Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Arkadaşlar size sorum olacaktır. Ben 25 ocakta haydarpaşa numune hastanesi de iş gücü kaybı için muayene oldum 6 farklı odalara gezdim işlerimi bitirdim en son hastane sekreter dedi ki rapor sonuçları SGM göndereceğiz dedi heyet ilgili birşey şöylemedi bende tamam dedim. Şuan 27 şubat DYS sistem de bakılınca halen evrakları ekteki gibi.

21/01/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Giden Evrak Kayıtlı21/01/2025 1:28 PMHASTANE SEVK
21/01/2025TAHSİS TALEP BELGESİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış14/02/2025 3:12 PM
21/01/2025TAHSİS TALEP BELGESİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış14/02/2025 3:13 PM
03/02/2025SAĞLIK KURULU RAPORU HK.İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak İşlemde

Benim anlamadığım ve kafama takılan soru şu şekilde :/ hastane de heyete giren oldu mu? iş gücü kaybı işlemleri için e-devlete yeni rapor düşüyor mu?

@ayerik,

Acaba diğer kişilerde heyete giren olmuş mu bana neden heyete çağırmadı onu anlamadım..

@virus1,
Heyete hastanede giriyoruz, oradan sonra ayrıca SGK nin ayrı bir heyeti varmış doktorlardan oluşan onların onayını bekliyoruz

@kırçiçeğii, BEKLEYİN RAPORUNUZU BOZMAYIN ANAYASAYA GÖTÜRDÜ CHP İNŞALLAH YÜRÜTME DURACAK ESKİ SİSTEM OLACAK

@virus1, bazen hastalıklara göre heyet görmek istiyor bazen gerek duymuyor,

Bende başımdan geçenleri yazmak istedim belki yardımı olur. %40 oranlı DMD hastasıyım 2021 yılından raporum vardı. Sgk ya başvurduğumda raporumun eski olduğu yenilemem gerektiği için manisa şehir hastanesine sevkim yapıldı şansıma ertesi güne sağlık kurulu randevusu alıp 8 tane doktora göründüm. Normalde 15 gün sonraya heyet günü verdiler ama 7 gün sonra heyete girdim. Daha sonra sgkya gittim raporun bize yazı ile geleceğini artık beklemem gerektiğini söylediler. 10 gün olduğu heyete gideli hala daha bir gelişme yok bekliyorum işin tuhaf tarafı e nabızda yeni alınan rapor görünmüyor.

@neo_494, SGK'ya durum bildiri raporu şeklinde düzenlendi ise enable e-devlet'te görünmüyor SGK evrak DYS sisteminden takip edin

@mehmet-41,

Bende sgkdan durum bildirir seviyle heyete girdim. 3 gün sonra rapor e devlete düştü

Bu gün tekrar baktım, açıklama kısmına adımı yazmışlar, çok yavaş ilerliyor

Bugun itibari ile 7 bölümden 6 sina gittim ( nöroloji , dahiliye, genel cerrahi , göz , KBB , fizik tedavi ortapedi,) sadece KBB rendavusu 19 marta verildi İsitme testi icin psikiyatri de 7 marta verdi ondan sonra heyet olacak muhtemelen Mart sonu heyet olur nisana sarkacak gibi emeklilik

Bugun gezmiş olduğum bölümlerde anam ağladı o kadar hasta kanser engelli insanlar surum surum sürünüyordu asker raporlari da verildiği icin tıklım tıklımdı Ankara eğitim araştırma hastanesi rezil ediyorlar perisan ediyorlar insanları doktor engelli hastane kanser yatalak hic farketmiyor umrunda degil ogleden önce 11 45 de gidip öğleden sonra 13 40 da gelen doktorlar mi desen çileden çıkmamak icin peugamber gibi sabır lazım vallahi ben stresimi eve geldim sinirimi hala atabilmiş değilim

Son düzenleme:
Yeni yasanın iptali için bugün itibariyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu. Buradan şöyle durum olacak ki, yeni yasanın mahkemeye verileceği halde, yeni yasa için aceleyle başvuranların durumu daha fena olabilir. Kısaca özetlemek gerekirse, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararı bekledikten sonra başvuru yapmak daha iyi olacaktır.

@Batax,

Yeni rapor kişinin engel oranını düşürür ise mağduriyete yol açar dediğiniz gibi ama kriterler çerçevesinde emeklilik olursa o zaman emeklilik pekişmiş olur ki yeni düzen yeni yasa ile emekli olmuş olur kaldırılması durumunda en kötü ihtimali bile kalmaz insaallah sonuçlar engelliler için sevindirici olur yoksa kimse boyle rapor almak icin hastaneye süründürülmek zorunda hissetmiyor kendini

@(Gölge), bende oyle almıştım önceki zamanlarda hastaneden hastaneye değişiyor olabilir ama hastane sağlık kurulu üstüne basa basa söylememe rağmen hepsine gideceksiniz dedi bugun birisi ile konuştum süreli vermişler nedeni bir bölüme girmiş diğerlerine girmediğim için boyle diyor ne alaka anlamış değilim su ülkede ne zaman adam akıllı bir usul oluşacak anlamıyorum !

