Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yürümeye yardımcı yeni teknolojiler/robotlar: ReWalk & Cyberdyne HAL & Lifesuit

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,302
Yürümeye yardımcı yeni teknolojiler/robotlar: ReWalk & Cyberdyne HAL & Lifesuit

Argo Medical Technology tarafından geliştirilen yeni bir ürün: ReWalk

ReWalk videosu ve resmi web sitesi: www.argomedtec.com
Henüz deneme/geliştirme aşamasındaymış ve kısa sürede piyasaya sürülecekmiş...

Tabii oturuş-kalkış, dönüş, merdiven ya da tümsek karşısındaki durumu vs. anlaşılmıyor.

ReWalker-Val-John-Claire-London-UK-300x200.jpg

Süper bir şeye benziyor.
Bu tanıtım reklamında oynayan kişi gerçekten özürlü ise dehşet güzel.
Hiç yürüyemeyeni bile yürütür bu alet valla.

bence de süper
oturabilen dengesini azda olsa sağlayan felcliler için umut olur

t 12 ve aşağısındaki of'lular için süper şeyler

Benimde sol bacak kaslarım zayıf spinalcord arkadaşımızın gösterdiği cihaz çok ilgimi çekti..
Paylaştığı için teşekkürler araştırıp kullanmak isterim açıkcası.. :)

eğer bu videodaki adam gerçekten oflu bir hastaysa bu cihaz süper bişi benimki en büyük sorun ellerde ama bu cihaz beni yürütecekse bence 30.000 ytl ye değer tabi bu benim kendi görüşüm

bende merak ettim bu aleti

fiyatı ne kadar bu aletin (2. resimdeki japonun cihazı)

Bu aletin omurilik felçliler için işe yarama ihtimalini hiç görmüyorum. Bununla ancak zaten bir şekilde his-hareket olan ve fakat bu gücü yürümeye yeterli olmayan kişiler yürüyebilir diye düşünüyorum.
Bel kontrolü olmayan birinin bu aletle yürümesi mümkün değil. Yani zaten çift koltukdeğneğiyle ayağa kalkıp ayakta durabilen ve adım atabilen kişiler için bir takviye bence bu.

En büyük handikapları ise
1- İki elin bastonu sürekli kavramak zorunda olması
2- En küçük bir çarpmada ya da zor bir zeminde denge sağlamanın imkansızlığı
3- Dönüşlerin nasıl yapılacağına dair hiç bir görüntü yok. Baktım, düz adım dışında bir hareket de öngörülmemiş. Bu aletle köşeyi nasıl dönücez ya da sağa-sola manevra nasıl olacak?
4- Basamak çıkarken alet dizden kaldırıyor bacağı, tamam. İyi ama bi ayak havadayken dengemizi nasıl koruyacağız?! Belden geri atmayı, kasılma riskini, birinin çarpmasını, basamağa sağlam basamamayı, basamağın yeteri kalitede olmamasını vs. hiç düşünmemişler gibi geliyor bana. Daha doğrusu tabii ki düşünmüşlerdir de, çözüm bulamamışlar galiba.
5- Kumandasının çok başarısız ve kullanışsız olması. Kumanda için öyle teknolojiler var ki, bu haliyle 100 yıl öncesinin icadı gibi olmuş.

Bu derece kısıtlı hareket ve yüksek risk için 20 bin dolar bana fazla geldi.

web sitesinde izlediğim videoda kişinin bel,sırt kontrolü mükemmel , mesela basamak çıkarken tek ayak üzerinde durması dengesi güsel, bülent abinin dediği gibi bu cihazı vücudunu ve dengesini iyi kontrol edebilen kişiler kullanabilir gibime geliyor..

ReWalk gerçekten süper bir buluş.kesinlikle rewalk2ı kullanmak isterim.her iki ayağımda his ve ksıtlı olsa'da hareketlerim var.ayakta durbiliyoırum kısa bir müddet.adım atmakta zorlanıyorum.bu cihaz'ı kullanmayı çok isterim.yardımcı olursanız sevinirim.msn adresim;ggdk_79@hotmail.com.tşk

robot çalışmaları

Tekerlekli sandalye kullananların, giyilebilen dışiskelet(exoskeleton) adı verilen robotlarla tekrar yürüyebilmesi için çalışmalar bulunmaktadır. Bu tür çalışmalar hakkında bilgi buldukça burada paylaşmak yararlı olabilir.

