Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç alımında vergi ve motor sınırlaması nasıl olacak?

nicholas_7007

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba yurt dışından getirilecek araçlar için sınır nasıl belirlenecek arkadaşlar bilgisi olan varmı? veya yurt dışından hibe olarak gelirse nasıl olacak bu 200. bin tl sınırı.2.0 motor bir araç gelecek ama bağışlama olarak gelincede sınır olacakmı yoksa sadece tertibat fatura yeterli olup gümrükten geçirebilicezmi bilgisi olan varmı veya araştıran.

ben gümrüğe sordum daha çıkan kanun maddesinden haberleri yok. yazı gitmemiş onlara. yılbaşından sonra tekrar arayacağım. hala 1.6 sınırı var diyor ve bunu Türkiyede bir bayide söyledi sınır kalkmadı dedi bize hiçbir bilgi verilmedi dedi sadece para sınırından haberleri varmış. birini aradı o biliyormuş bütün mevzuatı oda kalkmadı dedi ona. maddeyi gösterdim resmi gazeteden adam bana inanmadı...

gümrük vergisi istisnasındaki 1600 cc sınırı devam ediyor. Sadece ötv'de motor hacmi sınırı kalktı. Bu nedenle ithal edeceğiniz araç 1600 cc üzeri ise gümrük vergisi ve %18 kdv ödersiniz.

Yurt Dışından Araba Getirme!!!

yurt dışından araba getirmedeki motor hacim sınırlamaları da kalktı değil mi? 2000 CC veya 3000 cclik bir araba alabilir miyiz 01/01/2018ten sonra?

bende kalktı biliyorum yurt içide yurtdışıda kalktı. getireceğim araba burdada var ama arasında 100 bin lira var.

Ben engelli indirimi sayesinde yurtdışından Lamborghini, Porsche, Mustang, Rolls-Royce, Ferrari ve benzeri otomobil getirtmek istiyorum.

Mümkün mü?

"Boeing: 787 Dreamliner" bile alabilirsiniz "engelli indirimi" sayesinde...
:D :D

Hüseyin İlik

Hocam 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girecek torba yasa ile kaldırılan motor hacmi sınırlandırması yurt dışı alımlarını da kapsamıyor mu? Bunun ile alakalı kesin bilgiye nasıl ulaşırız.

Iste anlatmaya calistigim seyde bu..

Burda 2 durum var;
Ancak oncelikle sunu soyleyeyim; engelli otomobili sadece tekeRLeKLi sanDaLYe kullanan ve basToNLa yuRuYeNLer Icin yani oRTopeDik engelliler icin

Birini durumda;

Engelli otomobili alma hakkina sahip engelliler sebebini hic anlamadigim sekilde Mercedes, BMW ve benzeri otomobillerin en pahaLi modellerini yurtdisindan getirtmek gibi bir takintiLari var.

Turkiye’de satilan orta Seviye oLan kaLiteli model otomobil almak satin alindiktan sonraki servis Hizmetlerini almak icin daha iyidir.

Ikinci durumda ise;

Engelli raporu oLuP engelli otomobili aLma hakki oLMaYaNLar uyaniklik (haLk arasindaki deyimiyLa caKaLLik) yapmaya calisiyorlar

Bu sebepten dolayi torba yasada engelli otomobilleri icin fabrika cikis fiyati 70-90 bin TL olan modeller icin OTV indirimi yapilmasi kararlastirildi.

Engellilerin Sabanci veya Koc aiLesinden daha zengin degiller.

Bahsettigim aileler kisisel giderlerini azaltabilmek icin 1000-1300 cc araligindaki modelleri kullaniyorlar.

Mercedes ve BMW ve diger luks sinifina giren otomobiller sirket adina kayitli olup vergiden dusuyorlar ve devlete daha an vergi veriyorlar.

