Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni ÖTV düzenlenmesiyle 200 bin TL sınırlı araç alan var mı?

sanırım bu sorun yasayan arkadasların bır cogu ortopedık engelı olan tertıbat kullanma zorunlulugu olan arkadaslar.

ınsanları ugrastırmak cok hoslanıyor bızım devletımız

merhabalar bayilerden ötvsiz teklif alırken atıyorum passatın highline nı su an alınmıyor ancak fatura comfortline gibi kesilse yada higline almak için gerek para neyse geri kalan elden verilse olmaz mı?

Bu şekilde yapan arkadaşlar var mı?

Geçen hafta yeni Civic exe paketini aldım ekstra koruma ve spor paketli fiyatı 139 bin TL idi pazarlıkla 84.500 aldım LPG benzin %50 ÖTV li . Bu işin öğretmenliğini yapan biri olarak dizele zaten karşıyım.! Hibrid teknolojisine paramız yetmedi. Alman kullandım 3 yıl Audi A3 sedan pompaciyla kardeş olunca japona döndüm.(ülkemizde LPG kötü görülse de İtalya'da LPG teşviği var )

(Dipnot: bu işin Öğretmeni olmanın verdiği ayricalikla Ülkemizdeki Supersport hariç nerdeyse tüm araçları test etme ve inceleme fırsatım oldu jaguar i-pace, Tesla model S dahil. Takılan aklında soru olan varsa özelden yardımcı olabilirim)

ben 1 ay kadar önce volvo v40 inscription araç aldım. aracın fiyatı 94.000.TL oldu, tertibat için 2100 tl kasko sigorta için de 2.050 tl ödedim.

keops16

1.6 Executive Eco**Otomatik | 1597 cc | Benzin/LPG132.850 TL
bu aractan mı bahsedıyorsunuz?

kdv ödediniz mi? yoksa hepsi içinde sizin ödediğiniz 94 mü?

2 mayıs 2018 tarihinde Skoda Superb 1.6 tdi Prestige Dsg Cam Tavan Balıkesir Bayisinden sıkı pazarlıkla aldım.
Alırken 198 Bin TL idi liste fiyatı.
114.500 TL'ye aldım.
Başka bayiler 120-124 arası fiyat vermişlerdi. Evrakları yolladım.
Sadece 2-3 saat sürdü 2 mayısta işim.

Şuan zaten alınamıyor herhalde. 234 bin TL liste fiyatı. 3 ayda 35 bin TL yükseldi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

-Gravity-

Nasıl olur...!!!
Aynı tarihte ve aynı araba ( paket ) Edirne Aykan Skoda bana 89.500 Bine bıraktı...!!!

gönülyarası

Yani bu işler şöyle:
Araçların bayiye hatta Türkiye 'ye giriş yaptığı bir fiyat var. Ben şubat ayında giriş yapmış bir aracı aldım. O günün fiyatıyla 183 bin liradan alınmış. Sizin dediğiniz rakam 2017 yılının mayıs ayında anca alınabilir. Yani araç 2017 model ve 1 yıldır satılamamış olması lazım.
Ben Türkiye deki bütün bayileri aradım ve yıllardır bu konuya hakimim.

Sonuç olarak hatta iddia ederek söylüyorum 2018 yılı 2 mayıs ve sonrasında 2018 model Skoda Superb 1.6 tdi Prestige Dsg Cam Tavan bir aracı ötv indirimli 114.500 tl den daha ucuza kimse almadı, alamadı.

Sizin dediğiniz rakama ozaman alınabilseydi şuan hâlâ 125 bin TL ye de olsa alınabilirdi.

Şunu da ekleyeyim;
Taksiciyseniz Kdv+ötv indirimiyle belki alınabilir.

Ben 2,5 yıl önce aldım o zaman 200 bin sınırı yoktu, şimdi engelli bir tanıdığım wv bayisi ile anlaşmış tiguan 200 bin üzerinde faturayı boş paket olarak keseceklermiş fakat dolu paket teslim alacağını söyledi, 224 bin tl toplam fiyatı 24bin indirimli fiyata ek olarak alacakmış 1 ay içinde netleşir alırsa yazarım.

-Gravity-

Özür dilerim,

Evet, seneleri karıştırdım :eek: ben direk mayıs ayına odaklandım...:eek: 2017 Mayıs benim bahsettiğim.

( Taksici değilim.)

gönülyarası

Yoksa bir an kötü oldum

Özürlük bişey yok. Siz kusuruma bakmayın. Uzunca yazmışım bir hışımla..

Amacımız arkadaşlara yardımcı olmak. [emoji106]

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

68.400 TL ve aşağı olanlar için ÖTV oranı %45

68.401 TL ile 123.900 TL arası olanlar için ÖTV oranı %50

123.901 TL ve yukarısı için ÖTV oranı %60

Ötv hesaplama: örnek vergiler dahil aracın satış fiyatı;
67.000÷1.45=46.206
80.000÷1.50=53.533
130.000÷1.60=81.250

var mı yenı arac alan marka model normal fıyatı ve ındırımlı fıyatını belırtırmısınız?

Ben 2,5 yıl önce aldım o zaman 200 bin sınırı yoktu, şimdi engelli bir tanıdığım wv bayisi ile anlaşmış tiguan 200 bin üzerinde faturayı boş paket olarak keseceklermiş fakat dolu paket teslim alacağını söyledi, 224 bin tl toplam fiyatı 24bin indirimli fiyata ek olarak alacakmış 1 ay içinde netleşir alırsa yazarım.

bunun ılerleyen zamanda bır sorunu olurmu pekı* devlet daha sonra tepelemesın?

Döviz kuru böyle devam ederse, maalesef hiçkimse istediği arabayı alamayacak, bu saçma limit olayından vazgeçilmesi gerekiyor yoksa insanlar bu limitlerin altındaki dandik arabaları almak yerine Avrupadan üst sınıf arabaları hibe yoluyla getirmeye başlayacaktır, devlet hazır aldığı KDVden de olacak bu saçma yasa yüzünden. Gerekirse 10 yıl satmam gidip egea alacağıma aynı paraya almanyadan Dizel E sınıfı alır gelirim, zaten dizelleri Avrupada yakında bedava verecekler böyle giderse.

otv

0 km araçlar aldı başını gıdıyor.hangı engellı arkadaşımız yakın zamanda araba aldı 70.000 tl yukarı OTV muhafıyetı %60 ıdı nacı ağbal bakan gızlıce%80 çıkarttı ıyı bır iş çıkarttı sankı 10.000 tl bıze bır zam yapıldı araba alamadık sonra alalım dedık dolar 7.00 tl oldu bılgı bılen verebılır.

yakın zamanda araç alan oldu mu arkadaşlar durumlar nasıl?

Üst Alt