Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

dedimya bizim burda öyle bilet satış yeri yok gardan binerim hep bide bize yakın fazla uzak değil problem olmuyor yani

anladım tamam tekrar ettirdim k.bakma uykum geldi de ;) iyi geceler lanet olsun böyle yasaya ;)

mrvinl_;

ben beyaz masanın ulaşım bölümüyle konuştum kütahyada öyle ekstradan bir kart yok engelli kartı gösterip bineceksiniz dedi ama burada uygulanmıyor oradan aldığım bilgiye göre şoförler cezayı öderiz yine de bindirmeyiz demişler hatta yasayı mahkemeye vermişler galiba. Burada öyle sürekli tartışmaktansa normal kart basıp geçiyoruz. Aslında her şehirde geçerli olan içi boş manyetik bir kart çıkacak dıtlatıp geçilecek:) ayrıca gar hariç ücretsiz tren bileti alamamakta saçma, onların işine gelmemiştir onlarda tcdd sistemine bağlanıp kesiyorlar sonuçta

ben de şoförlere dava açarım da üşeniyorum işte bgn merkeze gidip yine sorcam tren biletini her zaman bilet satan adam yoktu aslında başka bi kız vardı belki de onun işine gelmedi ben de öyle düşündüm

tren bedava yav üşenmeyin gidin gara nereye gitmek istiyorsanız bileti alın trenle yolculuk yapın üşenmeyin boşverin internetten bilet almayı

abi haklısın da tren bileti satıl yerinden neden alınmıyr tamam interneti anladım da bence saçma olmuş bir de gitmekte zorlanan engelli arkadaşlarımız da olabilir ben o yüzden dedim

o zaman bir tanıdığını yollasınlar engelli kartınıda versinler aldırtsınlar

ben de şoförlere dava açarım da üşeniyorum işte bgn merkeze gidip yine sorcam tren biletini her zaman bilet satan adam yoktu aslında başka bi kız vardı belki de onun işine gelmedi ben de öyle düşündüm
sorup beni de bilgilendirirseniz sevinirim ama kesin işine gelmemiştir, halk otobüsleri olayını da bimere yazmalı aslında

erkuttok;

hay ağzına sağlık kardeşim senin tam bu dediğini bugün aynen yaşadım hastaneye gidip yeni çıkan raporumu aldım falada vaktim yoktu acaba yetişirmiyim işlem ne kadar sürer gitsemmi gitmesemmi diye düşünürken adana büyükşehir belediyesine gittim ve raporumu gösterip kentkart çıkaracağımı söyledim çok kibar ve nazik bir şekilde beni yetkili birime yönlendirdiler gittim 5 tane memur oturmuş sanki beni bekliyorlardı hepsi birden verin ben yapayım falan diyince şaşırdım bende ortadaki bayana verdim buyrun siz yapın dedim beni orda oturun bekleyin ltf. dediler bende resim ve kimlikle beraber raporun aslı gibidirini verdim sanırım 5 dakika bile olmadan senin dediğin gibi manyetik bir kart verdiler bende dedim bunla nelere bineriz beyefendi bu kartla belediye nin otobüsleri halk otobüsleri ve metroya binebilirsiniz dedi çok şaşırdım bu kibarlık ilgi ve alaka neden diye sormadan kendimi alamadım onlarda bu artık MHP nin belediyesi hüseyin sözlü başkanın engelli vatandaşlarımıza ayrı bir ilgisi var efendim dediler bende hay maşallah dedim teşekkür edip çıktım toplam 5 dakikamı almadı dedim forumda bizim arkadaşlar özel halk otobüsleri zart zurt ediyor diyorlar bi bakayım diyip bir tane halk otobüsüne bindim ve kartı göstere göstere bastım şöför hiç bi farklı davranış sergilemedi bende geçtim oturdum kartı okuttuğumda aynen şu yazıyordu serbest geçiş diye ekranda yazı çıkyordu hepsi bu ben adanada halk otobüslerininde problem çıkaracağını sanmıyorum çünkü yeni başkan özellikle engelliler için çok uğraşıyor helal olsun MHP ye helal olsun başkan hüseyin sözlüye

öyle olması lazım zaten ya bi kart olacak basıp geçeceksin kimseyle uğraşmayacaksın türkiye geneli geçerli olabilecek bi kart olsa...

evet aynen öyle türkiye geneli olsa çok güzel olur ama çok külfetli bir altyapı gerekli onun için ama bizim için ilk önce yaşadığımız şehir önemli adana belediyeside bunu çok güzel yapmış sağolsun

sarasota;

haklısın ne diyeyim darısı kütahyanın başına artık:)

aslında bunun kütahyası falan yok kardeşim heryerin böyle olması gerekiyor çünkü yasa çıkmış zaten ama uygulamıyorlar demekki gereken şikayetler yetersiz o yüzden umursamıyorlar heralde toplanıp herkes bimere bir yazsa eminim kısa sürede bişeler yapılır

sarasota;

katılıyorum belediyeler şoförlerle uğraşmak istemediğinden uygulamıyorlar bimere yazılacak tvde sabah haberlerinde gelen tüm mailleri okuyan spikerler var sabah haberlere mail atılacak ki tv de duyurulacak ancak öyle olur

twilight;

