Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatak yaralarını iyileştirmede kullanılan ürünler

Merhaba gergin,

Çok geçmiş olsun. Bantların işe yaramamış olmasına üzüldüm.

Bu ürünleri bir defa çok çok küçük bir yara açılma aşamasında kullandım. 5 gün sonunda o küçücük yara iyileşti. Fakat bu başlığı yazarken o deneyimime dayanarak yazmadım. Çok yakından bildiğim ve birebir tanık olduğum 3 vaka var. Hele bir tanesi vardı ki, akıllara ziyan. Düşün, doktorlar bakamıyordu, o derece. Ve o yaranın dahi 3 ay içinde kapandığına şahit oldum.

Yani çok haklısın, bir hastanın tecrübesini yazması -bir de site yöneticisi olunca- insanları daha bir gönül rahatlığıyla ürünü kullanmasına neden oluyor. Ama inan bu vb. ürünler şu anda dünyada kullanılan en son yara bakım ürünleri.
Ben bunlara dayanarak öneriyorum. Yoksa ne firmayla ne de ürünlerle en küçük bir ilgim yok, olamaz da. Hatta, ürünlerinin işe yaramadığını bildiğim firmalar ağzıyla kuş tutsalar bu siteye reklam veremezler... Ve, ürünleri övmek ne kadar hakkımızsa, eleştirmek de o kadar hakkımız. Seninle beraber bu başlıkta bir arkadaşımız daha var, hiç fayda görmediğini belirten. Şimdi ikinizin deneyimini bu başlığın ilk mesajına ekleyeceğim. Böylece ürünlerin herkeste aynı etkiyi göstermediği de daha görünür olur.

Gelelim işin kötü muamele kısmına. Bu firmanın distribütörü olduğu sondayı kullanıyordum eskiden. Bir defasında ürün bir türlü elime geçmedi ve dahası defalarca aramama karşılık çalışanlar tarafından oyalandım. Bunun üzerine web sitelerinden genel müdürlerine doğrudan e-mail yazıp durumu anlattım. Hem sorunum anında çözüldü hem de ilgililerin çok sıkı bir uyarı aldıklarını biliyorum.
Şimdi web siteleri değişmiş. Genel müdüre doğrudan ulaşmak mümkün görünmüyor. Fakat bence hiç duraksamadan sitelerinden İletişim sayfasına git ve durumu şikayet edip, konuyla ilgili olarak sana dönülmesini iste. Ve o İzmir bayiinin uyarılmasını talep et: Intra Medical

Yara iyileşmesi için proteinli beslenme de çok önemli. Bol bol et vb. ürünler tüketmeyi ve her gün 1000 cc C vitamini almayı ihmal etmemelisin.

öncelikle ilgine ve anlayışına teşekkür ederim bülent.beslenmeme dikkat ediyorum mümkün olduğunca çünkü mide sorunum var ne yesem dokunuyo.ya ben hayatım boyunca insanların ekmekleriyle oynamaktan hoşlanmadım çünkü böyle durumlarda hemen en alt tabakadan bir günah keçisi seçilir fatura ona kesilir. burdada olan o hemşire kızcağıza olur bende bunu hiç istemem iyi niyetli bir kızdı.o nedenle konuyu ileri boyuta taşımak istemedim ama burdanda duyurmadan edemedim en azından arkadaşlar bilgilensin istedim.hoşçakal

bu yara acaba nasıl bir yara olduğunu anlamadım ama varis ülseri ise sana bir teklifim var alper ist.da isen cerrahpaşa tıp fakultesine gitmeni isterim kalp damar cerahi bölümüne ama istersen bana bir danış msn gobeme@hotmail.com burdan sana bilgi veririm ben

slm arkadaşlar biz 8 aydır yarayla uğraşıyoruz ama yara bir türlü iyi olmuyor dahada derinleşti kemiğe dayandı ne yapmamızı önerirsiniz yarayı ameliyat yaptırabilirmiyiz yada vakumlu tedavinin faydası olurmu.

Bence hemen iyi bir doktora görünmelisin. Özellikle uzun süreli yaralarda çoğu zman ameliyat gerekebiliyor.

Protein yönünden (et, balık, süt) iyi beslenme, koyun dizlerinin kaynatılması sonucu elde edilen suyun (bol limonla çorba gibi) içilmesi, C vitamini takviyesi yapılması, yaranın üstüne basının olmaması için uzun süreli istirahatler (çok kısa aralıklara oturmak), roho minder kullanmak çok önemlidir.

