Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldığım %40 engelli raporu ile vergi indirimine başvurabilir miyim?

Gökhan kardeşim bende 2 hafta önce % 42'lik raporumla vergi indirimi başvurumu yaptım bakalım inşallah onaylanır ama içimde hep bir tedirginlik var nasip bekleyip göreceğiz artık...

raporun yeni oyuzden gerekmiyor çalişdiğin işyerinin bağli oldugu vergi dairesine gideceksin muracad edeceksin hastane vergidairesinin listesin de varsa yeni rapor istemezler işyerinden çalişdına dair yazida göturmenlazım

yeni raporlar aynen kabul ediliyor çok azında oran duşuyor

g.kh.n fatih6868

Ben evraklarımı Şubat 4 te verdim 24 şubatta Ankaraya gitti 9 Martta onaylandı, Bende evrakları verdiğim an itibarı ile tedirgin olmaya başladım hatta Ankara Sağlık Kurulu ile konuşup %72 ve 2. derece olarak onaylandığını ve İstanbula gönderildiği söylediler, İstanbul Vergi Dairesi ile görüştüm geldiğini ve yazının yazılacağını bu sürenin biraz uzun olacağını söylediler. Ancak yazıyı alana kadar hala tedirginliğim devam edecek sanırım :)

Evet o tedirginliği anlayabiliyorum ben raporumu eylül 2013 tarihinde yeni yönetmeliğe göre % 42'lik bir rapor olarak aldım ama dediğim gibi içimden bir ses sanki olumsuz olacakmış gibi geliyor bakalım nasip neyse o olacak hakkımızda hayırlısı inşallah...

içimdeki sesi bende duydum ve duyuyorum. Rabbim yardımcımız olsun İnşallah herşey istediğiniz gibi olur.

fatih6868

Abi inşallah ikimizde alırız vergi indirimini bende bu hafta başvuracağım nasipse
voicee

Abi sanada yardımların için teşekkür ederim allah razı olsun..

ben bir ay önce %61 bir yıl süreli rapor aldım.%35 işitme %40 psikaytri..şimdi bu raporu ankaraya vergi indirimi için gönderecem.sorum şu..acaba vergi indirimim sürelimi gelir süreklimi.ve vergi dairesine raporun aslını vermemde bi sakınca var mı?eger vergi indirmim süreli gelrse sgk dan yine emekli olma şansım varmı.yada sürekli bile gelse sgk şerh koyarmı bilen varsa yardımcı olurmusunuz.

psikaytri:kismi remisyonda deprosyon oran %40

KBB iştme: odyo sağ 55db sol 58db bilateral iletim tipi iştmme kaybı oran%35

rapor süresi bir yıl kontrol

hasas işitme ve sorumllulk gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor.

buna göre ankaradan vergi indirmim sürelimi süreklimi gelir..yorumlarınızı bekliyorum

merhaba arkadaşlar yazılanları okuyunca yoruldum inanınn bir engelli için bu aşamalar çok fazla geliyo bana ben daha yarın itiraz üzerine heyete giricem konuşma problemi yüzde 77+arkülasyon bozukluğu yüzde 36+işitme orta derece iletim tip işitme kaybına yüzde 8( ben bunda hala bi hata olduğu kanaatindeyim ) yüzde 8 veren o tıp fakültesi itirazım üzerine yüzde 121 gibi bir oran çıktı doğuştan yumuşak damak eksikliği problemimden kaynaklı bütün bu problemlerim ilk başta vergi indirimi ve sosyal haklardan faydalanmak için başvurdum sağlık kurumunda çalıştığım için burdan itiraz edelim dediler yarın tekrar heyetteyim inşalah sonra hakem hastahanesi sonra ankara numüne daha bu aşamalardan geçemedimki ben vergi indirimine başvurayım siz yazdıkça ben yoruluyorum vallahi dua edinde yarın ki heyetim güzel geçsin...

g.kh.n

Rica ederim. bişey yapmadık sadece bilgimiz olan şeyleri paylaşarak yardımcı olmaya çalıştık. Arkadaşlarımıza bi faydamız dokunursa ne mutlu bize. Allah sizden razı olsun önce sağlık sonra istediğiniz herşey gönlünüzce olsun. Saygılar..

