Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Benimde bugün hastane'den fizik tedavi sağlık raporum ulaşmış. Dys'de gözüküyordu. Şimdi sonucu beklemek kaldı. Hayırlısı bakalım ne çıkacak.

@AsLi35
bir arkaş hemoloji akut lesomiydi ilk zamanlarda yüzde 60 dı sonra tedavi olumlu sonuçlanırsa yüzde 30 düşer diye not düşmüşler ..tedavisi olumlu oldu yüzde 30 düşmüş raporu ..ona şaşırdım.Bende bütün lösemilerin resmisyonda yüzde 40 sanıyordum sanırım sadece malig tömörlerde onkolojide remisyonda 40 mı yapıyorlar yoksa

Benim durumum ve kafam çok karışık. Atacağım en ufak bir yanlış adım, bütün hayatımı karartabilir. Bu nedenle aşağıdaki adımları sırayla uygulayacağım.

01-Bu yasa geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu. Mahkeme ne kadar uzun sürse bile, önce mahkemenin vereceği kararı bekliyor olacağım.

02-Mahkemeden iptal kararı çıkmazsa eğer, bu durumda yeni yasa için emeklilik işlemleri başlatacağım.

03-Yenş yasada şayet SGK tarafından RED kararı çıkarsa, itiraz edilecektir.

04-İtirazım kabul edilmezse, hukuki süreç başlatılacaktır. Üstelik avukatım bile hazırdır şimdiden.

05-Davayı kaybedersem, 4500 prim, 25 yıl sigorta süresini tamamlayarak, 60 yaşını doldurmayı beklemek olacaktır. 60 yaşına kadar 21 yıl kaldı ve o zamana kadar GSS primleri ödeyerek 60 yaşında ancak emekli olacağım.

İzmit sgim yi aradım.kuruldan döndükten sonra 15-20 içinde sınuçlanıyormuş dosyalar.

@radol03,

Ne yapıyorlarmıs sanki bana. altı üstü kağıt üzerinden değerlendirerek hızla geçebilirler her şey belli zaten hastalık listesinde

@AsLi35, @iLhan

Rapor başka iş gücü kaybı raporu başka arkadaşlar.

Engelli raporlar tarih oldu yeni rapor artık Durum Bilgisi rapor olarak çevirdi yani 2 yıllık olacaktır. E-devlet de yeni rapor almak istersen Durum Bilgisi Raporu yazın ve karşısına çıkar

@virus1

Verdiğin bilgi için teşekkürler. Peki emeklilikte mi 2 yıl olacak. yoksa rapor bu şekilde sgk ya gidip sgkdamı süreli veya süresiz olduğu belli olacak?

@iLhan,
Bu sadece SGM ilgili şeyler emeklilik olup 2 yıldan bi muayene olmuyorsun sadece emekli olup olmadığına bakılıyor SGM kendi sağlık kurulu karar veriliyor e-devlet deki sürekli veya süresiz raporun varsa onunla devam edebilirsin eskisi gibi önemli evrak verecek birşey yok birşey yok varsa engelli kimlik kartı yeterli

@virus1,

E-Devlette gözüken raporum yok 5 raporum var ama 2019 ve öncesine ait. SGM nasıl bilecek benim eski raporlarımın süresiz olduğuna? SGK ya eski raporlarımı götürsem sisteme kaydederlermi acaba?

@iLhan,
Emeklilik ilgili mi bahsetiyorsun yoksa engel oran indirimi için mi rapor istiyorsun?

@virus1,

Emeklilik için. Sgkya emeklilik başvurusu yaptım hastaneye sevk etti beni sağlık kurulu raporum dün çıkmış. sgkya göndereceklermiş. Durum bildirir raporu olarak çıkıyor edevlet üzerinden.
(**) Rapor geçerlilik süresi 2(iki) yıldır.
yazıyor.

@virus1,

Durum bildiriri benimkiside e devlette durum bildirirden görüyorum zaten iş gücü kaybı için işyerim sevketti mevcut engellimraporum vardı durum bildirir raporunada süresiz yazmışlar

@iLhan,

Evet daha dün sgk ya ulaştı bekliyorum

@romulus,

Benim de gelen evrak dosyasına kaldırılmış olarak belirtiliyor ne anlama geliyor tam olarak bilek var mı iç detayını

Benim durum da dön baba dönelim. Evrak bir ileri bir geri gidiyor. Telefonla sorduğumda cevapları sürecin devam ettiği yönünde. Bekliyoruz bakalım.

@radol03,
Rapor hızlı şekilde ptt gönderiyor SGK çalışanları yavaş ileriyor SGK ayrı ayrı bölümleri girdikleri için yavaş çalışıyor yoksa herşey 1 ayda açıklanması gerekiyor

@AsLi35,
Benim 2 yıllık verildi normalde raporum süresizdir. zaten doğuştan ameliyat oldum. Durum bildirim raporu bana 2 yıllık süre verdiğin için normaldır emekli olmak için kullanıyoruz o raporu gerisi çöp

Benim evrak bugün Kocatepe sağlık kurulunda işlemde yazıyor Bakalım ne olacak rapor 22 ocakta aldım yeni yüzde 50 tek hastalık ek1 de var inşallah sevk etmez hastaneye

Bugün kocatepede işlem tamamlanıp sıhhıye ssgm'ye gönderildi ancak olumlu yada olumsuz birşey yazılmamış. sadece talep no, isim soyisim yazıyor

Ablamın emeklilik başvurusu yapmıştık bir ay önce sistemde ara karar sevk istenmis SGK ya gittim tek hekim kulak burun boğaz dr durum bildirir muayne ayrıntılı testler isteniyor evragi aldık haftaya gideceğiz bakalım

@AKGÜN44,
Benim evrakta Kocatepe de dosyasına kaldırılmış dosya işlemde yazıyor sizin sonuç kaç günde çıktı evrak Kocatepe de birde sonuç ne oldu mu yazar mısınız

@Mako1453,
SONUÇ KISMINDA SADECE TALEP NO VE İSİM SOYİSİM YAZIYOR ACABA BİRŞEYMİ İSTEYECEKLER

şimdide tekrardan hastaneye sevk edildi yazıyor. evrak beklememiz gerekiyormu. sgkya gidip sevki alabilirmiyiz

@AKGÜN44, Sevk evrağını eve gelmesini beklersiniz bir kaç ay sürebilir. SGK'ya gidip elden teslim alabilirsiniz.

@ultraslan0101,

hipertrofik kardiyomiyati kalp kapak ameliyatı bypass kalınlaşan kalp kaslarında inceltme ameliyatı hipertansiyon polikistik 2. evre kronik böbrek hastalığı 2024 yılı 10.ayda alınan yüzde 86 engel raporu

Üst Alt