bu tür bası yaraların da hücrelerin öldünü ve vücudun yarayı kabullendiğini 2 yada 3 senede iyileşmediğini okudum internetten doğrumu sizce birde bu yaralarda ölüm tehlikesi varmı öğrenebilirmiyim

arkadaşlar bendede 2 sene önce yara oluşmuştu coloplast kulandım önce yarayı izotonikle temizletip madicasol sürüp sonra coloplast ile kapatıp tampon yaptık yara cabuk iyileşti daha sonrada tekrarlamadı tavsiye ederim iltihaplı yaraları cabuk toparlıyor

yaraların önlenmesi için hareketli olmak lazımmış tekerlekli sandalye üstünde (puşat deniiodu galiba) bel kaldırma hareketi yapmak lazım mış hastanede duymuştum temizlik önemli tabi ..

arkadaşlar biz eşimin yaraları için rifocin venovuxol pomat kullanıyoruz 5 tane derin yaramız var evde bakım hizmeti alıyoruz yarın hastaneye yatıcaz ama bu ilaçların pekte faydasını göremedik roho yatak olmasa halimiz ne olurdu bilmiyorum 2 tane yaramız varki doktorlar bile korktu işin içinden çıkamadık

----------

bugün 70. yıl hastanesinden aradılar tedavi için çağıracaklardı fakat yaralarımız oldoğu için gelmenize gerek yok dediler peki bu yaraları hastane ortamında olmadan nasıl kontrol altında tutacağımızı kimse düşünmüyor kimin umrundaki senin canından can kopmuş evin başına yıkılmış çocuğunun boynu bükük kalmış eşini sesine hasret kalmışın kimin umrundaki ateş düştüğü yeri yakıyor ben bunu bilir bunu söylerim

----------

insanın aklına gelmeyen başına gelir derler ya bizikide öyle galiba bir sabah kalkıyosunuz herzamanki gibi eşinizi işe çocuğunuzu okula yolluyorsunuz güle oynaya bir kaç saat sonra bir acı haber geliyor bütün hayatınız değişiyor en sevdiğiniz insanı ne olcağını bilmeden ölece aylarca bekliyosunu ömrünüzden ömür geçiyor hemde 1 gününüz 1 sene oluyor ve sizi anlayan 1 kişi bile yok çok acı

Comfeel yara örtüsü benim yaralarımı sulandırdı ve beyazlattı.Ben de kullanmaktan vazgeçtim.Bilen arkaşlarımız tavsiyelerini yazarlarsa memnun olurum.Kullanmıya devam etmelimiyim?

merhaba,
ben de comfeel biatain ve comfeel pasta kullanıyorum. ikisinden de memnunum. bir tane ekstrem yara dışında her zaman çok işime yaradı bunlar.

yalnız, bir sorum var. sgk bu ürünleri nasıl karşılıyor? medikalciler sgk'ya gönderdikleri raporda bu ürünlerin mi adını yazıyorlar?
her medikalci rapor istiyor mu?
ve istese bile:
örneğin, biz aldık kullandık 1 ay. işimiz bitti. medikalci kendi kafasına göre sgk'ya yazıp biz almaya devam ediyormuşuz gibi gösterebilir mi?

Hiç tecrübem olmadı ama, bildiğim kadarıyla doktor adet olarak yazıyor reçeteye ve o sayıda alınıyor.

uzun süredir yazan olmadığına göre, yara sorunu bitmiştir inşallah.

arkadaşlar bu kullandığımız çeşitli malzeler çok faydalı malzemeler, ama şuna dikkat etmeliyiz "birimize iyi gelen diğerine iyi gelmiyor" bunu göz önünde tutmak lazım.
yaralar derinleşmeye başlarsa ilk önce hemen dr gitmek lazım özellikler yaradan kültür tahlili isteyin sonuçlara göre malze kulanmak yaraları ortadan kaldırıyor. birde kemikli bölgelerdeki yaralara çok dikkat etmeliyiz, en kötü sonuç buralarda yaşanabiliyor, "kemik iltihabı olma ihtimali"
. kemiklerdede ilik olanlar iliksizler diye ayrılır; bu ilikli kemiklerde oluşan yarlar derinleşirse kemik iltihabı olasıdır, bu iltahabın ilik yoluyla kana karışma ihtimali vardır, bu da hayati tehlike demektir.

önemli olan yara çıkmamasını sağlamaktır, bunun için herşeyi yapmalısınız, en iyi dr kendinizsiniz.

piyasada bulunan yara örtüleri

sayın arkadaşlar
eskişehirde medikalcilerden temin ederek kullandığım yara örtülerinin ı ve hatta yara fotoğraflarını moderatöre ve isteyene gönderebilirim.bu formda üyelerin mail adresi nereden görülür bulamadım. belkide gizlidir bilmiyorum.benim için mail adresimi vermede ve yaranın fotoğrafını internete koymada hiç bir sakınca yok.

Ayrıca sadece yaranın tamamen iyileşmesine odaklanmayın.Hedef yaranın büyümesine imkan vermemek olmalıdır. Hemen müdahale etmezseniz yara 1 haftada çok büyüyebilir.

