Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından araç almak isteyenler dikkat!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Prens Esat

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
içim rahat değil bu konuda engelli arkadasları bilgilendirmek istiyorum sadece;Yurt dişindan araç almayi düşünen arkadaslar bence 10kez daha düşünün çünkü;maddeler halinde siralicam daha anlayişli olsun diye.
1-) almanya ile türkiye arasında ki araba fiyatlari yari yariya ucuz;bunu ilinizdeki istediginiz herhangi araba galerisine sorun beni onaylıcaktir.
2-)yurt dişindan araba satan kişilerin ilanlarini gördük forumda misal x marka araba almanyada 3,500avro iken burdaki satıcı arkadas ilan verilken 6,500avro diyor yani %100 kar 3bin avro=6,5bin tl gibi kar
3-)6,500avroluk arabyi aldniz ama o araba en az 10yillik ve 100bin km ve üstelik yurt dişindan aldigin için 10yil boyunca satamazsın vede 10yil doldu sattın gümrük vergisini ödemekten kurtulamazsın ancak hurdaya çikartarak kurtuursunuz
4-) diyelim 6,500avroluk yani 18bin tl verip yurt dişindan 10yillik araci aaldiniz
5-)ama türkieyde 18bin tl 5yil garanti sıfır kilometre arac alabilir isterseniz 5yil sonra sağlam kişiye satabilir yada 5yil dolmadan engelli arkadasa satabilirsin
6-)yani arabayı satan aracı almanya piyasasından aliyor ama türkiye piyasina göre satiyor.
ÖNEMLİ NOT:herkes arabayi %90raporla alindigin saniyor ama yanliş;yani %45raporu olan herkes %38 ötv indiriminden faydalanip aracını alabilir

kendi yakınınız varsa ikinci el yurt dışı çok karlı olabilir. bir arkadaşım kendi akrabası kanalıyla getirtti daha ucuza mal oldu. birde ikinci el yurt dışının tek avantajı aracın daha az hasarsız olmasıdır.

sıfır araç alacaksanız türkiyeden almak daha karlı olabilir.

prens

yine bakıyorumda bilgin olmadığı konularda bilgiliymişisin gibi baya döktürmüşsün. valla bravo sana. sen bu sitenin ortalığı karıştırıp kenara çekilenlerindensin. sana okadarr dedik bilgin olmadığı konularda yorum yapma diye. ama anlamıyosun ki?

öztürkmen kardeşim

değişen son madde ile yurt içinden sıfır olarak alınan aracın 5 sene sonraki satışında artık ötv ödenmiyor. bilgin olsun.

prensin dediklerini destekliyorum.Yurtdışı çok riskli arkadaşlar.Bir çok engelli arkadaşımız deyim yerinde ise kazıklanmaktalar.Bunuda arabalarını satmak istediklerinden açıkça bizimle paylaşamamaktalar.Araba sitelerinde özürlü araba getirdiğini söyleyen firmalar uçuk fiyatlar söylüyorlar.(örnek verelim 2001 astra 8000 - 8500 euro ).Türkiyede bile daha uygununu bulabilirisin.Kaldıkı bu firmalar hiç görmediğin bir araba için bu fiyatı istiyorlar.

ben derimki siz siz olun aracınızı bi aracıya bırakmayın görün bakın deneyin öyle alın kimse aracın kötü özelliklerini çok vurgulamak istemez daima özel yönleri ön plandadır bu işle uğraşan arkadaşlarda elbette bi kar elde etmeliler ki uğraşsınlar yoksa bu devirde kimse kimseye karşılıksız bişey yapmaz bununda altını çizmek lazım burda boşu boşuna laf dalaşına girmeyin hepiniz aklı başında insanlarsınız.... SAygılarımla!

Prens MickeyMouse

Prens MickeyMouse haklısın kardeş ama sana bazı arkadaşlar katılmadı bu katılmayan arkadaslarda şu araba satıcı arkadaşlardır galiba ben 2002 model bir passat buldum 4000 euro almanyadan nasip olursa amcam getiricek aynı model aynı motor gücünde ve hatta aynı rengini burda araştırdım 20 milyar

bülent381 kardeş

4000 euroya bulduğun 2002 model passattan banada bulsana. hiç olmazsa hayır işlemiş olursun.
ayrıca 2002 model passatta (1.6 CC) otomatik vites yok. sen nasıl buldun şaştım valla. internette varsa ilanı linkini verirsen bir inceleyelim. ayrıca anladığım kadarıyla sende prense takılanlardansın. aman dikkat et. senide bilgisiz yorumlarıyla kafanı karıştırmasın.