@dmndmn,

Cimer hikaye, hatta tırışka, her yere şikayet ettik ama nafile, hatta cimer otomatik yanıtlama sistemi ile dönüş yapıyor, gelen cevapta kurumumuzun kanun çıkarma yetkisi yoktur diye...

@ayerik,

Bende hastane iletti

Güncel durumum geçtiğimiz hafta cuma günü hastanede heyete çıkmıştım. Bugün 1hafta geçti hastane evrakları çalıştığım kuruma ulaştırdı. Kurumumda sgkya gönderecek şimdi beklemedeyim.

Hastalıkları detaylıca yazmışlar yanlarında yüzdesel oranda var.SÜRESİZ. KARAR KISMINDA:MALULİYETİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA TESPİTİ UYGUNDUR YAZIYOR

@mehmet-41,

Geçmiş olsun peki oranları neydi tek hastalıktan % 40 üstümüydü

Tek hastalıktan %40 oranı varmıydı onu merak ettim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Chp anayasa mahkemesine başvurdu yeni yasanın iptali için bizim için olumlu bir sonuç çıkar inşallah ayrıca emeklerinden dolayı değerli vekillerimize çok tşk. Ederim peki bundan sonra nasıl bir süreç devam edecek anayasa mahkemesi kaç ay sonra karar verebilir

Ben dün (cuma) hastaneye gittim ben heyete giremediğim için raporlarım nerede olduğuna sordum ve hastane sekreteri dedi ki heyete girmene gerek yok biz raporları posta yoluna SGM gönderdik istersen sana fotokopini verebilirim verdi e-devletten gözüküyor siz şu şkeilde yazın çıkar dedi. E-devlet durum bildirim rapor sorgulaması da çıkıyor ve PDF dosyası iş gücü kaybı ekteki sonuç bu şekilde çıktı. Sizce emekli olmak için olumlu yada olumsuz çıkar mı?

KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI
sağ:75/67 sol:82/74 bil ileri derece sensörinoral işitme kaybı

KARAR:
KARARI KURUMUNCA VERİLECEKTİR. OYBİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ.

Bu forumda başka bir başlıkta, son 6 ayniçinde aşınmış bir rapor varsa sgk’nın yenileme istemediği söylenmişti.

@beco1,
Evet elinizde son 6 ay içinde alınmış raporla işlem başvurusu kabul ediliyor.

Arkadaşlar veri tutuyorum ki bu konuyu ulusal basın da yer verdirmeye çalışacağım bu forumda veya başka platformlarda;

15 Ocak sonrası başvurupta emekli olan var mı ?

1-Hasta olupta çalışma gücü kaybı ile emekli olan var mı?
2-Malulen emekli olan var mı
3-hangi hastalıktan çalışma gücü kaybı ile emekli oldu?

Emekli olan 14 kişi var onlarda amputasyon kalan herkes RED yemiş yani bedensel bir kaybınız yoksa %99.9 red yiyorsunuz gibi ben de ki veriler ışığında ne yazık ki

teşekkür ederim

@marto1,
Emeklilik başvurusu yaptım butun bölümleri gezdim tek sağlık sorunum İsitme engellilik İsitme engelli olarak testim var 19 martta ondan sonra emeklilik icin heyet raporu SGK gidecek rapor olarak İsitme oranı 100 dsb üstü iki kulak eger red çıkar gerekçesi sartlari sağlayamıyor olursa buradan paylaşacağım etmeme durumunda kendi çalışma gücü kaybında orta tanıya giren kişiyi emekli etmemek gibi bir durum oluşur bu sefer kendi hastalık listesine göre de emekli etmiyorlar gibi bir durum oluşur boyle durumda hukuksuzluk olur suan sürecin bitmesini bekliyorum

Yeni yasa artık Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Artık mahkemenin vereceği karar olmadan yeni yasa için başvurmamak lazım. Böyle durumda boşu boşuna uğraşmaya ve vakit kaybetmeye değmez. En iyisi mahkemenin vereceği kararı beklemektir.

@Manemm,

Oncelikle mesajiniz icin tesekkur ederim red yiyenlerin %70 kadar hastalik listesinde olan kisiler geri kalan kisiler de seker kalp tansiyon uyku apnesiis az goren veya az duyan ya da cihazla duyan kisileri saglam sayiyorlar gibi vsvsv coklu hastalik gibi insallah sizden bir sonuc cikarda referans olur

Üst Alt