MANİSA'da kimlik kartı gösterme olayına bayram sonrası kentkart tarzı ücretsiz bas geç kart sistemine gecileceği söylendi. her otobüse binişte şoför laf söyliyecekmi endişesi son bulacak.
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
ankarada %80 engeli raporu olan birisi belediye otobüslerinden ve metrodan ücretsiz yararlanabiliyor. ancak özel halk otobüsleri ve, dolmuşları bu hak kapsıyormu bilmiyorum kesin bilgisi olan varsa yazsın lütfen
hepimizin gönlünde ortak bir kart olması yatıyor ve bu kartın her ilde geçmesini istiyoruz ancak dediğimiz kartları yani şehir içi otobüslerinde elektronik olarak okutulan kartları devlet vermiyor belediyeler veriyor devletin verdiği engelli kimliğidir engelli kimliğiylede trenler raylı sistem ve devlete ait ulaşım araçlarında kullanıyoruziyi guzel diyorsunuz da arkadasim. 3 - 5 gunlugune farkli sehirlere gezmeye gidenler neden alsin belediyenin kartlarini. her sehir icin ayri kart alacaksam Devletin verdigi kartin ne anlami kaliyor onu izah eder misiniz?
Geçen gün İETT ücretsiz Kartımı aldım karşıya geçerkende Marmaray trenini kullanayım dedim. Kartı okuttuğumda kullanılan 9 kalan 219 diye birşey yazdı turnikede. Bu nedemek anlamadım. Marmara'yı kullanmak için ücretsiz kartlara bir limit mi verilmiş acaba.Bu limit bittiği zaman kullanamayacakmıyız Marmaray ı?
Diğer bir konu hızlı tren bile ücretsizken neden hala çift katlı ve express Otobüsler ücretli ?
hepimizin gönlünde ortak bir kart olması yatıyor ve bu kartın her ilde geçmesini istiyoruz ancak dediğimiz kartları yani şehir içi otobüslerinde elektronik olarak okutulan kartları devlet vermiyor belediyeler veriyor devletin verdiği engelli kimliğidir engelli kimliğiylede trenler raylı sistem ve devlete ait ulaşım araçlarında kullanıyoruz