Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni ÖTV düzenlenmesiyle 200 bin TL sınırlı araç alan var mı?

Arkadaşlar

Benimde 5 yıl sürem nisan 15 de doluyor. Kullandığım araç TİGUAN crom edition 2013 model.

Tekrardan suv yada yerden yüksek başka bir araç düşünüyorum. Mevcut aracımı satıp üzerine koymadan ancak alabileceğim. Dolayısıyla 2.0 cc otomobiller daha uygun olacak. Şimdi sizden tavsiye ve düşüncelerinizi alabilirmiyim.

Hocam hayırlı olsun.

Gümrüklenmiş fiyat üzerinden veriyorlarmı yani ?
Yoksa firmanın insiyatifine mi baglı ?

yeni suzuki vitara 1.6 dizel otomatik 4x4 veya 4x2. iyi bir alternatif gibi görünüyor.

Gümrüklenmiş fiyat üzerinden veriyor..
Ancak faturaya etiket fiyatı yazıyor.

Ben aldım...
Biraz pazarlık biraz sıkıştırmakla ikna ettim. Ancak bazı araç bayiileri zorluk çıkarmıyor.

bugun reneult bayısıne gttım koleus full paketıne 213,500 yazmışlar dedımkı en son ne olur 208,000 dedıler yasadan bahsettım imkansız dedı ancak duşuk paketını alabılırsınız dedı demekkı halimiz yaman tamamen hakkımız ilerıde yok olacak ve şimdı böle bu arac yıl sonunda 240,000 dayanır fıyatı

Bulursan evet ama çok fazla bi esprisi yok.
Genel olarak araba fiyatları fazla hatta haddinden fazla.
Cebine ve kriterlerine uygun bi araç varsa al geç, çok fazla takılma.

Mr.No ben de simdi 2017 c180 comfort beyaz alacagim. Bayi ile konustuk tamam dediler. Otv siz ne kadar fiyat verdiler.

nayha87

hayırlı olsun...
Fiyat bayiiden bayiiye değişir.
pazarlıkda yapabilirsin

Şubat-mart fiyatlar netleşir
Yeni araçlarda gelecek
Skoda karoq
Vw t-rock
Onlarida bir görelim bakalım.

Mr.No dün maliyeye gittik bugun onay çıkacak. 121 bin lira. 2,5 tertibatcıya verdim. tescil işlemlerini kendim yapacağım. sigortayı da kendim yaptıracağım.

nayha87

hayırlı olsun: Kazasız belasız mutlu günlerde güle güle büyük keyifle kullan...Plaka ile birlikte tüm tescil işlemleri anlaşmamız gereği bayiiye yaptırdım; sadece MTV tescil bana kaldı. Sonuçta sizinle aşağı yukarı aynı rakama geliyor.

kaporta seramik kaplama cam film ve koltuk koruma paketi de ayrıca aldım. Yalnız sigorta ve kasko işlemleri benim tanıdıklara yaptırdım: İleri de sıkıntı olduğunda çok iyi yardımcı oluyordu.

[FONT=sans-serif]S.aleyküm benim engelli raporum %40 ve araç alımında rapordaki orana göre mi indirim yapılıyor ? Benim alcağım arabada vw tiguan yada passat skoda suberb. Herhan gibi bir araç alımında nasıl bir indirimden faydalanabiliyorum bana detaylı bilgi verirmisiniz ? [/FONT]

rapor oranı %89 ve altında ise sakatlık durumuna göre veriliyor. %1 olsa dahi alabiliyor.

Demek istediğim her H (eski ağızla) sınıfı ehliyet alan yada sakat olan herkes alamıyor. Belli kriterleri var bu işte..

yakın zamanda varmı araç alan 200 bin sınırı ile hangi araç tavsiye ediyorsunuz arkadaşlar_????

Son düzenleme:
KuZGuN

yokmu arkadaşlar yakın zamanda araç alan ve önerisi olan,

selam arkadaşlar 80 bin tl aracı ötv hesabı %45 yoksa %60 olarakmı hesaplıyacam

asidadaş

Güncel oran için en iyisi bayiye sormanız, birkaç bin lira zamla oran değişebiliyor. Devletin vergi oran sınırlarıda değişiyor ayrıca.