Maalesef omurilik felcine yönelik proseslerde son 60 yılda önemli bir gelişme olmadı. Örneğin rehabilitasyon prosesi, yara bakım prosesi ve sinir iyileştirme prosesi.

Maalesef bilim etkin bir güç olarak insanlığa hizmet edemedi.

Bundan 50 yıl sonra yaranın üzerine veya hasarlı omuriliğe bir sprey sıkacaksınız ve yaralar 1 saniyede kapanacak ve evinize döneceksiniz.

Maalesef Sinir bilimi hiç bir dönemde 1960-2010 yılı arasındaki gibi çaresiz olmamıştır.hiç bir hastanın son 60 yılda siniri 0,00000000000000001 mm yenilenmemiştir.

Arkadaşlar, artık Coloplast Biatain'leri raporla alamıyormuşuz, ya da benzeri ürünleri. Medikalci böyle demiş (kendim gitmedim). Bu doğru mudur?!

Ödemesi gerek: 7.3.4. Yara bakım ürünleri

yara bakım ürünleri

hydrocolloıd içerikli yara örtüsü küçük: 2,39
hydrocolloıd içerikli yara örtüsü orta: 4,02
hydrocolloıd içerikli yara örtüsü büyük: 10,15
köpüklü veya hydrofiber içerikli yara örtüsü küçük: 3,25
köpüklü veya hydrofiber içerikli yara örtüsü orta: 4,92
köpüklü veya hydrofiber içerikli yara örtüsü büyük: 11,33

Ege ünv. hast. yoğun bakımda yattığım 1 aylık süre içinde, sakrum bölgesinde yatak yarası açılmıştı..
o dönemde yatak yaralarına özel yeni pansuman malzemeleri denediler bende ama işe yaramadı ve ülserleşmeye kadar gitti..
en son plastik cerrahi ameliyatı yapıldı ve çok kısa sürede iyileşti.

comfeel pulus kare yara örtüsü bandını kalcamdaki kızarmış olan bölgeye yarıştırdıktan sonra üzerine yatabilirmiyim yoksa üstüne yatmamalımıyım oturan boğanın ve tüm arkadaşların dikkatine acil cevap vermenizi rica ederim

Üzerine yatmamalısın kesinlikle. Zira yatak yarasının iyileşebilmesi için o bölgede sağlıklı bir kan dolaşımının bulunması gerek. Bu da oraya bası yapılmaması anlamına geliyor...

NEODERM isminde yeni bir yara bakım ürünü var.Öncelikle yara da enfeksiyon olmaması gerekiyor.Epidermal büyüme faktörü ile çalışıyor.Sağlık bakanlığı izni ve UBB kodları var.Hastaneler de geri ödemesi olduğu için para harcamanıza da gerek yok. Doktorlarınızla görüşerek tedavi süreci başlatıyoruz.
Ege Bölgesinde yaşayan arkadaşlar için detaylı bilgi

neoderm.co@gmail.com

Tayfun İŞCAN 0/530/4653345
Burak KÜÇÜK 0/532/3436312

Şimdi, bunların pazarlamacı mantığında olanları da evlere mevlere gelip ürün reklam ediyor ya... Bunların önerdiği ve bize sattığı ürün sonucu yaramız mahvolduğu takdirde medikalcileri nasıl dava edebiliriz? Bunun olanağı, örneği var mı?

Eve gelip ne pazarladılar merak ettim? Bu şekilde alınan ürünün yol açtığı hasar nasıl ıspatlanabilir, bilemedim doğrusu...

Ürünün ne olduğu mesele değil. Coloplast ürünü, kendisi sorunlu değil. Bahsettiğim yara için verilmesi hatalıydı.

Ben de aynı nedenle daha önce benzer bir dava açmış olan ya da açılabiliyorsa nasıl yapılacağını bilen var mı, diye soruyorum.

Teşekkürler

Şimdi anladım... Satın aldığın ürünün faturası ve bir de konuyla ilgili bir doktordan alacağın "bu ürün yaranın içine etmiş" mealindeki değerlendirme yazısı ile dava açılabilir herhalde. Ama benzer bir dava bilmiyorum...

Bası yaralarını yüzde yüz engelleyen ve oluşmuş olan bası yaralarının tedavisinde sıfır bası alanı oluşturarak ve yaralı bölgenin 24 saat temiz hava almasını sağlayarak iyileşme sürecini hızlandıran dünyada ilk ve tek yeni bir ürün çıktı. Ya bırakın bası yaralarını eliniz çizilse sürekli bir beze, yüzeye temas ederek iyileşmesi mümkünmüdür? Neden tüm yaraların iyileşme sürecini hızlandırmak için açık bırakılması önerilmektedir? İşte bu yatak tamda bu noktada inanılmaz bir fayda sağlıyor. Artık kesinlikle bası yarası oluşmayacak bir model geliştirildi. İlgilenenler için BedAiD Bası Yarası Önleme Sistemi.

Üst Alt