"Ne kadar geri zekalı insanların yönettiği/yönetmeye çalıştığı bir ülkede yaşıyoruz" demekten kendimi alamayacağım.. Koskoca YARGITAY kararını tanımayan bir Devlet için birçok arkadaşımın yazdıkları beni kahrediyor.. Çünkü aynı durumu 2010 yılından beri ben de yaşıyorum.. YARGITAY diyor ki "HASTANENİN VERDİĞİ RAPOR VE ORANLAR GEÇERLİDİR,HİÇBİR KURUM,KURULUŞ VEYA KİŞİ BU RAPOR ÜZERİNDE OYNAMA,DÜZELTME VS İŞLEM YAPAMAZ !.. " Çok değerli arkadaşlarım ve ben Devletin yetki verdiği hastanelerden birçok tahlil,tetkik vs sonuçlarına göre onlarca doktorun bulunduğu heyetin karşısına geçiyor,SÜRELİ VEYA SÜRESİZ rapor alıyoruz.. İşin garibi ; Bu raporlar kainatın her ülkesinde geçerliyken , nedense çok bilmiş 2 doktor,2 memur,1 heyet başkanından oluşan sözüm ona Maliye kontrol ekibinde geçerli olmuyor. Neymiş efendim 1900 lü yıllarda çıkmış yönetmelikleri varmış da ona dayanarak işlem yapıyorlarmış. Yargıtay kararı yanılmıyorsam 2 yıl önce çıktı. Merkez kurulunun yönetmeliği ise 1900 lü yıllarda.. Hukuk tanımaz bir Devlette şu yaşadıklarımız,yazdıklarımız ve karamsarlıklarımız hepimizi üzüyor.. Yazı-tur oynar gibi bekliyoruz Ankara'dan gelecek cevabı.. 5.Dünya ülkelerinde bile görülmeyen bir uygulama.. Her alanda reform yaptıklarını belirtenler bu sayfalara bir göz atsın,sözüm ona engelli vekillerimizin seslerine kulak versin.. Kendi menfaatleri olunca sabah ezanlarında kaldır indir yöntemi ile oy kullananlar,söz konusu vatandaş ve hele de engelli olunca kafalarını sıralara koyup uyumaktan başka bir iş yapmıyorlar.. Haa. Pardon.. Yapıyorlar.. Engelliler gününde birkaç süslü püslü konuşma ve bolca şakşakçının bulunduğu ortamda gövde gösterisi ve iş yapıyor ayaklarına yatma durumları.. Başka bir nane yok arkadaşlar.. Konuyu ben Cumhurbaşkanlığı dahil,Başbakanlık ve diğer tüm engelliler ile ilgili bakanlıklara resmi olarak yazmıştım.. Hepsinden de cevap geldi. Gelen cevapların hiçbiri birbiri ile alakalı değildi. Sadece günü geçiştirmek ve cevap vermiş olmak için cevap vermişlerdi.. Bu anlatımlardan da şu ortaya çıkıyor.. Devlet,kendi kurumlarına ve sağlık personeline güvenmiyor..Güvenmediği kurumların raporlarını denetlemek üzere hiçbir yetkisi ve sorumluluğu olmayan Yargıtay tarafından da tescillenmiş başka bir kurul oluşturuyor.. Birine kaç,birine tut diyor.. Peki o kurula kim güvensin.. Bütün tahlil,tetkik vs belgelerin olduğu bir ortamda 12 tane doktorun huzurunda yapılan inceleme sonucu verilen raporlara mı itimat etmek lazım,yoksa bizleri görmeden karar veren yetkisi ve konusunda uzman olmayan 2 tane doktora mı güvenmek lazım... Yazıklar olsun...

seranko olayı çok güzel ve açıklayıcı bir şekilde özetledin malesef şu an için durum budur...

Arkadaşlar biraz önce telefon ile sordum ve raporumun aynen onaylandığını söylediler % 42 ile müracat ettim ve aynen onaylandığını bildirdiler

fatih6868

Abi hayırlı uğurlu olsun inşallah ne zaman başvurmuştun ne kadar sürede sonuçlandı

09.03.2015 tarihinde başvurmuştum bugün telefon ile arayıp öğrendim yazı henüz gelmedi aynen onaylandığını söylediler

bende bir yıllık vergi indirmi onaylanmış.peki emekli olurken sgk emekli edermi bilen var mı

fatih6868

iyiymiş abi allah hayırlı uğurlu etsin. bende bu verdikleri siteden takip ediyorum ama orada hiç birşey çıkmıyor gerçi daha yeni başvurdum. sen oradan baktın mı hiç aktif mi o site.

