Gülsah
Selam,
Ismim Berna, sirf Seyhan hanimin "Yaşlı ve engelli bakım merkezi açmak istiyorum" konusuyla ilgilendigimden bugün üye oldum.
Benimde sizin bu mütalaalarinizi okuyana dek hayallerim vardi ve bakim evi yapabilmek icin bilgi topluyor ve uygun arazi arastiriyordum. Halukk ve Vakko Beyin yazdiklarini okuyunca cesaretimi kaybettim.
Bir kere Vakko Beyin yazdigi 5 Hemsire bakim evinde ne ise yarar bunu kavriyamadim. Benim gördügüm kadariyla Türkiyede Hemsireler tansiyon ölcmek ve ilac vermekten baska ne is yapiyor. Bu personel sarfiyati bence. Bakim evine hastabakici lazim, birde gece nöbetcisi. Ben sizler gibi tecrübeli degilim sadece gördüklerimin sahidiyim.
Bir kere bakimevlerinde doktor ve Ambulans avrupada bile yok. Hastalanan olunca Ambulans cagrilir. Pencerelere demir parmakligida anliyamadim. Ben pencerelerde demir parmakliklarin Psikiyatri ve cezaevlerinde oldugunu biliyorum. Halukk Bey sizin bu yazdiklariniz yeni acilan bakimevleri icin mi gecerli? yeni kurallar mi geldi?
Ben babama Istanbulda huzur evi aradim, isimde vereyim Istanbul/Kaynarca Aydınlı Yolu CaddesindeAKBAL HUZUR EVI altinda marketler, merdivenden 1. kat huzur evine cikiliyor, terasi var, asansör yok, üst katada merdivenle cikiliyor. Daracik bir yer. Bende buradan yola cikarak cesaret buldum ki benim tasavvurum genis ve ferah odalar yaptirmak ve büyük bir bahcesi olmasiydi. Sehir icinde ve büyük sehirlerde arsa fiyatlarinin yanina yaklasilamiyacagini bildigimden kasabaya yakin mesafede bir köy düsünmüstüm. Örnegin Eskisehirin mihaliccik ilcesinde büyük bir "SELAMİ VARDAR YAŞLILAR KÖŞKÜ" yaptirilmis. Ne doktor var nede sizin saydiginiz lüks özellikler. Sadece bir hemsire var.
Benim hic ama hic tecrübem olmadigindan kendi yasliligimi ve sizofren oglumun bakiminida düsünmüstüm. seyhansonay hasta kategorilerinin ayrilmasi gerektigini yazmis. Nasil yani diyelim ki ben bir bakim evi yaptirdim oglumda sizofren bende yasliyim ikimiz ayni binada kalamayacak miyiz? Oglum bakilamiyacak olduktan sonra ben niye bunca mesakkata giriseyim o halde? Bir oglum var oda hasta hem o bakilir hemde geride bir eser birakirim diye düsünüyordum. Simdi gercekten hayallerim suya düstü.
Cananap Bey, neden hisselerinizi satiyorsunuz? karli isin hissesini kim satmak ister ki? Peki sizin merkezinizde tek kisilik oda fiyati ne kadar. Hayalimi gerceklestiremezsem en azindan iyi bir bakimevine yerlesmek isterim. Arkadaslar, banada görüs ve tecrübelerini yazarsaniz cok sevinirim.