Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı ve engelli bakım merkezi açmak istiyorum!?

Umarım isteğinizi gerçekleştirirsiniz kolay gelsin derim ama çok zor bir girişim..

Herkese merhabalar atasehirde bir yasli bakim merkezim var %50 hissemi devir ediyorum. Ilgilenen arkadaslar var ise seve seve yardimci olurum,fiyat konusuda elimden geleni yaparim. Hepinize mutlu gunler

merkez açma

Selam öncelikle güzel düşünce...Sonu hayırlı olsun...
Bende 15 yıldır sağlık sektöründeyim ben de böyle bir merkez düşünüyorum arsa buludum plan aşamasındayım...Masraflı bir iş kurulumu.
SHÇEK il müdürlüğünden danışmanlık alıyorum maddi olarak hibe yok ama uygun krediler var.

Slm ben Yurtdışında kalıyorum umarım sayfada bakıyorsunuz senle beraber yaşlı ve engelliler bakim merkezi açmak isterim.

Hisseni ne kadara satıyorsun ve resimlerini yolarsan sevinirim

merhaba arkadaşlar.ben ankarada böyle bir projeyle ilgileniyorum..ama konu hakında hiç bir bilgim yok.sitedeki açıklamalardan anlıyorumki,bilgi sahibi ve konuyla iştigal eden arkadaşlar var.bilgi anlamında görüşmek bilgi alışverişi yapmak isterim..şimdiden teşekkür ederim

Aile hekimiyim beni arayın konuşalım benimde ilgimi çeken bir konu.imkan bina sermaye olarak düşünebilirim.tlf 5079874878

Merhaba Seyhan bey,
Ben Almanyada yaşıyorum ve Türkiyede eşimin tecrübesine güvenerek huzurevi açmak istiyorum.Sizinde bu konuda bilgili ve istekli olduğunuzu düşünüyorum.benimle irtibata geçermisiniz?
İyi akşamlar.

engelli bakım merkezi sahibi olan veya bu konuda bana yardımcı olacak birini arıyorum. bir iş adamına engelli bakım merkezi açma projemi sundum. kafama takılan kısımlar var. örneğin nufus oaranına göre lkontenjan olayı. ben 100 kişilik engelli merkezi projeledim. kontenjandan yana sıkıntım yok. fakat sadece zihinsel ve bedensel engelli kişileri almak istiyorum. bu 100 kişide sadece zihinsel kısımı 60 kişiyi geçmemesimi gerekiyor. kafam çok karışık. maddi sıkıntı yok ama uygun bina bulmakta sıkıntı çekiyorum. ben özel sektörde 7 yıldır çalışan özel eğitim sınıf öğretmeniyim. bu konu benim ve ailemin geleceği için önemli. personel ve engelli bulmakta sıkıntım yok. açamakta tecrübesi olan arkadaşların bana yardımcı olmasını istiyorum. birçok kurumla görüştüm ama bana bilgi vermekten çekindiler.

Okan bey, sosyal hizmetlerden bu konuda bilgi alabilirsin diyecem ama sanırım bu bilgiyi sana vermediler. Devlet kurumları içerisinde vatandaşa yardimci olmamak konusunda bence 1. Sırada sosyal hizmetler. Herneyse gelelim senin meseleye . Öncelikle engelli bakim merkezi acamayacagin iller var ama İzmirde açabilirsiniz. Artık engel gruplarını aynı merkezde toplayamiyorsun. Yani zihinsel ayrı merkez, ruhsal ayrı merkez, bedensel ayrı merkez olacak. Birde kusura bakmazsan anlamadigim şey bu alanda 7 yıldır çalışan birisi olarak bu konulara vakıf olman gerekmezmi diye düşündüm. Inşallah projeni gerceklestir ve başarılı olursun. Benim yapamadığını sen yaparsın. Allah yolunu açık etsin.

seyhan bey ben zihinsel engelliler sınıf öğretmeniyim. 7 yıldır rehabilitasyon merkezinde çalıştım. konuya vakıf olamamam yönetmeliklerin farklı olması. bakım merkezi için yönetmeliği çok kez inceledim. sosyal hizmetler benden aldığı bilgiyi bana satıyor. merkezi olan biriside rakip olur düşüncesiylemi artık bana bilgi vermiyor. sıfırdan bina yapılmasından başka çare kalmıyor. toplam yatak odası m2 kadar bahçe istenmesi çok amaçlı salonunda yarısından az olmaması maddeleri tüm binaları kafadan eliyor. aynı binada ayrı üç giriş olması yetiyor. bunuda bulduk ama deprem yönetmeliği yani güçlendirme maliyeti daha çok tutuyor. ben izmirde kurmuyorum ve kuracam yerde kontenjana takılmıyorum. açılış yaparsam sizi misafir etmek isterim. temennilerin için teşekkürler. hakkımızda hayırlısı.

