Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yersiz ödemeden dolayı kişilere borç çıkarılan alacaklardan devlet vaz geçmiştir

2012 yilindan beri engelli ve bakici bir isde calisiyorlarmiydi?
Devlet isi olmayan biryerde.
Ev alinca once kiraya verildimiydi?
Raporu olumlumu % kac?engellinin.
O ceza sebebi oyle yazabilir

Ne engelli nede bakıcı hiç bir yerde çalışmıyorlar ev alınca diğer katda akraba oturuyor kira almıyoruz söyledik

Raporu olumlumu % kac?engellinin.
O aldiginiz eve once kimse oturdumu
Nufusdan ikamet kayidi varmiydi?
Eger varsa kira alir anlamina gelir.yok ise gelmez.
Kuruma soylemek ile olmaz.

Rapor sürekli ağır engelli ℅74 rapor ve diğer katta daha önceden oturan yokdu boş inşaat halindeydi yeni yapıldı bize gelen ihbarname 2012 1 ocakdan itibaren aile gelirimizin geçtiği için geriye dönük 50 aylık paranın yersiz alındığını belirtiyorlar bu arada 9 aya kadar kirada oturuyorum fakat herhangi bir kira kontratı yoktu

Rapor olumlu.
Nasil olurda engelli ve bakici calismaz ise gelir gecer.
Hanede kac kisi var?
Keske kira kontrati teslim etteydiniz bu gider sayilir.
Nufus mudrlukden hangi tarihte baskasinin evde kiraci olarak ikamet ettiginiz bir belge cikarttir.
Eger ikamet kaydi yoksa,
Galiba bundan yersiz odeme yapilmis.

Babam emekli ben ise özel sektörde işçi olarak çalışıyorum ailede 5 kişiyiz ve 2014 de arsa alıp 7.ayda bitirerek yeni evimize taşındık bakım parasına 2010 yılında almaya başladık ve 2012 yılında aile gelirimizin kurumun belirlediği gelirigectigini aşmış ben astigimizi hesaplayamadim ama kurum zamanından gelseydi ben bu kadar cezayla karsilasmazdm bence

Siz engellinin abisiniz galiba.
Siz sebep olmustunuz.
Gelir katmisdiniz.
750×5=4000 tl yi gecmemeliydi.onceki donemleri bilmem 3000 tlyi gecmemeliydi.
Ayri ev tutmaliydiniz.
Arsa evden degil onlar gelir sayilmiyor.
Bakici anne mi onami geldi ceza?

Kurum para cezaları için bir af gelme ihtimali oldugunu söylediler se
Bekleyin.

Salı günü gidip itiraz dilekçesi verilen bakalım sonuç nereye varacak

itiraz ettim cezaya eve gelecekler gelene kadar ödeme sürem uzadı 1 ayiçinde ödeme zorunluluğu kalkmış yasa çıkacak diye süreci uzatmak için itiraz ettim taksit yaparsınız siz öderkem yasa çıkar af olur denmiş kurumdan

Dilekçe örneği ni göndere bilirmisin bende itiraz edilen ve nasil bir dilekçe yazacağımı tam bilmiyorum

Çetinilic evden kardeşim ayrıldığına sorun yok geliriniz de dediniz maası verdiniz kontrol etseydiniz dedim dilekçede kardeşim evden ayrıldığında kontrole gelseydiniz dedim hemen 15 aydır kontrol etmediniz dedim

Kurum hatalarını engelli yakınlarından çıkartmak istiyor zamanında kurum denetlemeye gelseydi böyle sorunlar olmazdı en azından maksimum 1 yıllık ceza odemis olurduk

Kurumun denetlemeye nezaman gelecegi belli olmaz.
Belki gunun birinde gelmislerdir sizi evde bulamamislardir.
Eski komsulardan* bir sorarmisin biz evde yokken geldilermi diye.

Bizde kesinlikle evde insan oluyor annem bakıma muhtaç olduğu için eşim disardaysa ben evde bulunurum kimse gelmedi yani

Af gelicekti sanırım acaba iptalmi oldu yoksa halen başbakanlıkça onaymi bekliyor bilgisi olan varmi

Maaş tekrar bağlandı incelemeden sonra cezayı istiyolar

Ne cabuk incelemeye geldkten 3 ay sonra baglanir ama ceza odenirse.

Ve bugün itiraz dilekçesi verdik bakalım sonuç ne olacak.acaba kaç gün sonra incelenmeye gelecekler

15 gun sonra gelirler.
Ama dilekce kabul oldumu?
Cuma gunu kuruma yine gidin sorun geleceklermi incelemeye diye.

Bana evrak numarası verdiler dilekçe birde dilekçe kabul olma durumunu var kafalarına göre dilekçeleri retmi ediyorlar

Itiraz dilekçesi yazdım maaşın bağlanması be cezayı ödeyemem diye cevap geldi maas bağlanmış cezayı ödeyin dediler maasa basvuru yapalı 2 ay olmuştur eve gelirlermi yinede itirazımız için

Ertem .
Ilk maasi aldinmi?
Cezayi odemenizi istediyse kurum.odeyiniz.
Aksi taktirde keserleer.geri baglamazlar.
Numara verdilerse 15 gun sonra gelirler kesin bekleyinn cetin.

[FONT=sans-serif]erdal71
user-online.png
İLK MAAŞ 13 ÜNDE YATACAKMIŞ ÇEKMİYECEM EVE GELMEZLERMİ CEZAYI ÖDEYİN DEDİLERSE EVE GELECEZ DURUMUNUZA BAKICAZ DEMİŞLERDİ DİLEKÇE VERDİĞİİMİZDE
[/FONT]

Bekleyin o zaman gelirler 2 hafta icinde.bu is onemli.

Bugün avukatla görüştüm ve bana gelen cevaba göre karşı dava açmak gerektiğini kurumun denetleme görevi yerine getirmeyip bunu size ceza olarak yüklemesi yersizdir dedi

Vallahi Allah kolaylik versin.
Ceza cok yuksek.
Eve gelenleri bekle ne diyecekler.
Sonra avukatin dedigi gibi davran.
Cetin sizi tekrardan maasa baglama ihtimali varmii ertem gibi.

Evimde iki yaşlı engelli var birin raporu yoktu yeni çıkarıyoruz o zaman ben tekrar basvuracam

erdal71 CEZAYI ÖDEYİN KAĞIDI GELDİ EVE GELMEZLERİ TAKSİTLİ ÖDEME 1 HAFTA İÇİNDE OLUYO O SÜRE GEÇTİ BİZDEN PEŞİNMİ ALIRLAR TAKSİT OLMAZMI ARTIK EVE GELMEYE GEREK GÖRMEDİLERMİ NE DERSİNİZ

Üst Alt