Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni değişiklikle eski raporların tümünü yeniden işleme mi koymak gerekecek?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün yayınlanan yönetmelikle 20.02.2019 dan sonra alınan eski tip raporlar değişecek diye bir paylaşım yapıldı. Ben rapor müracatımı 04.03.2019 da raporuda 22.03.2019 da aldım. Ve raporum eski tip. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Engelli Sağlık Kurulu Raporlarının Düzenlenmesinde Uyulacak Kurallar Hakkında Duyuru
"Bakanlığımıza yapılan başvurulardan; sağlık kurum ve kuruluşlarımızda verilen engelli sağlık raporlarının düzenlenmesinde, eski formatta düzenlenen raporlarının geçerlilik süresi ve yürürlüğe giren yeni mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair tereddütler hâsıl olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle duyuruda yer alan hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur. "

sürekli ibareli raporlar değişmeyecek

Hepsi değişecek, oranlar ve süreli-sürekli ibareleri aynı kalacak. Yani polikinliğe girmeden sadece evrak değişimi olacakmış. Yine iş çıkardılar bize, bilerek mi yapıyorlar anlamıyorum.

yeni bir bilgi mi bu nerden aldınız bu bilgiyi

Allahım sana geliyorum...

nerde gördünüz bu paylasımı?

paylasmanız mümkünmü?

e son sayfasında diyor ya süreklidir ibareli raporlar değişmeyecek diye :)

eski mevzuat ve eski formattaki sürekli ibareli raporların yenilenmesine gerek yok yazıyor

Çelişkili ona bakılırsa süreli raporlarda süresi bitene kadar geçerlidir diyor. E o zaman hangi raporlar değişecek?

raporların yenilenceği zaten nerden çıktı ki

otomasyoncu, anladığım kadarı ile şöyle 20 Şubat 2019 tarihi ile rapor için başvuracak olanların tamamında uygulanacak. (İlk defa rapor alacaklar için veya 20.02 sonrası süresi dolacak süreli raporlar için gibi)

Benim anladığım şu, aldığınız oranlar ve süreklilik durumu aynıdır. Gidin sadece başvuru yapıp yeni formattaki raporunuzu alın.

arkadaslar sıkıntılı bi durum yok gibi görünüyor panik olmaya gerek yok sonuc olarak bu güne kadar verilen tüm raporlar yenilenecek ama oranlarda bi deyisiklik yok sadece sahte rapor alanlar düsünsün zaten tüm bunların sebebide sahteciler rahat olun

Benim 2 sene önce %70 süreli aldığım rapor, 04.03.2019 tarihinde %60 sürekli oldu. Ama verilen rapor yeni formatta değil. Şimdi raporu değiştirecekmiyim. Onu soruyorum işte. Sistemmidir nedir yetişmemiş ya.

Bide bu raporu vergi indirimine gönderdim. Yönetmelik değişmeyen raporlar, hiçbir kurumda geçerli olmaz diyor.

Hayır, bu bir zorunluluk değil gibi görünüyor:

"Bu güncellemeler doğrultusunda Kurumların resmi talebi veya vatandaşların başvurusu üzerine eski formatta düzenlenen raporlar, kılavuzlarda belirtildiği şekilde mevzuata uygun olarak yeniden düzenlenerek kişiye teslim edilecek veya kuruma gönderilecektir. Bu durumda kişi tekrar polikliniğe sevk edilmez veya kurula sokulmaz. İşlemler dosya üzerinden yürütülür."
Engelli Sağlık Kurulu Raporlarının Düzenlenmesinde Uyulacak Kurallar Hakkında Duyuru

Yani, eski raporlar istenirse şeklen yeni rapora dönüştürülecek. Eğer yazıldığı gibi sadece evrak üzerinden raporlarımız yenilenecekse, bu çok güzel olur.

Benim vergi indiririm ne olur dersiniz?

Benimki yeni mevzuat, eskişerde birşey yok zaten.

Oturan boğa, vergi indirimine gönderilmiş dosyaya ek evrak gönderebiliyormuyuz? Yoksa sonucun gelmesinimi bekleyeceğim :(

Raporu aldığımız AYNI hastaneden mi yenilememiz gerekiyor?

Böyle bir şart varmı acaba

yönetmelik eski format ve eski mevzuata göre alınan raporlar yenilenmiyecek diyor

rahat olun bir şey olmayacak

10.03.2019 tarihinde başvuru yapıp yeni rapor alan varmı?

Arkadaşlar 10.03.2019 tarihinden sonra rapor yenileyen veya yeni rapor alan varmı? Varsa ön yüzün fotosunu çekip, hızlınette yükleyip link atabilirmisiniz? Formatına bakacağım. Tşk.

Merhaba Arkadaşlar 14 yaşında engelli oğlumun %97 ağır engelli raporu var.14.12.2017 senesinde almıştık 3 sene süreli raporumuz var. öğrenmek istediğim yeni rapor çıkartmamız mı lazım yoksa 14.12.2020 tarihine kadar geçerli mi bilgi verebilir misiniz rica etsem

27.03.2019 rapor başvurusu yaptık, doktorları gezdik, iki ay sonra çıkar dediler. Tıp fakültesi. Belki hastanelerde daha hızlı çıkıyordur.

Arkadaşlar
Burada 20 Şubat 2019 tarihinden önce raporu olanları ilgilendirecek hiç bir şey yok.
Yazının özeti şu:
20 Şubat 2019 tarihi itibariyle raporlarda yeni format uygulaması başlamış ve zorunlu tutulmuştur.
Ancak sisteme entegre olamayan hastanelerde ilk başlarda eski formatta rapor verilmeye devam mecburen devam edilmiştir.
İşte bu 20 Şubat'tan sonra verilmiş eski formattaki raporların hastaneye başvurularak yeni formata dönüştürülmesi gerekmektedir. Bu işlem sadece dosya üzerinden halledilecek olup hastaya yeniden poliklinik sevki, muayene gibi herhangi bir işlem yapılmayacaktır.
20 Şubat 2019 tarihinden önce alınmış raporlar ise olduğu şekliyle geçerlidir.

Üst Alt