Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldığım %40 engelli raporu ile vergi indirimine başvurabilir miyim?

g.kh.n

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
25 Haziran 2015 güncel: Vergi indirim hakkını elde ettim

Şeker hastalığı dolayısı ile şubat 2015 tarihinden süresiz olarak %40 engelli raporu aldım. Şimdi engelli kadrosundan bir işe başladım ve vergi indiriminden faydalanabilmem için iş yerinden bir yazı ile başvuruda bulunmam gerektiği söylendi.

Sizlere sorum benimle aynı durumu yaşayan birisi var ise % kaç alabildi vergi dairesinden.
Sonuç olarak rapor süresiz ve hastalık kronik olduğu için geçici değil. sizce % kaç alabiliriz vergi dairesinden ? %40ın altında bir oran verirse vergi dairesi buna rağmen maaşta bir gelir vergisi indirimi söz konusu olur mu ?

Birde kadıköy bölgesinde oturuyorum göztepe sgk müdürlüğüne mi başvurmam gerekiyor ?
Yanımda götüreceğim belgeler ve dilekçeler neler olmalıdır?

ÇOK TEŞEKKÜRLER..

Ali bey ilginiz için teşekkür ederim. Şuan iş yerinde ik ile bir görüşmem oldu da bu vergi indirimi olursa eğer ki hesaplaması konusunda bir sorum olacak size. Hesaplama nasıl yapılıyor örn. %40 vergi indirimi aldım şimdi bu maaşıma yansırken normal ödeyeceğim gelir vergisi üzerinden %15 lik bir indirim mi olacak eğer ki öyle ise bu çok küçük bir rakam olmaz mı ? Benim bildiğim vergi dairesi 3.dereceden bir engelliye 200 tl indirim hakkı veriyor ve 200 lira benim maaşıma artı olarak yansıyor. beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

200 tl yansımaz, 200 TL'nin %15'lik kısmı yansır sadece. % 40 için yansıyacak tutar 30 TL'dir.

bordro asgari ücretin üzerindeyse de mi aynı şekilde

benim maaşıma yansıyan o dönemde 28 lira gibi bişeydi, 200 lira değil :)

inanılır gibi değil gerçekten inanılır gibi değil. Raporu aldığımdan beri şu avantajım var bu avantajım var devlet sağ olsun diye diye elimde şuan bir tek erken emeklilik kaldı vergi dairesi onuda vermezse Allah selamet versin zaten varsa isteyen kimliğimi engel raporumu falan hepsini satılığa çıkartacağım

ali bey hastahaneden %40 aldım rapor şimdi o raporla vergi dairesine başvuracağım onun neticesine göre yeni rapor alma sürecine başlarım ? benim derdim maaşta 200 lira veya yakın seviyelerde bir artış bekliyordum ancak şuan 20 30 liraları duyunca psikolojik olarak bittim.

yeniden rapor tavsiyesini düzelttim @g.kn.n sizinkini eski tarihli hatırlamışım özürdilerim...

ali bey çok özür diliyorum bugün çok rahatsız ettim sizi şimdi ali bey ben yarın başvuru yapacağım kadıköy vergi dairesine dilekçeler ve raporumla gidip başvurabilir miyim ?

tabiiki başvurabilirsiniz, iş yerinizden aldığınız yazı ile vergi dairesine gidin...ben işyerinden aldığım yazıyı vatan caddesinde bulunan vergi dairesindeki engelli servisine götürmüştüm ve hastaneye sevki alıp süreci o şekilde ilerletmiştim...birde elirizdeki raporu noterden fotokopisini onaylatın ve herhangi biri sizde kalsın

raporun aslı gibidir yazılı olanı var elimde o yeterli olur mu acaba ? birde ali bey beni ilk aşamada hastahaneye göndermezler dimi sadece belgeleri teslim edip başvuru yapıp çıkıcam ? başka sorum olmayacak söz veriyorum :) hakkınızı helal edin

istediğiniz kadar sorabilirsiniz, bende kendi tecrüblerimi aktarıyorum sadece :) raporunuz yeni oyüzden zannetmem, belirtin raporumu yeni aldım diye...