Bildiğim projeler:
1) Cyberdyne HAL. www.cyberdyne.jp (2009 da avrupada satılacak).
2) Lifesuit. www.theyshallwalk.org (zamanı belli değil)
3) ReWalk www.argomedtec.com (2009 da piyasaya çıkacağı iddia ediliyor ama emin değilim)

ReWalk hakkında milliyetteki haber:

" Kendisi de felçli olan İsrailli bilim adamı Amit Goffer, felçlileri yürütebilen bir buluşa imza attı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre İsrailli Amit Goffer, belden aşağısı tutmayan hastaların yeniden yürümesini sağlayan aygıtına "ReWalk/Yeniden Yürüyüş" adını verdi. Elle kumanda edilen aygıtı ilk deneyen ise 20 yıldır belden aşağısı tutmayan eski asker Radi Kaikof oldu.

Kaikof duygularını, "20 yıl sonra insanlarla ilk göz göze konuştum" diye özetledi. Bacaklara takılan ve dış iskelet vazifesi gören iki aygıt, alıcılar ile bir bilgisiyar sayesinde hastalar, koltuk değnekleriyle de olsa yürüyebiliyor, hatta merdiven bile çıkıyor. İşin trajik yanı ise, elleri de felçli olan Amit'in, kendi icadını kullanamayacak olması. (27.08.08)"

Polüm yapıyorlar, mümkünatı yoktur bir OF'linin bununla yeniden yürümesi.

En başta spastite (kasılma) riski hiç hesaba katılmamış. Ben paralel barda yürürken bile geriye doğru kasılıp dengemi kaybedebiliyordum. Buna güvenip sokağa çıkmaya 20bin usd verseler üste, kabul etmem doğrusu.

İzlediğim video görüntüleri ve fotoğraflara göre bunu felçlilere göre değil de dizi dönen, adalelerinde problem çıkan futbolcular için tasarlamışlar sanki. Ee zaten fiyatına da baktığımızda yararsa Servet Çetin'e yarar diye düşünüyorum :)

REwalk'ı bilmem de bu Cyberdyne HAL gayet güzel bir icat olmuş ingilizceme pek güvenmem ama yanlış anlamadıysam rakibi gibi tuşlara basmak suretiyle değilde direkman beyinden gelen sinyalleri tesbit edip yerine getirilmesine yardımcı olmaktaymış yapana helal olsun inşallah kısa sürede piyasaya çıkarda kullanabilecek durumda olanlarımızda rahata ererler

re

Arkadaşlar bunun gibi fazla şişirilmiş haberlere kanıpta çok fazla bu ürünlere bakıpta ümitlenmeyin.. Zamanında bana 10000 $ ARGO cihazını bunun gibi tanıtımla satmışlardı..Öyle herşey o videodaki gibi kolay değil..
Mesela o videoda adamın arabaya iniş ve binişini göstermiyor.. Çünkü o cihazla inanılmaz zor.. Cihazı giymekte o kadar kolay değil.. Videodaki adam da hiç kasılma yok.. Parapleji olanların çoğunda bacak kasılması vardır..Giymesi bir dert çıkarması bir dert.. Heleki bu cihazla düşmeyi hiç düşünmeyin.. Direk gibi devrilir bi tarflarınızı kırarsınız..

Yürüme cihazı hakkında bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar,bugün ottobock firmasında bu cihazın videosunu izledim,bu cihaz parapleji hastaları içinmiş,bilgisi olan var mı?Complete paraplejik biri bunu kullanabilir mi?Kullanan veya deneyen alan oldu mu hiç?Kurumumun ödeyebileceğini,rapor alıp denememi istedi firma,yorumlarınızı yazarsanız sevinirim..

Argo Medical Technologies

Videoya tıklayıp izler ve yorumlarınızı yazarsanız sevinirim..

