Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@ayerik, o zaman SGK neye göre sevk etmiş ki o zaman e-devlet'ten sigorta emeklilik aylığı bilgisi kısmında detay bölümünde durum kodu boş ise herhangi bir maaşınızda kontrol gözükmez oradan bir kontrol edin

Aynen hocam aklım karıştı, aslında SGK da Konya çok vakıf değil

@mehmet-41,
Kontrol ettim durum kodu boş yazıyor, aslında sgky da gidip yeni raporu vermicektim, sevk yazısını alırken Memur raporu alıp elden verirsen işlem hızlanır demişti , veya beni yeni emekliliğe başvuruyoum sandı galiba

@bremen,

Hastaneye sevk dilekçesi (sgkdan alıyorsunuz) yanında elinizde ne varsa teslim edin vergi indirim yazınız engelli raporunuzun fotokopisi askerlik durum belgesi epikriz formlarınız vs.

@ayerik, olabilir durum kodu boş ise sorun yok gibi gözüküyor sonuçta sevk alıp hastaneye de gitmişsiniz SGK kanın her istediğini yerine getirmişsiniz

@ayerik,

banka sandığından emekliyim banada aynısını söyledi banka raporu yenile biz sgk ya göndermicez eğer engellilik devam ediyorsa dedi.şaşırdım rapor nisanda doluyor. emeklilik tarihim 29.11.2024 bakalım daha ne çıkacak gerçekten kimse birşey bilmiyor yada ocak 15 den sonra emekliliği bitirdiler.öncesinde olanları zorlamayacaklar..

@mehmet-41,

Abi merhaba, o zaman SGK ya gidip hastaneye sevk kagidi almak ile ugrasmaya gerek yok mu ?

Egitim Arastirma hastanesinden saglik kuruluna randevu alip yeni raporu aldiktan sonra emeklilik basvurusu icin SGK ya gidebilir miyiz?

Neden sevk kagidi almakla ugrasiyoruz

@hakkaan, yönetmelik gereği son 6 ay içinde alınmış bir rapor var ise SGK ya giderek emeklilik başvurusu yapabilirsiniz o rapor üzerinden iş gücü kaybına bakılarak SGK karar verir emeklilik için ancak işi sağlama almak için SGK yada sorabilirsiniz yeni raporum var diyerek 20 gün önce ablamix için başvuru yaptık bu şekilde raporu 2 ay önce alınmıştı

@ayerik Sizin her hâlükârda merkez kurula gidecek raporunuz kurul karar verecek emeklilik devam edip etmeyecğine

@mehmet-41,

Mehmet acaba red yiyen kişi şartlar uyuşmadığı yil gun ay priminden dolayı red yemiş olmasın ? 70 dsb oran nedir hava degil kemik 70 dsb ise o zaman emekli olamaz zaten ortada bir yanlışlık olamaz eger kemik 120 dsb ise iste orada gun ay yil isbaslangic tarihi staj mi bunlar gözden kaçırılmadan işlem yapılmıyor red gerekçesini öğrenin ondan sonra olmadığına kanaat edelim ki mümkün degil zaten

@adil12, implant olursan hafif tanıdan emekli olursun ama olmaz isen hafif tanıya almıyorlar mis cunku implant şartmış zaten implant olmadan 71 dsb ile olan bir fark yok ama neye göre kime göre adaletin burada a si yok olamayanin sucu ne zaten doğuştan olan implant olamayan var yıllar geçmiş olamayan var yanı olamıyor adam zaten olan bir nevi düzelir isitir az cok olamayan zaten sagir kalıyor daha nasıl hafif tanıya implantı giriyorda implant olamayan giremiyor akıl almıyor bu yönetmenliği düzenleyenler hangi kafayla yapmis anlamıyorum

bazen SGK 6 ay içinde alınmış raporu kabul etmeyebiliyor detaylarını tam vakıf olamadığı icin tekrar sevk verebiliyor özellikle son 6 ay içinde araştırma hastanesinden alınan raporlarda cok sıkıntı çıkacağını sanmıyorum tabi SGK hastaneden hastalığa dair detaylı açıklama isteyebilir