Gülsah

Selam,

Ismim Berna, sirf Seyhan hanimin "Yaşlı ve engelli bakım merkezi açmak istiyorum" konusuyla ilgilendigimden bugün üye oldum.
Benimde sizin bu mütalaalarinizi okuyana dek hayallerim vardi ve bakim evi yapabilmek icin bilgi topluyor ve uygun arazi arastiriyordum. Halukk ve Vakko Beyin yazdiklarini okuyunca cesaretimi kaybettim.

Bir kere Vakko Beyin yazdigi 5 Hemsire bakim evinde ne ise yarar bunu kavriyamadim. Benim gördügüm kadariyla Türkiyede Hemsireler tansiyon ölcmek ve ilac vermekten baska ne is yapiyor. Bu personel sarfiyati bence. Bakim evine hastabakici lazim, birde gece nöbetcisi. Ben sizler gibi tecrübeli degilim sadece gördüklerimin sahidiyim.

Bir kere bakimevlerinde doktor ve Ambulans avrupada bile yok. Hastalanan olunca Ambulans cagrilir. Pencerelere demir parmakligida anliyamadim. Ben pencerelerde demir parmakliklarin Psikiyatri ve cezaevlerinde oldugunu biliyorum. Halukk Bey sizin bu yazdiklariniz yeni acilan bakimevleri icin mi gecerli? yeni kurallar mi geldi?
Ben babama Istanbulda huzur evi aradim, isimde vereyim Istanbul/Kaynarca Aydınlı Yolu CaddesindeAKBAL HUZUR EVI altinda marketler, merdivenden 1. kat huzur evine cikiliyor, terasi var, asansör yok, üst katada merdivenle cikiliyor. Daracik bir yer. Bende buradan yola cikarak cesaret buldum ki benim tasavvurum genis ve ferah odalar yaptirmak ve büyük bir bahcesi olmasiydi. Sehir icinde ve büyük sehirlerde arsa fiyatlarinin yanina yaklasilamiyacagini bildigimden kasabaya yakin mesafede bir köy düsünmüstüm. Örnegin Eskisehirin mihaliccik ilcesinde büyük bir "SELAMİ VARDAR YAŞLILAR KÖŞKÜ" yaptirilmis. Ne doktor var nede sizin saydiginiz lüks özellikler. Sadece bir hemsire var.

Benim hic ama hic tecrübem olmadigindan kendi yasliligimi ve sizofren oglumun bakiminida düsünmüstüm. seyhansonay hasta kategorilerinin ayrilmasi gerektigini yazmis. Nasil yani diyelim ki ben bir bakim evi yaptirdim oglumda sizofren bende yasliyim ikimiz ayni binada kalamayacak miyiz? Oglum bakilamiyacak olduktan sonra ben niye bunca mesakkata giriseyim o halde? Bir oglum var oda hasta hem o bakilir hemde geride bir eser birakirim diye düsünüyordum. Simdi gercekten hayallerim suya düstü.

Cananap Bey, neden hisselerinizi satiyorsunuz? karli isin hissesini kim satmak ister ki? Peki sizin merkezinizde tek kisilik oda fiyati ne kadar. Hayalimi gerceklestiremezsem en azindan iyi bir bakimevine yerlesmek isterim. Arkadaslar, banada görüs ve tecrübelerini yazarsaniz cok sevinirim.

engellileri düşünmezler bunlar rant tan başka bişey degil

Selam. Ben de yaşlı ve özürlü bakim merkezi acmak istiyorum. Yüksek hemşirelik mezunuyum,anestezi teknisyeni olarak calisiyorum,emekli olmama 10 yil var. Antalyada yasiyorum. 608 saatlik Masaj ve dogal terapiler kursuna devam ediyorum. Emekli olana kadar gerekli egitimleri alip bu amacima hazirlik yapacagim. Konuyla ilgilenenlerle tanisip konusmak istiyorum

