Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeni değişiklikle eski raporların tümünü yeniden işleme mi koymak gerekecek?
Ben geçen sene yaşlılık emeklisi oldum.Benim raporum 9 Nisan da bitti.3. rapor yenilememk için 27 Mart ta Kartal Lütfi Kırdar hastanesinden randevu alarak ve SGK müdürlüğünden kontrol muayenesi yazımı alarak başvuru yaptım.
Sadece oran aldığım 3 bölüme gittim ve evraklarımı sağlık kuruluna verdim.Normalde Kartal da Salı ve Perşembe günleri kurul oluyor.Evrağı teslim ettiğim kişiye yarın kurula geleceğim değil mi dedim(Dha önce ki raporlarımı da aynı hastaneden almştım) Hayır dedi telefon numaranızı verin biz sizi arayacağız dedi.
Aramadılar o gün bu gün.Kuzenime de aynı şekilde yapmışlar.Sağlık kurulu odasına gidip ormuş neden aramıyorsunuz diye.Yönetmelik değişecek onu bekliyoruz demişler.
Yani durum çok karışıkŞimdi benim maaşımı kesecekler bu ay.Son 2 yıl 1 er yıl süreli rapor verdiler.3. raporum süresiz olur mu diyordum ama sanırım yine bir şekilde süreli verecekler.
"Bu bağlamda 18 yaş üstü bireyler için eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş "sürekli" ibareli sağlık raporları geçerliliğini korumaktadır. Bu raporların yenilenmesine ihtiyaç bulunmamaktadır."
Bunu anlamayacak ne var? Ortalığı velveleye verip insanların zihinlerini meşgul ediyorsunuz? Yav adam "süreli" ibareli raporlar yeni mevzuata göre düzenlenir diyor. Bir kere de okuduğunuz şeyi doğru anlayın kardeşim..
otomasyoncu...adanalı arkadaşa yazdım etiketledim sen neden üstüne alındın hayrola!? Sugaremro..hocam vergi indiriminde sürelimiydi?..geçmiş olsun kolay gelsin..
Lanet olası sistemde kronik hastalıklara neden süreli rapor verildiğini kurulda açıkca sorasım var.Kronik ne demek?Süreğen,sürekli demek.EEEE o zaman neden 1 yıllık raporlar hep.
Sugaremro...ülkenin anlayabildiğimiz mantıklı bir sistemi varmıki hocam buna da cevap verebilelim maalesef!..kolay gelsin geçmiş olsun..umarım bu sefer sürekliye döner..
Ben raporumu 01.03.2019 da aldım.Sgk nın yayınladığı yazı ile hastaneye müracaat ettim.Ancak memur bana çok fazla bir değişiklik yok o yüzden yenilemeye gerek yok dedi.Anlamadım aslında yazı açık açık söylemiş.Başından mı attı bilemedim.
Bugün hastaneye gittim 20.02.2019-04.03.2019 tarihlerindeki tüm raporları yeni sisteme çevirmişler. İmza aşamasındaymış. Doktorlar e imza atıyormuş. Benim raporlarıda aldılar. En geç öbür hafta içinde yeni raporlarımı alabilecekmişim. Bu sistemle vergi indirimi muhabbetide hızlanacakmış. Artık evrak isteme yerine e rapor ile özlük dosyalarına kolaylıkla ulaşılacakmış.
Selam verip borçlu çıkmak diye bir söz aklıma geldi.
Size bir bildirim gelmeden hastanelerden, elinizdeki raporunuzu kullanın.
Hiç çomak sokup karıştırmayın derim.
SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Değiştirilen yeni engelli raporunu e-rapor sisteminde göremiyorum!?
Merhabalar,
04.03.2019 tarihinde aldığım engelli raporum, 22.04.2019 tarihinde e rapor olarak yenilendi ve nüsnalarını hastaneden aldım. Fakat hala e nabız sistemi ve e rapor sorgulama ekranından raporum görülmüyor. Acaba bunun bir süresimi var. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Tşk...
Her hangi bir devlet kurumuna her hangi bir sebeple engelli raporumuz ile başvuru yaptığımızda. Şubat 2019 öncesi alınan raporlar hükümsüz ya da geçersiz mi sayılacak.
sweet guy
Kesinlikle öyle bir şey yok.
Sadece rapor belirtilen tarihten sonra alınmış ise yeni formatta olmalı. Yönetmelikten sonra alındığı halde hastane altyapısını hazırlayamadığı için eski formatta verilen raporlar hastaneye gidilerek yeni formata çevrilecek.
Konunun hepsi bu. Ama ne hikmetse millet lastik gibi uzattı.
Bu konuya da mesajımı yazmıştım, herkes bir şey söylediğinde tekrar tekrar yazmaya gerek duymadım.
Ben bugün hastaneye uğradım.20 gün önce aldığım raporu e-rapora çevirmek için yeniden heyete girip herşeyi baştan yapmam gerekiyormuş.Genelgeden bahsettim.Evet biz de öyle biliyorduk ancak bu şekilde olmuyor heyetteki doktorlar da değişti dediler.E rapor icin başvuran herkesi yeniden heyete alıyoruz e-rapor istemezseniz gerek yok dedi.
Bu durumda bizim raporlar geçersiz olur mu acaba yeniden heyete mi girsem diye düşünüyorum.Zira Sgk ya onay için göndersek rapor formata uygun yapılmadıgı icin reddedebilir.
Zamanım olursa bir de başhekimle görüşeceğim.