Seyhansonay;
Bakımevi'nde yönetim kadrosunda görev aldığınızı söylüyorsunuz,ilk önce yönetim kadrosunda (Tam Olarak) ne iş yaptığınızı bi'açıklar mısınız? cevabınıza göre yazılarıma devam edeceğim.Ama ilk önce sizin yönetim kadrosunda hangi görevde yer aldığınızı bilmek istiyorum
Ben Seyhan arkadaşın ne iş yaptığını (Haluk Bey anlatmış) işte bunun için sormuştum.alacağım cevaba göre bende Haluk Bey'in yazdıklarına benzer şeyler yazacaktım.Haluk Bey'in yazısını okumadan biraz önceki yazımı yolladım.Benim eşim de Ankara'da özel yaşlı ve rehabilitasyon merkezinde yönetici olarak çalışıyor,maaşı gayet iyi.Bunun yanında orada 5 hemşire,2 doktor,6 hasta bakıcı,6 temizlik personeli,güvenlik görevlisi,aşçı ve yardımcısı,elektrik ve tesisat ustası ve sekreter çalışıyor (umarım unuttum personel kalmamıştır) herşeyi açık açık yazayım ben yine de...Eşim 2500tl,doktorlar 2250tl,hemşireler 1500tl,hasta bakıcılar 1100tl,temizlik personeli 900tl,güvenlik görevlisi 1000tl,aşçı 1250tl yardımcısı 1000tl,elektrik ustası 1250tl ve sekreter 1000tl maaş alıyor.bunların aylık maaşları yaklaşık olarak 32.000tl...Bunun elektriği,suyu,doğalgazı,kirası (-ki- kira için Haluk Bey'in de anlattığı gibi,en az tahminimce 15-20bin lirayı bulur) Her yemekte et-sebze-çorba (diyete göre tatlı) içecekler,yara bakımı için bir sürü malzemeler,özel ilaç dolapları,hastalara özel havalı yatalar,çamaşırhane için makinalar,ofislere alınacak bilgisayarlar-ofis mobilyaları,Her katta olması gereken salon (bunun için oturma grupları,masa-sandalye,televizyon) her odada ve yürüyüşün olduğu yerlerde halı,yine her odada olması gereken televizyon,merdivenlere kurulması gereken korkuluklar,özel elektrik tesisatı,telefon santrali,bahçede olması gereken bahçe mobilyaları,özel güvenlik sistemi ve kameraların kurulumu,internet sitesinin açılması,binanın etrafının demir parmaklıklarla çevrelenmesi,tabela hazırlanması...Haa unutmadan bir de ambulans almanız gerekiyor...(Eşimin çalıştığı yerde ve benim gördüğüm çoğu yerde ambulans var.Ama kesin şart mıdır bilmiyorum) valla benim aklıma gelenler bunlar (eşim uyumasaydı ona da sorardım) eksiğim varsa ekleyin Haluk Bey...Bütün bunlar varken siz sıfır sermaye ile nasıl bir bakım evi açmayı düşünüyorsunuz Seyhan Bey??? Valla 8 yıl yönetim kadrosunda çalıştım demişsiniz ama bence bu 8 yılda (kusura bakmayın ama) pek fazla bir şey öğrenememişsiniz.İlk açılış için dünya masraf gerekli,ilk ay personel maaşları vsvs dünya para gerekli.e siz de açar açmaz 40-50 hastayı birden alamayacağınıza göre...Ben eşimden biliyorum,öyle çocuk oyuncağı değil yani.Bence siz bu hayalden vazgeçin derim.