Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yürümeye yardımcı yeni teknolojiler/robotlar: ReWalk & Cyberdyne HAL & Lifesuit

merhaba arkadaşlar,
ben şahsen (rewalk) videodaki ürünü kullanan kişi ile tanıştım. kendisi l4 seviyesinde. t seviyeleri için firma çalışmalarını sürdürüyormuş. firma ile distribütörlük konusunda konuşmalarımız devam ediyor. 2011 yılı içerisinde ürünü Allah kısmet ederse türkiye ye getireceğiz ve denemek isteyen arkadaşlarımız memnunlukla deneyebilecekler. ayrıca Rex Bionics firması ile de görüşmelerimiz devam ediyor ve kısmetse yakında anlaşma sağlanacak. lütfen bu siteyi de inceleyin.
ilgilenenlere her iki firma ürünleri hakkında da detaylı bilgi verebilirim.

özgür bedenler - serdar

Background.png

Arkadaşım devletin ödemediği 150 bin $ bir aracı Türkiyeye getirmenizin manası nedir:confused: Siz nasıl para kazanıyorsunuz ? Çokmu zengin engelli var anlıyamadım:confused:
Araştırma yapmışlar bildiğiniz binek otomobillerin fiyatında Dünyanın en pahalı aracı çıplak(vergisiz) Türkiyedeymiş.
Vatandaş kendiside getirebilir siz zahmet etmeyin Kargo fazla tutmaz... Kendisi bizzat gidip alabilir....

doğru söylüyorsunuz serra1962, bir çok ürün fiyatına göre gidip yerinden alınabilir. amerikaya, avrupaya gidebilir ve ürünü satınalabilirsiniz. ya yanlış ürün getiriseniz, ya üründe arıza olursa, ya çok hassas bir noktada ürününüz arıza yaparsa.
bu yazdıklarım sadece robotik sistemler için değil, bir minder içinde geçerli veya bir sandalye içinde. peki ürünün garantisini kim verecek, servis ve bakımlarını kim yapacak. arıza durumunda size kim ulaşacak ve tamir edecek. eğer bu ürün bugün türkiyemize gelmezse devlet bunu ödemek için bir adım atmaz. 5 sene sonra getirirsek 5 sene geç kalmışız demektir. o zaman şimdi getirelim dünyayı yakalıyalım.
keşke bu ürünler türkiyede yapılsa. ancak bu ürünler burada yapılsa; eğer zihniyetlerimiz değişmez ise yapan kazanmaz ve ilerleyemez, firma kapanır. bu durum kimsenin işine yaramaz. türkiye kaybeder, engelliler kaybeder. o zaman elimizden geldiğince birbirimize destek olalım.

özgür bedenler - serdar

Bizim kaybedicek hiç bir şeyimiz yok ! Olmayan bir şeyi kaybetmekten bahsetmeyin..
Teknik servis vermek için 1 liralık malı 3 liraya satan bir zihniyete onay veremem kusura bakmayın ! Yada engelli araçlarına vergi yükleyenlermi demeliydim bilemiyorum:(
Devlet bunu ödemez ! Parası olanda malı gider yerinden alır. problemi olursada gider oraya uçak parası dediğiniz bu ürün fiyatı yanında nedir ki :confused:
Devlet bunu vatandaşa temin edicekse ürünün fiyatı beni ilgilendirmez. Müfettişler fiyatla alakadar olur.
Hükümetler bakkalları yok ettiler. Ama Marketleri var ettiler.! Bize gelince iş tam tersi bu ürünlerin distribütörleri mevcut fakat bize gelince ufak esnaf kollanıyor.!
Burayıda bir izah edermisiniz:confused: Mesela otto bock un kendi ana dükkanı varken vatandaş neden ürünü 3. 5. elden alsın :confused:

oldu o zaman serra1962, biz vaz geçtik robot sistemi getirmiyoruz. umarım bu size veya ihtiyacı olanlara faydalı olmuştur ve hayatları biz ürünü getirmediğimiz için daha düzelmiştir bugünkünden farklı olarak değişmiştir.

