Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatak yaralarını iyileştirmede kullanılan ürünler

Buna sen karar verme bLaCkRaCe. Bu başlığın ilk mesajında yer alan telefonu ara ve sana en yakın bayiinin telefonunu iste. Konunun uzmanı kişiler sana eve gelsinler. Yaranı incelesinler ve sana hangi ürünü nasıl ve ne sürede kullanman gerektiğini izah etsinler. Bu işlem için ücret talep etmemeleri gerek.
Daha sonra tedaviye karar verirsen, onların söyledikleri şekilde başlarsın...
Eğer bu minvalde işletmezlerse süreci, buraya yaz lütfen.

Çok çok geçmiş olsun yine

Kollarında kafi miktarda güç olanlar,her yarım saatte bir 20 saniye kendilerni kaldırırlarsa yara açılmaz.

Açılır kardeşim hemde o biçim açılır.
Herkesin kemik yapısı yada engeli bir değil beni kurtarmıyor puşap yapmak maalesef.

Her yarım saatte bir 20 sn dinlendirmeyi TV de bir prof. söylemişti.

DİLAMMA ALP_ALP OTURANBOĞA 10 NUMARASINIZ ARKDAŞLAR HERKEZE COK YARDIMCI OLUYORSUNUZ BU TÜR DİYALOGLARLA TŞK EDERİMMM BENDE AYNI YARA VAR 6 AY OLDU BEN Bİ İLAÇ KULLANMADIM HER 3 GÜNDE PANSUMAN YAPTIRIYORUM AMA DURUM AYNI :(

missing_you, eğer yaran yüzeyselse Plus modelini kullanmanı öneririm.
Bu ürünleri kullanarak yara derdinden kurtulabilirsin. İhmal etme.

Oturan Boğa benim yara ayak bileğinde tam oynak bir kemiiğin üstünde o yüzden kapanmıyor bi türlü şu tedavi malzemeleri hakkında biraz daha açarmısın konuyu_?

Bu başlığın ilk mesajında topuk için özel olarak dizayn edilmiş yara bantları da tanıtılıyor (Comfeel Plus Contour Yara Örtüsü).
Yaşadığın yere en yakın bayiinin irtibat bilgilerini öğren, sane gelsinler ve ihtiyacın olan ürünü önersiler. Kurtul şu yaradan...

Evet ben o topuk için olan bantı gördüm bende topuk yarası vardı fakat ben onu kendim hallettim benki tam ayak bileği oyüzden acaba orda da etkeli olacakmı aynı bantbir misket büyüklüğünde delik oluştu... ve bu bahsettiğin ürünü sadece medikallermi satıyor yoksa özel biyer varmı ? İlginiz için tşk ederim

Geçen sene 1 bu sene 2 inci bası yarası ameliyatımı oldum.
Yara çıkıyorsa iş işten geçmiş demektir benim için.
Vucudunuzda yara çıkartırsanız eğer ki ilk açılan yaraları kapatma şansınız çok yüksek ama ondan sonrakileri kapatmanız çok zor.
Eğer kapatsanızda aynı yerden yolu bulup gene deride açılıyor eni sonu ameliyata varıyor bu işin.
Bunları ticari görüyorum artık.
Hastanelerde ki bakımlardada pomad serum batticon kullanışıyor ameliyat sonrası dikişlere yapılan pansumanlardada aynı.

Bilek için Comfeel Plus Transparan yara örtüsünü kullanabilirsin. Beraberinde de Pasta ve Jel gerekli olabilir. Yaranın durumuna/derinliğine göre karar vermek gerek.

Evet bLaCkRaCe, kronikleşmiş bölgelerde yara iyileştirmek gerçekten de çok zordur. Ameliyat kaçınılmaz olabiliyor çoğu zaman. Ama yaranın özellikle ilk evrelerinde bu bantlar çok çok faydalı.
Ayrıca o derece büyük yaralar biliyorum ki bu bantlarla (ve tabii ilaçlarla) iyileşen... Yani gerçekten çok yararlı ürünler bunlar. Kronik bölgeler için bile bence ameliyattan önce denenmeli. 200-300 YTL'lik bir harcamayla ameliyatsız çözüm ihtimali denemeye değer gibme geliyor...

