Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni Rapor Yönetmeliği Geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar gerçekten bu memlekette özürlü kardeşlerimizin işi çok zor özel eğitime ğiden birde oğlum var hersene yenileniyor raporu aldığımız ğibi birde ramlardan rapor almak zorunda kalıyouz 26 ekimde yine randevümüz var şimdide sıkıntıları başladı ışallah şu yeni cıkacak yasa hepimiz için hayırlı olur. hepiniz ALLAHA emanet olun kareşlerim

mehmet ekrem kardeşim çok doğru söylüyorsun bu kafaları bu zihniyeti değiştirmek lazım yoksa hiç birşey olmayacak bir memur kadeşimiz var sol ayağı yok yüzde 68 raporu vardı verği indiriminden yararlaayım diye gitti raporu yüzde 38 e düşürdüler İZMİRDE D.E.Ü.calışıyor arkadaş adamcağaz kafayı yiyecek nerdeyse

cumhur başkanlığı sitesine meil attım cevap geldi üzgünüz bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey yok

Bende dün BİMAR a konuyla ilgili bir metin gönderdim.Şuanda dilekçe haliyle devlet bakanı SELMA ALİYE KAVAF a yönlendirilmiş.Bakalım ne cevap gelecek.

türbandan başka birşey düşünemez oldular memlekette başka sorun yok sanki kafayı takmışlar türbana şu yönetmeliğin değişmesini bekliyoruz hâlâ bir adım atmadılar

bugün yüzde belirten rapor almaya gittim.inanamadım yüzlerce polikliniğe sevk yaptılar.herkes röntgen, mr,tomografi istedi.
eski raporlarımı da gördükleri halde resmen işkence yaptılar.
iğrenç bir durum hala da bitmedi
yarın giremediğim bir kaç bölümsonunda bakalım yüzde oranı ne vericekler merak ediyorum.

ikinci bahar,bu işlemler gerçekten gerekli mi yoksa sadistlikten mi yapıyorlar,görüşün nedir?

bence grekli değil ama ordaki doktor görevini yapıyor tabi ki,
yönetmeliği değiştirmeyen zihniyet sadist

ikinci bahar kardeşim senin için hayırlısı ne ise oyle olsun ışallah bu işkencelereler bir gün biter senin durumunu anca ceken bilir başkası hiç bir şey bilmez nasrettin hoca eşekten düşmüş hemen yanına koşmuşlar hocam neoldu diye hoca da bana eşekten düşen birini getirin demiş onun için sen derdinden anca bizler anlarız RABBİM herşeyin iyisini bilir hayırlısı neyse öyle olsun.RABBİM kimseyi madur etmesin ışallah sana hayırlı geceler dilerim kardeşim

bulut kardeşim sanada şunu söyleyeyim türbandan başka birşey düşünmezler diyorsun evet türban bu memleketiçin o da çok çok öneli türbanlı kardeşlerimizi ünivertsteten içeri almıyorlar sabrlı olursak ışallah herşeyin düzeleceğine inanıyorum sanada hayırlı geceler dileyorum

başbakanlığa yazı yazdım ne olacak bizim halimiz diye bu raporla sakat değilim iş yapamıyorum diye bana işci bulma kurumundan kağıt geldi müracat edin başbakanlığa yazdığınız yazıya cevaben müracatınız halinde size iş vereceğiz diye niğde iş kurumuna vardım yazıyla bana ne dedi müdür gülmekten öldüm ya senin bacaklar protez dedi seni işe yerleştirsek çıkarırlar dedi bana sonra ortada kalırsın rezil olursun dedi bi güzel öğüt verdi valla gene anlamadım ben neyim bileniniz varsa ALLAH rızası için bana anlatsın ben sağlammıyım çürük müyüm yoksa uzaylımıyım

çetinkaya51

kardeş bu hükumet engellilerle ilgili saçmalamaktan başka zaten birşey yapmıyor. beni yadırgayacaksınız ama şimdiye kadar kimseye oy vermedim. ilk defa oy kullandım o da AKP ye. şimdide verdiğime bin pişmanım. verilen sözlerin tutulmaması işte böyle hayal kırıklığına neden oluyor. adamlar kendi aç larını doyurmadan sağa sola yardıma koşuyorlar.