Nolur getirin sanki benim için getiriyorsunuz..
Tamamen duygusal olmasın amacınız:confused:

konu mankenide felçli bir hasta baska videolarda bi kaç hasta daha kullanıyor oturma kalkmalarıda rahat bisekilde goruluyor merdiven çıkıslarıda var bende bunun bır alt modeli var suan bu model için sıraya girdim denemeleri yeni bitti fiatıda 35bin lira olarak belirlenmis insallah fiyatta bi degisiklik olmaz tam bisene once kaza yaptım daha hala alısamadım ama sabır çok çok onelimli ingilizcesi iyi olanlar su adreslerden genis bılgi alabılırler.dr.amit gofter founder and ceo tel +972-4-8550610 mobil+972-52-2304117 amit@argomedrec.com

‘Bionic Walker’ felçlileri ayağa kaldıracak

Radi Kaoif, İsrail ordusunda görev yaparken, belden aşağısı felç oldu. 1988’den beri tekerli sandalye kullanıyor. İki yıl önce ReWalk’ı deneyen ilk kişi oldu. Devrim niteliğindeki eksoiskelet, bileğine taktığı uzaktan kumanda sayesinde, onun ayakta durmasını, yürümesini, oturmasını ve hatta merdiven tırmanmasını sağlıyor.

Radi için bu, yeniden doğmak gibi. 3 yaşındaki kızının verdiği tepkiyi anlatıyor:
“Kızımla ilgili birşey anlatayım. Beni ayakta ilk gördüğünde ‘Baba, boyun uzamış’ dedi.”
ReWalk, engelliler teknoloji fuarı Naidex’teydi. Üretici firma, Argo Medikal Teknolojiler, bazı rehabilitasyon merkezlerinde kullanımda olan robotik pantolonun evde giyilebilecek modelinin yıl sonunda hazır olacağını açıkladı.

Vücudun üst kısmında, alıcılarla kontrol edilen cihaza, birkaç denemeden sonra uyum sağlanıyor:

“Bisiklet sürmeyi öğrenmek gibi. Başta zor, sonra kolaylaşıyor.”
Tekerlekli sandalyede sadece günlük hayat güç değil. Felç, yürüme kabiliyetini kaybetmekten de öte. Omurga yarası alanlar, kemik erimesi, sinir tahribatı, kas spazmı ve damar tıkanıklığı riski altında.

Aletin 45 bin Euroluk fiyatı, çoğu insanın alım gücünden uzak:
“Sosyal güvenlik kurumlarına bağlı ortalama insanlar, hayır, bunu alabilecek güce sahip değil. Tek yol, yakınlarda cihaza sahip bir hastane veya merkez varsa gidip kullanabilirler.”
Ama en azından Radi Kaoif için yeniden yürüyebilmek paha biçilemez.

euronews

Tekerlekli sandalyenin yerini alabilir

Belden aşağısı felç olan Stephanie Sablan ABD’deki Berkeley Bionics adlı şirketin geliştirdiği biyonik bacaklar sayesinde yürümeyi başardı.

Santa Clara Valley Tıp Merkezi’nde yapılan başarılı deneme sonrası “eLEGS” adı verilen ve pille çalışan bir tür “giyilebilir robot” özelliğindeki biyonik bacaklarla dördüncü seansta yürüdükten sonra duygularını “İlk adımlarım inanılmazdı. Gözyaşlarımı güçlükle engelledim. Benden alınan yaşamımı geri verdi” şeklinde anlattı. Sablan 9 Ocak’ta geçirdiği bir kaza nedeniyle belinden aşağısını hissetmiyor.

Hastanın yerine adım atıyor
Talihsiz kadını yürüten eLEGS hastanın sırtına yerleştirilen 20 kiloluk sırt çantası büyüklüğünde bir cihaz. Ancak cihaz ağırlığını kendi gücüyle taşıyor. Özel kayışlar cihazı hastanın omuz ve bacaklarına tutturuyor. Böylece cihaz hasta için adım atıyor.

yerel_biyonik_K27052011_1.jpg

Engelliler robotik ayakla yürüyecek

634793_detay.jpg

Japon Cyberdyne şirketinin geliştirdiği ve Almanya'nın Bochum şehrinde tanıtılan HAL (Hybrid Assitive Limb - Hibrit Yardımcı Uzuv) adı verilen robotik uzuvlar sâyesinde engelliler ya da felçliler yürüyebilecek, engeli olmayanlar ise çok daha ağır yükleri kaldırabilecek.

Tsukuba Üniversitesinden Dr. Yoshiyuki Sankai'nin geliştirdiği robotik uzuvlar, düşünce ile hareket ettiriliyor.

Robotik uzuvlar, sırt çantası şeklindeki bir güç kaynağından ve bilgisayar sisteminden oluşuyor. 23 kilogram ağırlığındaki mekanizma bel kısmına bağlanarak düşünce gücüyle kontrol ediliyor.