Bu cihazın sitesine yazmış olduğum maile gelen cevabı aktarıyorum:

[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Dear Melek,[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial] [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Thanks for your mail and sorry for delaying our reply (we are flooded with inquiries through the web site).[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]The ReWalk is not commercially available yet. We hope to be in the market by the second half of 2010, and only by then we will know the price (will be not less than a very high end wheelchair).[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Please follow up our web site for updates and news.[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Regards,[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Oren[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial]Yani: Cihaz 2010 yılının ikinci yarısından itibaren piyasaya sürülecekmiş,fiyatı da net belli değilmiş[/FONT]

Merhaba arkadaşlar
Bundan 11 sene önce Ankara üniversitesi cebeci rehabilitasyon merkezinde kalırken bu cihazı getirdiler doktorlara ve fizyoterapistlere tanıtmak için doktorlarımda benim cihazı giyip denermisin diye rica ettiler argo yanlız bu resimdeki gibi degildi bacagın iç kısımlarındada destekler vardı gibi hatırlıyorum cok fonksiyonlu birseydi düşmeyi engelleyen kendinden kilitlenen filan fakat benim gibi spatise kasılmaları olanlar icin hic uygun degil ben uzun bacak yurume cihazlarıyla kasılmalarım olmasına ragmen daha rahattım cihazda gostermisler sadece koltuk degnegi kullanılabilir diye ama mumkun degil bu tarz cihazlar paraparazi olanlar icin uygun olabilir ama bu kasılmalarla biz zor kullanırız ben kullanamadım bana uymadı yani argo 11 sene öncede vardı belki geliştirdiler bilemiyorum paylasmak istedim

Rewalk yürüme cihazı

Slm arkadaşlar rewalk yürüme cihazı piyasaya sürüldümü bilgisi olan varmı acaba 2010 yılında satışına başlanacak diyorlardı.

2009un haziran ayında cihaz test edilmek için abdye götürülmüş bu tür cihazlar medikal cihaz olduğu için fda tarafından test edilip onaylanmak zorunda denemeler devam ediyor cihaz onaylandıktan sonra piyasaya sürülecek tahmini fiyatıda 20000 dolar yani 30000tl cihazın abdde denendiği kişinin videosuda bu linkte Argo Medical Technologies abdde sigortanın bunu karşılayacağı söyleniyor çünkü abdde gelişmiş bir akülü sandalyeyle hemen hemen aynı fiyat civarındaymı tabi bizim için bu söz konusu dahi olamaz parası olan bu gelişmelerden yararlanabilecek acı ama gerçek

bence bu cihazları kullamak için gövde degesinin bihayli iyi olması gerekiyor canedyenden ziyade tekerlekli wolkır yardımıyla kullanmanın daha sağlıklı olduğu kanaatindeyim

Omurilik

Merhaba arkadaşlar ben de omurilik felçli biriyim
arkadaşlar yatakta rahat uyumak . Nefes almak. Dogayı seyretmek .gezmek. eglenmek hekezsin hakkı bizim haklarımız ney .bizler türkiye cumhuriyeti vatandaşıyız.
sayın arkadaşlar japonlar .çinliler. Begenmediğimiz israil liler o insanlar felçlileri yürütüyorlar tabiki tedavi olarak değil ama ayaga kaldırıyorlar yürütüyorlar topluma sokuyorlar. bizlerinde artık bir şeyler yapması gerekmiyor mu.
bizler türkler çokmu geriden gidiyoruz hayır hayır arkadaşlar o ülkeler kendi mağdur engelli vatandaşını yürütebiliyorsa o ülkeler bir engellinin istediği şey yürümek onu başarabiliyorsa helal olsun demek lağzım
.sizlere BİR video izletmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum . yardımcı olursanız sevinirim

Yürüten pantolon

qq.jpg

Yürüme engellilere iyi haber. Ocak ayından başlayarak birçok ülkede satışa çıkacak olan İsrail-Amerikan ortak yapımı “ReWalk” adlı “robot pantolon” tanıtıldı.

Sensörler sayesinde eklem yerlerinin hareketlerini algılayan ve çeşitli noktalarda bulunan küçük motorları sayesinde bu hareketleri yürüme eylemine dönüştürebilen robot pantolon, kıyafetin üzerine giyiliyor. 1997 yılında geçirdiği trafik kazası nedeniyle yürüme şansını yitiren İsrailli Amit Goffer, bu fikri geliştirdikten sonra bunun üzerine çalışmaya başlamış ve Argos adlı bir firma kurmuş. İsrail ve Amerika’da yıllar süren testler sonunda onaylanan ReWalk, 100 bin dolara satılacak.