Sana en yakın medikal bayiinin iletişim bilgilerini şuralardan sorabilirsin:

İntra Medikal
İlgili Kişi: Tahsin Semizoğlu
Tel: 0212 274 47 52 (Dâhili 125)
info@intramedical.com.tr

Eywallah

Saol Oturanboğa emeine saygı allah razı olsun bilgilendirdiğin için bi görüşelim bakalımmm

mrb arkadaslar benim seviyemem c4 c5 ve kazadan sonra hastenede yatarken yatak yaralarım oldu kuyruk sokumumda ve topuklarımda yaraları oturanbaga abimiz acıkladıgı bantlar ile gecirdik uzun bir sure yara cıkmadı ve bi ara yine kuyruk sokumumda yara cıktı bir yara sipregi var onu kullandım fayda etmedi birde hiç oturmadım hep yan yattım 1 hafta ve gecmedi daha sonra bi arkımın annesi akıl verdi allah razı olsun 4 günde yarayı kapattı seker oksijen suyu ve pansuman bezleri var..

ilk olarak yarayı okjisenli suyla yarayı temizliyoruz daha sonra yaranın uzerine toz şeker koyunuz ve ponsumaan bezini koyuyorsunuz ve bantliyorsunuz bu tedaviyi sabah aksam yapınız ve goruceksiniz hizla iyleşmeyii

he bu arada hiç bir sekilde minder kulanmıyorum ve yaramda cıkmıyor alaha şukur

arkadaşlar benimde yara basam vardı doktora gittim. bana ameliyat olmamı söyledi. bende kabul etmedim. 1 gün radyo dinlerken bitkiler kakkında konuşuyordu. konu yaralara gelince bu bildigimiz karanfil varya yaralara iyi geldigini söyledi. bende bi uygulayım dedim,yarama iyi geldigini gördüm. devamlı yarama karanfil koydum ve ameliyat olmayı bırak kurtuldum. allaha şükür bu karanfil yara basasını bırak şeker hastaların yarasını bile kapatıyormuş onlarınki bizden daha zor arkadaşlar, uygulama şekli:karanfilleri al onları toz haline getir, yaranın üstüne ilk önce izotonikle temizle, daha sonra ,yaranın üzerine serp, daha sonra gazlı bezi koy yapışkanla kapat yüz üstü yat göreceksiniz iyileştigini. her gün devamlı yap. lütfen ve mutlaka yapın arkadaşlar söyleyene degil söyletene bak herkese sağlıcakla allah şifa versin arkadaşlar

Arkadaşlar ben yatak yarası sorunu yaşamadım ama ellerimi iyi kullanamamam nedeniyle bacağıma kaynar su dolu çaydanlığı düşürerek 2. ve 3. derece yandım. Kullanılan malzeme ve ilaçların benzer olduğunu görünce düşüncelerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istedim.
Arkadaşlar bahsetmişler ama tekrar edeyim istedim, yaraları iyileştiren öncelikle vücudumuz, bu yüzden protein ağırlıklı (et, süt, yumurta, vb.) beslenmek ve sigara içmemek çok önemli. Bir de yaranın mikrop kapmaması, enfekte olmaması. Yara örtüleri hem enfeksiyonu önlüyor, hem de nem dengesini ayarlıyor, hem de pansuman sıklığını azaltıyor.
Arif kardeşimizin söylediği karanfil dezenfektan ve ağrı kesici olarak bilinir. Bu konuda birkaç siteye de baktım, benzer şeyler gördüm, ama maalesef kopyalama ve taşıma işlerini iyi beceremiyorum bilgisayarda. Arif'in yazdığı yöntem yabana atılmamalı.
Ben birkaç hastaneye gitmiştim ve karmakarışık tedaviler sonucu yara kötüleşmişti. Halk arasında yumurta yağı denilen (yumurta sarısı tavada yakılarak çıkarılıyor bu yağ) bir yağ var. Ben bu yağı 9. gün bulabilmiştim ve 2. derece yanıklar kullanmaya başladıktan 21 gün sonra kapandı. Yakılarak yapıldığı için mikrop riski olmadığını düşünüyorum. Yumurta sarısı E vitamini yönünden oldukça zengin ve kolay bulunan bir şey.
Konu sağlık olunca her duyduğumuzu yapmayı doğru bulmuyorum. Belki deneyen ya da hatırlayan vardır ya da açıkta ve küçük yaralarda denenebilir diye düşündüm ve sizlerle paylaşmak istedim. Hepinize acil şifalar diliyorum.

