Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

Ulaşım...

Merhaba arkadaşlar;bu şehirler arası ulaşımın engelliler için ücretsiz gibi söylemler vardı konu tam olarak ne ye bağlandı bilgisi olan varmı tamammen ücretsiz mi?yoksa eskisi gibi %30 olarak halen devam mı ediyor?...teşekkürler.

nerden ögrendin turan yılmaz 144 ile 183 devamlı arıyorum kimse bişey bilmiyor

Arkadaşlar benim başıma 1 hafta oldu bu olay geldi çocuğum ağır engelli ve bende çocuğumla refakatçi kartı olarak birlikte belediyelerin bize vermiş olduğu haktan yararlanıyorduk,fakat oğün çocuğum'umun aksiliği üzerindeydi sinir krizi geçiriyordu bana tekmeler atarak metrodan geçti ve beni beklemeden alt kata hızlı birşekilde gitti bende arkasından giderken güvenlikçi beni durdurtup elimdeki karta el koyarak gidin bu kartı 2 gün sonra karaköyden alın dedi ben çocuğumun altkatta gitiğini söylediğim halde benim bu maduriyetimi sanki bir terorist yakalamışcasına muamele yaparak beni mağdur etti ben tabiki aklım çocuğumda olduğu için kartı herşeyi fırlattım attım.BEN BİR ENGELLİ ANNESİ OLARAK BU KARTLARI YA BİZE VERMEYİN VERİYORSANIZDA TERORİST MUAMELESİ YAPMAYIN.KARAKÖYE GİTTİM CUMA GÜNÜ KARTIMI ALMAK İÇİN CEZA YEMİŞİM 150TL ÖDEMENİZ GEREKİYO HANIM EFENDİ DEDİ BU NASIL ADALET BİRDE KALKMIŞLAR TVDE ENGELLİ YAKINLARINA VS HİZMETLERDEN BAHSEDİYOLAR BUNLAR ASLINDA ENGELLİ YAKINLARINA SADECE TUZAK KURUYOLAR ALTERNATİFTE YOK.

engelliye yaşatılmak istenen bir piskolojik bir kandırmaca! her maddenin bir başka bendi gene bizi mağdur ediyor.

Ne yasaymış haala mı çıkmadı?Yaz geldi neredeyse.Söz verildiğin beri kaç ay geçti üzerinden.Ya söyleme,yada yasasını,ortamını hazırla öyle söyle.Haksızmıyım.

Yasa temmuz ayına kadar çıkarsa iyi çıkmazsa umudu keselim meclis kapanıyor temmuzda benim umudum yok ama yasanın çıkacağına.

ya arkadaşlar zaten engelli için ulaşım ücretsiz değilmi ben şehir içi metro olsun otobüs olsun hem kendim hemde refakatçim ücretsiz faydalanabiliyorum şehirler arası tırenide ben ve refakatçim ücretsiz kullandığımda oldu şehirler arası otobüslerdede indirim yapılıyo THY dada indirim yapılıyor neden yeni bir uygulamaymış gibi dillerden dillere dolaşıyo davlet yeni bi uygulamaymış gibi ortaya bi taş attı 40 kişi çıkartamadı o taşı kuyudan :)

Arkadaşlar şu an radyoda NTV Radyo'da başbakan bu konuyla ilgili konuşuyor..

Bende öyle pek fazla dinleyemedim radyoda öylesine dinlerken denk geldi işte 12 şubatta yaptığımız açıklamada engelliler gazi ve şehit yakınları için düzenlemeler yaptık felan dedi haber kanallarına bakarsanız detaylı olarak görebilirsiniz.

evet düzenlemeler yapmışlarmış ulaşımı için şimdi de engelillere maaş kapsamını genişlettiklerini müjdelemiş (internette haberlerde okudum)

Reklam reklam reklam...

yokmu tanıdık bir milletvekili konuyu gündeme getirse soru önergesi hazırlasa meclise sunsa ilgili bakanlar cevap verse

Durmak yok,sonu olmayan boş laflarla geçici yüz güldürmeye devam.

uçakta engelliye 3 kuruşluk indirim var şehit ailesine yok çok ayrıcalıklı!

