Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

%40 tek hastalık sürekli eski raporumu sgk ya gönderdim, tek doktora sevk istendi ve hastalığımla alakalı eski tahlillerimi hastanelerden getirmemi istedi.

Bu işleyiş nasıl oluyor, bilgi sahibi kişiler yazarsa sevinirim.

@Mahir14, rapor son 6 aylık mi eski raporunuz ? Süreç hastaneye rendavu alacaksınız sevk olduğunuz o hastaneden tek bölüme girip sonucu hastane SGK sağlık kuruluna ulaştıracak

@Manemm,
Merhaba
Raporum eskiydi 2017 tarihli sgk ya verdim, bugün sevk dedi ama sevk tek doktora gideceksiniz ve eskş tahlillerinizi hastaneden alacaksınız dedi

Randevu alırken sağlık kurulu randevusu mu alacam yoksa sadece ilgili bölümün doktoruna mı randevu alacam

Sgk gidip sevk alip heyete girdim 23.01.2025
Tarihinde engelli raporum hala cıkmadi ℅40 aldım ilk raporum 7005 prim günüm var dys ekranında bölge sağlık kurulu 28/5 yazmakda Tc no yazıyor Ve Gelen evrak işlemde hala bekliyorum

@Mahir14, sevk kağıdı sağlık kurulu olarak mi yazıyor ona bir bakın normalde kuruldan tek hekim raporu olarak SGK ulaştırılabilir siz hastaneye gidin bir görüşün sonra rendavu alın isterlerse rendavusuz da başlatabiliyorlar benim oyle oldu

@Mahir14,

MHRS'de erişkinler için sağlık kurulu randevuları var. Önüne gelen seçeneklerin sağ tarafında kuruldan hangi raporların alınabileceği yazıyor. Örn bazıları sadece silahlı güvenlik için rapor veriyorken bazılarında engelli raporu yazıyor. Eğer söylediğin gibi senden tek doktor istedilerse onunda randevusu var. Tek hekim engelli raporu diye bir randevu olması lazım..

@iz35mir,

Ben de subatın başında yapmıştım. Son hareket 7 şubattaydı. 33 gün oldu ses seda yok. Daha bekletecekler gibi duruyor maalesef. Telefonlara da cevap vermiyorlar. Ya hiç açmıyorlar ya da açıp alo demeden suratıma kapatıyorlar. Hakkımızda hayırlısı olsun bu bozuk düzende..

Red gelirse iş mahkemesine dava açsam sonuç nasıl olur arkadaşlar

@Eren5863,

açılacak davada hastaneye sevk isteyerek yeniden maluliyet tespiti talep etmek lazım ve emeklillik şartlarına uygun olup olmadığının tespiti istenmeli ama burada mahkeme emeklilik tespiti yapar mı yoksa sadece maluliyet tespiti yapıp kararın sgk kurulunca değerlendirilmesine mi karar verir bakmak lazım. esas olan doktorların, engelli kişiyi gerçek anlamda muayene etmesi ve hakettiği puanlamayı/değerlendirmeyi yapması. uzaktan hastaya bakan, dinlemeyen, tetkik yaptırmayan, konuşturmayan, insan gibi davranmayan doktorlara denk gelinirse hiçbirseyin anlamı kalmaz.

@cengizcik,

Hiçbiri tahlil de istemedi muayene de yapmadı kayıtlı olan epikriz metinlerini kopyala yapıştır dediğin gibi söz kestirmeleri çoktu derdini sorup derdini tamamen anlattırmamaları bambaşka birşey sonra dayak atınca doktora saldırdı olacak haklıyken haksız duruma düşeceğim

Az önce sgk'daki memurla konuştum, emeklilik kararı 3 ay içinde belli olur dedi. Ocakta başvuranlar 1 ay içinde kararı görür bence.

sgk bazı arayanlara bayramdan sonra bi düzenleme olacak bekleyin diyormuş bilgisi olan var mı ?

İkramiye 4k diyorlar da biz kaciracaz galiba
Promosyon da araştırdım en iyi Yapı Kredi olarak düşündüm orayı düşünüyorum ben

Tek hastalık gözden %76 engelliyim 21 ocakta başvurmuştum DYS de "ARA KARAR" yazıyorrdu aradım sordum bana tam teşekküllü devlet hastanesi göz bölümünden randevu al heyet yada kurul olmasına gerek yok randevuya üç gün kala bize gel o hastaneye sevk yazısı vereceğiz yanında Engelli raporu, epikriz, askerlik muaf belgesi, testler raporlar ne varsa götür dediler 25 mart'a randevu aldım 21 martta gel sevk yazısını verelim dediler .. bakalım ne olacak.

@samedo99,

Tekrar okudum. Aşağıdaki gibi. 1 Nisan tarihinden önce SGK'nın işlemleri bitirmesi imkansız.

Emeklilik dilekçesini 15 Mart tarihine kadar verip, yeni emekli olacaklar Ramazan ve Kurban bayramlarında 4’er bin lira bayram ikramiyesini alabilecekler. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan tarihinden sonra verenler, Ramazan Bayramı’ndaki 4 bin liralık ikramiyeyi alamayacaklar, Kurban Bayramı’ndaki ikramiye ise hesaplarına yatırılacak.

sayın buyuklerim Peki ya tek hastalık (görme kaybı)%60 ve üzeri iş gücü kaybında malulen degilde erken emeklilik hakkı doğar mı ? malulen ayrı (minimum 1800 pirim günü ve 10 yıl) erken emeklilik ayrı (minimum 3960 pirim ve 15 yıl)

@ucuncubahar
Hemen hemen hepsi aynı gibiydi
Ancak bazı bonuslar yapikredi cazip etti
O yüzden o hesabımı kullanicam
Şuan evrak SGK ya gitmişti şimdi evragi işlemde yazıyor bekliyoruz bakalım..

@kime ne,
Mühim olan çalışma iş gücü oranın olacak onu nasıl hesaplıyorlar onu bilmiyorum. Sağlık raporu oran hesabı balthazard hesabı ama sgk sağlık kurulu neyi baz alıyor bilmiyorum(Sağlık raporunda en yüksek oran hastalık oranını dikkate alıyorlar tek bildiğim)60 oranı çalışma iş gücü kaybı çıkarsa (sgk giriş tarihi önemli) erken emeklilik olabiliyor

Üst Alt