Olumlu yaklaşan arkadaslara tşk ederim. Art niyetli yaklaşan ve konuya hakim olmayıp sadece laf olsun diye yazan arkadaşlarda tşk ederim.enazından ilgisiz kalmadığınız anlaşılıyor. Bu arada konuyu açtığım günden bugüne anneme ilgimi hiç eksik etmedim. Ve Son nefesini kadar yanındaydım. Kısacası 12 yıl boyunca engelli olan anneme bir evlat olarak ne gerekiyorsa yaptım. Bu işi rant için yapacak diyen arkadaş sizi vicdaniniza bırakıyorum. Ayrıca sonuçta özel bir kurum açacaksın tabiki gelirin olacak ki masraflarını karşılayasın. Herşey de olumsuz düşünmek galiba biraz da bize özgü bir tarz. Neyse arkadaşlar konu güncelliği koruyor.tşkler

seyhansonay sizin planladığınız işe benzer bir iş fizik tedavi merkezleri öyle değil mi? doktorlar bir araya gelerek açıyorlar yanlarında terapistler. tabi birde yatırımcılar.
benim yakın bir akrabam böyle bir merkez inşa etti yaklaşık 5 milyon harcadı. 2 yıl sonra belediyeye devretmek zorunda kaldı.
sizin bilgi ve deneyiminizi küçümsemiyorum beni yanlış anlamanızı da istemem ama siz ben hastanede çalışıyorum para olursa özel hastane açarıma benzer bir proje ile bu işe yaklaşıyorsunuz gibi. tabi bu olmaz değil. çok kolay da değil. fakat ben cesurum yaparım diye yola çıkmak ve bu konuda beyin jimlastiği yapmaya da engel bir şey görmüyorum. bende fikrimi söyleyeyim dedim. belki siz yaparsınız olur. ihtimal dahilinde. anneniz şifa hepimize şifalar dilerim.

Tsrahman, öncelikle tşk ederim. Benim açmak istediğim merkez ,sizin söylediğiniz tarz bir yer değil. Bildiğimiz huzurevi ama benim hizmet alanım daha çok felçli,alzheimer, parkinson, yatağa bağımlı yaşlılara hizmet olacak. Burası bir hastane olmayacak yani tedavi merkezi değil sadece bakım merkezi olacak. Bu arada annem 4 ay evvel rahmetli oldu .anneme böyle bir merkezde Son zamanların geçirmesini sağlayamadım ama inşallah annem gibi bakıma muhtaç yaşlılara hizmet etmeyi Rabbim bana nasip eder. O nedenle bu projeden vazgeçmiş değilim. Hakkın takdiri nasip se olur diye düşünüyorum. Saygılar.

Allah rahmet eylesin hepimize ve annenize. saygılar bizden.

Arkadaşlar konuyu baştan beri izliyorum.Bu konu çok kolay değil ama çok ta zor değil,mevzuatlara takılıp kalıyoruz.Ben ingiltere de bu alanda uzunca bir zaman çalışmış biri olarak goruyorum ki Türkiyeye
Işleri zorlaştırma yönünde egilim olduğundan çoğu girişiminin hayalleri suya düşüyor. TR de maddi imkanı var ama projesi olmayan, projesi var ama maddi imkanı olmayanların bir araya gelmesi gerekir. İşleri yokusa sürenin bir anlamı yok.Niyet hayırlı, işlerde hayırlı olur inşallah.

Seyhan bey..2011 den beri olan yazismalari simdi okudum..merkezi acabildiniz mi? Umarim acmissinizdir..

Maalesef Fatıma hanım. Merkezi açamadım. Rahmetli annem hayattayken açabilmeyi çok istemiştim fakat olmadı. Herşeyin hayırlısı. Burda yazılan olumsuz yorumlardan da anlaşılacağı gibi insanımız nedense bu tarz girişimlere pek olumlu bakmıyor lar . Zaten artık bende pek üzerinde durmuyorum. Rabbim hayırlısını versin .yapacak bisey yok.