Anlamadığım bir şey var arkadaşlar. açık açık anlatayım durumumu Ben hiç bir vergi dairesine başvurmadan Pendik Marmara Üniversitesi eah gittim bireysel olarak başvurdum ve %40 rapor aldım. Raporumda istihdam amaçlı idi ve arkasında vergi indirimi ve 2022 aylığından faydalanabilir yazıyordu. Şimdi işe girdim ve vergi indirimi - emeklilik için vergi dairesine başvurmam gerektiği söylendi. Şimdi ben vergi dairesine başvurduğumda yeniden mi hastahane işlemleri yapacağım ?

sağolun ali bey çokk teşekkür ediyorum. Raporun aslı gibidir olanı kabul görür mü sizce ? Çünkü ( olursa ) alacağımız vergi indirimi 30 lirayı geçmeyecek raporu noterde onaylatmaya 40 50 lira verirsek yandık :)

Merhaba arkadaşlar ilgili yönetmelikte şöyle bir yazı gördüm.

14.01.2012 tarih ve 28173 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Özürlülük Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin eki formuna uygun düzenlenmiş '' Sağlık Kurulu raporunun aslı gibidir örneğinin veya noter tasdikli suretinin gönderilmesi... Bu yönetmeliğe göre aslı gibidir örneği yeterli gibi görünüyor ne dersiniz ?

Bu konuda muallakta kalmış sıkıntı yaşayan ben ve arkadaşlara yardımcı olmak adına konuyu açtım. Özellikle 3.dereceden vergi indirimi almış yada alabilecek kişiler için aylık katkı 30 lira iken noter onayı için 20-30-40 lira vermek biraz sıkıntılı olur :)

raporunu al git verdi dairesine sor eğer raporun eski değilse kabul ederler

Sedat bey teşekkürler. Raporum şubat 2015 tarihli işe girdim yeni gidip başvuracağım komplikasyon göstermiş şeker hastalığından dolayı sürekli %40 rapor aldım. sizce bu şartlarda vergi dairesinden verirler mi erken emeklilik ve vergi indirimi ? Birde kadıköy vergi dairesine başvursam olur mu ?

Tip I şeker hastası olup vergi indirimi alanlar ?

Arkadaşlar tip I şekerden %40 bireysel rapor alıp daha sonra vergi dairesine başvurup erken emeklilik hakkı kazananlar var mı aramızda ?

Arkadaşım, Raporun yeni tarihli ise ve yönetmliğe uygun bir şekilde düzenlenmişse, sağlık raporu vermeye yetkili devlet hastanesinden alınmışsa ve tanı/teşhis, tahlil sonuçları, rontgen vs varsa elinde ver hepsini kabul ederler...

Arkadaşlar tip I şekerden %40 bireysel rapor alıp daha sonra vergi dairesine başvurup erken emeklilik hakkı kazananlar var mı aramızda ?
Merhaba
Eğer tetkik ve tahlillerin (Peptit-c testi vs.) TİP I olduğunu ispatlıyorsa ve sürekli insülin kullanıyorsan,ilaç kullanım raporun da varsa,şahsın da yaver giderse inşallah Ankara Merkez Sağlık kurulu raporunu aynen onaylar ve sürekli vergi indirimine ve YAŞ'ı beklemeden emekliliğe hak kazanmış olursun. Ben de diyabetim. Çok uzun bir hikayem var. Ne tıp fakültesi ne de gittiğim onlarca hastane bir türlü teşhis koyamıyor. Ne Tip I sin ne de Tip II sin diyorlar.. İkisi arasında olanlara lada deniyor... Bunun da özürlü cetvelinde yeri ve oranı yok. Aslına bakarsan özürlülük ölçüt ve sınıflandırması yönetmeliği ve oran cetveli baştan aşağıya revize edilmeli.. Ben insülin ve hap kullanıyorum. Başka rahatsızlıklarım da var ama komplikasyonum yok çok sükür.. 5 yıldır her yıl aynı hastaneye aynı doktorlara gidiyorum teşhisler ve oranlar noktasına kadar aynı. İlk 2 yılki raporum sürekli ömür boyu geçerliydi. Son 3 yıldır 1 yıllık süreli veriyor hastane.. Doktorlara diyorum ne farkı var bunların noktasına kadar aynı herşey diyorum.. Kafa sallıyorlar... Bu konuda tek ve yetkili (Yetkisi olmayan) patron Ankara merkez sağlık kurulu.. O ne derse o oluyor.. Yargıtay o kurula sen bu raporlara karışamazsın diyor karar veriyor ama dinlemiyor ve uygulamıyorlar.. Allah yardımcın olsun.. Sana tavsiyem en rahat rapor alabileceğin bir hastaneye git. Çevrende sor soruştur. Çünkü Ankara'da senin gittiğin hastaneye göre işlem yapıyor bazen.. Yani işini sağlama al bence. Ben 2011 yılında emekli oldum.. Her yıl kontrol muayenesi adı altında yeni rapor istiyor ankara merkez sağlık kurulu ve sgk.. Veremezsem maaşım iptal olur.. Böyle de bir durum var.. Saygılarımla