yumurta yağını bende kullanmaya başladım.ayağıma cilt grefti uygulanadı.yani aynı ayak üzerinden deri alınıp kapanmayan yaramın üzerine eklendi.fakat ameliyattan sonra deri alınan yer iyileşmedi.denemediğim melhem kalmadı.(fucudin,bepanten,furacin vb.)fakat iyileşme yerine giderek kötüleşti.yara sulanmaya ve sararmaya başladı.2 ay boyunca hiçbir değişiklik yok.tanıdığım bir kişi yumurta yağını tavsiye etti.15 gün oldu kullanmaya başlayalı inanın yara kupkuru.ve yarı yarıya azaldı..devam edeceğim.sonucu yazarım.

Şu yumurta yağı çıkarma işini adım adım anlatırsanız çok iyi olur :)
Bir de, her gün taze yağ mı çıkarıp sürmek gerek?
Sürülecek yağın bir ölçüsü var mı?

Selam herkese,
bir süredir siteye pek giremedim, (evde yangın çıktı, söndürebildim, sağlığımız da iyi, merak etmeyin) bu yüzden de yazılarınızı görmemiştim. Çok sevindim deneyen biri olduğuna. Tarifini vereyim. Havalar sıcakken yapılması kolay olur. Çünkü berbat bir koku çıkıyormuş o yüzden açık bir yerde yapmak lazım. Tarif şöyle;
istediğiniz kadar yumurtanın sarısını bir tavaya koyuyorsunuz. Tavada karıştırarak yanana kadar bekliyorsunuz. Yumurta kömürleştiğinde pekmez gibi bir sıvı oluşuyor. O zaman ocağı söndürüyorsunuz ve o pekmez kıvamındaki sıvıyı süzüp alıyorsunuz.İlk kullandığınızda yarayı batikonla temizleyip sonra sürün. Sonrasında gerekmez. Günde iki kez sürebilirsiniz. Tavada kalanı bile ellerinize sürün, ziyan etmeyin.
Denemek için 6 veya 10 taneden yapın. İyice öğrenince daha fazla yapabilirsiniz. 30 yumurta sarısından yaklaşık 1 çay bardağı kadar çıkıyor. Saklayabiliyorsunuz. Buzdolabına bile gerek yok. Birşey olmuyor. Aşırı deterjanla elleri yara olanlar, yanıklar ve yaralara iyi geliyor. Hatta saç ve cilt bakımında bile kullanılabilir. Ama çok ağır yaralarda kullanan birileri varsa fikrini söylesin isterim.
Ben yandığımda birkaç hasteneye gitmiştim, birileri kapalı tedavi uyguladı, birileri açık tedavi. Yara kötüledi. Bu ilacı ameliyat hemşiresi bir yakınımdan duymuştum, ama yapmasını bileni bulamamıştım. Yaşlı bir yakınım utana sıkıla "biz köylük yerde yumurta yağı yapardık evladım. Yapsam da ufak bir yerde denesen, belki iyi gelir" demişti. Allah razı olsun dedim sen yap ben de onu arıyorum. Yüzdeki yanıkları bile iyileştiriyormuş, leke bırakmadan. Bence çocuklara bile öğretilmeli. Kokuyu duyan komşulardan bilen olursa gelir sorar zaten, "biri mi yandı diye", şaşırmayın.
Herkese acil şifalar.

arkadaslar, bende yaklaşık 16 aydır geçmeyen bir yara mevcut, uyluk kemiğinde. oturanboğa'nın başlıkta belirtmiş oldugu muzice ürünlerden kullandım... benim kullandıgım ürün tam olarak Comfeel Plus Transparan Yara Örtüsü
ve 16 aydır kapanmayan bu yara kullandıgım ürün sayesinde yaklaşık 1 ayda kapanmış durumdadır!
kesinlikle yara olan arkadaslarıma tavsiye ediyorum. kesinlikle ve kesinlikle mucize bi ürün. teşekkür ederim önerin için...