Nokta

arkadaşlar uzun süredir bu forumu takip ediyorum ve okuyorum çoğunu ama bazı kişilere cevap vermek bile gelmiyor içimden ama habire birilerine bulaşayım,birilerine laf atayım,boş boş milletin kafasını ağrıtayımın peşindeler.

arkadaşlar sağolsun birkaç arakdaşın verdiği mücadele sonucu birşeyler bir nebzede olsa düzeldi Başta Taner ve diğer arkadaşlardan Allah razı olsun. o lüzumsuz birkaç kişinin millete yardım edeceğine köstek olmaları malesef zaten üzgün olan kişileride üzüyor. anlamadıkları şey bu araçlar ne kadar fonksiyonlu olursa engelli kişiye o kadar kolaylık,ne kadar sağlam olursa o kadar kolaylık,ne kadar servisle uğraşılmassa o kadar kolaylık,elini her attığı tuşta bir kolaylık varsa buda bir engelli için en güzel KOLAYLIK. adı üstünde engelli ve bir engel var ama malesefki ENGEL olmayı seven arkadaşlar oldukları engelle kalacaklar ve boooş boooşş konuşacaklar. yok onu alacaklar yok bunu alacaklar. yok 50 bin olsun yok 70 bin olsun. bunlar ya dışarı çıkmıyor yada ne yediklerini bilmiyorlar.

simit 1.5 lira, benzin 5.5 lira, servis en düşük 450 lira. herşeyin fiyatının alıp başını gittiği yerde araçlarda dövizden dolayı alıp başını gitmiş durumda. çok bilmişler diyorki Türkiyeden al bende biliyorum Türkiyeden almayı Türkiyeye gelen 2017 aracın arka camlarının bile hala bizim koyunlar yutar diye çevirmeli cam olduğunu görmeyenlermi var yada görüpte saflığa yatanlarmı var.adam veya bayan koltukta kendini ileri geri yapamazken koltuğun altında kol var onu indir kaldır ileri çek koltuk hareket etsin bunların olduğunu görmeyenlermi var yada görüpte saflığa yatanlarmı var. bunların hepsinin OTOMATİĞİ var.ama hepsinin malesef artı farkı var.he engellilinde artı farkı var vergiler dahil 200 bin tl.

yok arkadaş herşeyin kolaylığı olduğu yerde 200 bin tl'den düştüğünde kalan paradan o farkların olduğu bir araç yok. ben lamborcini,yok poche, yok mustang binen engelli görmedim ben göreninde gözünden öpüyorum. bunlarıda isteyen engellide görmedim. istemezde zaten. istediği sadece KOLAYLIĞI olan ve OTOMATİĞİ olan araçlar. o yüzden arkadaşlar boş boş konuşmayan varsa bildiğiniz millete yardımcı olacak bir bilginiz paylaşın bir yararınız olsun kösteğiniz değil.... Allahım Herkese Gönlüne Göre Versin. iyi günler DOST OLANLAR.....

Yurt dışı araç alımında motor silindir hacmi kaç cc oldu?

arkadaslar yurtdusından arac alımı hakkında bılgısı olan motor sınırı kaltımı yas sınırı kaltımıı

Bu konu halla muallakta sanırım. Gümrük Bakanlığına e dilekçe ile sordum, bana 2009 yılında çıkan kanunu göndermişler. Yani hala 3 yaş ve 1600 cc sınırı var dediler ama bence 1 Ocağı beklemekte fayda var. Torba yasa 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girecek. Ocakta bikez daha gümrük bakanlığına sorarım. Sizde e devlet üzerinden Gümrük Bakanlığına yazın.

merhaba. gümrük bakanlığına bilgi edinmeden yazmıştım 20-25 gün oldu hala bir cevap yok. varmı bir bilgi edinen veya bilgisi olan?

yurt içindeki sınırlamalar aynen yurt dışı içime de geçerlidir.

merhabalar hayırlı ve guzel bır yıl olması dılegıyle sımdı benım sormak ısedıgım konu su yurt dısından tertıbatlı arac ıtalatı yaptırırsak ve bunda uygulanack olan fıyat nedır acaba aracın ham fıyatımı yoksa suan kı yasadaki gıbı 200 bın snırımı yanı 42000 eura ya kadar mı bunu merak edıyorum eger bılgısı olan varsa ve bızıde aydınlatırsa sevınırm ıyı gunler dileğiyle

yurt içindeki sınırlamalar aynen yurt dışı içime de geçerlidir.

teşekkürler. aynıda sormak istediğim yurtdışından hibe şeklinde getirteceğiz işte hibe olduğu için gümrük sadece kullanma tertibatının mı faturasını ister yoksa arabanın bu fiyat belirlemesini neye göre yapacak. onu bi türlü öğrenemedim.hibe olduğu için aracın fiyatına bakmayıp istediğimizi getirebilecekmiyiz acaba.