Haber3

Güzel bir haber. Sanırım Türkiye'ye de ileriki zamanlarda gelir. Ancak fiyatı oldukça yüksek.

bu ürüne dair ilk haberler 2008 yılında gelmişti sizde güncel haberleri takip ediyorsunuz etkilendim doğrusu.
Yanlız ben bu alete baktığımda sizin gibi kötümser değilim. En azından bu aletin piyasaya sürülmesi demek daha iyilerinin yapılmış olduğunu gösterir. Ayrıca ben hastalığın türü ne olursa olsun hastanın hareket etmesinden yanayım. Çünkü hareketsizliğin getirdiği birçok problem -kabızlık,kilo alma,eklem kontraktürü,ortostatik hipotansiyon,bası yarası...vb-vardır. Mesela bağırsaklar düzgün çalışabilmek için bacakların hareketine muhtaçtır. Birçok hastada ilk görünen problemlerden biri kabızlıktır. Sonrasında bağırsaklar daha fazla hareket etmeye çalışarak bu açığı kapatmaya uğraşırlar.
Yani bu tür -ille bu olsun demiyorum parapodyum da olabilir mesela-cihazlar hastanın daha fazla hareket etmesini sağlayarak oluşabilecek problemleri aza indirmeyi hedefler. İlk amaç bu olmalı belki. Yani transfer değilde egzersiz gibi düşünün.
Teknolojik ürün olduğu için ilk başta fiyatı tabiki yüksek olacak ama zamanla o da düşecek....

Gökhan bey, dediğiniz gibi, ne kadar hareket, o kadar sağlık. Ama bunun için bu alete gerek yok ki. Bu aletle ayağa kalkan biri uzun bacak yürüme cihazıyla da ayağa kalkabilir ve çok daha hareketli şekilde adımlar atabilir.

Ama bu bir yana, benim eleştirimin temeli, bu aletin omurilik felçli birinin güvenliği açısından bariz bir risk oluşturduğu. Sirk gösterisi misali, iki bastonla ayakta durmaya, düşmemek için debelenmeye çalışmak...

geçen gün bir yarışmada izledim ilk cep telefonu 1973 yılında icat edilmiş ve ağırlığı 2 kg mış.:) Bu tür ürünlerin cıkmaya başlaması daha iyilerinin yapılmış olduğunu düşündürüyor.Ayrıca size gercekten teşekkür ederim sonuçta ben buna fizyoterapist olarak bakıyorum siz kullanıcı olarak.Kendimi geliştirmem için sizin görüşleriniz gerçekten önemli.Çünki ben bu tür konularda ürünler geliştirmek istiyorum.Elin oğlu yapıyorda biz niye yapmayalım?

Elin oğlu evin içine kadar engellisini düşünüyor;);)
Bizimkiler daha bildiğin kaldırımı yapamıyor. Kıyaslamanız süper başka diyecek bir şey bulamıyorum.!:confused:
Kaldıki 100 bin doları engellisine ödeyecek;););) o paraya daha önemli olan 4. köprü inşaatı yapılır.!
En fazla 10 milyon nüfusu barındırabilecek bir kara parçasına 20 milyon insan doldurmuşlar. Marifetmiş gibi halen inşaat....:confused:

bence daha zamanı var ürün bir kaç yıl içinde dahada geliştirilir diye düşünüyorum
parableleji hastalarını kasılmalarını da göz önüne almalılar şahsen ben kasılma olunca
o an kendime zarar veririm kullanmayı göze alamam şu an için

gazetede okuduguma göre 150 bin dolar diye yazıyordu

evet bende katılıyorum paraplejik hastalara en byük eziyet uzun yürüme cihazıyla yürürsün denilmesi ya cihazı takıyorsun ayakların robop gibi oluyor merdiven çıkılmıyor bayır çıkılmıyor denge sağlanamıyor ne anladım ben bu yürümekten ha şüle denilebilir eiv içerisinde takarsın dolaşırsın kemik gelişimi için bu mantıklı olabilir ama dışarıda kesinlikle olumsuz.

evet gerçekten saçma ya benm 100 bin dolarım olsa kendime 5bin dolara çok hafif ve kaliteli uzun yürüme cihazı yaptırırm ve güzel bir otomobil alırım gezerim ne gerek var buna...

rex yurumeye yardımcı robot

Rex Robotik Legs Walk Paralyzed Yardım Mayıs
Içerik O & P EDGE tarafından sağlanan
Sayı - Ücretsiz Abonelik - Ücretsiz eBülten - Reklam

Mühendis Hayden Allen onun atölyede elektrikli el aletleri ile daha güvenli çalışma Rex Cihazın bir test sürümünü kullanıyor. Rex Bionics.When Yeni Zelanda mühendisi Hayden Allen Fotoğraf nezaket 2005 yılında bir omurilik yaralanma, o tam zamanlı bir tekerlekli sandalye kullanıcısı oldu ve doktorlar yine yürüyüş asla söyledim. Bugün, ancak, onun gün ayakta ve Rex, Auckland, Yeni Zelanda merkezli Rex Biyonik tarafından geliştirilen bir robot dış iskelet sayesinde yürüme parçası harcıyor. Argo şirketin ReWalk gibi Rex, yürüme, oturma, destek ve yardımcı tekerlekli sandalye kullananların ayakta tasarlanmış ve merdiven ve yamaç aşağı gidiyor. Allen robot bacaklar, bir koşum takımı, bir kontrol ve güç paketi bir çift oluşan cihaz, ilk test arasında yer almıştır.