Artık bu rapor saçmalığına bi son vermeliler. Ne zaman çıkcak bu yeni yönetmelik acaba? Artık bi 3 senede bunu bekleriz. Tabi beklediğimize deymişolsa bari. Avrupa birliğine uyum diye söyleniyor fakat orda yüzdelik oarani %20 başlıyor bizde ise %40 böyle saçmalık olur mu? Madem Avrupa birliğine uyum sağlancak tam sağlansın. Saçma sapan bi yönetmelikle bizi mağdur etmesinler. Zaten yeterince çile çekiyoz rapor için birde bu oranlar bizi dahada mağdur ediyor. Umarım en kısa sürede bu yönetmelik hayırlı bi şekilde düzelir...

belgin can kardeş dogru söylüyorsun avrupa yasalarıile bizim yasalar cok farklı ışallah zamaniçinde düzelir

yeşillili;

ben kimseye verilene karışmam ben 14 yıldan fazladır zaten esnaf bağkuru yatırıyorum ben hiç hayatımda devletten iğne ucu kadar yardım almadım hep verdim vergimi ödedim sigortamı yatırdım fakat rahatsızlandım avasküler nekroz olunca femur başları erimeye başladı bana %15 rapor verdiler sonrada sen iş yapamazsın dediler ne çelişki benim derdim bu bana doğru dürüst bi rapor versinler ben gene işime bakarım kimseye verilene karışmam canım kardeşim sağlık rapor yönetmeliği değişsin istiyorum bu saçmalık diyorum ve doğru söylediğime inanıyorum

İnşallah,kağıt üzerinde kalmaz ve ileride yapılacak seçim ön hazırlığı değildir.hepimiz Mağduruz.Sol kolumda Dirsek hareket kısıtlılığı yapan eski kırık sekeli var,bana ( H ) sınıfı bile ehliyet vermiyorlar sen özürlüsün diyorlar ama özürlü raporu almak istediğimde %30 veriyorlardı ,şimdi ise daha kötü %26 verip raporumu %40 altına indirdiler , hakkımı yiyenlere helal etmiyorum.

platform yöneticilerine seçimlerde blok oy kullanalım teklifi

Sevgili Oturan Boğa ve diğer platform yöneticilerine , önümüzdeki seçimde engellilerin hakları ve engelli oldukları halde rapor yönetmeliği zulmünden dolayı engelli sayılmayan mağdur ve mazlum kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesi için, AKP parti yöneticilerine şayet sorunların seçimden önce çözülmesi tekliflerinizin yasalaşması durumunda engellilerin blok halinde destekleneceği ile ilgili bir çalışma başlatmayı teklif ediyorum.

avrupada çalışıp sakatlıkdan dolayı erken emekli olanlar ile görüşüyoruz bizdeki tam bir zulüm. adam tek kalça da kırık sonrası ameliyat olmuş erken emekli olmuş. buna benzer sayısız örnek avrupada. fakat bizim sakatlığımız barajın 2 puan altına düşürülüp reddediliyor. hem de defalarca. ne sağlam raporu alabiliyoruz ne de sakat. neyiz biz.

bu rapor yönetmeliğini çıkaran siyasilere ve bürokratlara , ayrıca rapor alırken yapılan zulümden dolayı saygısız doktorlara hakkımı helal etmiyorum. Allah'dan dileğim en yakınları da türlü sakatlıklarla muzdarip olsunlar inşaallah. hep mübarek günlerde beddua ediyorum.

herkese selam ve saygılar.

görüşüne katılıyorum kardeşim. benden ne isteniyorsa ve gerekiyorsa ben varım

bulut06
sen istemiyorsun diye hür irademizle EVET oyu kullanamayacakmıyız? değişsin değişmesin, HAYIR olunca daha mı iyi olacaktı? geşmişten gelipte iyi olan bir tek şey göster bana ülkede.