arkadaşlar cevap geldi fakat minibüs için cevap vermişler ve sorduklarımın hiçbirine cevap vermemişler kanunu kopyalamışlar. işte benim öğrenmek istediğim kendi kullanacağı arabayı yurt dışından hibe şeklinde getirteceğiz işte hibe olduğu için gümrük sadece kullanma tertibatının mı faturasını ister yoksa arabanın bu fiyat belirlemesini neye göre yapacak. onu bi türlü öğrenemedim. hibe olduğu için aracın fiyatına bakmayıp istediğimizi getirebilecek miyiz acaba.

ankara gar gümrük müdürlüğü

kolay gelsin gar gümrük müdürlügüne arac i.in bilgi alacam ama kimseye ulasamıyom 0312 397 7547 de kimse acmıyorr

yeni düzenlemeye göre yurtdışından araç getirtmek istersem nasıl olacak ?

herkese merhaba

herkes biliyor ki yeni düzenlemeye göre motor hacmine bakılmaksızın 200bin tl yi geçmeyen araçlarda ötv muafiyetinden yararlanabiliyoruz.eski yönetmeliğe göre en fazla 1.6 cc motor hacmi olmak şartıyla yurt dışından ötv muafiyetinden yararlanarak araç getirtebiliyorduk.

yeni düzenleme de bu geçerli mi.

200bin tl yi aşmadan motor hacmine bakılmaksızın araç getirtebilir miyiz?

eğer getirtebiliyorsak bu 2.el araçlar içinde geçerli mi yani ikinci el araç getirebilir miyiz.

oturanboga 200bin tl sınırı nasıl belirleniyor.diyelim ki yurtdışı fiyatı 25 bin euro.bunun üzerine gümrükte kdv ötv eklenip bu şekilde mi belirlenecek fiyat yoksa direk alış fiyatı üzerinden mi hesaplanıcak.

mahir09

Tüm vergiler dahil 200 bin tl'yi geçmemeli. Tıpkı yurt içinden alımlarda olduğu gibi

merhaba. öylede yurt dışından aldığımız araç ikinci el. gümrük müdürlüklerini aradım kanun hakkında bilgileri yok son güncelleme ile ilgili. yazı gelmemiş miş. resmi gazete diyorum bi tanesi boş vaktim olursa bakayım dedi. ama neye göre fiyat belirlemesi yapacaksınız diyorum bayiye soracaz diyo sanki sıfır araç alıyoruz. bayi neye göre yurtdışından gelen ikinci el araca fiyat bicecek bilmiyorum. hala kesin bir bilgiye kavuşmuş değilim.

nicholas_7007

Arkadaşım bende yurt dışından araba almayı düşünüyorum.Arabayı Gürcistandan bir arkadaş ayarladı.BMW x5 hibrit 2017 model.Arabayı ABD den müzayededen almış.Aracın ön tarafında biraz hasar var.O hasarı da Gürcistanda yaptıracağım.700 ila 1000 dolar arasında yapılır diyor.Bana her şey dahil 7500 dolara veririm dedi.Ankara ve Mersin gümrük muayenesi yapan memurlarla görüştüm.

Durumu izah ettim.0-3 yaş ve tekerlekli sandalye araca rahatça giriyorsa bizim için aracın cinsi ve nereden geldiği önemli değil dediler.Ben aracı getirince sorun çıkartılırsa mağdur duruma düşerim dedim.Yine aynı şeyi tekrarladılar.

Arkadaşlar yurt dışından araç alımında 200 bin lira üst limit olduğu kesin bilgi mi?Ben 7.500 dolara alacağım.Peki bu Türkiyede yeniden nasıl ve neye göre hesap ediliyor?

metehan50*

200 bin sınırı kesin ve doğru ve Gürcistan'dan araba alabilirsiniz. Değer biçme konusunda bilgim maalesef yok.

@metehan50*
2017 model x5 7500 $ ?

İnanıyormusun sen buna ?

@hozgul
Deger biçme konusu bence kasko bedeli ile olabilir kanısındayım.

Mamı Junior inanıp inanmamak sana kalmış bir durum.Araba linki https://www.myauto.ge/az/detail/27908487 Araç 14493 lari bu da 5850 dolar ediyor.Geri kalan 600 dolar gemi ve gümrük ve diğer giderler.Bu araç 1000 dolara en iyi şekilde Gürcistanda yapılır diyor arkadaş.Ben Türkiyede değer tespitinin nasıl yapıldığını bilmediğimden pek istekli değilim.

Üst Alt