Mehmet, yaralarının iyileşmesi çok güzel bir haber.
Bantı nasıl ve kaç gün aralıklarla kullandığını ve yaranın kapanma sürecini yazar mısın?
Yara başta ne kadardı? Bantı ne kadar kestin ve kaç gün yapışık kaldı? Kaç günde bir değiştirdin? İlk günden itibaren yara nasıl tepki gösterdi? Akıntı oldu mu, yoksa kuru kuru mu geçti?
Ne biim, her türlü detayı paylaşırsanız daha güzel olur.

derhal :)
yara bandını gönderen degerli arkadasımın tavsiyesi ve kullanım şeklini uyguladım şöyle;
yara boyutu kadar ama yara açık kalmayacak şekilde içini batikonla sildim sonra batikon kuruyunca yapıştırdım ilk olarak 2 gün durdu hiç açmadan ilk olarak akıntı oldu. sonra 3 gün kaldı yaranın kenar kısımları kapanarak gelmeye başladı 3'er günlük arayla kullandım.
yara yaklaşık 20-30 gün içinde hergün ilerleme sarfederek kapandı kesinlikle tavsiye ediyorum.
yara ilk olarak baş parmak ile işaret parmagı uçlarını birleştirdigimizde arasında oluşan boşluk kadardı.
kuruma degil küçülerek ilerledi teş.ederim

YARA ÖRTÜLERİ

ARKADAŞLAR BU YARA ÖRTÜLERİNE DİKKAT EDİN KULLANDIM VE MEMNUN KALMADIM.3 AY KULLANIMDAN SONRA AMELİYAT OLMAK ZORUNDA KALDIM[size=3][/size]

Filiz, yaranın iyileşmemesinin ve sonucunda ameliyat olmak durumunda kalışının sebebi kullandığın bu bantlar mı? Bu kanıya nereden vardın? İlk kez bu tür bir eleştiri duyyuyorum ve böyle bir etki konusunda daha detaylı bilgi sahibi olmak isterim. Mümkünse detaylı şekilde anlatır mısın bize yara geçmişini?

Yara bantı kullanmadan önce yara ne kadar süredir vardı ve büyüklüğü/derinliği ne kadardı?
Hangi marka ve model yara bantı kullandın?
Beraberinde başka ilaç veya ürün kullandın mı?
Bu ürün ve ilaçları kim önerdi?
Bantları doğru sürelerde ve söylendiği şekilde mi kullandın?
Tedavi aşamasında yaranın üstüne bası oluyor muydu? Yani yaranın üstüne oturuyor muydun?
Yaranın büyüme sebebinin bantlar mı yoksa başka şeyler mi olduğuna neye dayanarak karar verdin?
"Bantları kullanmasaydım yaralar daha kötü hale gelmeyecekti ve ameliyat olmana gerek kalmayacaktı" diyebilir misin?

Israrla sormamın sebebi şu: Bu bantların öyle yaraları iyiletirdiğini biliyorum ki, insan yaraya göz ucuyla bile bakamaz... O yüzden bantlara bir eleştiri gelince, bu tür olasılıkların varlığını öğrenmek hepimiz için daha bir öenmli oluyor.