Hareket etmeye karar verildiğinde, beyin kas sistemine sinir sinyalleri gönderiyor. Cihaz da sensörü sayesinde bu sinyalleri alarak robotik ayakların işlemesini sağlıyor.

5 saat şarj edilmesi gereken cihaz sadece engellilere hitap etmiyor. Rehabilitasyon ve fiziksel egzersiz için de kullanılabiliyor.

Cihaz, ağır nesnelerin taşınmasında ve arama-kurtarma operasyonlarında da kullanabilcek.

634793_8fa1148a6bda650081adc6dc93de5da2.jpg

güzel bi haber gün geçtikçe engellilerin hayatını kolaylaştıran teknolojik gelişmeler oluyo

öyle ama bunun fiyatı ne olacak acaba engelliler bu cihazı alabilecekmi diye kendinize bir sorun bence.

bence, en az bir otomobil fiyatı olur

Almanya devleti bunu vatandaşına verir.
Bizim devletimiz yürümeyi bir hak olarak görmüyor olsa gerek:(
Bir diğer saçmalık gazi de sigortalı normal vatandaşda ama gaziye atıyorum 100 bin tl yürüme cihazı veriyor. Normal vatandaşa 2 bin tl (Bu parayı hiç vermeseler daha iyi ) Küfür et daha iyi:mad:
Nerede bu eşitlik tedavide eşitlik:confused: Almanya da böyle bir uygulama olabilirmi?

seni elbirligiyle hayran oldugun alman vatandasimi yapsak saww:eek:

Arkadaşlar, bu Rewalk denen cihazın fiyatı konusunda kesin bir bilgisi olan var mı? Ortalıkta cihazın fiyatıyla ilgili değişik görüşler var. Bazıları 30bintl derken bazıları da 40binEuro dan bahsediyor.
Cihaz şuana kadar engelliler için yapılmış en mükemmel cihaz olarak görünüyor. Herkesin kullanımına sunulmuş ve kullanan herkes rahatça hareket yeteneğine kavuşmuş görünüyor.
Ülkemize bir medikal firması tarafından getirilecekti ama sonra ne oldu bilmiyorum. Bu ürünü kullanan, bilgi sahibi olanlar varsa burada bildiklerini paylaşırsa sevinirim....

Rewalk yürütme cihazı ile ilgili birkaç sorum olacak yardımcı olursanız hepimiz memnun oluruz. bu cihazı kullanan arkadaş varmı? ülkemizde satışa sunulmuşmu? satışı varsa hangi medikalcı? fiyat olarak bilgisi olan var mı? yardımlarınız için teşekkürler.

Felçlilere umut ışığı giyilebilir robotlar artık Türkiye' de

[FONT=arial]Türkiye de ilk defa uygulanmaya başlayan giyilebilir robot ile ilgili bilgi almak için Özel Pendik Bölge Hastanesini 444 1 455 nolu hattından arayabilirsiniz. Robotik rehabilitasyondan kimler faydalanabilir ? Omurilik felçliler, inme nedeni ile yarım felçliler, nörolojik yürüme bozuklukları ( Parkinson, kas hastalıkları, multipl skleroz ), ortopedik ameliyatlar sonrası, beyin felci olan spastik çocuklar, yürüme ve hareket sorunu olan tüm bireyler.

[/FONT]
Giyilebilir Robot ile artık siz de yürüyebileceksiniz - YouTubeeya Özel Pendik Bölge Hastanesi - youtube sayfası
veya ZEL PENDK BLGE HASTANES :: PENDK

Felçli hastalar için yeni umut ışığı Giyilebilir Yürüme Robotu Eksobionic Amerika ile aynı anda Türkiye' de Özel Pendik Bölge Hastanesinde hizmet vermeye başladı. Türkiye de ilk defa uygulanmaya başlayan giyilebilir robot ile ilgili bilgi almak için Özel Pendik Bölge Hastanesini 444 1 455 nolu hattından arayabilirsiniz. Robotik rehabilitasyondan kimler faydalanabilir ? Omurilik felçliler, inme nedeni ile yarım felçliler, nörolojik yürüme bozuklukları ( Parkinson, kas hastalıkları, multipl skleroz ), ortopedik ameliyatlar sonrası, beyin felci olan spastik çocuklar, yürüme ve hareket sorunu olan tüm bireyler.

