rex yurumeye yardımcı robot
Rex Robotik Legs Walk Paralyzed Yardım Mayıs
Içerik O & P EDGE tarafından sağlanan
Sayı - Ücretsiz Abonelik - Ücretsiz eBülten - Reklam
Mühendis Hayden Allen onun atölyede elektrikli el aletleri ile daha güvenli çalışma Rex Cihazın bir test sürümünü kullanıyor. Rex Bionics.When Yeni Zelanda mühendisi Hayden Allen Fotoğraf nezaket 2005 yılında bir omurilik yaralanma, o tam zamanlı bir tekerlekli sandalye kullanıcısı oldu ve doktorlar yine yürüyüş asla söyledim. Bugün, ancak, onun gün ayakta ve Rex, Auckland, Yeni Zelanda merkezli Rex Biyonik tarafından geliştirilen bir robot dış iskelet sayesinde yürüme parçası harcıyor. Argo şirketin ReWalk gibi Rex, yürüme, oturma, destek ve yardımcı tekerlekli sandalye kullananların ayakta tasarlanmış ve merdiven ve yamaç aşağı gidiyor. Allen robot bacaklar, bir koşum takımı, bir kontrol ve güç paketi bir çift oluşan cihaz, ilk test arasında yer almıştır.
"Bunu bana altı, Rex kullanılan ilk kez yürüyen ayaklarımı görmek nasıl bir şey olduğunu asla unutmayacağım," altı-ayak, dört-inç boyunda Allen söyledi. "İnsanlar ama sadece ayaklarımın hareketli bakar duramazsın sen yürürken yukarı bakmak ', bana söyle."
Cihaz iki çocukluk arkadaşları, Richard Little ve Robert Irving, Rex Biyonik ve kurucularından buluş olduğunu.
"Annelerimizin iki tekerlekli sandalye, bu nedenle birçok tekerlekli sandalye kullanıcılarının karşılaştığı engeller ve erişim sorunlarının bazıları farkında olan," Küçük "dedi. Irving şirket pratik ayakta ve tekerlekli sandalye ile yürüyen bir alternatif geliştirmek için kullanmak onların mühendislik becerilerini koymak için iki adam için katalizör olduğunu söyledi, 2003 yılında multipl skleroz (MS) teşhisi kondu.
Kurucuları Rex tekerlekli sandalye yerine geçmez olduğuna işaret hızlı, ancak bir dünyanın başka bir yerinde mevcut bir dizi seçenek değil sunduğu tamamlıyor. Potansiyel olarak kendi kendine aktarabilir ve el kumandalarını çalıştırmayınız manuel tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygundur. Rex kullanıcılar 84 kiloluk cihaz içine tekerlekli sandalye gelen öz transfer, daha sonra, kendilerini kayışı bir joystick ve tuş takımını kullanarak onların hareketlerini kontrol. Rex şirket kullanımı tipik bir gün için son üzere tasarlanmış bir "hafif, uzun ömürlü şarj edilebilir pil" dediği tarafından desteklenmektedir. Rex Biyonik göre, yine onların sandalye ve kendi ayakları üzerinde olan iş ve eğlence için kendi olanaklarının artırılması, Rex kullanıcıların daha çok yaşam tarzı seçenekleri sağlayabilir.
Richard Roxburgh, MD, bir Auckland nörolog ve Kas Hastalıkları Derneği tıbbi bir danışmanı, "Rex ilk defa [benim hastaların bazılarında var] ayağa kalkma ve yıl içinde yürüyüş mümkün temsil yorumladı. hareketlilik açısından açık acil yardımlar, gelişmiş sosyal etkileşim ve özeleştiri var. Ayrıca her zaman bir tekerlekli sandalyede olmanın komplikasyonların azaltılması yoluyla önemli uzun vadeli sağlık ve yaşam faydaları kalitesi olma olasılığı vardır. Bu da daha iyi daha uzun kalmak sağlayacak düşünüyorum;. Bu potansiyel kullanıcıları tamamlamanız gerekir kim hastalığı modifiye tedaviler bu tedaviler sonunda geldiğinde daha iyi durumdaydı olacak on yıl sonraki beş üzerinden geliyor koşullara sahip olanlar olduğu "anlamına gelir onlar montaj ve eğitim Cihazınıza iki haftalık süreç başlamadan önce genel sağlık ve uygunluğunu sağlamak için kendi doktoru ile kontrolleri dahil olmak üzere bir tıbbi değerlendirme.
Rex Biyonik göre, Rex proje mühendislik doğrulama ve özürlülük ve rehabilitasyon danışmanları ile birlikte Yeni Zelanda Etik Kurul onayı ile yapılan klinik çalışmalarda yer verdi yedi yıllık bir geliştirme sürecinden sonra test nihai aşamada artık. Geç 2010 yılında ve diğer ülkelerde 2011 yılında Yeni Zelanda'da satışa olması bekleniyor. Bekleyen ABD Gıda ve İlaç İdaresi onay, bu Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 150.000 $ mal olması bekleniyor