@asidadaş

Motor silindir hacmi 1600 cc'nin altında olan otomobiller için ÖTV oranları;

ÖTV matrahı 46.000 TL'yi aşmayan araçlar için ÖTV oranı %45
ÖTV matrahı 46.000 TL - 80.000 TL arasında olan araçlar için ÖTV oranı %50
ÖTV matrahı 80.000 TL'nin üzerinde bulunan araçların ÖTV oranı %60

Motor silindir hacmi 1600 cc - 2000 cc arasında olan otomobiller için ÖTV oranları;

ÖTV matrahı 114.000 TL'yi aşmayan otomobiller için ÖTV oranı %100
ÖTV matrahı 114.000 TL'yi aşan otomobiller için ÖTV oranı %110

Motor silindir hacmi 2000'nin üzerinde olan otomobiller için ÖTV oranları;

2000'nin üzerinde motor silindir hacmine sahip otomobiller için ÖTV oranı %160

Elektrik motorlu araçlarda, motor gücü 50 kW'yi geçen, silindir hacmi 1800'yi geçmeyen otomobiller için ÖTV oranları;

ÖTV matrahı 57.000 TL'yi aşmayan otomobiller için ÖTV oranı %45
ÖTV matrahı 57.000 TL - 91.000 TL arasında olan araçlar için ÖTV oranı %50

Elektrik motor gücü 100 kW'ı geçip, motor silindir hacmi 2000 cc - 2500 cc arasında olan otomobiller için ÖTV oranı;

ÖTV matrahı 114.000 TL'yi aşmayanlar için ÖTV oranı %100

arkadaşlar bugün fiat bayiisine gittim fiat fiorino premio sordum otomotik vites otomobil ruhsatlısı bayii 102 bin tl fiyat cekti %50 ötv üştü 68 fiyat dedi kanpayaylan beraber 65 sayarız dendi sizce nasıl araba 5 yıl binecez lütfen bu arabayı bilen yardımcı olsun sonradan pişman olmayalim 1.3 multijet 80 beygir

asidadaş

imkanın varsa daha yüksek limitteki arabaları almaya çalış sonuçta 5 sene kullanacaksın en azından daha donanımlı araban olmuş olur bende araştırıyorum öyle bakalım şu ehliyet il sağlık kurulundan bir çıksın bakıcam ama skoda b eğer fiyat iyi olursa mantıklı araç görünüyor,

KuZGuN
maddi durumum el vermiyor ikincisi akülü sandalyesi için bu tip arac lazım kuzgun raporum %66 2016 yılında aldım ötv de yazıyor acaba 2018 kanununa göre raporumu yeniletecekmiyim yoksa eskisi gecerlimi

valla hocam her geçen gün değişiyor mevzuat zorlaştırıyorlar bende birbuçuk sene olacak nerdeyse raporlarla uğraşıyorum özelge yazdırdılar 9 ay sürdü cevap gelmesi ondan sonra raporumu yeniden yenilettim ötv yazmıyor tertibatlı araç kullanır ibaresi ve özür oranları detaylı bir şekilde yazıldı şimdi ehliyeti yeniletecem il sağlık komisyonuna girecem onu bekliyorum hakkımızda hayırlısı olsun ama gerçekten çok stres ve yorucu bir zaman geçirttiler umarım kabul ederler raporunu ama yeniletebilirlerde veya özelge isteyebilirler en sağlıklsı sen bulunduğun vergi dairesine gidip sorman olacak ona göre hareket et hocam, @asidadaş

tşkler inş kurulda olumlu yanıt alırsınız rahatsızlığın nedir

asidadaş

amin inşallah, rahatsızlığım doğuştan hemofili-(a) kan hastasıyım eklem içi kanamalardan dolayı kol ve dizlerimde hareket kısıtlılığı mevcut ortapedik olarak,

Üst Alt