Özel Pendik Bölge hastanesi www.bolgehastanesi.com adresinden bilgi alabilirsiniz

iyide ayaklarımızın nereye bastığını bilmiyoruzki nasıl olacak aklım ermedi

Arkadaşlar bu cihazdan yerli modeli de var :).
Bedava denemek isteyen varsa bana mail atsın.

Fiyatı ne kadar acaba Bu ben ce tekerlekli sandelye den çok daha fazla satar artık herkes yürür inşallah

ben ankaradayım bi gel göster o zaman kimde var

Rewalk geldi

Evet Rewalk gedli İnomedika diye bir firma ile anlastılar Anca COOOK pahalı 65,000 Euro ve 5000 Euroda egitimi icin toplamda 70,000 Euor
Ben zaten firma sahibi Mustafa bey ile gorusuyorum bazı fikir alısverislerinde bulunuyoruz
Buldugum cozumlerden bir tanesi acaba satın alamayanlar icin KİRALAMA yoluna gidilebilinirmi idi
Diger cozum ise bu daha ulasılabilir gibi (gerci cok zor ama) Bu cihaz'ı birsi alıp ihtiyac sahibine bagıs yaparsa devlete odeyecegi vergiden dusebiliyor
yani devlete cok vergi veren birinden bunu istemek lazım cunku adamaın cebinden birsey cıkmıyor
konu hakkında sormak isteyecegin baska seyler olursa konusabillizi benim Numaram 0533 735 39 15
Rabbim saglık sıhhat afiyet nasip etsin insaAllah amin

Bu ürün kelimenin tam karşılığı ile hiç bir işe yaramayan, saçma sapan hantallığı nedeni ile insanın gündelik yaşamda elini-kolunu bağlayan fuzuli bir alet

Omurilik felcinin tedavisi yoktur! Klasik fizik tedavi ile 2 yılda vücut kendisini ne kadar yenilerse yeniler (Buna katkı için uzun bacak yürüme cihazı ile yürüme egzersizleri yapılabilir)

Bunun dışında hiç hiç hiç hiç hiç hiç hiç (buraya milyon defa daha yazasım var aslında) bir şey bir işe yaramaz.

Bu tip saçmalıklara verdiğimiz enerjiyle iyi bir sandalye alsak, çevremizi erişilebilir kılsak, emin olun gündelik yaşamımız milyon kat daha iyi hale gelir.

Aksini söyleyen varsa lütfen bana argümanlarını yazsın, tartışalım

arkadaşlar bu cihazı alıp kullanan varmı?
kullanmayıp kullananları görenler varmı?:D

Merhaba,

Ben yakın zamanda Pendik'te hastanede kullanıldığı söylenen cihazı araştırdım, EksoBionics isimli. 2014'ün ikinci yarısından itibaren bireysel kullanıma sunulacağı söyleniyordu çünkü. Ben de interneti kurcalayınca, SESA Elektronik diye bir yerden satıldığını gördüm, sonra onları aradım. Verilen fiyat inanılır gibi değil ama, 170.000 Euro dolaylarında(ymış). Daha fazla olabilirmiş, belki de daha az. Ama konuştuğum kişi pek azalmayacağını belirtti. Bi' de hadi ki azalsın, 5000 Euro azalır herhalde en fazla.

Neyse, bunun üzerine genel fikirlerimi söyleyebilirim:

Ben 10 yıldır omurilik felçlisi birisiyim ve sürekli fizik tedaviyle egzersizlerimi yaptım bu uzun süre boyunca. Amacım hem kas-iskelet-dolaşım sistemlerimi korumak, hem de tabii ki iyileşmekti (her ne kadar sitenin admini ısrarla "Olmaz olmaz olmaz!" dese de). Bu tip yürütme cihazlarının direkt omuriliğe katkısının olmayacağını ben de çok rahat şekilde söyleyebilirim. Yani, bu cihaz iyileştirici değildir.
Ama, beyne yürüme simgesinin verilmesinin iyi olacağı hep söylenen bir şey. Bunun için çeşitli yürüme şekilleri var, bir de çeşitli hastanelerde kullanılan, kişiyi tepeden asarak adım attıran garip aletler. Bana kalırsa, bu cihazlar o imge için iyi olur. Fakat tekrar ediyorum, direkt iyileştirme diye bir şey olmaz. Ek destek.

Diğer taraftan, benim araştırdığım EksoBionics isimli robot 20 kilogram ağırlık veriyor kişinin sırtına. Günlük hayata uygun değil. Fakat yine de, gün içinde az zaman da olsa yürümek, birçok egzersizi böylece yapmış olmak da güzel olur. Gönül ister ki daha bağımsızlık sağlasınlar, daha geliştirip ha var, ha yok hale getirilsinler.