yara örtüleri

yaralarla ilk kez dört yıl önce tanıştım.kazadan sonra yoğun bakımda kaldığım on gün zarfında sakral bölgede kızarıklık oluşmuş fizik tedavi için yattığımda yani hemen on gün sonra doktorlar farketti hemen pasumana başlandı henüz tam yara oluşmadığı için çabuk geçebileceği söylendi.pansumanlara devam edilirken hastaneye bu yara örtülerinin tanıtımı için gelmişler markasını hatırlamıyorum görüntü aynıydı.bu ürünü sadece emekli sandığı ödüyomuş bende emekli sandığı mensubu olduğum için doktorum müsade edersem bu ürünü bende denemek istediğini söyledi tanıtım için gelen de gatada görev yapmış bir doktodu onunlada görüştükten sonra denemeye karar verdim.kendi elemanları üç günde bir hastaneye gelerek uygulamayı yapıyorlardı.ozamanlar zaten oturamadığım için sadece sağıma ve soluma yatarak tam üç ay ha geçecek diye pansumanlara devam edildi aslında gidişattan doktorum memnun değildi ve bırakalım kendi usulümüzce pansuman yapalım diyodu ama eşim ısrar etti devam ettik nitekim üç ay sonunda yara daha doğrusu kızarıklık geçeceğine yaraya dönüşerek kemiğe kadar oyuldu.hemen uygulama kesildi normal pansuman başladı ama neçare durum vahimdi bu ara bacaklarımın yanlarıda kızarmaya başladı hemen ameliyat kararı verildi üç bölgeden birden ameliyat oldum bir üç ayda sadece yüz üstü yattım fazla uzatmayayım dördüncü ameliyattan sonra
yani tam üç yıl sonra yaralardan tamamen kaurtuldum.çok şükür bir yıldır rahatım.

Teşekkürler bilgi için. Her şeyden önce kurtulmanız çok güzel; geçmiş olsun...

Sizdeki şekilde kötü sonuç ilk kez duydum. Aklımızda olsun bu da. Ama dediğim gibi, bu bantlardan kullanıp yara iyileştiren o kadar çok kişi biliyorum ki... Bildiğim herkes 1 ay gibi bir sürede yaradan kurtuldu. Tabii çok derin yaralar için takviye tedavi ya da ameliyat kaçınılmaz olabiliyor...

Tekrar geçmiş olsun

bası yarası

Otura boğa burada bası yarası çeken ark.5 yıldan beri 3 kez bası yarası geçirdim.1)Hastanede yatarken oluştu.Bu senin bhsettiğin yara örtülerinden kullandım ama 70.yıla yatmaya gittiğimde bana bunları kullandırtmadılar.sadece batikonla temizleyip gazlı bezle kapatılar hastaneden çıktıktan sonra devam ettim 4 ay sonra kapandı.
2)Bu yara oluştuğuna ise br sürü ilaç kullandım fayda etmedi 6-7 kapanmadı sonra GELFİX SPRAY ve GELFİX bandını beraber kullanarak kapattım.ROHO minder aldıktan 1,5 yıl sonra tekrar
3)Bu yarayı sadece GELFİX SPREY ve BANDINI kullanarak kapattım.Bunu 1,5 ayda kapandı.Kapanalı 5 gün oldu.Bu ilaçları sgk karşılıyor,yalnız bandını uzm.dr.yeyazdırmak gerekiyor.
KULLANIM ŞEKLİ;ilk önce yarayı batikonla temizliyorsun,sprayı sıkıyorsun,
yaranın büyüklüğüne göre bandı kesip üzerine koyuyorsun üzerini bantla kapatıyorsun 2-3 gün sonra aynı işlemi tekrarlıyorsun.AMA KESİNLİKLE ROHO MİNDER KULLANMAK ŞART,YARA SÜRESİNCE OTURMAK İÇİN Bu kullanım hakkında sorusu olan varsa cevaplayabilirim :p :p :p

