Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yürümeye yardımcı yeni teknolojiler/robotlar: ReWalk & Cyberdyne HAL & Lifesuit

şöyle bı yorumlara baktım yine yılların argesini acımadan bitirmişiz. bu ürün çöp of a göre diil vs demişiz
kenarda birikmiş paranız tam buna denk ise ve alete uygunsanız dahi bencede satın almak amaçsız.
ürün hala geliştiriliyo ve gıttıkçe daha hafif daha pratık daha insansı hale gelıyo...
birde 3d printerlarla bu robotların fıyatının çoooooooooooooook düşüceği bariz.

çok parası olansa düşünmesin alsın uygunsa. bi dahamı gelicek dünyaya:D

Rewark yürüme robotu hakkında bilgisi olan var mı?

Rewark yürüme robotu istanbul pendik te bi hastane de varmış fiyatı biraz pahalı eşim trafik kazası geçirdi 10 aydır t12 yarı kesisi var almayı düşünüyoruz istanbul da olup bilen yada bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Ero01

Saçma sapan bir şey, gerek yok. Bedava verseler almam. Hatta bırakın, zorla her gün kullanacaksın deseler, üstüme para veririm de kullanmam :)

Ve fiyatı da uçuk derecede pahalı diye biliyorum

Evet öyle de fakat yürüyebiliyor ayakta durabiliyor

Ero01

Uzun bacak yürüme cihazı bence çok daha makul bir çözüm o halde.

Hiç bilmiyorum eşim görünce hemen karar verdi sevindi :( hiç bilmiyorum

bu ve türevi cihazlar ilk görüşte wow dedirtsede ciddi hantallar, ellerde karedyen zorunlu, giy çıkart bi dert, dümdüz zemın ister ve oldukça yavaş yürütür... fizik tedavi merkezleri dışnda alıp günlük hayatta kullanan görmedim.
bi şekılde ayagı kalkıp ufak ufak yuruyebılen engellıler dahi sandalye kullanıyor çünkü gündelik hayatta hız herşey demek:cool:

Ben de merak ediyorum bunu

İnternetten araştırdım kaç lira bu robot lütfen bilgi veriniz☺

Yaklaşık bir yıl önce bu ürünü Türkiye temsilcisi olan firma sanal alemde çok fazla reklam yapmıştı. İlk o zaman görmüştüm bende. Fiyatını öğrenmek için ben aramadım ama bir arkadaşım aramıştı.Verecekleri cihaz kullanma eğitimleri ile beraber fiyatı 100 bin $ mış. Fakat belirttiğim bu fiyat bir yıl önceki olduğu için güncel fiyatında belki değişiklik olabilir.
"rewalk türkiye" diye google da aratınca temsilci firmanın sitesine de ulaşabilirsiniz.

Ben bu cihazı ancak nasıl alırdım . Çok zenginimdir mesela artık parayı harcayacak yer bulamam belki ozaman hatta ozaman bile düşünürdüm

Eşinizin önceliğini gündelik faliyerlere vermesi bağımsız herseyi yapabilmek için uğraşması lazım , klozete oturma vs vs vs vs... illa bi cihaz alcaksanız rmc diye bir robot var gündelik herseti tek basına yabileceği bence ona bakın evin içi uygunsa çok rahat eder

Deniz_lee_lee

100.000 dolar 350 Bİn lira demek. Amma pahalıymış kaç tane Meyra Ottobuck fiyatı

Merak ediyorum bunun üretim maliyeti ne kadar ki bu kadar pahalı satma çabalarında. Ayaklar mı pahalı gardaş! Bizde yok. Desene bu sene de ayaksız kaldık. VE bir ses işitilir: "Ne ayaksınız oğlum?" "Ayaklar çok pahalı:) bacaklarla beraber daha da pahalı:). Yani ayaksızız be usta!"

bu ürünler pahallı diye çok adamlara yüklenmemek lazım.
bisiklet kadrosundakı alumunyumden üretilen manuel sandalyelerde kazıklanıyoruz evet ama burda robotik bi iskeletten bahsediyoruz. donanım yazılım ar-ge tasarım ve karşılığında oldukça küçük bir pazar. hedef kitleleride hala biz değiliz. fizik tedavi merkezleri...

310.000 ��

Eşim görüştü 400.000 tl gibi bi fiyat çıkardılar ayriyetten ona alışmak için tedavi gösteriyorlar mış oda dolar üzerinden yani 420 450 bin arasına patlıyor ve sadece 2 yıl garantili ondan sonrasına karışmayız diyorlar hatta kullanıcı hatasını kapsamıyor bu garanti tabiki vazgeçtik daha fazla da olabilir:rolleyes:

Rewalk ve türevleri diğer arkadaşların söylediği gibi ancak bir ftr uzmanı eşliğinde uzun yıllar kullanarak kendinizi eğitmeniz sonucu günlük hayatta kullanılabilecek hantal, oldukça ağır ve kullanımı zor cihazlardır. Her felçli hastaya kullanılabilen cihazlar değildir. Cihazın ağırlığı ortalama olarak 40 kilograma yaklaşıyor. Ağırlık her ne kadar yere dik olsa da engelli için dengeyi sağlayıp dik durmak çok zor. Zaten Baston kullanmadan ayakta duran da görmedim.

Vücudun çok güçlü ve kemiklerin oldukça sağlam olmasının yanında Fizik tedevi ile destekleyerek eklemleri ve kasları güçlendirmek gerekiyor. Yani ben bu cihazı alırım, bir süre eğitim alıp kullanırım derseniz aldanırsınız. Cihazı kullandığınız sürece devamlı olarak Tens, manyetik alan, ultrasonik tedavi gibi elektroterapi ve hidroterapi dahil gelişmiş FTR sistemleriyle desteklenmiş fizik tedaviyi yoğunlaştırarak vücudunuzu güçlendirmeniz gerekecek.

Üst Alt