Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tabi birde sol -sağ ayrımı var
sağ bacağı olmayana %40 üzeri
sol bacağı olmayan % 40 altında
bu nasıl bir ayrımdır.sol bacağı olmayan bir kişi normal bir insan gibi hakimiyet sağlayabiliyor mu sanki.ki bunu bu şekilde kabul edenin sol bacağını bağlayıp araba kullandırtmalı ,bakalım nasıl sürecek,ya da koşsun ayak sabit bir şekilde
semerkand;
bence de uzuv kaybı veya hareket kısıtlılığı ne şeker ne de böbrek hastalığına benzemez.Tabi yaşamayan bilmez
seçim yaklaşıyorya okadar engellinin oyunu kimse kaybetmek istemez tabiki. inş hayırlı güzel sonuçlar olur.madur olan engelli arkadaşlarımızın da yüzü güler.hak yenmez.aldığımız raporlar geçersiz sayılmaz.özürlülük yüzdeleri aşağı çekilir inş.
inşallah, az önce değindiğim sağ sol bacağı olmama durumuna göre belirlenen özürlülük ölçütüne istinaden ya ben solaksam (yani sol bacağımı veya elimi daha aktif kullanıyorken onu kaybetmişsem)
kaynaklar verimli kullanılmadığı gibi kullanılan kaynaklar kendilerine yarıyor
Yunus Emre nin bir deyişi vardır ;
"Ne keser gibi ol hep sana hep sana
Ne rende gibi ol hep bana hep bana
En iyisi mi testere gibi ol bi sana bi bana"
raporlarım hep %40 2006 da çıkan kanuna göre rapor oranımı %35 e düşürdüler herşeyde kullandığım raporlarım öldü bana sen kanuna göre özürlü değilsin diyorlar dışarı çıktığımızda özürlü muamelesi görüyoruz. orta kladık herkesin kabul ettiği engelimizi prosedürlerde ıspatlayamıyoruz biz o zaman vatandaş olarak neyden yararlanacağız.en engelli ne engellsiz sayılıyoruz.çok saçma uygulama
Umud ediyorum ki hepimiz için olumlu yönde bir değişim olur ve tüm mağdur olan arkadaşlarımız faydalanır . Tabi bende Üç senedir bu yasanın değişmesini bekleyenlerdenim.
aynen bende değişmesini bekliyorum.çevreme bakıyorum adamın engeli bile yok sayılır ama özürlü kanunundan benden çok yararlanıyor.oysa ben elimde %40' lık heyet raporlarım olmasına rağmen işe girerken normal girdim, vergi indirimi alamadım. araba aldım normal aldım hiç bir indirim görmedim.arabanın 650 tl vergisini ödüyom ben bu sistemin değişmesini bekliyorum.
Seçim yatırımı mı yapılıyor acaba yine her zamanki gibi kandırılıyor muyuz?
Çok tepki gördüler bu raporlar konusunda hemde çok. O saçma yönetmeliğin değişmesi gerekiyor evet. Ankara'daki oranları düşüren o 6 kişiyi de Allah bildiği gibi yapsın
meclis kapanmadan önce bu yönetmelik geçerse çok iyi olacak aksi takdirde sonbahar aylarına kaldı demektir bu yönetmelik
benim tavrım belli meclis kapanana kadar yönetmelik imzalanıp yürürlüğe girmezse bunlara oy moy yok daha neyi bekliyolar anlamıyorumki
Arkadaşlar mutlaka değişmesi lazım binlerce insan mağdur ediliyor sırf oran düşecekte elimdeki avantajları da yitiririm diye vergi indirimine basvuramıyorum boyle saçma sapan işler ancak ülkemizde olur sanırım
Ortapedik %45 engelli raporumu malesef 2006 yılında çıkan yönetmelikle %34 yaptılar ve şimdi engelli değilim yeni çıkacak yönetmeliği acil bekliyoruz. Saygılar.....
Arkadaşlar son zamanlarda rapor alan varmı, hastane rapor almak isteyenlerle dolu, 3 lira alacağım diye 100 takla atan var.Temennimiz hak edene versinler raporu.Düzenleme yapılacaksa, önce haksız yere alınan raporlar iptal edilsin.
evet boyle bir değiişikliğin olması mağduriyetlerimizi ortadan kaldıracaktır ben 1999 da aldığım raporla meb sınavına başvurdum eğer yeniden raPOR İSTERLERSE NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM BBENİM DURUMUMDA KİMSE VAR MI BİLMİYORUM AMA MAĞDURİYETLERDEN BAŞK BİŞEY ÜREKMİYOR BU 2006 DAKİ SİSTEM
Bende defalarca rapor aldim. 2002-2004-2007 yillarinda ve bu raporlarin orani %40'ti. Haziran 2010'da aldigim rapor orani ise %39. Simdi sorarim size. Beni askere almayan, muracaatim halinde subay veya polis olmama izin vermeyen sen sakatsin diyen devlet %39 raporla beni hangi statuye sokuyor. Ozurlumuyum degilmiyim. Ozurlu degilsem neden askere almadi. neden subay veya polis olmama izin vermedi. Ozurluysem neden beni arada bir yerde birakiyor onu merak ediyorum.
bende eskısı gıbı duzelmesını bekleyenlerdenım. sağlık raporumu yuzdse seksenden yuzde 63 e dusurduler.. vergı ındırımıne basvurdum onuda yuzde 51 e dusurduler. ben omırılık felçlıyım. tekerleklı sandalye kullanıyorum. sol elımde 5 te e kayıp var. .. bu sıstem cok yanlış bence
benım 80 lık rapor 51 e duseyorsa 1. derece vergı ındırımı kam alıyor merak edıyorum. zaten bende daha ağır bırı nasıl calışabılırkı. raporumda hem süreklı hemde ağır yazıyor. varın sız dusunun arkadaslar
arkadaşlar almış olunan rapor hangi hastaneden alınmış olursa olsun nasılki adımız gibi nereye gitsek adımızı mı değiştiriyoruz. %40 raporun varmı bu geçerlidir densin sen sakatsın ve hakların bu densin. Yok bu raqpor Ankaraya gidecek ordan gelecek rapor kabul görecek denirse biz maalesef hiç bir zaman engelli gözükmeyiz. Elinde %40 raporun varmı bu heryerde geçerli olması gerekli adın soyadın gibi.