Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

iyi o zaman hangi ile gidersek ücret ödemicezmi şehiriçi ulaşıma

Bir aksilik çıkmazsa resmi gazetede yayınlandığı zaman bütün illerde şehiriçi belediye otobüsleri engellilere ücretsiz olacak.

İki ihtimal gözüküyor Başbakanlık özürlü kimlik kartı geçerli olacak yada Aile sosyal politikalar bakanlığı tarafından tek tip bir kart çıkartılacak. O kart bütün illerin belediyelerinin toplu taşımında geçerli olacak.

ne güzel bir haber inşallah olur izmir dışı buluşmalarda kullanırım

ne yani şimdi ister belediye aracı olsun ister özel halk otobüsleri olsun şehiriçi tümüne ücretsiz mi binecez onu anlamadım bide benim başbakanlık kimlik kartım var onunla mı binilecek

hayırlısı inşallah daha iyi olur beklentimiz engellilerin daha iyi şartlarda hizmet alması bunu hükümetimiz yaparsa memnun oluruz ÖMSS (EMSS) ile alımlarda yapılırsa bizim için iyi bir Bayram hediyesi olacaktır.

eee seçim yaklaştı yaa neysse geçte olsa böyle şey güzel bir uygulama

2022 özürlüleri toplu taşıma araclarından bedavamı

benim şöyle sorum olcak ben köcük bir kasabada yaşıyorum kasabanın yani beldenin şehire gitmek icin otobüs kullanıyoruz bugun yani az önce trt1 dinledim malulen emeklilerde toplu taşımalardan bedava olucakmıs haberde duydum acaba bedavaysa bende belediye gidip hergün 3 milyon veresiye 90 milyon veriyorum agır geliyor gidiş gelişler 180 milyon yapıyor raporla bedava oldugunu özürlü olarak haklarımı iletsem tşkler

Hadi hayırlısı olsun inşallah bayrama kadar yasalaşırda bayramda trenle memlekete gideriz

Ütopik isteklerim:::Ben sık sık ucakla seyahat etmek zorunda kaliyorum.Ucaga da indirim hatta beles olsa :)) ben toplu tasim araci kullanamiyorumBenzine de indirim yapilsa:) ihtiyaci olan engelliye son sistem tekerlekli sandalye Hediye edilse:) yapilan alisverislerin hepsinde kdv alinmasa:) vs.....

Ulaşımın bedava olması konusunda yasa Mecliste kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanın onaylaması gerek.(sonuçta illaki onaylıyor)Cumhurbaşkanı onayladıktan 45 gün sonra Resmi Gazetede yayınlanınca yasa olmuş demektir.Fakat
Bazı durumlarda Meclisten geçip,Cumhurbaşkanının onaylayacağını söylemesi bile Yasanın uygulamasını başlatır.Örneği vardır bu durumun.İnşallah engelliler kale alınır da yasa biran evvel çıkar.
Uçak zaten engellilere indirimliydi!Fakat özürlü kartının yanında bilet alırken,özürlü raporunu ibraz etmek gerekli diye okumuştum.

Kardeşim çoğu yerde belediyenin dolmuşu mu kaldı. Özel halk otobüsleri bedava olmadıka hiç bir işe yaramaz bu çıkartılan kanun. Şimdi bedava diye büyük şehirlere gidip belediye dolmuşu mu arayacağız. Benim yaşadığım yerde özel halk otobüsleri var. Özel halk otobüsleri bedava değilse ne için çıkarmışlar bu kanunu anlayamadım.

ücretsiz ulaşımdan tam olarak ne zaman yararlanmaya başlayacağız bilgilendirirseniz seviniriz.

eskişehirde sağolsun yılmaz hoca kaç yıldır bedava

turan sende hangi partili olduğun belli değil.ama genede sayın büyükerşeni kutluyorum

Ben de şehirlerarası ulaşım da karşılaştığım bir durumu anlatayım. Normal bilet fiyatları üzerinden % 30 indirim uygulanması gerekir öyle değil mi?

20.07 2013 tarihinde önceden rezarvasyon yaptığım bileti almak için Esenler de Ulusoy yazıhanesine gittim. Engelli kartımı uzattım. Bana her seferde 1 kişilik kontenjan olduğunu ve kontenjan dolduğundan normal fiyattan bilet alabileceğimi söylediler. Haklarımı anlattım ama aynı teraneyi sürdürdüklerinde bilet almadan ayrıldım. Oradan Metro yazıhanesine gittim ve kartımı uzatarak 1 kişilik yer istedim. Onlarda her seferde 2 kişilik kontenjan olduğunu ama bilet verebileceklerini söylediler. Kaç lira olduğunu sorduğumda 63 tl dediler. Bilet fiyatlarınız zaten 70 lira, % 30 uygulandıktan sonra 50 lira olması gerekmez mi diye itiraz ettim ama biletin liste fiyatının üst sınırının 90 tl olduğunu ve indirimi bunun üzerinden yaptıklarını söylediler. Yine haklarım konusunda 15-20 dakikalık münakaşadan sonra bu sefer bileti almak zorunda kaldım.
Şunu bilin ki arkadaşlar; evet haklarımız var ama denetim ve yaptırım olmadan hiç bir şeye yaramıyor. Benim karşılaştığım durumla karşılaşan veya sorunsuz halledenler varsa yazsınlar da arkadaşlarımız bilsinler hangi firma sorun çıkarmadan indirimi uyguluyor veya böyle durumlarda ne yapmamız gerekiyor.

veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar.

selam arkadaşlar

bazı arkadaşlar hala özel halk otobüslerinin de bedava olması gerektiği konusunda yazılar yazmış . bakınız meclisten geçen kanun maddesinin içinde yukarda alıntısını yaptıgım ifade var bu ifade özel halk otobüslerinide kapsıyor hatta hatta bazı illerde bu ulaşım kooperatifler tarafından yapılır yukardaki ibaredeki şirket kelimesi bu kooperatifleri bağlar çünkü bu kooperatiflere bu yetki belediye tarafından verilmektedir kıssacası ücretsizdir

saygılar sunarım

peki ankarada neden halen %40 ile %60 arası yarı fiyat izmirde %kaç olursan ol bedava

Akıllı kart çalışması vardı. O uygulamaya geçerse akbil gibi karttan okuması lazım. Normal para okuması gibi olması lazım. Aksi taktirde özellerde çok tantana çıkar. İnsanlar beleşçi gibi bakar. Götürürler götürmesine de insanın burnundan getirirler.

selam arkadaşlar

6495 sayılı kanun bu gün cumhurbaşkanı tarafından onaylandı . madde 88 yürürlük tarihi gazetede yayım tarihidir hayırlı olsun

saygılar sunarım

Dadaş06;
Verdiğiniz haber için çok teşekkür ederim,sağolun.
Sizden ricam haberi linkiyle beraber kaynağından eklermisiniz?

Google hazretlerine 6495 sayılı kanun yazarsanız otomatik olarak habere ulaşırsınız
Saygılar sunarım

Üst Alt