iyide evet hayır yarışmasına niye girdik biz şimdi derdimiz bumu bizim abi benim derdim başka sizinki başka

valla 6. ayda bu haber cıkmıs 6 ay olmus bı gelısme yok 4 5 sene duzenleme yapılır artık yazık

2006 sağlık raporu yönetmeliği ve değişiklikler hakkında bilgi istiyorum?

sağlık raporu yönetmeliği
2006 yönetmeliği ve önceki yönetmelik arasındaki değişklikler,
düşürülen engel oranları ve iptal edilen engeller hakkında bilgi istiyorum..
2 yıldır 2006 da değişen yönetmelik yüzünden sağlık raporu alamıyorum.
ben ve benim gibiler için mecliste bir kampanya başlatıyoruz
lütfeeen yazın ve destek olun arkadaşlar
dünya engeliler gününde herkes siyasilere gündeme getirsin
ben 2 tane milletvekiline ulaştım sizde ulaştıklarınıza dile getirin...!
( sadece bu konuyla ilgili yazın lütfen)

Ben de tam manasıyla 2006'dan önce alınan raporların 2006'dan sonrakilerle neden bu kadar farklı olduğunu anlamış değilim. Mesela ben raporumu 2001'de almıştım o zaman 19 yaşındaydım sol bacağımda 4 cm'lik bi kısalık wardı bana % 40 oran werildi rapora da elini sol dizine destek yaparak yürüyebiliyor yazılmıştı geçen hafta tekrar heyete girdim bu sefer bana % 20 oran werildi ayrıyeten doktor rapora desteksiz yürüyebiliyor yazmış şimdi benim 2001'den daha fazla almam gerekiyordu çünkü hiç bi şekilde düzelme olmadı hatta gerileme oldu çünkü 4 cm olan kısalık şimdi 6-7 cm we yine yürürken dizime destek yapmak zorundayım ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kime ya da nereye gideceğimi bilemiyorum sadece ciddi manada mağdur edildiğimi düşünüyorum geçen hafta dewlet hastanesine gitmiştim şimdi askeri hastaneye gitmek için randewü olayını halletmeye çalışıyorum umarım burda da hayalkırıklığına uğramam...

%40 raporum %19 a düşmüştü şimdide bu yasadan sonra %39 derlerse hiç şaşmam öyle bir ülkede yaşıyoruzki sapasağlam insanlar ellerinde özürlü raporuyla dolaşıyor ben hiçbirşeyden faydalanamıyorum ama takmıyorum artık başkasının yerine 12 ay askerlik yapılan ve 12 ayın sonunda farkedilen bir ülkeye ne denirki

belgincan;

teşekkürler arkadaşım
biz engelliler birlik olur sorunlarımızı dile getirirsek
bugun olmasa yarın olur
lütfen buna inanalım
tam 2 yıldır uğraşıyorum
alana kadarda uğraşacağım
bir yerden başladım seçim öncesini değerlendirelim
lütfen duyarlı olalalım arkadaşlar
evetlerle uğraşıp tartışmayalım
konuyla ilgili olalım..

bende saglık raporlarını duşurulmesinden dolayı rapor alamıyorum size destek veriyorum ne yapılacaksa beraber yapalım

avrupada yaslardan bilginiz varsa biraz bahsedermisiniz mesela burdaki şu an uygulana yönetmelik gibimi hesap yapılıyor yoksa eski yönetmelik gibimi yuzde yirmi veriliyor

arkadaşlar o zaman bu konuyla ilgili site yöneticisi bülent bey den bir yazı metni hazırlamasını ve gerekli yerlere göndereceğimiz email adreslerini yazmasını talep ediyoruz. ve de sürekli güncel tutulmasını istiyoruz. çünkü bu konuda mağdur durumda olan binlerce engelli arkadaşımız mevcut.

ben bulundugum yerin yerel gazetesine mesaj gönderdim herkes bulundugu ilin ilçenin yerel genel gazetelerine ak parti başkanlıklarına ulaşabildigi milletvekillerine mesaj göndersinler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt