Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni Rapor Yönetmeliği Geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Engelsizbiz

Aktif Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
17 Aralık 2010 Güncel: Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik 16 Aralık 2010 günü tüm ekleriyle birlikte yenilendi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-hakkinda-yonetmelik-yenilendi-16-aralik.html

2 Aralık 2010 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/sag...celerini-belirlemede-tek-rapor-calismasi.html

http://yasadikca.com/rapor-yonetmeligi-degisiyor-4810

bence de tek bır yonetmelık olmalı.herkes bu oranlara tabı tutulmalı.o zman hıc bır sorun kalmıycaktır

Güzel haber.En kısa zamanda yürülüğe girer inşallah.

Engelli rapor oranları düşürülmeli, bence gün en az 5000 ve 6000 gün olmalı, emekli olamasada engelli vergi indirimden faydalanır hiç olmazsa, 6000 günü olupta engeli %30 olan kişi normal insanlar gibi yaşı beklemek zorunda.

umarım insanlar için olumlu yönde bir değişim olur.

umarım yeni yönetmenlikle sorunlar ortadan kalkar, ve eşitlik sağlanır,engelli olanı engelli saymamak doğru değildir yada o ondan az engeli vardır lakin yanlış yasa ve kanunları göstererek hak elde edilmez. çünkü burda herkes engelli

rapor yönetmeliği ile ilgili çalışmalar.

Engelli rapor yönetmeliği değişiyor mu?

06 Haziran 2010, 13:11

5378 sayılı Yasa gereğince çıkarılan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik...
5378 sayılı Yasa gereğince çıkarılan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yayınlandığı 2006 yılından beri çok sayıda engellinin hak kaybına uğramasına neden oldu. Engelliler kadar, yönetmelik gereğince görev yapan yetkili hastanelerdeki kurulları da olumsuz etkiledi, bir çok tartışmaya yol açtı.
TSD tarafından yayınlandığı tarihten itibaren, bu yönetmeliğin engelliler açısından telafi edilemez kayıplar yaratacağı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından konulan kriterlere uygun olmadığı özellikle vurgulanarak değiştirilmesi talep edildi.
Yapılan ilgili bakanlıklar, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler nezdinde çok sayıda girişim yapıldı.
Bizler kadar diğer dernekler, federasyonlar, konfederasyonlar, tek tek çok sayıda engelli vatandaşımız şikayetlerini iletti.

Nihayetinde, konu Hükümetin ve Hükümeti oluşturan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gündemine alındı.
Akparti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet HOTAR ve Akparti Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Konya Milletvekili Orhan ERDEM'in davetiyle ilgili taraflar 4 Haziran, Perşembe günü toplandı.
TBMM'de yapılan toplantıya Akpartiyi temsilen; Adana Milletvekili, Akparti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Fatoş GÜRKAN, Gaziantep Milletvekili ve Akparti Kadın Kolları Başkanı Fatma ŞAHİN, Hakkari Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Katibi Rüstem ZEYDAN, Akparti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Mazhar BAĞLI katıldı.

Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah GÜVEN'in yanısıra Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversite ve sağlık kurulu olan hastanelerden yetkililer de toplantıda hazır bulundu.
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf ÇELEBİ, Engelliler Konfederasyon Genel Başkanı Av. Turan İÇLİ, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü BOYRAZ ile bazı federasyon ve derneklerin başkanları yaşanan sorunlar ve taleplerini sundu.

Engelli örgütlerinin görüşlerini sunmalarının ardından ilgili kurum temsilcileri kendi açılarından yönetmeliğin aksayan yönleri ve yapılması gereken yeni düzenlemelerle ilgili görüşlerini dile getirdi.
Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah GÜVEN ve Sağlık Bakanlığı temel Sağlık Hizmetleri Genel Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Bekir KESKİNKILIÇ, yaklaşık 2 yıldır yönetmelik üzerinde bir çalışmanın sürdürüldüğünü, gelen şikayetler doğrultusunda hazırlanan yeni yönetmelik ve cetvelinin 2006 sonrasında yaşanan sorunları önemli ölçüde gidereceğini belirttiler.

Hastaneler arasındaki farklı yorum ve oran belirlemelerinin engellenmesi, vatandaşlarımızın çeşitli kurumlar için ayrı ayrı rapor almalarının önüne geçilmesi için yeni bir otomasyon sisteminin de son aşamasında olduğu aktarıldı.
İlgililer yeni yönetmeliğin beklentileri önemli oranda karşılayacağını, bir yıllık uygulama süresinin sonunda pratikteki sorunlardan yola çıkılarak yeni bir düzenlemenin yapılabileceğini vurguladılar.
Toplantı, hazırlıkların çok kısa bir süre içinde tamamlanarak ilgili engelli kuruluşları ile yeni bir toplantıda ele alınacağı, yönetmeliğe son şeklinin verileceği açıklaması ile tamamlandı.
Şimdi de tüm gözler, yapılacak davet yazısında odaklanmış bulunuyor.
Umuyoruz ki engellileri bu kez hayal kırıklığına uğramayacak bir sonuç alınır, bunca emek boşa gitmez

Ben pek ümitli değilim. O kadar çok vaatleri ayyuka çıktı ki. Samimiyetlerine inanmak gelmiyor içimden.
1998'deki yönetmelikte ne gibi bir sorun vardı da kaldırmışlardı diye sorarım. 2006'da durduk yerde tüm engellileri yok sayan bir yönetmelik dayadılar. 4 senedir insanları boş yere mağdur ettiler. Şimdi de bir lütuf yapıyorlarmış gibi yeni yönetmelik çalışması diye ortaya çıkıyorlar. Bırakın bu takiyeleri.

inşallah en büyük beklmentimiz.% 38 aldım moralim bozuk.

