"Ne kadar geri zekalı insanların yönettiği/yönetmeye çalıştığı bir ülkede yaşıyoruz" demekten kendimi alamayacağım.. Koskoca YARGITAY kararını tanımayan bir Devlet için birçok arkadaşımın yazdıkları beni kahrediyor.. Çünkü aynı durumu 2010 yılından beri ben de yaşıyorum.. YARGITAY diyor ki "HASTANENİN VERDİĞİ RAPOR VE ORANLAR GEÇERLİDİR,HİÇBİR KURUM,KURULUŞ VEYA KİŞİ BU RAPOR ÜZERİNDE OYNAMA,DÜZELTME VS İŞLEM YAPAMAZ !.. " Çok değerli arkadaşlarım ve ben Devletin yetki verdiği hastanelerden birçok tahlil,tetkik vs sonuçlarına göre onlarca doktorun bulunduğu heyetin karşısına geçiyor,SÜRELİ VEYA SÜRESİZ rapor alıyoruz.. İşin garibi ; Bu raporlar kainatın her ülkesinde geçerliyken , nedense çok bilmiş 2 doktor,2 memur,1 heyet başkanından oluşan sözüm ona Maliye kontrol ekibinde geçerli olmuyor. Neymiş efendim 1900 lü yıllarda çıkmış yönetmelikleri varmış da ona dayanarak işlem yapıyorlarmış. Yargıtay kararı yanılmıyorsam 2 yıl önce çıktı. Merkez kurulunun yönetmeliği ise 1900 lü yıllarda.. Hukuk tanımaz bir Devlette şu yaşadıklarımız,yazdıklarımız ve karamsarlıklarımız hepimizi üzüyor.. Yazı-tur oynar gibi bekliyoruz Ankara'dan gelecek cevabı.. 5.Dünya ülkelerinde bile görülmeyen bir uygulama.. Her alanda reform yaptıklarını belirtenler bu sayfalara bir göz atsın,sözüm ona engelli vekillerimizin seslerine kulak versin.. Kendi menfaatleri olunca sabah ezanlarında kaldır indir yöntemi ile oy kullananlar,söz konusu vatandaş ve hele de engelli olunca kafalarını sıralara koyup uyumaktan başka bir iş yapmıyorlar.. Haa. Pardon.. Yapıyorlar.. Engelliler gününde birkaç süslü püslü konuşma ve bolca şakşakçının bulunduğu ortamda gövde gösterisi ve iş yapıyor ayaklarına yatma durumları.. Başka bir nane yok arkadaşlar.. Konuyu ben Cumhurbaşkanlığı dahil,Başbakanlık ve diğer tüm engelliler ile ilgili bakanlıklara resmi olarak yazmıştım.. Hepsinden de cevap geldi. Gelen cevapların hiçbiri birbiri ile alakalı değildi. Sadece günü geçiştirmek ve cevap vermiş olmak için cevap vermişlerdi.. Bu anlatımlardan da şu ortaya çıkıyor.. Devlet,kendi kurumlarına ve sağlık personeline güvenmiyor..Güvenmediği kurumların raporlarını denetlemek üzere hiçbir yetkisi ve sorumluluğu olmayan Yargıtay tarafından da tescillenmiş başka bir kurul oluşturuyor.. Birine kaç,birine tut diyor.. Peki o kurula kim güvensin.. Bütün tahlil,tetkik vs belgelerin olduğu bir ortamda 12 tane doktorun huzurunda yapılan inceleme sonucu verilen raporlara mı itimat etmek lazım,yoksa bizleri görmeden karar veren yetkisi ve konusunda uzman olmayan 2 tane doktora mı güvenmek lazım... Yazıklar olsun...