Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Sgk'ya gidip ara kararı aldınmı,senden ne istiyor onu öğrendinmi.
Senden tekrar sâğlık kurulu raporu istemez,ara karar ile eksik yada ek muayene sonucunu durum bildir rapor şeklinde ister.
Bu konuyu ihmale getirme biran önce öğrenip işlemlere başla.

@Mehmet005,

Üstat ben 08.2024 de başvurdum kurumum aracılığıyla benden yeni rapor istediler bende devlet hastanesi ne gittim benden raporun süreğen Yeni rapor istesende veremeyiz SGK bize yazsin dediler bende cimer aracılığıyla durumu ilettim evragim hemen maaş bağlama Servisi ne düştü şimdide SKR rapor düzenlemesi sonunda sevk yazısı çıktı yarın ilk iş öğreneceğim

@virus1,

SEN SUS ŞU AN ÜLKENİN DURUMUNDAN MEMNUN MUSUN?

OLUMLU ŞEYLERİ YAZ DEDİM YAZSANA BURDAN YAZ BAKALIM ....GÖRELİM DUYALIM ....YALANIN ÇIKSIN SEN SUS.KİMİN KİM OLDUĞU YORUMLARDAN ANLAŞILIYOR .HEPİNİZ AYNI TAKIMDAN OLUNCA SİSTEMİN HATASI SİZE BATMIYOR FAZLA.

ADMİN ---YORUMLARIMI SİLME ..ONLARINKİNİ BIRAKIP NEDEN BENİMKİNİ SİLİYORSUN????

Son düzenleme:
@hanifeaydin,
Sus ve Terbiyesizlik yapma burası siyaset parti yeri değil insanlar hastalık ilgili fikir alıp fikir veren yer sen gelmiştin yok A partisi yok B partisi devlet bi kere el koydu geri çekilemiyor yapacak birşeyimiz yok her ne kadar ses çıkarsa çıksın hepsi boş.. Bizde mağdur insanıyız odun değiliz. Parti siyaset konuşacaksan burası yeri değil.. Sen bana soruyorsun ülkeden memnun musun diyen sen önce yurtdışına çık bakalım oranın kanun nasıl bilenler bilir. Daha bir çok şeyleri şöylerim de neyse benim sana verecek nefesime yazık olur....

Şimdi talep no giden evrak gelişimi oldu
Aynı hastalıktan emekli olan arkadaş da
Talep no giden evrak sonra gelen evrak
Ve aylık talebinize geçilmiş süreçler onunla hemen hemen aynı gidiyor hayırlısı diyelim ..

Merhabalar,
Engel raporumla 21 Şubat'ta SGK ya gittim. Emeklilik başvurusu için evrak imzalattılar ve SGK nin sağlık kuruluna göndereceklerini olumlu olduğunda sizi tekrar cagiracagiz diye gönderdiler.
Sorum: emeklilik süreci olumlu sonuçlandığında, emeklilik basvuru tarihi ilk müracaat tarihi mi oluyor, yoksa sonradan evrak istemek için çağırdıklari zaman mi süreç başlamış oluyor. Bilen bir kişi var mı?

Arkadaşlar merhabalar, yasa çıktıktan sonra sgk ya gittik bir hastaneden randevu altıktan sonra o hastaneye ust yazı yazıp çalışma gucu kaybı tespiti istediler, hastaneden tek branştan yuzde 42 oran aldık (kronik brakial pleksus yaralanması ek 1 16. madde ) fakat sgk nın ankaradaki kurulundan gelen haberler hıc olumlu degıl, bu da bizleri endişeye sevkediyor, her şey usulune uygun olmasına rağmen keyfi olarak oran duşumu yada bu çalışabilir derlerse ne yapacağız ? engellilerin hak kaybı sorunu ne olacak ?