"Bunu bana altı, Rex kullanılan ilk kez yürüyen ayaklarımı görmek nasıl bir şey olduğunu asla unutmayacağım," altı-ayak, dört-inç boyunda Allen söyledi. "İnsanlar ama sadece ayaklarımın hareketli bakar duramazsın sen yürürken yukarı bakmak ', bana söyle."

Cihaz iki çocukluk arkadaşları, Richard Little ve Robert Irving, Rex Biyonik ve kurucularından buluş olduğunu.

"Annelerimizin iki tekerlekli sandalye, bu nedenle birçok tekerlekli sandalye kullanıcılarının karşılaştığı engeller ve erişim sorunlarının bazıları farkında olan," Küçük "dedi. Irving şirket pratik ayakta ve tekerlekli sandalye ile yürüyen bir alternatif geliştirmek için kullanmak onların mühendislik becerilerini koymak için iki adam için katalizör olduğunu söyledi, 2003 yılında multipl skleroz (MS) teşhisi kondu.

Kurucuları Rex tekerlekli sandalye yerine geçmez olduğuna işaret hızlı, ancak bir dünyanın başka bir yerinde mevcut bir dizi seçenek değil sunduğu tamamlıyor. Potansiyel olarak kendi kendine aktarabilir ve el kumandalarını çalıştırmayınız manuel tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygundur. Rex kullanıcılar 84 kiloluk cihaz içine tekerlekli sandalye gelen öz transfer, daha sonra, kendilerini kayışı bir joystick ve tuş takımını kullanarak onların hareketlerini kontrol. Rex şirket kullanımı tipik bir gün için son üzere tasarlanmış bir "hafif, uzun ömürlü şarj edilebilir pil" dediği tarafından desteklenmektedir. Rex Biyonik göre, yine onların sandalye ve kendi ayakları üzerinde olan iş ve eğlence için kendi olanaklarının artırılması, Rex kullanıcıların daha çok yaşam tarzı seçenekleri sağlayabilir.

Richard Roxburgh, MD, bir Auckland nörolog ve Kas Hastalıkları Derneği tıbbi bir danışmanı, "Rex ilk defa [benim hastaların bazılarında var] ayağa kalkma ve yıl içinde yürüyüş mümkün temsil yorumladı. hareketlilik açısından açık acil yardımlar, gelişmiş sosyal etkileşim ve özeleştiri var. Ayrıca her zaman bir tekerlekli sandalyede olmanın komplikasyonların azaltılması yoluyla önemli uzun vadeli sağlık ve yaşam faydaları kalitesi olma olasılığı vardır. Bu da daha iyi daha uzun kalmak sağlayacak düşünüyorum;. Bu potansiyel kullanıcıları tamamlamanız gerekir kim hastalığı modifiye tedaviler bu tedaviler sonunda geldiğinde daha iyi durumdaydı olacak on yıl sonraki beş üzerinden geliyor koşullara sahip olanlar olduğu "anlamına gelir onlar montaj ve eğitim Cihazınıza iki haftalık süreç başlamadan önce genel sağlık ve uygunluğunu sağlamak için kendi doktoru ile kontrolleri dahil olmak üzere bir tıbbi değerlendirme.

Rex Biyonik göre, Rex proje mühendislik doğrulama ve özürlülük ve rehabilitasyon danışmanları ile birlikte Yeni Zelanda Etik Kurul onayı ile yapılan klinik çalışmalarda yer verdi yedi yıllık bir geliştirme sürecinden sonra test nihai aşamada artık. Geç 2010 yılında ve diğer ülkelerde 2011 yılında Yeni Zelanda'da satışa olması bekleniyor. Bekleyen ABD Gıda ve İlaç İdaresi onay, bu Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 150.000 $ mal olması bekleniyor

Üst Alt