Merhaba Raporun onaylanıp onaylanmadıgını nereye sordunuz, iletişim bilgisini banada gönderiseniz sevinirim.

0312 415 32 05----415 32 06 bu tlf öğrene bilirsin

ben 25 şubatta vergi dairesine verdim 06 nisanda onaylandı.07 nisan dada postaya verildi.ben beşgün sonra aradım öğrendim onaylanmasada durmu belirtiyorlar.yani raporum ne aşama da olduğunu belirtiyorlar

slm bende bu sene hastaneden 100/42 rapor aldım ve hemen maliyeye götürüp vergi indirimine baş vurdum yaklaşık 2 ay sonra cvp geldi 100/41 olarak vergi indiriminden faydalanacaktır diye hepsi bu kolay işler sıkıntı yok

hayır hiç bir hastaneye gitmene gerek yok zaten almışsın raporu doğru maliyeye gitmen yeterli en gec 2 aya kadar cvp gelir

@balaybelen

abi senin raporu 42den 41 e düşürmüşler sıkıntı olmuyor. Benim 40 39a düşerse hayırlı işler :)

@devrekli

devrekli hocam bilgiler için sağol benimde 15 günü geçti teslim edeli bugün bir arayayım 0312 415 32 05 dimi

zannetmiyorum kardeş benim 42 yi 41.8 felan yazıyo yani tam 41 değil

Nisan başında ki başvurum 28 Nisan itibariyle Ankara'ya gitmiş sizce ne zaman sonuçlanır ?

Selamlar,
Ben 04 Mart 2015 de İstanbul Vatan Cad. sindeki Deftarlığa elden teslm ettim evraklarımı. Daha sonra takip ettiğimde Eviss de Raporunuz 24 Martta Bakanlığa gönderildi, cevap bekleniyor diye ibare gözükmeye başladı.
Daha sonra ki günlerde Ankara Merkez Sağlık Kurulunu 0 312 414 32 05 nolu telefondan arayıp, raporumun akibetini sorduğumda, ''henüz raporunuz Ankara'ya yeni ulaşmış. Daha kurula girmedi. Lütfen 10 gün sonra tekrar arayınız.'' diye söylediler.
Nisan Ayının 15.inde aradığımda 09 Nisanda raporumun aynen onaylandığını ve aynı gün istanbul'a posta ile yolladığını söylediler.
Fakat 08 Mart ta Vatan Caddesindeki Deftardarlığa telefonla sorduğumda henüz bize ulaşmamış, belki de gelmiştir ama aşırı yoğunluk var. Eviss den takip ediniz diye bilgi verildi. Evisde ise '' Raporunuz bakanlığa gönderildi, cevap bekleniyor.'' ibaresi hala duruyor. Kolay gelsin.

a.s.

Selamlar,

Aşağı yukarı aynı işlemleri takip ediyoruz ben biraz gerinizden geliyorum :) Ben eviss de bilgilerimi girince hiç bir bilgiye ulaşamıyorum ancak geçen hafta aradığımda Ankara'ya yeni ulaştığı ama sonuçlanmadığı 10 gün sonra tekrar arayınız denildi. Zaten size aynı şekilde onaylandı bilgisi verildiyse işlem tamamlanmıştır sadece size veya iş yerinize ulaşma süreci var. İçiniz ve kafanız rahat olsun raporunuz onaylanmış.

Benimde durumum aynen sizin gibi 09.03.2015 tarihinde başvurdum onaylandığı söylendi ama gelen bişey yok ayrıca sizlere bişey sormak istiyorum şimdi ankaradan aldığımız vergi indirimi ile işlemlerimize devam edeceğiz belli bir zaman sonra bizden tekrar vergi indirimi almamızı isterlermi yoksa bu alınan süreklimidir

@g.kh.n
Vergi indiriminin maaşa yansıyan miktarını öğrenince hayal kırıklığı yaşamıştınız.
Birşey dikkatimi çekti: işe yeni girdim diyorsunuz, şayet bu ilk işinizse, ya da ilk sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008 tarihinden sonra ise alacağınız vergi indiriminin erken emekliliğe de hiç bir katkısı olmayacak.
Eğer durum böyle ise şimdiden öğrenin ki sonradan çok daha büyük hayal kırıklığı yaşamayın istedim.
Yok sigorta başlangıcınız yukarıdaki tarihten önce ise sorun yok.

Üst Alt