@samedo99,

devletimiz sağolsun klinik bulgular dışında oradaki memurlara inisiyatif vermiş, bu kurul bu kişi çalışmaya devam edebilir deyip puanınızı düşürebilir, zaten diğer türlü hastaneden alınan iş gücü kaybı oranı sgk için yeterli olmalıydı, ankadara başka bir kurul bir değerlendirme daha yapıyor

@Caan1,

Sadece hastane değil, onların belirlediği usullere göre hazırlanmış iş güçü kaybı oranı alıyorsun kendi tablo ve şablonlarına göre, yine de keyfi olarak red verebiliyorlar

virus1 kullanıcısı terbiyesiz de sensin , hangi parti yalakası olduğun da belli...
engelli raporunun hangi hastalıktan aldığını da tahmin edebiliirm..engelledim seni yorumlarını da görmek senin için 1 saniyemi bile harcamak istemem.AMA ENGELLİLERİ BU DURUMA SENİN PARTİN SOKTU .

@iz35mir,

Emeklilik işleminiz kabul edilip,sizin emekli olmak için ikinci başvuruyu yaptığınız tarih kabul edilir ve ilk gelen aybaşı itibarıyla maaşınız başlar.

Sayın arkadaşlar 2016 dan beri üyeyim ilk defa yazıyorum, keşke bu başlığın altından faydalanabilseydim ama garip muhabbet dönmüş iki kişi arasında. Mesele şu ki başlıktaki
"15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci" kimler başvurdu ve ne durumda gerçekten merak içindeyim. Sanki herkes başvurmuş tümüne red veya çalışabilir demişler nedir bu olay yahu birçok başlıkta da isyan çıkmış, 2 ay sonra herksin süreci netleşecek birçok şey belli olacak ama mesele şimdi ne durumdasınız lütfen bununla ilgili konuşalım vereceğiniz her bilgi birçok engelliye yol gösterecek.

@santomarine,
durup durup bana saydırmana gerek yok her mesajını hatırlıyorum.engelli sitesindeyiz.tüm mağduriyetlerimizin nedeni nedir?beynini kullan

@ucuncubahar,
müthiş müthiş dahiyane

@olgunbodur,
HAK KAYBI SORUNU hepimizin derdi bu ama inatla bu hak kayıpları gökten zenbinle inmiş gibi davranan , şimdiki hükümetin hiçbir rolü yokmuşçasına ben yorum yaptığımda siyaset yapma diye atarlanan cahillerle hiçbir hakkımızı geri alamayız.

herşey çok iyi
herşey çok güzel devam edelim

@santomarine,
bence sen 40 liralık benzin alarak mutlu olmaya devam et...HER BAŞLIK GİDEN HAKLARIMIZLA , ENGELLİYİ DAHA DA MAĞDUR EDEN KONULAR ...AÇ BAK
BEZLER
İLAÇLAR KAPSAM DIŞI
GÖZLÜK LİMİTİ
EMEKLİLİK
İŞİTME CİHAZI LİMİTİ
MAMA
TEKERLEKLİ SANDALYE
HASTANEYE GİDİYORUZ TUVALETLER NE HALDE
HASTANEDE YATIYORUZ YATAKLAR YEMEKLER NE HALDE
MUAYENE OLMAK İSTİYORUZ 5 DAKİKA
YÜRÜYEMİYORUZ ARAÇ ALALIM DİYORUZ ÖTV SORUNU

@hanifeaydin,

Pardon da herkes seni anlayan anladı nasıl bi insan olduğuna çünkü sen rahatsızsın beyin sağlığı yerinde değil. A ya parti B ye parti ve ortalığı karışma işin içindesin..
Biz buradan sağlık ilgili çözüm üretiyoruz hangi hastalık vs vs bilgi alıyoruz. Bence boşuna admina suçlama o görevini yapıyor bence admin iyi yapıyor yorumu silmesine çünkü sen siyasi siyaset konuşuyorsun buradan..

Son düzenleme:
@Losdy,

Merhaba raporu ne zaman aldınız aynı hastalıktan muzdaribim bende haftada 3 diyalize başladım+ kalp yetmezliği de var ssk'da işlem yaptınız mı 15 Ocak sonrası çalışma gücü kaybıyla erken emekli olabilen var mı?

Üst Alt