ayrıca şunuda belirteyim ki amcanın almanyada olması senin için avantaj( tabiki bu işlerden anlıyorsa).ama zannetmeki arabayı orda 4000 euro bulup burayada sana 4500 euroya geleceğini? araba bulupta almanyadaki gümrük masrafları, 3500 km yol masrafları, burdaki gümrük masrafları, tertibat masrafları derken bir bakmışsın 1.600 euro paran gitmiş. burda senin tek karın (amcana komisyon vermezsen tabi) komisyoncu vermeyeceğin 500-750 euro gibi bişey. ancak bir hususu daha belirteyim. orada amcanın yada akrabanın yapacağı bir yanlış yada eksiklik (evrak eksikliği, evrakta imza, mühür eksikliği vs. vs. vs.) senin masrafını ikiye katlıcaktır. bilgin olsun.

Savaş

Aradaşlar türkiyeden 2.el araç aljrsak karımız 0 araca bakınca daha azmı oluyor ?

kenan06;
kardeş araba coma gir wosvogen yaz 1600 cc yaz model 2002 yaz bak bakem varmı yokmu türkiyede varsa almanyada hayli hayli olur kardeşşşşşşşşşşş

Tanel Tefenlili

bedava gelicek zaten 4000 euro amcam vericek sen hiç tasalanma

prens bende acık konusmak gerekse senın ınsanlara ıthalı söz konusu bıle olmayan 1.8 motor araclar sunmanı

yola gıtmeyen torpıdosu bıle omyan aracları sunmanı sıddetle kınıyorum :)))

sana ben kendı adıma kac defa söyledımkı madem o kadar rahatsızın sen türkıyeden bul araba dıye ama sen kıcını kaldıramadan taaa almanyadan arabalar geldı teslım oldu.

prens sende bılıyorsunkı kendının ne kadar becerekısz oldugunu o yüzden öyle yok rahatsız oluyorum tok su yok bu gecceksın bunları.bu ısler konusma ıle olmuyor .

kısı ıster yurt dısından alır ıster yurt ıcınden ısterse uzaydan alır.

kımden de alırsa alır....kımseye zor yok.

savundugunuz konunun elle tutulan hıc bır yanı yok.

sıze sorsam ne arabası kullanıyosunuz dıye allah bılır arabasnızda yok.bos bos konusyorsunuz.

bu arada BÜLENT 381 DOSTUM SENIN AMCAN KESIN PARAYA SIKISIK YANI SENI CARPACAK :) BILESIN.....DIKKAT ET BEN SANA COOOOK ÖRNEK VEREYIM REFARANS VEREYIM AMCA SAMARSI DAYI TOKATI YIYEN AMCAN NERDE BULMUS 4000 EUROYA O ARABAYIKI SANA VERCEK BIR DEFA 1.6 AUTOMTIK VITESLISI YOK BURDA BU ARACIN....

AMACANA SELAM SÖYLEEEEE CARPACAK BASKA ADAM BULSUN DIKKAT ET KENDINE :):):)

NE ALEM ADAMSINIZ YAAAAAAAAAAAAAA:)

bülent 381 yürü kapiya bey efendi
numara yapma lütfen istegi alabilirsin 4000 euro beni ilgilermez bey efndi yürü kapiya

sayın tanel tefenlı ve dıger arkdaslar...

bu sıtedekı sayısı 4 ü 5 i gecmeyen bazı kımseler..sözüm onlara akılları sıra engelı ınsanların parasını kayırmak..onlara yardımcı olmak adı altında hıc bır sekılde elle tutulmayan mantıhı olmayan gereksız lüsumsuz bos bos gezen deyıl engellı ınsanlara kendlerıne bıle faydası olmayan aksama kadar pc yanında cöreklenıp kımın etlısıne kımın sütülüsüne arsınan arkdaslardır bunlar..

oysakı farkında deyıller burda sadece otomotıv reklamı deyıl tıcaret adına yapılan her seyı karalamak dan öte halbukı daha ıyı reklamıı yapıyorlar buda alım satımcıların benım baska ınsanların ısıne yarıyor ...

burdakı 2 aracımı alan sahıs extra prens ve ıkı kısının reklamıma yaptıgı karalamayı göz önünde tutmöus ve bana söyledıklerı aynen su ====

bu ınsanların kendıne fayladalrı yok bır seyı bunlar karalıyorsa kesın o malzeme arac veya fırma ıyıdır dsüncesı ıle sızden araca almak ıstedık beyanlar aynen bu sekıl....