İnşallah tüm beklentilere cevap verecek şekilde hazırlanır.....

acaba oranlara göre geçiş gündemdemi mesela 38 alan biri en azından 20 senede emekli olsun %20 alan 25 sene gibi farklı konular varmı acaba

ben çok umutsuzum bu konuda ve daha önce de dile getirmiştim seçim yatırımı olarak görüyorum ..

[FONT=Arial]İlgililer yeni yönetmeliğin beklentileri önemli oranda karşılayacağını, bir yıllık uygulama süresinin sonunda pratikteki sorunlardan yola çıkılarak yeni bir düzenlemenin yapılabileceğini vurguladılar.[/FONT]
[FONT=Arial]Bunun anlamı şu an mevcut engelli haklarıyla bir sene daha bekletileceğiz anlamındamı dalgamı geçiyorlar bizimle bu kadar zaman oldu sorunlarımızı senelerdir belirtmemize rağmen halen daha 1 sene bekliyelimmi diyorlar[/FONT]

benimde hiç ümidim yok ilk rapotumla beraber (5) rapor oldu keyfi gelen rapor istiyor .bende alıyom hemde yüksek oranda.ama yineda kurtulamadım.

Sağlık raporu oranlarının hastalık yada sakatlık durumuna göre değerlendirilmesi

arkadaşlar

günümüzde saglık raporları ilgili bir sürrü karmaşalık yaşamaktayız. devletimiz engelle hastalıgı birbirine karıştırmış durumda. bir şeker rahatsızlıgı olan kişi yüzde kırkın üstünde rapor alabiliyor ama bir bacagı kolu olmayan kişi yüzde kırkın altında rapor alıyor
buna düzenleme gelmesi lazım bence şeker rahatsızlıgı bir engel degil bir hastalık bunu çözemedi devletimiz

kalp hastaları şeker hastaları yüzde kırkın üstünde rapor alıyorken kolu bacagı olmayan kişiler yüzde kırkın altında kalıyor

Sağlık raporları ile ilgili yeni bir yasa geliyor

[FONT=Calibri][FONT=Tahoma]AKP milletvekili Lokman Ayvanın bahsettiği en son uygulama aşağıdaki gibi olucak arkadaşlar haberiniz olsun bakanlar kurulunun imzasında imiş

[/FONT]
[/FONT]> İki yönlü bir çalışma yapılıyor.
> 1. Raporlardaki ornaların yükseltilmesi. Diyelim ki tek gözü
> görmeyenlere eskiden %32 veriliyordu. Şimdi %18 gibi bir oran
> veriliyor. O yine %32 olsun diyorlar. Ben buna taraftar değilim.
> Neden? Çünkü, sakatlık oranları şu anki halde daha gerçekçi. Bu yapılırsa
herkes bir daha rapor alacak.
> 2. Sakatlık oranlarına bağlı imkanlardan yararlanma oranını aşağı
> çekelim yani imkanlardan yararlanma %40 değil de mesela %30 olsun. Ben
> bu tarz bir düzenlemeye taraftarım. Mesela faydalanma oranını bana
> göre önce %25 yapalım. Sonra bu oran her 10 yılda 5 puan yükselsin.
> Bundan 30 sene sonra imkanlardan yararlanma alt limiti yine %40 olsun.
Oran %50 gelince dursun.
> Bu düzenleme kabul görürse yeniden rapor almaya gerke yok.
>
> Bu çalışmaların sonuna gleindi. Hangisi olacağına muhtemelen Bakanlar
> kurulu karar verecek.
[FONT=Tahoma]
[/FONT]

Sayın talihsizengelli
Konuyu açan arkadaşın 2. maddede belirttiği gibi sakatlık oranlarına bağlı imkanlardan yararlanma oranlarının aşağı çekileceği yazıyor bunun içine tabiki vermiş olduğunuz konuda giriyor %90 ın mutlaka düşürülmesi gerekiyor zaten bu oran çok fazla %80 veya biraz daha düşürüleceğini tahmin ediyorum bu durumda %90 değilde yönetmelikte belirlenen yeni oranlarda raporunuz varsa örneğin % 80 ötv indiriminden yararlanabileceksiniz ve 3. dereceye kadar yakınlarınız aracı kullanabilecek

Sadece %20 ye çekilse altsınır sakatlık derecesi herkes yararlanır

Bu kadar zormu ya bu yeni yönetmeliği uygulamaya koymak neyi bekliyorlar kaç senedir beklettikleri yetmedimi

hadi artık sabırsızlıkla bekliyoruz nerde kaldı bu yönetmelik

valla bende anlamış değilim neden bekletiliyoz işlerine gelen yasaları bi çırpıda geçiriyorlar daha ne kadar bekleyecegiz çok merak ediyorum ama önümüzde referandum var seçim var bu yönetmelik biran önce çıkmazsa eminimki herkes tepkisini gösterecektir sandıkta

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt