Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@AKGÜN44,
Merhaba geçmiş olsun öncelikle tek hastalık oranı %40 ve üstü varmıydı acaba

@AsLi35,
evet vardı hipertrofik kardiyomiyopati %50 sadece kalp damardan alınan oran %78

Merhaba rapor icin hastaneye verdigimiz tetkiklerime ait evrakları sgk gormuyormu neden tekrardan tetkik.isteniyor yoksa sgk sadece 2 sayfalik durum bildirir raporumuzumu goruyor bilgisi olan varsa cevap rc.

Benim durum bildirir raporum bugun cikti surecin basindayim benden istenen tetkik yok guruptaki arkadaslar tetkik istendigini yazmis benim hastanaye kurul icin verdigim evraklarim tetkiklerim e nabizda yok sgk neyi gorup değerlendiriyor heyete verdigim tetkiklerimi sgk nasil gorecek

@zeyno19, tetkik son 6 ay raporu olursa tetkik istenir sevk olanlar dan tekrar tetkik istenmez diye biliyorum

Yahu o değil de şimdi daha önceden sürekli raporu olanlara 2 yıl süreli rapor veriyorlarmış, bunlar engelli emekliliği raporunu her yıl 2 yılda bir güncellenecek şekilde yeniden mi düzenliyor ?????

@feramuz, boyle birsey olmaz rapor süreli süresiz çıkarsa kontrol olur dogustan engellide çıkmaz o raporun geçerlilik süresi olabilir ama hastalığı kalıcıdır

@feramuz

25 Aralıkta alınan raporum sürekli, hatta sürekli olarak en zor alınan bölüm psikiyatriden olduğu halde.
Herkese süreli vermiyorlar, net.

@AKGÜN44

Hastaneye sevk evrakını SGK il/ilçe müdürlüğüne gidip elden de alabilirsin, ben öyle yapmıştım zamanında.

Arkadaşlar Aralık'ta felan başvuru yapıp
Onay alan hiç var mı ???
Ben 2025 de görmedim daha erken olabilir
Belki Aralık kasim basvuru yapanlar varsa
Sonuçlanan yazabilirse sevinirim ?

Yine hiçbir gelişme olmadan bir haftayı daha geride bıraktık. Zannedersin atomu parçalıyorlar...

@DutchvanderLinde

3 gün önce kuzenime yazdığım mesajın birebir aynısı. "Zannedersin atomu parçalıyorlar"

Dün ben güzel haberler aldım, dilerim ki sen ve bekleyen herkes güzel haberleri en kısa sürede alırsınız.

14 ocakta kontrol muayenesi raporumu ilk rapor aldığım sanatoryum eğitim araştırmadan tekrar almıştım.sgk sevk almadan gittiğim için o raporu kabul etmedi ve beni Ankara eğitim araştırmaya sevketti.20 Şubat'ta raporu aldım.1 hafta bekledim.takip ekranında değişiklik olmayınca raporun çıktısını elden götürüp süreci hızlandırayım dedim.sgk raporu elden almıyoruz hastaneden gelmesi lazım dedi.1 hafta daha bekledim.yine değişiklik olmadı.hastaneye gittim.bu işlere bakan kuruldaki memur herşeyden bi haber ki burası hakem hastane birde bana anlamsızsa senin raporun engel raporu dedi.evet dedim SGK sevkli geldim adamlar cevap gelmedi diyor 2 hafta geçti neden gönderilmedi dedim.gönderileceğinden haberi bile yoktu.beni not etti ve birkaç güne gönderirim dedi.Herifi boğmamak için kendimi zor tuttum.Ben gitmesem haftalarca bekleyeceğim ve gönderilmeyecek çünkü haberi yok.Adamın görevi bu ve ne yapacağını bilmiyor sanki ilk kez sevkli ben geldim ve ilk kez mail atması gerekiyor.vurdumduymazlık inanılmaz.çarşamba tekrar gidip taciz edicem gönderdi mi diye bakalım ne olacak

@ucuncubahar,
Eğer çok özel degilse bana dmden dys evrak takibi atabilir misin hangi aşamada yım onu karşılaştırmak istiyorum kaç evraklik yolum var

Daha önce de yazmıştım

Başvuru yapınca dosya sırasıyla (farklısigorta kollarında isimlendirmeler farklı olabilir)

1. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI
2. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK BAĞLAMA SERVİSİ
3. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIĞI
4. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURUM SAĞLIK KURULLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
5. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ (Gelen Evrak)
Bu aşamaya kadar rapor sağlık kuruluna gitti, karar tekrar aşağıdaki sırayla birimlere gidiyor.

6. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ (Giden Evrak)
7. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI
8. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK BAĞLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
9. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK BAĞLAMA SERVİSİ (Sağlık kurulunun raporu inceleyip verdiği kararı aylık bağlama servisine geldi.)

İsimler farklı olsa da süreç aşağı yukarı böyle.

@kuloglu 52 ben 9.asamadayim 24 şubattan beri hareketlilik yok sanırım bu haftaici bir adım daha gider diye umud ediyorum..

@ucuncubahar haklısınız paylaşımlarınız hatırlayamadım çok da giremiyorum sizin ki isimler baya farklı kamudan kaynaklı olabilir ben sağlık kurulu büro 1 de dosya işlemde.