Ama ama ama ama... Bütün bu söylediklerim böyle uçuk fiyatlarda patlıyor. Yani, sağladıkları katkıya göre ederleri çok fena yüksek. Yaklaşık 500.000 liradan bahsediyorlar, şaka gibi. "Belki katkısı olur" denecek bir şey için komiklikten öte şey değil.

Yine de zaman içinde böyle robotlarla engellilik daha basit bir hale getirilebilir diye umuyorum ben de. Tabii ondan başka, asıl sinir iyileştirmesi için tıp ve genetik dünyası da başarılı işler yapar diye de umuyorum.
Hepimize kolay gelsin.

yilgamz;

ee arkadaşım bu omurilik felce çare bulurlarmı?
bulmazlar tabi neden bulmazlar?
çünkü seninde bahsettiğin gibi uçuk fiyatlara ürünler satılıyor?
1-yürütme robotu 250bin 300bin tl arası
2-havalı minder yılda bi değiştirirsin 3bintl
3-akülü sandalye 6bin tl den başlar 2-3 yılda bi değiştirirsin
4-havalı yatak bin tl den başlar
5-2 ayda bi sonda 550tl
6-bası yarası ürünleri 1gr toz 80-90 tl

vs.vs. daha çok şeyler var,omurilik felci maliyetli bi hastalıktır
tabiki omurilik felce çare bulmazlar,veya bulmuşlarda uygulamazlar

Merhaba Yılgamz

Tamda ustune geldi mesaj'ınız dun gittim bahcelievler fizik tedavi merkezinde bu Rewalk'ı denedim...Aslına bakarsanız biraz hayal kırıklıgı yasadım hayal kırıklıgı derken belkide haksızlık ediyorum ancak bu cihaz'ı kullanmak hic kolay degil en azından 1 ay egitim gerekiyor ve bu egitim bitincede eskisi gibi yurume imkanı vermiyor Butun bunlara ragmen azimli bir egitimden sonra yinede ayaga kalkmak hatta yurumek mumkun Ancaaak cok pahalı sizin verdiginiz ve SESA dan aldıgınız fiyattan ucuz kısacası egitim ucretide dahil 70.000 EURO Benim fikrim bunu birkac kisi dısında kimse alamaz belki kiralama modeli uzerinde calısırlarsa belki birseyler olabilir Anladıgım kadarı ile sizde benim gibi yeniden yurume ile aklınız bozmussunuz cok onemli bir model daha var BU CİHAZI ALIP SİZE BAGIS YAPAN BİR KİMSE CİHAZ İCİN ODEDİGİ PARAYI DEVLETE ODEYECEGİ VERGİDEN DUSEBİLİYOR yani devlete vergi verecegine bu ihtiyac sahibine alabiliyor ayrıca SGK kurumuda bir calısma yapıyor Aktif olarak calısanlara Gazi'lere ve Ogrencilere bunun odemesini yapabilecegi soyleniyor Ekso bionic bu cihazın yanında hava gazı kalıyor aslında cunku bu cihaz merdiven cıkıyor rampa cıkıyor arac kullanmayı uygun sekilde saglıyor vs vs Sakatlık derecenizi bilmiyorum ama Tıbbi olarak yani tedavi olarak ta cok onemli gelismeler var herkesi gibi kok hucre demeyecegim (kok hucrede de onemli gelismler var) mucize ilaclardan tutun tam omurilik nakline kadar birsuru sey uzerinde hızlı calısmalar suruyor yucler yucesi ALLAH CC izni ile insaAllaah yakındır sabırlı olmak gerek robotik dıs iskeletler su an icin PARA tuzagından baska birsey degil kitabımız Kuran-ı kerim'in tavsiye ettigi gibi sabırlı olacagız hepsi bu kaderimizde gercekten yurumek varsa yururuz zaten Rabbim tez zamanda hepimize sifalar nasip etsin insaAllah amin

Merhaba arkadaşlar
ben kaç ay önce bu sitede yerli üründen bahsetmiştim. O tarihden sonra bize sadece bir kişi muraceet edip ürünü denedi. biz hatta o kişiden para almak yerine her defa geldiğinde bir miktar yardımcı da olduk. Yine arkadaşlardan denemek isteyen varsa sevinerek gelmesini bekliyoruz.

Üst Alt