41 eklenmiş ve 123 kez görüntülenmiştir.

engelli-vatandasi-almayan-otobus-soforune-agir-cezacbf2914228cc64d50220.jpg

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, vatandaşların toplu ulaşımdan rahat ve sorunsuz şekilde faydalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Engelli kartı ve 65 yaş kartı ile ücretsiz seyahat etme hakkına sahip vatandaşların bazı toplu taşıma araçları tarafından duraktan alınmadığının tespit edilmesi üzerine Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü periyodik denetimlerini sıklaştırdı. 11 Nisan'da Şirinyalı Mahallesi Sülemiş Cami önündeki duraktan engelli bir vatandaşı almadığı belirlenen toplu taşıma aracı, en ağır şekilde cezalandırıldı. Araç sahibine ve sürücüsüne ayrı ayrı idari para cezası uygulanırken, araca 30 gün süreyle çalışmama cezası verildi.

ŞİKAYET VE ÖNERİLER İÇİN 444 37 08

Toplu Taşıma Şube Müdürü İsmail Fidan, “Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızı duraktan almadığı tespit edilen araçları, Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırıyoruz" diye konuştu. Vatandaşların şikayetlerini hassasiyetle değerlendirdiklerini ve gereğini hemen yaptıklarını anlatan Fidan, “Vatandaşlarımız, ulaşım konusundaki her türlü şikayet, talep ve önerileri için Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı'nın 444 37 08 nolu iletişim ve izleme merkezini arayabilir" dedi. (DHA)

Arkadaşlar bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğüne gittim ve yeni engelli kimlik kartımı aldım ve aldığım yeni engelli kimlik kartımla özel mavi halk otobüsüne bindim kartımı gösterdim hiçbir sorun olmadan seyahat ettim, herkesin bilgisine...

Not: Yeni engelli kimlik kartında resmin sol altında küçük bir bandrol koymuşlar...

Ben uçakla İzmir'e gitmeyi düşünüyorum.
İzmire gelirken Adnan Menderes Havalanında ineceğim.
Adnan Menderes Havaaklanından Kuşadasına gideceğim.
Havaş otobüslerine ücretsiz binebiliyor muyuz?

Bayram sonra 65 yaş üstü ve engellilere tanınan ücretsiz ulaşım imkanı Balıkesir' de uygulanmayacak ve belediyeden kart çıkartılacak dendi.

Bu konuyu şikayet etsek merci neresi olacak?
Belediye kanunla belirlenmiş bir hakkı elden alabilirmi?

arkadaşlar 10 08 2015 tarihinde gelen 153 den mesaj SN murat hancı 842776 numaralı baş vurunuz ilgili denetim ve filo takip şube müdürlügüne iletilmiş olup verilen cevap aşağıda belirtilmiştir şikayet konusu 05 08 2015 tarihli ceza komsiyonununda görüşülmüş olup aile sosyal politikalar bakanlıgının 28931 sayılı yönetmenlik hukümleri geregince cazai işlem uygulanmasına karar verilmiştir YANİ ANKARADA ÖZEL HALK OTÜBÜSLERİ ÜCRETSİZ TAŞIMASINLAR DA GÖRELİM BAKALIM

Değerli arkadaşlar;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığın Resmî Gazetede yayınladığı 4 Mart 2014 Tarih ve 28931 Sayılı yönetmeliği MADDE-3'e göre şehir içi ulaşımda yer alan belediyeler tarafından yetki verilen ibaresi yerine ilgili kurumlar tarafından yetki verilen denilerek genişletilmesi ve daraltma yapan mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen araçlar ibarelerinin kaldırılması ve 5378 sayılı engelliler kanunun geçici 3. Maddesinde erişilebilir hale getirilebilmesi için verilen süre zarfında 'engellilerin ücretsiz seyahat hakkı mahfuz kalmak suretiyle’ şerhi konulmasını gereklidir.

Lüten ilgili yerlere iletin. (BİMER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, AK Parti Genel Merkezi - İletişim /AKİM vb..)

Bu sayede İDO, TCDD ve Ekpres hatlarda ücretsiz seyahat edebiliriz.

İşte İlgili Yönetmelik ve Maddesi:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan

4 Mart 2014 Resmi Gazete Sayı:28931

Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği

MADDE 3
d) Şehir içi toplu taşıma hizmetleri: Şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş, rekreaktif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar hariç olmak üzere; demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetler ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere ait olup da mevzuatına göre ayakta yolcu taşıyabilen araçlar ya da demiryolları ve denizyolları araçları kullanılmak suretiyle sunulan şehir içi toplu insan ulaşımına yönelik hizmetleri,

Son düzenleme:
murat6677

Merhabalar, engelli kimlik kartının resmini konuya mesaj olarak atabilir misiniz? Ben 2014 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan almıştım ama şu anda değiştirildi mi yoksa hala aynı kimlik kartı mı kullanılıyor anlayamadım. Konudaki mesajların tamamını okumadım.

Arkadaşlar benim bir sorum olacak, ben Engelli İstanbulkartı almak istiyorum.

Kartı almak için : % 40 ve üstünde bir oranda Engelli Sağlık Kurulu Raporu aslı ya da T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın engelliler için düzenlediği Kimlik Kartının aslı.

Bende % 50 maliyeden onaylı rapor ve % 50 Engelli kartım var,
1. Kart almak için İstanbulda bir ikamet adresi göstermek zorundamıyım. Ben çorluda oturuyorum sürekli İstanbula kontrole gidiyorum.
2. Kartı ne kadar bir zamanda çıkartıyorlar, müracat etimiz gün mi veriyorlar veya başka bir gün mi gidecez almaya.
3. Aynı gün çıkmıyorsa başkası sizin kartı alabilir mi.

Aranızda İstanbulda engeli ulaşım kartı alan yok mu?
Birde sorum olacak Çorludan çıkartım kart İstanbulda geçer mi

okens

Alo 153 ve e-mail adreslerini bende biliyorum ( hatta e-mail gönderdim).
Hatta online işlemler içi üye de oldum. ÜYE GİRİŞİ

Benim bildiğim forum bilgi paylaşımı demek. İnsanların bildiklerini diğer insanlara yardımcı olmak içindir.
Forum engeli forum olduğundan dolayı, indirimli kart kullananlar vardır diye sormuştu, gerçi sizden başka cevap verende yok.

Lütfen yardımcı olacanız cevaplar verin ....

Üst Alt