Ben % 44 engelli olup aynı Seyhan Bey gibi Amasya'da yaşayan anne ve babama bakmaktayım...Bildiğiniz gibi yaşanan göçler nedeniyle buralarda pek fazla genç nüfus kalmadı ve şu an ikamet ettiğim nahiyede belki de onlarca benim annem babam gibi bakıma muhtaç insan var ve ben de bir şeyler yapmak istiyorum...Kendim emekliyim ve 25 Bin TL civarında hazırda param var...Burada Devlete ait yıkık dökük eski bir ilkokul binası var, metruk bir şekilde yıllardır duruyor...Oldukça merkezi bir yer, ulaşım sorunu yok, çam ağaçları içerisinde ve yaşlı insanlar için harika bir yer...Valilikten istesem bedavaya kiralarlar dediler...Yanlız, nasıl yaparım bilemiyorum, bu konuda hiç bir tecrübem yok ama burada yaşayan yaşlıların aileleri ile yaptığım öngörüşmelerde cesaret verici geri dönüşler aldım...Yani ben getiririm diyorlar...Bir taraftan da kendini çevirmesi lazım yani, yoksa uzun süreli çalıştırmam mümkün değil ama şunu çok samimi söylüyorum para kazanmak umurumda değil...Kendim gaziyim aynı zamanda ve buradaki insanların bir çoğu evlatlarını memleketleri için feda etmişler ve ben bir şeyler yapmak istiyorum...Konuyla ilgili ciddi tavsiyeler bekliyorum...Nasıl yapılır nasıl edilir gibisine...

seyhansonay

Seyhan abi bende bastan beri tüm yorumları okuyarak geldim. Sen hayalin peşinden git allah dilerse olmaz denenlerde olur allah nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirmez derler vermek istemeseydi istemek vermezdi... Senin duruma benzer benim de... Ben sosyal hizmet uzmanıyım daha doğrusu stajyer, bu sene bitecek inşallah...
Benimde hayalim özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi açmak... Hayalim ve hazırladığım proje dısında birşeyim yok.
Bazen kendimi vazgeçirmeye çalışıyorum "yapamazsın, etin ne budun ne ezilirsin" diye ama vazgeçemiyorum. Bir ara yapabilecek gibi oldum bir aile dostumla onunda işleri bozulunca olmadı. Kim ne derse desin vazgeçme olmayacak bile olsa insanın içinde hayalleri olmalı. Herkesin içinde kızıl elması olmalı benim kızıl elmam türkiyenin en kaliteli özel e.ve reh.merkezini açmak kaldı ki en basiti bile açabilecek durumda değilim şu an. :)

Bakimevi acmak neden bukadar pahali anlamiyorim.
Ozel olmasada.
10-15 kisiyi barindiracak ev ve yatakhane tabi icerisinde wc ve banyolar.dinlenme yeri salon v.b.
Zaten devlet bakim parasi karsilamazmi.herkese ozel bakici.
Yeterki gonulluler yardimci olsun.

Yani devlet neredeyse her bakima muhtac hastaya 1100tl veriyor.bu merkezler her yere yayilmali.Su an sayilari inanilmaz az malesef.yani bu ise maddi kazanc acisindan da baksan ya da gonulluluk yardimseverlik olarak da baksan muthis birsey devlet zaten yardim ediyor zor olan hicbirsey yok

Bakıma muhtaç özürlülere verilecek bakım hizmeti karşılığında ödenecek ücret tutarları aşağıda belirtilmiştir

a) Yatılı bakım merkezlerinden, günde yirmidört saat süreyle bakım hizmeti alan bakıma muhtaç özürlüler için iki aylık net,

b) Gündüzlü bakım merkezlerinden, günde sekiz saat süreyle tam gün hizmet alan bakıma muhtaç özürlüler için bir aylık net,

c) Gündüzlü bakım merkezlerinden, günde dört saat süreyle yarım gün bakım hizmeti alan bakıma muhtaç özürlüler için bir aylık net yarısı

ç) Gündüzlü veya yatılı bakım merkezlerinde istihdam edilen bakıcı personel tarafından bakıma muhtaç özürlünün ikametgâhında günde üç saat süreyle hizmet alan bakıma muhtaç özürlüler için bakım merkezine bir aylık net,

d) Akrabaları tarafından günde yirmidört saat süreyle bakılan bakıma muhtaç özürlüler için bir aylık net
ödeme yapılır. ronaldo7 🙋

Zorro

Burada asıl mesele kimseye muhtac olmadan gece ve gündüz engellinin kalabilecegi ve bunun karsılıgında 2 bakım para kadar maaşın merkeze ödenmesi bence çok iyi.Yani yanında merkeze gelecek yardımlar vs saymıyorum bile.Bu alanda niye çalışmalar yapılmıyor heryere açılması lazım bu merkezlerden

böyle birşey başarırsanız inş. başarırsınız engellinin ailesinin acil işleri cıktığında bırakıp gidebilecekleri olanaklarıda düşünün. bu büyük bi eksiklik cünkü.

Üst Alt