Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç alımında vergi ve motor sınırlaması nasıl olacak?

arkadaş kanunda motor sınırını kaldırdık 200 bin sınırı getirdik diyorlar. ama kanunda yurt dışı veya yurt içi diye bir ayrım yok bunu nerden buluyorlar anlamadım. ayrım olan kanun maddesini bulan varmı ? gönderebilirmi.

nicholas_7007

şimdi mevzuatı anımsamadım ama bir ayrım var. zaten uygulama da 1600 cc ve 200 bin sınırlı olacak şekilde devam ediyor. (gümrükte hangi aracın kaç tl edeceğine dair bir cetvel var, o temel alınıyor)

işte mevzuatta yurt içi ve yurt dışı diye bir ayrım göremedim. ve yeni çıkan mevzuatta diyor ki 1.6 motor diye yazan madde kaldırılıp 200 bin sınırı getirilmiştir diyor. sınır kalktı ama yurt dışında neden kalkmadı görünüyor.

bu yurtdışı ayyukta kalacak galiba şu şeçim arefesinde düzenleme yapılsa bari ama nerdee...

nicholas_7007

Engelli otomobili genelde bastonla yürüyen veya tekerlekli sandalye kullananlar için türetilen bir yöntem.

Ancak dolaştığım yerlerde gördüğüm kadarıyla normal araba kullanabilecek durumda olup sırf indirimden yararlanabilmek için ihtiyacı olanların hakkını bir anlamda gasp edenleri tenkit etmek için Lanborghini veya Porsche demiştim.

serdarski

işte bizde onun mücadelesini vermeye çalışıyoruz. diyoruzki bu engelliler için olan hakkı düzenlensin ve sadece engelli değil engelli çocuğu olan veya engelli kullanamayacak durumda ama araca ihtiyacı olan engelliler için düzenlensin ve 1. derece yakına kadar kişiler kullanabilsin veya alabilsin. çünki onlarında ihtiyaçları var. ve bu şekilde olursa hakkın yenmeside ortadan kalmış olur.

Üst Alt