bırısı tutar amcam araba vercek bana der kardesım amcan veremez cünkü almanyada 2002 model 1.6 motor automatık sanzıman arac yok..olmayan seyı sana vercem dedı ıse 4000 euroya bu amcanın paraya sıkıntısı var anlıma gelır.....

dıgerı ordan cıkar burdakı ınsanlara ıddasız kore markaları sunar..korelıler kendılerı söylüyor..otomotıv sektöründe ıddasız markayız dıye adamların dedıgını sen tersını dıyorsun fabrıksasından ıyımı bılıyorsun

dıger yandan adam mercedesle hundayı getzı kıyaslşar.

bırısı prens 1.8 motor yola gıtmeyen sözüm ona türkce versoyunundan buldugu aracaı tavsıye eder..

vs vs vs vs bu kısılerın böylesıne mantıksız hıc bır yanı ele tutulmayan örneklerı cok....

demek ıstedgım ınsanlar adına yararlı bır seyler yapacaksasnız....elle tutulur bır seyler yapın kımse dört dörtlük deyıll....belkı bızımde sızden ögrenecegımız seyler var...

burda bır arkdas güzel söylemıs almanyada tanıdıgınız akrabanız varsa yurt dısı ımanklı dıye evet dogru almanyada paraya sıkıntısı olmnayan..dürüst.bu ısı bılen...almanlasmamıs tam bır türk yakınız varsa sızlere yardımcı olur.....

yada alacagınız ıyı bır refanas türkıyeden vaya almanyadan alacagınız saglam bu ısı yapanbır fırmadan alacagınız teklıftse sızler ıcın uygun...

cantada bır fırmadan öte yerı bellı yurdu bellı saglam bır fırma....

aksı halde burda herkesın bır bınıne camur atmanın kımseye faydası yok..sonucta bır mal satılıyor karslıgı verılıyor...buda sılah zoruyla olmuyor...

Emek

EMEK

sen galiba yurtdışında degerli engelli arkadaşlara arac getiriyosun onun için okadar tepki gösteriyorsun sana yalanmı konulucam burda demogoloji yapma akıllı ol sen hiç araba araştırmayıp burda sıkıp duruyorsun bak bakım araba com sitesine varmı benim amcam senin sülalene deger demekki seninkiler paraya sıkışmışki seni hortumlamışlar benide uyarıyorsun korkma arkadaşım ben senin gibi yaş tahtaya basmam ben burda kimseyi savunmuyorum boş boş konuşup can sıkma arkadaşım burdaki insanlar sacmalıyor bir tek senmi dogru konuşuyorsun kim bilir kime bozuk araba kakalıyacan kendini adeta parcalıyorsun

[SIZE=5]Prens MickeyMouse[/SIZE]
user_offline.gif
bu arkadaş fikrini sadece söylemiş isteyen kaydeye alır isteyen almaz szorla gelin benden alın demiyorki bazıları biyerlerini yırtıyor

arkdasım ben evet bu ısı yapıyorum ama ben sana gel benden araba al demıyorum.

zaten her öünüme gelende araba vermıyorum.

amcana gelınce bak bülnet kardesım ben burda köklü bır fırmayım...sana burda herkesın önünse selenıyorum su ankı söylecegım seyınde arkasındayım.......sonuna dek altında ımzamı atıyorum.....

SEN AMCANA VE 4000 EURO O SANA 2002 MODEL 1.6 MOTOR AUTOMATIK SANZIMAN PASSAT GETIRSIN....................

BUNU YAPSIN..........

BURDAN ZOR DURUMDA BIR ENGELLI KARDESIME BEN KENDI ADIMA BEDEVA ARABA TESLIM EDECEGIM.......................

BUNU YAZAN BENIM AMASYA MERZIFON EMEK OTOMOTIV VARMI GERISI DAHA?

:) HAYDI GÜZEL INSAN MEYDAN SENIN..............................

AMCAN SANA ALMANYADAN 1.6 AUTOMATIK SANZIMAN PASSAT VERCEK BUYUR KARDESIM AMCAN SANA O ARABAYI VEREMEZ

AMCAADA SELAM SÖYLE ALI ABIM BÖYLE DEDI DE................

SAYGILAR..

SANA 3 GÜN SÜRE ARACIN RESIMLERINI HER SEYINI BURDA YAYINLA......