ARKADAŞLAR MERHABA , YATAK YARALARI İLE İLGİLİ OLARAK SİZLERE ÜLKEMİZ İÇİN YENİ FAKAT DÜNYADA YAKLAŞIK 160 YILDIR KULLANILAN OZONLU YAĞLARDAN BAHSETMEK İSTİYORUM.Ç
OK İYİ BİLDİĞİNİZ GİBİ ,YATAK YARALARININ ASIL SEBEBİ YARANIN OLUŞTUĞU DOKUDA YETERSİZ OKSİJENLENME. DOLAYISIYLA ASLINDA YAPILMASI GEREKEN YARANIN OLUŞTUĞU BÖLGEDEKİ DOKUNUN OKSİJENLENMESİNİ ARTTIRARAK ÖNCELİKLE HÜCRE KAYBINI ÖNLEMEK ARDINDAN DA HÜCRE ONARIMINI SAĞLAMAK. SAF ZEYTİNYAĞININ MEDİKAL OZON GAZINA TABİ TUTULMASI İLE ELDE EDİLEN OZONLU YAĞ , İÇERDİĞİ OZONUN ( AKTİF OKSİJEN ) HÜCRE ONARICI VE YENİLEYİCİ ÖZELLİĞİ SAYESİNDE ÖNCE YARADA OLUŞAN ENFEKSİYONU DURDURUP YOK EDİYOR . ARDINDAN DOKUYU OKSİJENE DOYURARAK HÜCRE ONARIMINI BAŞLATIP ÇOK KISA SÜREDE YARALARDA MÜKEMMEL İYİLEŞME SAĞLIYOR . OZON TEDAVİSİNİN ÖZELLİKLE BASI VE ŞEKER YARALARINDA SÜREKLİ KULLANDIĞI VE ÇOK BAŞARILI SONUÇLAR ALDIĞI OZONLU YAĞ ÜLKEMİZDE DE YATAK YARALARINDAN MUZDARİP HASTALAR İÇİN BİR ÇÖZÜM OLACAKTIR.
BU KONUDA www.aktifoks.com ADLI SİTEDEN AYRINTILI BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ.

yara örtüleri

merhaba arkadaşlar

ben t6 of luyum.herkez gibi bende yatak yaralarından çok çektim.bu bahsedilen yara örtülerinden 3 yıl önce kullandım.pansumanları uzmanlar kendileri yapıyordu ve yaranın üzerine kesinlikle yatmıyordum yani herşey olması gerektiği gibiydi ama sonuç alamadım sonunda ameliyat olarak kurtuldum.

Şimdi fazla yüzüstü yatmaktan olsa gerek ayağımın üzerinde çok ufak bi yara açıldı.Bülentin yazısını okuyunca aradan 3 yıl geçti ürün belki daha geliştirilmiştir veye marka farklıdır diye düşündüm.yarada ufak olduğu için çabuk kurtulmak istedim.burdaki İstanbul numarasını arayarak İzmir şb.telefonunu aldım.

Ve aradım hemde 4 kez her seferinde adres telefon alıyorlar biz sizi arıyacağız diyorlar arayan soran olmuyor nihayet 15 gün sonra gelmelerini sağlayabildim.

Gelen hemşireler yaranın çok küçük olduğunu 10-15 günde geçeceğini söylediler sevindim.ürünleri için emekli sandığının çok az bir miktarını ödediğini bu nedenle rapor almanın çok yararı olmayacağını söylediler.aslında daha önce kullandığım için hepsini ödediğini biliyordum ama üzerinde durmadım.tek düşüncem yaradan biran önce kurtulmaktı.

Jel 15 tl
yara örtüsü 15 tl
pansuman 30 tl

dediler

Jel ve 7 adt. yara örtüsü aldım.pansumanı kendim yaparım dedim.onların gösterdiği şekilde pansumanlarımı yaptım arada 2 kez onları kontrele çağırdım.malzemeler bitti yarada en ufak bir gelişme olmadı.aradım malzemelerin bittiğini yarada bir düzelme olmadığını bir gelip bakmalarını rica ettim.

Ve aldığım cevap demekki faydası olmayacak sizinde paranız boşa gitmesin.daha sonrada 2 kez aramama rağmen kalsiyum takviyeli bantlarınız olduğunu söylemiştiniz acaba onları mı denesek dememe rağmen gelen giden ve malzeme getiren olmadı.

Evet Bülent anlatmak istediğim kendi denemediğin sonucunu gözünle görmediğin ürünleri bu şekilde lanse etmesen daha iyi olmazmı.bizlerde bunların haksız kazanç sağlamalarına yardımcı olmamış oluruz.çok istiyorlarsa siteye reklam verseler sitede para kazanmış olur.bunları sen lanse ettiğinde daha bi inandırıcı oluyor.daha önce denemiş olmama rağmen ben bile aldandım.hiç denememiş olanlar ne yapsın birde gördüğüm kadarıyla sitede etkin çok büyük.bence bu sana çok önemli sorumluluk yüklüyor.

Okuduysanız teşekkürler.

Üst Alt