Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Batax, bu kararın ne zamana kadar kesinleşeceği belli bir süreç varmi en geç ne zaman açıklanır ?

@marto1,

Kardeşim ben 16 aralık 2024'ten beri yüksek sağlık kurulu ara kararını bekliyorum.
Halen tık yok,dys'de evrak yüksek sağlık kurulu gelen evrak dosyasına kaldırdı yazıyor.
Malulen başvuru tarihimse mart 2024 hastane git gel vs' ile bu güne geldik halen bir karar çıkmadı.

@marto1,

Ben emekliliği 2 yıldır hak etmeme rağmen emekli olmayıp bile bile lades olup kazanılmış hakkı elinden alınana en büyük örneğim...

Kurumsal bir firmada çalışıyorsan belki olmamak senin için daha hayırlı olabilir bu süreçte mevcut emeklilerin sonu ne olacak Allah bilir @ensplt3636,

@ensplt3636,

Senin olay tren yolunda trenin üstüne gelmesini göz göre göre izlemek gibi bişey olmuş.

@Mehmet005,
malülen işi daha riskli engel durumunuz nedir? tanısı bana detaylı yazabilir misiniz?size zahmet teşekkürler

@ensplt3636,
yazık olmuş :( şöyle bir durum var siz bildiğiniz halde başvuramadınız ama yüzbinlerce insan hala yasadan bir haber adama anlatıyorum emekli olamayacaksın diyorum benim vergi indirim belgem var nasıl olamaz diyor diyorum kaldırılıdı inatla emekli olacağını düşünmekte yeni yasa ile vucutta uzuv yokluğun yoksa emekli olmak mümkün değil malesef

@ensplt3636,

İşte en kötü örnek. Devlet nezdinde ya her zaman var olacaksın yada kökten yok olacaksın...
Devlet fırsat verdiği zaman kullacaksın geleceği düşünerek işlem yaparsan kaybedersin..

Arkadaşlar merhaba

Az önce SGK dan şöyle bir mesaj geldi

iSLEMLERiNiZLE iLGiLi GÖRÜSMEK ÜZERE (MALULiYET) SERViSiMiZLE (xxx xx.xx) NUMARALI TELEFON (xxxxx) DAHiLi NUMARASINDAN iRTiBATA GEÇMENiZ GEREKMEKTEDiR. BiLGiLERiNiZE SUNAR, iYi GÜNLER DiLERiZ.

Ne diyecekler acaba arayacağım ama olumsuz cevap alma ihtimali ürkütüyor.

Daha önce bu mesaj gelipte arayıp bilgi alan oldu mu acaba ?

Merhabalar,
%65 engel raporum,
17 yıl 5200 günüm var, yeni yasaya göre tüm koşulları tamamlıyorum. Emeklilik başvurusu yaptım fakat birşey söylemediler.
Emekli olduğunda tekrar SGK girişi yapılarak calışılabiliniyor. Fakat mamulün emekli olduğunda SGK giriş olduğunda aylık maaş kesiliyor diye biliyorum.
Şimdiki yeni yasada tüm koşulları sagladığımız durum emeklilik sistemi nasıl ilerliyor.

Bizde 22 ocakta başvurduk, bu gün tekrar aradım, sağlık kurulunda inceleniyor deyip savdilar başlarından

@marto1,

İnsanların moralini bozma
Bir umut onay bekleyenler var
Bu yaptığın hoş bişey değil
İnsanlar 7/24 burada mesajlara bakıyor
Sen yüzde 99.9 red yediler diyorsun.

Dün DYS de böyle yazı geldi acaba sağlık kurulu raporları sonuçlandı mı? Gelen evrak dosyasına kaldırılmış yazıyor.

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
11......21/01/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Giden Evrak Kayıtlı21/01/2025 1:28 PMHASTANE SEVK
110........21/01/2025TAHSİS TALEP BELGESİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış14/02/2025 3:12 PM375........
110.......21/01/2025TAHSİS TALEP BELGESİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış14/02/2025 3:13 PM375.......
11........14/02/2025Tespit - ( Fırat BİLİM )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Giden Evrak Kayıtlı17/02/2025 10:38 AMKURUL ÜST YAZISI
112........14/02/2025Tespit - ( Fırat BİLİM )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış04/03/2025 1:40 PM375.......
111......03/02/2025SAĞLIK KURULU RAPORU HK.İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış04/03/2025 2:45 PM375.........

Arkadaşlar benim de bitti sigortaya gönderilmiş vs 1.5 ay sürer dediler bakalım ne çıkacak, açıkçası çok umudym yok uzayacak gibi .

@virus1,
Beni de heyete sokmadıalr hastane de , sordum hani neden diye sgk nın maluliyet için sevk ettiği kişiler de hastanede heyete girilmiyor dedi orada ki personel arkadaş .

@Batax,
Öyle 1-2 ay da çıkmıyor karar sanıldığı gibi , yıllar alabiliyor .

@virus1

sende benim gibi dys sayfasını günde 1 milyon kez yeniliyor gibisin.
işlemlerin bitmedi devam edecek ama SGK sağlık kurulunun raporunu incelemesi bitmiş ve kararı emeklilik servisine ulaşmış görünüyor.
SGK uğrayabileceğin bir yerde ise en azından sağlık kurulunun sonucu gidip öğrenebilirsin.

Normal şartlarda sana haber vermeleri yaklaşık olarak 15 günü bulacaktır.

@Kervan41,

TÜRK adından rahatsız olup anayasada Türk tanımını kaldırmayı isteyenler bakın bakalım hepsi el kaldırıp oy verecek....artık ses çıkmalı isyan edilmeli nereye gidiyoruz belirsiz. neyde anlaştılar ne oldu belli değil....seçim olunca uyanan halk elbet oyunu verecek bunlar gidecek ve o yasa iptal olacak.

@virus1,

işitme cihazı yada koklear kullanıyor musunuz ve raporunuzda bunlar belirtildi mi?

Benim Dys de giden evrak kayıtlı kurul tespit yazıyor karşısında daha kurula girmesi bu ne demek

@feramuz,
Hayır kullanmıyorum ama doktor fırça attı bana neden işitme cihaz kullanmadın diye :) Doğuştan kulak tüpü ameliyatı oldum ben

Arkadaşlar ben raporu 22 ocakta aldım aldığım gün başvurdum bugün ilk defa Dys hareket oldu giden evrak kayıtlı karşısında kurul testi yazıyor anlamadım benim rapor yeni tekrar mi kurula girecek

@virus1,

umarım sonucunuz olumlu çıkar sizin durumuzun bir çok kişide var onlara emsal oluşturur ve ayrıca doktor haklı hemen bir işitme cihazı alın size faydası olacaktır.

selam arkadaslar, bu yenı durumdan emeklı olanlar calışmaya devam edebılıyor mu aynı iş yerinde

@Mako1453

"bugün ilk defa Dys hareket oldu giden evrak kayıtlı karşısında kurul testi yazıyor"

Giden evrak kayıtlı yazan yerin solundaki birim, emeklilik servisi ise raporun incelenmek üzere SGK nın sağlık kuruluna gönderilmiş demektir.
Yani henüz yolun başındasın demektir.

@ucuncubahar,

Evet ama tescil birimi yazıyor emeklilik değil galiba baya uzun sürecek bu süreç 22 ocakta başvurdum pazartesi gittim yanlis eski yasaya göre dilekçe doldurtmus memur 1 ay boşa gitti pazartesi yeni dilekce doldurdun of of 1 ay boşa gitti

@Mako1453,

Banada oyle oldu 17 ocakta basvuru yaptım 10 şubatta yeniden başvurdum eski basvuru değildi ama eski işlemi direk vergi indirimi emeklisi gibi yapıyorlar kendileri emeklilik servisine gidiyor oda diyor ki sen çalışıyorsun yahu sen emekli olur yazısı vermedin sağlık kuruluna göndermedin raporu sonra bunlar toplantı nasıl yapılacağına karar verdiler ama olan bizim 1 aylık zamanımıza oldu

Üst Alt