AMA YAPAMAZSAN..................................

peki

bikere abi filan ayagını geciceksin güzel kardeşim bana nisanın sonuna kadar müsade et tamammı ozaman bakalım senmi dogruları konuşuyorsun yoksa benmi

sana 3 gün süre bülent kardesım yazıgın düsüncenın arkasında ne kadar durabılıyorsun bunu ben dahıl herkes görecek amcan sana 4000 euroya 1.6 automatık vıtes vw passat alsın veya bulsun burda tüm arkdasların önünde bunu ıspatla...................................

senın amcan kesın dostum paraya ıhtıyacı var..:) aklını kullan kım kayıp etmısekı koca almanyada 4000 euroya öyle bır aracı senın amcan bulsun.....

senı sabırıszıkla beklıyorum.....

gereksız yoruma lafa telafüze gerek zok konusmakla olmuyor senden real bır gercekclılık beklıyorum.

tskle derım;)

ha nısan ha mart ne fark eder ben sana al getır aracı görem demıyorum....

amacana haber et bulsun sana o aracı sende burda alı bak al bu araba de resımlerını her seyını pasa pasa yayınla nısanla ne alaka sana getır demıyorum

bırak sımdı ertemele askları bülent ıcraaat görelım

ben

bensana 3 gün müsade et demedim sıkışınca 3 gün müsade diyorsun bende senden nisan ayının sonunu bekle ve gör diyorum kardeş ozaman görüşürüz burda seningibi insanların kurmuş oldugu sitelere bakıyorum almanyadan yarı yarıya fark var ne iş bu insan %300 kar edemezki insaf

Arkdasım sen türkceden anlamıyosun galıba sana al getır türkıyeye demıyorum amcana söyle bulsun bır tane 2002 model passat 1.6 automatık sanzıman sende burda bana herkese dogrulugunu ıspatla bıze burda verıler ve resımlerını yayınla senden bunu ıstedım ben yıne sen aracını ıster nısanda getır ıstersen temmuzda sen önce laf olsun dıye yazdgın yorumun altından kalk bunu ıspat ederek...demogoljıye gerek zok

lüzumsuz cevaplar vermene gerek yok sen üstüne düsenı yap

adam bedeva alır yüzde 500 kar eder pahalı alır az kar eder sonucta alan memnun satan memnun olduktan sonra senın yüzde 300 nü kımse ıplemez sen kendıne bak bırak sımdı basklarının yaptıgı karı fılan

amcana hemen ulas sana bır adet 2002 model vw passat 1.6 motor automatık sanzıman arac bulsun sende bıze bunu ıspatla haydı davran telefona :)))

not= ıspatın gelene dek 3 gün ıcınde yazdıgın lüzumsuz yazılar göz ardımdır

saygılar

araba buraya geldiyinde

araba buraya geldiyinde burda yayınlıycam ve özürlü arkadaşlar neyin ne oldugunu anlıycaklar burda fırsat düşkünlügü olan insanların birazda olsa işleri azalıcak ama kusura bakmasınlar gayri lafım ortaya pay alan alır

oezix :) ARABA GEREKLI GALIBA DOSTUM :) TAMAMDIR BAK BÜLENT SENIN SAYENDE ARKDAS ARAC SAHIBI OLCAK INS.SÖZÜMDEZIM ÖZÜMDEIM oezix

SADECE 3 GÜN ICINDE BÜLENET BEYDEN BEN 2002 MODEL VW PASSAT 1.6 AUTOMATUK SANZIMANLI ARAC VERILERI VE RESIMLERI BEKLIYORUM ALIP GETIRMESINI DEYIL.

SÖZÜM SÖZDÜR SORUN YOK

Bülent beyyyy saatler senle amcanın zararına calısyor getırme aracı ıstemıyorum

sana cok acık ve net söylüyorum

burdan vrılerı ve resımlerı sadece senden cok bır sey ıstemıyorum...........yanı amcandan cok sey ıstemıyorum ara emcenı :)

peki

peki emek kardeş burda fotografları yayınlarsam nasıl inanıcan nasıl ıspatlıycam sana o araba oldugunu şimdi işin gücün yoksa senle ugraşdur

sen yayınla ben anlarım yıllardır otomotıv sektöründeyım yedek parca tamır serbıs alım satım o benım sorunum sen yayınla ......benle ugrasmassın yeterkı hatasız ıs yap benle ugrasmassın.ok

tamam

tamam yayınlıycam artık inanıp ınanmaman sana kalmış ve senden son bir istegim var forma anlamadan bilmeden şeyler yazma oyayı önce tam detaylı bir oku düşün sonra yaz güzel kardeşim tamam bu olay tatlıya baglandı yayınlıycam

tamam arkdasım oezix bende almanyadayım düsüncen ıcın tskl ederım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt