Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

@İsitmemuhammed
Kafa karışıklığı yapıyorlar anlamıyorsunuz yada anlamak istemiyorsunuz işitme testi her iki kulakta 71 desibel üstü olduktan sonra emekli ederler saçmalık işitme testine cihazla girildiği nerede görülmüş.

İşitme testi özür oran cetvelini hesaplayın ona göre yorum yapın sizin dediğiniz gibi olsaydı işitme testi özür oran cetvelini kimse kullanmazdi cihazla ölçmek nerede görülmüş ben yeni rapor alıyorum sağ 68 db sol 96 db hastanenin vereceği oran hesapladım ney yüzde 40 çıkıyor.

Benim sadece kafamı kurcalayan yüzde 40 alıyorum ama yeni yasa daki durum iki kulak 71 desibel üstü olacak diyor emekli ederler etmezler onu bilemedim.

@hazar01,

Sıkıntı İsitme cihazı kullanıp 71 dsb üzeri olanlar degil koklear implant olup bu sekilde test edilip veya saf duyu oranını implantsiz test karşılaştırmamalari
Onlar icin nasıl bilemeyeceğim ama İsitme cihazı kullanan cihazsiz 71 dsb üstü rapor alan her İsitme engelli hafif tanıya giriyor en az burası kesin bu gerçeği kimse değiştiremez bu çalışma gücü kaybında var olan bir düzenlemedir aksini söyleyen zannı hareket ediyor implant farklı mevzu olsada orada cihazsiz yapılan testlerde 71 dsb üstü yazıyor yine bu tanıya girmeli bunu iddiaya etmeye calisiyoruz

@İsitmemuhammed,

Vergi indirimi emeklilik için raporla uğraştım bu yasada çıkınca 20 Ocak yani yarın heyete girecektim vazgeçtim işitme testi sonucum sag 68 db sol 96 db hesap tablosunda yüzde 40 çıkıyor oranım bekleyeceğim 3 yada 4 ay sonra direk SGK'ya gidip çalışma gücü kaybında sevk ettirip emekli olmaya çalışacağım.

@hazar01, teşekkür ederim, hakkımızda hayırlısı olsun.

Peki benim durumum orta düzey çalışma kaybına mı giriyor, ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen diyor listeye bakınca…

@İsitmemuhammed,

Sonuçları burada bizimle paylaşmayı unutmayın ki binlerce kişi bilgi sahibi olsun yeni yasa hakkında.

@kobecan,

Hangi durumda olursa olsun ister hafif ister orta emekli olursun inşallah.

Bu dünyada nede öteki dünyada engellilerin yani kısaca hasta insanların hakkını kim yerse iflah olmaz..

herkese iyi günler. 07/08/2007 SGK girişim var yeni yasaya göre prim günüm doldu. yılın dolmasına 7 ay kadar zamanım var.
Raporum eski ve sürekli %46 işitme kaybım var. ilk raporumu aldığım tarihten sonra işitme kayıbım dahada yükseldi.

Hastane sevk süresi ve çalışma gücü kaybı için, sizce tam yılın zamanı dolduğunda mı gitmeliyim. yoksa belirli bir hastaneden tekrar engellilik derecemin tespiti için heyete gireyim mi ? var ise tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilir mi ?

Son yaptırmış olduğum işitme testi değerlerimi de buraya bırakıyorum.

https://i.hizliresim.com/fq9zit7.pn...*MTczNzUzMDMxNS4zLjEuMTczNzUzMDU0My41OS4wLjA.

@adil12,

Merhaba. phonak marka dijital işitme cihazı kullanıyorum şimdilik zorda olsa yeterli geliyor . implant istemedim.

Bende phonak marka Bolero b50-sp kullanıyorum. İleri derece kayıplar için uygun.

Üst Alt