Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yersiz ödemeden dolayı kişilere borç çıkarılan alacaklardan devlet vaz geçmiştir

Gözun aydin cetin.
Gelir kiriteride aciklanmis 847 tl.
Artik anneyide maasa baglarsin.
Eski borclarda silindi.
2017 ugurlu oldu.

arkadaşlar devlet ana paradan vazçemiyor alacağı faizden vazgeçiyor ana paranın ödenmesini yine isteyecek ben böyle biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin aslında devlet evde bakımdan aile gelir kriterini tamamen kaldırması lazım

Ya tam yasanın açıklamasını bilen varmı ben baktığımda gelir ölçütü hangi oranda asildiysa o kadarı tahsil edilecek yaaziyor tamamını değil diyor ve gelir ölçüsü bir kat asmissa tamamını talep ediyor bunlar kafa karıştırıyor biraz tam açıklamayı yapabilecek varmı

Ya bu yasa onaylandı mı kurum.halen bir bilgi vermiyor ayrıca 4 haftadır itiraz dilekceme cevap vermediler ben gidip sorduğumda incelemelerin devam ettiğini söylediler itiraz dilekçesi ne kadar zamanda cevap veriliyor bilgisi olan varmı

aralığın 12 sinde dilekce verdim halen incelendiğini söylediler ve ertem bu af konusunda bilgin varmı

Arkadaslar
Bu gun shck avukatiyla gorustum
Yasa henuz tbmm den gecmemis
Muhtemel 10 gune kadar cikar dedi

kalamis

ya arkadaşlar biraz sabırlı olun sakın ödeme yapmayın bekleyin. millet vekili maaşı değil ki bu gece yarısı 2 dakika içinde onaylansın. 1 yada 2 ay daha bekleyin.

Cetin,
Noldu kuruma gittinizmi?
Eski borclar bilmem Faizler mi af olmuş sürecte)
Anneyi tekrar maasa bagladiniz.
Gelir kriter kişi basi 847tl. Olmus.
Baba raporuda gösterin.

Dun kuruma gittim halen inceleme devam ediyormuş eve sosyal durumunu incelemeye geliceklermiş af konusunda başından öğrendikleri kadar bilgileri varmış fazla bir bilgileri yokmuş maaş konusunda babama %96agir engelli hayır raporu verildi ve maaş bağlanilmiyor
Sen bilgin varmı baska

Babaniza maas zaten olmaz e.maasi var.
Anneyi tekrar maasa baglamak icin incelemeye geleceklerse Baba raporunu mutlaka gelenlere ver. Kolay gelsin

Babamın engelli durumundan gelir durumdan dusuyorlarmi acaba bilgisi olan varmi

Merhaba bugün kurumdan itiraz dilekceme 12/12/2016 tarih ve sayıda kayıtlı borcun tahsilatına itiraz dilekcenize istinaden dosyanız tekrar değerlendirilmek ve sosyal inceleme yapılmak üzere ilgili birime teslim edilmiştir diye yazı geldi.kurum yeniden mi inceleyecek daha fazla borç çıkarma ihtimali olursa

Arastiracaklar,
Evinizi ve engelliyi aileyi.
Bakmayada gelirler.
Olumlumu,olumsuzmu diye.

Ertembey,siz yasa cikmadan 2 hafta onceden borcu takside bagladiniz.
Aranizda sadece bulundugun ilin kurumuyla ilgili.onlara odenecek galiba.

Son düzenleme:
Arkadaslar bu gun tbmm de sosyal paket gorusuluyor
Yersiz odemeyle ilgili bir madde var mi acaba
Bilen yok mu

Kalamis senin derdin ne yani ne ceza geldi yazsana arkadas?
Tbmm den inşallah hayırlı haber çıkar.

Erdal71
Ben de yersiz odeme magduruyum
Maasimiz kesilmis ama yaklasik 10ay odeme yapilmis
Yani kurum sehven odeme yapmis
Bende odeme yapmaya yanasmadim bizim sucumuz yok diye
Derken kurum bize dava acti
Aslinda ben dava acacaktim kurum benden once acti
Henuz durusma yapilmadi
Bakalim hakim ne karar verir
Bu yuzden bende cikacak affi bekliyorum
Insallah cikar herkes rahatlar

Ilkdefa duyuyom
Kurum nasil dava acar?
Kac yil oldu kesileli?
Geri baglanilmiyomu?
Kolay gelsin.

Nasıl yani sizin maaşınızı kesmisler size haber verilmiyor ve yinede ödeme yapılıyor biraz aciklarmisiniz

Maas kesileli yaklasik 1.5 yil oldu
Once kestiler bankaya baktim odeme yok kurumu aradim
ikametiniz degismis dendi hayir deyince o zaman ikamet belgesi getirin
dediler aldim goturdum maas tekrar devam etti 10 ay aldim sonra yine kesildi bu kez gittim
hakkinizda sikayet var dendi
yani anlayacaginiz kesmek icin her yolu denediler
dava actilar gittim kurum avukatiyla gorustum taksitlendirelim odeyecem dedim siz benden haber bekleyin dedi
bekle bekle haber yok bir gun baktim mahkeme kagidi eve geldi
gelen kagitta da yanlislikla odeme yapildigi yaziyor
haklI oldugumu biliyorum kurum calisaninin hatasi bu bakalim dava nasil sonuclanacak
duruSma yakin zamanda sonucu mutlaka paylasacagim

Arkadaslar demin yazmayi unuttum
maasi yeniden b aglamak icin yeni rapor istediler
oyasaki raporumuz surekli ve iki yil once almistik
ben anlamiyorum o kadar keyfi uygulamalar varki
mevzuattan haberleri bile yok hakkimiz olan seyleri almak
kurum calisanlarinin iki dudagi arasinda

dün gece yasa çıkmış vatan gazetesinde haber var borçlar ve faiz silinecek diyo haberde net bilmiyorum mecliste dün gece kabul edilmiş

Arkadaşlar torba yasa çıkmıştır.Bu formu açarken de bu yasanın çıkaçagından emindim.Torba yasa nihayet çıkmıştır.Özürlü ve yakınlarına katkıda bulunabildimse ne mutlu bana.İşte haber linki 'Torba Yasa'dan Herkese Müjde Çıktı

Arkadaşlar acele etmeye gerek yok.Bence bu yasa kesinlikle çıkacaktır.Beklemek sizi mağdur etmez.Aksine kazançlı çıkaracaktır.En azından nasıl bir uygulama olacak bunu hep beraber göreceğiz

Arkadaşlar yasa plan ve bütce komisyonunda kabul edilmiş ve kısa zamanda meclisten çıkar.İşte haber linki http://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2016/12/29/9-bin-yoksul-vatandasin-borcuna-af-geliyor

Bekleyin yasa kesinlikle çıkacak diye daha önce yazmıştım.Yasa çıktı bir çok engelli ve yakını bundan sanırım faydalanacaktır.

Üst Alt