Arkadaşlar merhaba işitme engelli ablam için bir ay önceye SGK emeklilik başvurusu yapmıştık DYS ekranından Ara karar hastane sevk yazıyor sgk'yı aradım Tek hekim kulak burun boğaz bölümünden tekrardan işitme kaydı testi ayakta dengede durma problemi var mı yok mu ayriyetten kulak cihaz kullanabilecek mi kullanamayacak mı onunla ilgili bilgi isteniyor durum bildirir ayrıntılı rapor isteniyor sevk evrağını pazartesi günü alacağım hastaneye direk mi gitmeliyim yoksa herhangi bir randevu oluşturmalı mıyım bilgi verebilir misiniz rica etsem 60 yaşında zor şartlarda prim ve yılı doldurmuş olan sağır dilsiz ablam için hala SGK uğraştırmaya devam ediyor

@mehmet-41,

başvuru sonrası zaten hastaneye sevk edilip testler yapılmamış mıydı?
aynı başvuru sonrası 2. kez mi teste çağırıldınız?

Rapor yeni olduğu icin SGK başvuruyu almıştı gerekli odyo test bilgileri yazılıydı raporda ancak arar karar sevk çıktı işitme cihazi kullanabilir mi denge kaybı var mı yok mu diye tek hekim durum bildirir raporu istenmis

Benimle aynı hastalıktan tedavi gören
Bı arkadasimla konuştum bugün
Geçen sene emekli başvurusu 2 ayda sonuçlanmış ve dys evrak içinde 12 sıra da bağlanıyor bişey kalmamış bu ay açıklanır dedi hayırlısı bakalım

işgücü kaybındaki hesaplamalar hastalıklar listesinde safya sonunda birden çok hastalık varsa işgücü kaybı ona göre değerlendirilir yazıyor KİMSE BUNA YORUM YAPMIYOR .MEMURLAR DA GÖRMÜYOR BENCE .İŞLERİNE GELMİYOR.BU EK NOT ÇOK ÖNEMLİ .YASA ÇIKINCA BU NOT ÜZERİNDEN ÇOK KONUŞULDU SİLİNDİ BİTTİ HAFIZALARDAN. %30 ile 5 hastalık varsa BU KİŞİ ENGELSİZ Mİ İŞGÜCÜ SAPASAĞLAM MI BU NEDEN KONUŞULMUYOR? HANGİ ULUSLARARASI KRİTERLER DİKKATE ALINIP BU İŞGÜCÜ ESASLARI OLUŞTURULMUŞ???
BU HAFTA NİĞDE DE SANIRIM HASTANE ÇALIŞANLARI ÖZEL DÜZENEK YAPMIŞ BODRUMDA ENGELLİ RAPORU BASIYORLAR BİR DOKTOR DA DAHİL...DOKTORUN EVİNİ DE BASIYORLAR YASAKLI MADDE ÇIKMIŞ ÇOK SAYIDA.....VS VS VS....BÖYLE OLAYLAR YÜZÜNDEN KANSERLİLER EMEKLİ OLAMIYOR.KALBİ ZAYIF OLANLAR 65 YAŞINA KADAR ÇALIŞACAK ÖYLE Mİ??? HALA İKTİDAR PARTİLİYİM DİYEN ENGELLİLER İÇİN OLUMLU NE YAPILDI BİR YAZAR MI? büyük harflere takılmayın bugün görüşüm pek iyi değil.büyük harf kolaylık oluypr

@hanifeaydin,
Çok özür dilerek şöylüyorum sabır sabır dedik ama en sonunda konuşmak zorunda kaldım hep siyaset edip konuşuyorsun başka yorumu yokmu sizin acaba? Kim hangi kişilere yorumları cevabı karşılık verip halen hep siyaset muhabbetti ediyorsun kusura bakma SUS diyorum size bilip bilmediğin şeyleri yorumları parti veya siyaset olarak cevap verme lütfen.. her yorumları siyaset konuşuyorsun artık yeter....

@virus1
Sen yazmasan ben yazcaktım vallahi her gün sabır çekerek neyse diyip susuyordum..
Herkes mağdur ama senin amacın farklı kinin nefretin belli ki başka mağdur olmasak bile ...o yüzden o çeneni kapat artık ve insanları iyce germe @hanifeaydin

@ultraslan0101,

Reis maaş bağlama Servisi SKR sonunda sevk yazıyor bilgilendirir isen sevinirim

Reis müsait olunca bilgi verirseniz sormak istediğim şeyler var

@sturksev,

Sağlık kurulu raporu için sizi hastaneye sevk etmişler.
Sgk'ya giderek sevk yazınızı alın ve biran önce hastaneye gidin.

@rgofis, engeli zaten doğuştan ayrıca şu an 59 yasinda

@radol03, inşallah kendisi zaten 59 yasinda

Emeklilik başvurusundan ara karar sevk çıktı tek hekim durum bildirir raporu isteniyor KBB ye sevk evrağını aldıktan sonra direk hastaneye gidebilir miyim nasıl birvyol izleyelim Arkadaşlar

Son düzenleme:
@Mehmet005,

Teşekkür ederim bilgilendirme için sağ ayağım diz altından ampute oldu hastane tekrar rapor veremeyiz gerekirse bize yazsınlar dedi şaşkınım şu an

Üst Alt