Öncelikle Allah yardımcınız olsun umarım en kısa sürede bu aksilikler bir çözüme ulaşır. Ben şubat 2015 tarihinde bireysel başvuru ile Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastahanesinden %40 rapor aldım ve bu rapor ile vergi indirimine başvuracağım. Raporda Tip I diyabet belirtiliyor ve tanımlanamamış komplikasyonlarla beraber diye yazıyor. Başvuru için herhangi bir vergi dairesine gidip başvurmam yeterli olur mu ( Kadıköy vergi dairesi ).

Bende Şahsi başvuru ile Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastahanesinden rapor aldım ve vatan Caddesinde ki İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına Başvurdum.

ayrıca; İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı bilgiler işinize yarayabilir.

voicee geçmiş olsun sonuçlandı mı başvurun ?

şahsi başvuru en güzeli çünkü rapor direkt elinize veriliyor ve görebilme şansınız oluyor. Sevkle giderseniz raporu göremiyorsunuz ve kurbanlık koyun gibi bekliyorsunuz...

Sorularınızdan ayrı olarak vergi indirimiyle ilgili bir şey söylemek istiyorum. Burada birçok konu gördüm vergi indirimiyle ilgili. Hepsinde de rapor ve iş yerinden alınan yazıyla şahsi başvuru yapılması yönündeydi. Fakat böyle bir şey yok. Ben hiçbir şey yapmadım. Kurumum halletti her şeyi. Hatta personel şefi başvuru yapılacak ve muhasebe de başvuru yaptık demelerine rağmen pek emin olamadım açıkçası. Hep bireysel başvuru yapmam gerekiyor sanıyordum. Ama öyle değilmiş. Belge 18 Martta geldi. Evrak kayıtta olduğum için gördüm hemen, hatta kendime fotokopisini aldım. 12 Ocaktan itibaren vergiden(başvurdukları tarih) yararlandırılması gerekiyor diye yazıyor. 5 Ocakta işe başlamıştım. Diyeceğim o ki, yeni başvuru yapacaklar önce muhasebeye gitsin. Eğer olmasaydı benim kurum halledemezdi. Diğer tuhafıma giden ise oran oldu. Çoğu kişi düşer diye korktuğu için ben de öyle sanıyordum ama oranım yükselmiş! Gerçi çok az bir şey ama. %62 den %64 yapmışlar.

g.kh.n

Resmi olarak değil:(( Yalnız Ankara Sağlık Kurulundan Telefon İle Öğrendim %72 Olarak Onaylanmış Ayrıca İstanbul Vergi Dairesi Raporumun geldiğini onayladı ve yazının yazılacağını ve biraz uzun süreceğini söyledi. Bakalım bekliyorum.
Bu arada Ben evrakları verirken raporun Hastanenin Aslı Gibidir onaylı nüshasını verdim vergi dairesine hatta ben vermedim oradaki memur aslı gibidir in yeteli olduğunu söyleyerek kendisi istedi.

Ben evrakları 4 Şubatta verdim 24 şubatta Ankara ya gitti 9 Martta onaylanmış ve İstanbula gönderilmiş.

voicee

Resmi olmasa da şimdiden hayırlı uğurlu olsun :) tüm yardımların için teşekkürler. Gönderdiğin rapor da %72 miydi yoksa artış-azalış oldu mu ?

g.kh.n

Teşekkürler.. evet %72 olarak gitmişti. olduğu gibi onaylandı. forumda okuduğum kadarı ile ve yakın zamanda engelli vergi indirimi alarak emekli olan 2 arkadaşımdan da biliyorum yeni tarihli raporlarda çok fazla düşürme olmuyor. İnşallah seninde istediğin gibi gönlüne göre olur.

voicee

Bakalım inşallah bende de düşme olmaz zaten %40 bir düşme olursa gümleriz :)

Üst Alt