Selam herkese,
bir süredir siteye pek giremedim, (evde yangın çıktı, söndürebildim, sağlığımız da iyi, merak etmeyin) bu yüzden de yazılarınızı görmemiştim. Çok sevindim deneyen biri olduğuna. Tarifini vereyim. Havalar sıcakken yapılması kolay olur. Çünkü berbat bir koku çıkıyormuş o yüzden açık bir yerde yapmak lazım. Tarif şöyle;
istediğiniz kadar yumurtanın sarısını bir tavaya koyuyorsunuz. Tavada karıştırarak yanana kadar bekliyorsunuz. Yumurta kömürleştiğinde pekmez gibi bir sıvı oluşuyor. O zaman ocağı söndürüyorsunuz ve o pekmez kıvamındaki sıvıyı süzüp alıyorsunuz.İlk kullandığınızda yarayı batikonla temizleyip sonra sürün. Sonrasında gerekmez. Günde iki kez sürebilirsiniz. Tavada kalanı bile ellerinize sürün, ziyan etmeyin.
Denemek için 6 veya 10 taneden yapın. İyice öğrenince daha fazla yapabilirsiniz. 30 yumurta sarısından yaklaşık 1 çay bardağı kadar çıkıyor. Saklayabiliyorsunuz. Buzdolabına bile gerek yok. Birşey olmuyor. Aşırı deterjanla elleri yara olanlar, yanıklar ve yaralara iyi geliyor. Hatta saç ve cilt bakımında bile kullanılabilir. Ama çok ağır yaralarda kullanan birileri varsa fikrini söylesin isterim.
Ben yandığımda birkaç hasteneye gitmiştim, birileri kapalı tedavi uyguladı, birileri açık tedavi. Yara kötüledi. Bu ilacı ameliyat hemşiresi bir yakınımdan duymuştum, ama yapmasını bileni bulamamıştım. Yaşlı bir yakınım utana sıkıla "biz köylük yerde yumurta yağı yapardık evladım. Yapsam da ufak bir yerde denesen, belki iyi gelir" demişti. Allah razı olsun dedim sen yap ben de onu arıyorum. Yüzdeki yanıkları bile iyileştiriyormuş, leke bırakmadan. Bence çocuklara bile öğretilmeli. Kokuyu duyan komşulardan bilen olursa gelir sorar zaten, "biri mi yandı diye", şaşırmayın.
Herkese acil şifalar.