%90 engelli ve refakatçısına demir yollarında indirim %50 daha ücretsiz uygulamaya geçilmemiş.

relax arkadaşlar :) yasanın nezaman onaylanıp yürürlüğe gireceği belli seçime ramak kala şimdiden olursa unutulma riski var AKP de bunu bilincindedir eee seçime 5 kala misali ulaşım sorununuda halledip ee işte yaptık biz yapıyoruz hadi bize oy verin :) çok şakacı bu devlet insanlarla laf ebeliği yapmasını çok iği biliyo

ücretsiz ulaşımla ilgili bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde aile bakanlığına soru sordum cevabı aşağıdaki gibidir.

SAYILI BAŞVURUNUZ BAKANLIĞIMIZCA DEĞERLENDİRİLMİŞ OLUP,HAZIRLANAN CEVAP AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR:

Engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakınlarının ücretsiz olarak şehiriçi ulaşımdan faydalanmalarına yönelik Kanun; TBMM görüşülmekte olup, yayınlandıktan sonra, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün WEB sayfasında duyurulacaktır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

T.C.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Akay Caddesi No:6 Bakanlıklar / ANKARA
0312 422 55 00 pbx

zaten bir çok ilde şehir ulaşımı engellilere ücretsiz yada indirimli kocaelide engellilere özel ve tüzel taşıma engelli kent kart ile ücretsiz

Ankarada metroda geçerli değil ? tcdd de % 50 indirim. Bu yasayla her yerde ücretsiz olacak diye reklam edilmişti. Fos mu çıktı ?

bekleyip görmek lazım ama dediğim gibi bazı illerde zaten ücretsiz kocaelide engelliler yıllardır ücretsiz şehir içi ulaşımından faydalanıyorlar

ücrersiz toplu ulaşım

arkadaşlar ücretrsiz toplu ulaşım yalan oldu galiba bilgiis olan varmı ne durumda

destkop;

ama anlatırlarken sanki hemen yarın başlıyormuş gibi anlatıyorlar olayı kare arkadaşımın dediğine aynen katılıyorum

oysa sn başbakan ımız bunu hemen yarın olacakmış gibi sn fatma hanım 234 tl sınırını daha birçok konuyu hemen yarın olacakmış gibi anlatıyorlardı. şok şunda müjdeli haber tamam haber varda gerisi yok

beklenen haber geLdi!! .. [FONT=Verdana] Özürlüler ve Refakatçilerinin, Toplu taşıma araçlarının kendileri için ücretsiz olması talebi.[/FONT] Meclis gündeminin 36. maddesinde bulunan, Özürlüler ve Refakatçilerinin, Toplu taşıma araçlarının kendileri için ücretsiz olması talebi hususunda hazırlanan 04.12.2012 tarih ve 25 numaralı Plan ve Bütçe Komisyon Raporu okundu.
Yapılan müzakere ve oylama neticesinde; Belediye otobüslerinden ücretsiz, Halk Otobüsü ve Raylı Sistemden indirimli olarak yararlanmalarının (daha önceki uygulamanın devamına) uygun olacağı yönünde hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon raporunun kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.

1 hafta önce kardesimle hızlı trenle ankaradan eskişehire gitmek üzere bilet aldık ikimizinde başbakanlık özürlü kimlik kartı var bilet alırken özürlü kimlik kartımızı gösterdik sorun çıkmadı ama trene binerken yapılan bilet ve kimlik kontrolünde hostes arkadaş yeni karar doğrultusunda raporunuzunda yanınızda olması gerektiğini söyledi son 6 ay içinde 3 kez aynı trenle eskişehire gittim geldim böyle bir durumla karşılaşmadım ve bilet onlarda kalmak şartı ile yolculuğa müsade ettiler hızlı tren sanki özel şahısa aitmiş gibi muamele gördük sinir oldum ne yapmamı önerirsiniz

Üst Alt