Ben % 45 özürle ücretsiz seyahat kartı aldım

sen şimdi bimere yazsan derki sana bindirmek zorundalar ve hiç bir problem çıkaramazlar 153 arayıp şikayet edin derler ama şunu demiyorlar yahu bu engelli vatandaş 153 le falan uğraşmak zorundamı ne diye arayıp dert anlatsınki diyip belediyelere baskı kuracağına engelli vatandaşı şoförlerle yüzyüze getiriyorlar

saratosa kardeşim doğru söylüyorsun aynen öyle derler perseküsyon kardeşim sen nerede aldın ücretsiz seyahat kartını

onun ücretsiz kart dediği sanırım belediyenin vermiş olduğu kart yani benimkinin aynısı

Konyada uygulama ne alemde acaba

Arkadaşlar yakın tarihte konyaya gideceğim acaba orada uygulama ne şekilde bilen birileri varsa bana bilgi verirse sevinirim. iyi akşamlar

sen şimdi bimere yazsan derki sana bindirmek zorundalar ve hiç bir problem çıkaramazlar 153 arayıp şikayet edin derler ama şunu demiyorlar yahu bu engelli vatandaş 153 le falan uğraşmak zorundamı ne diye arayıp dert anlatsınki diyip belediyelere baskı kuracağına engelli vatandaşı şoförlerle yüzyüze getiriyorlar

Yazdıklarına aynen katılıyorum. Çoğu uygulamamız bu şekilde zaten. Örnek: Bankalar kart aidatı alamaz diyorlardı ama bal gibi de alıyorlar. Yetkililer; madem alamazlar diyor, neden o zaman bankaya sen neden alıyorsun diye cezalandırmazlar, aynen böyle.
Bir örnek daha, Okullar açıldığında kayıt parası alınmayacak denir ama alınır.
Telefon operatörleri ile ilgili bir sorun olur, Telekominikasyon Üst Kuruluna şikayet edersin, Üst Kurul, dilekçeni ilgili operatöre gönderir, bu kadar. Bu kadar olmamalı aslında. Ben o operatör ile sorunumu çözümemişimki, Üst Kurul çözer diye sana müracaat etmişim. Üst Kurul olarak, vatandaşa sen nasıl haksız uygulama yaparsın diye çıkışmaz, seni ve ilgili operatörü karşı karşıya getirir. Üst Kurul, neden var o zaman, operatör ile ilgili anlattıklarım daha önce başıma geldiği için örnek verdim.
Bunlar daha bir çok örnek sayabiliriz.

aynen öyle kardeşim okul müdürüne dersin bakanlık alınmicak diyor oda diyorki evet öyle diyorlar ama siz genede alın diyorlar diyor aynen durum bundan ibaret

sedat ve uçurtmacı kardeşim yazdıklarınıza aynen katılıyorum bir konuda ben ekleyeyim hastaneyle ilgili şikayetiniz oluyor üst kurul olan hasta haklarına yada 184 e bildiriyorsun 184 seni şikayet ettiğin hastaneyle yüzyüze getiriyor ozaman bu üst kurullar niye var sadece göstermelikmi ama bu konuları hala alt yapıdan üst yapıdan, ayrıca çok doyumlu olan kendine verilen hakları hak olarak görmeyipte sanki falan parti bu işi yaptı daha önce bunlar yoktu diyen insanlar anlamaz elimizden haklar bir bir gidiyor çok doyumlu arkadaşların elinden hakları gitmediği için şuan onlara sorun yokmuş gibi görünüyor ama bir gün bu adaletsizlikler onlarıda bulacaktır bak en son elden giden hak 2022 maaş hesaplamasında artık evde bakım maaşıda gelir kriteri olarak eklendi artık bu gidişle evde bakım maaşı alan 2022 maaşı alamayacak ama 1.2.3 tıp ilgililere yani çok doyumlu arkadaşlara duyrulur

battal;

hemen hemen 3 hafta oldu konyadan geleli orada engelliler için otobüs ücretsiz engelli kartı ile binebiliyorsunuz...

evet konyada ve tüm TÜRKİYEDE geçerli...

ooo ozaman iyi konyaya bir dahaki gidişde ulaşım araclarını kullanayım

evet konyada ve tüm TÜRKİYEDE geçerli...

şem i tamam heryerde geçiyor ama çoğu yerdede kabul etmiyorlar çünkü belediyeler artık kendi kartlarını veriyorlar sadece o ilde geçerli oluyor yani en azından adana ve duyduğum birçok yerde öyle

sarasota;

öyle tabi ama sadece 3 - 4 gün konyada kalmam gerekdi bu süre içinde kart çıkartamazdım, engelliyim dedim başbakanlık engelli kartımı gösterdim tamam dedi bilmiyordum buradada geçtigini dedim tüm türkiyede geçerli dedi ...

ayrıca 65 yaş üzeri kişiler kart olmaksızın kimliklerini göstererk binebiliyorlar...

Üst Alt