Son düzenleme:
Ben aldığım bir bilgiyi paylaştım kişi dogustan sağır ve dilsiz engel raporu yuzde 68 SGK evrak ekranında red bilgisi var bilgilendirme evragi gelmemiş daha prim yıl hepsini doldurmus zaten SGK farklı bir şey almazdı başvuruyu bizde ablam için başvuru yaptık 59 yasinda o da sağır dilsiz raporunda sağ 120/70 sol 120/70 DB yaziyor böyle red olunca tedirgin olduk bakalım başvuruyu yaptık 20 gün oldu inşallah bir sorun çıkmaz SGK bu kişileri engelli etmeyecekse kimleri edecek sastik kaldik bizim başvuru sonucunda paylasacagim

Son düzenleme:
@samedo99,

Hocam peki yeni raporu gidip el dern vermenin faydası olur mu hızlandırmak adına yoksa hastane yeni raporu zaten SGK'ya göndereceği için gerek yok mu ?

Benim vergi indirim onayı 17 Ocak'ta cıktı bir hastalıktan %100 olarak hemen gidip başvur yaptım SSK dan oradaki memur bize bir yazı gelmedi biz başvurunuzu alallım dedi başvuru yaptım ve hala bekliyorum ilk önce acıklma kısmında tahsis tespit vergi indirimi yazıyordu sonra bölge sağlık kurulu yazdı son olarakta
İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE SAĞLIK KURULU SERVİSİ gelen evrak kayıtta kaldı ne oldu bitti anlayamadım

@ayerik Raporu elden alabiliyorsanız gidin verin SGK ya, engelli raporu mu sevk ile mi gittiniz?

unkapanı SGK'dan aldığum sevkle randevu aldığım çam Sakura Hastanesi'nde kontrol heyetine girdim

Rapor e devlette zaten, sgkdaki memur rapor bize hastanedn yazıyla gelmesi uzun sürüyor , elden kendiniz çıktısını getirirseniz hızlanır dedi

@ayerik E devlette varsa alsın işte ordan indirsin memur göndersin neyin uğraşması bu

Siz kaç yıllık emekli oldunuz anlamadım ki malulen mi engelli emekliliği mi? Kaç yıl sonraya kontrol verdiler

Prim ve özürlü oranım şartları sağladığı için Aralık 2024 te evraklarımı verip 2025 Ocak ta emekli oldum 87 oran, 6225 gün ve 2004 girişle, yaşlılık engelli erken emekli oldum, malulen değil.

Raporum Nisan'da ayında biteceği için emekli olurken 2 ay önce sevk alıp kontrol muayenesi olmam gerektiğini söylemişlerdi, geçen hafta heyete girdim 2 yıl süreli 85 aldım kanser puan ağırlıklı, heyete çıkılan hastane raporu SGK'ya iş ok k gönderiyormuş yoğunluktan dolayı 2 ay sürer, maaşın kesilebilir demişti, elden bize getirirsen o süreyi kısaltırsın dedi, bende senin gibi düşünüyorum madem e devlete dusutor neden girip almıyorlar diye ama maalesef devlet dairesi

nisan 2025 tarihinde engelli raporum tamamlanacağı için kısa süreli emekli oldum ancak yeni güncel oranım ve çakışma kaybımla emekliliğim süreli devam edecek

@ayerik, @samedo99,

Arkadaşın raporu süre bitmeye yakın emeklilik başvurusu yapmış oda onaylanınca 5 ayı kalmış süre dolmak üzere

@Manemm Hayır ama yukarıda yazmış 2024 aralıkta başvuru yaptım Ocak'ta emekli oldum demiş 🤔

@samedo99,
Hocam şartları sağladığım için geç karar verip emekliliğe başvurdum raporumun tamamlanmasına 5 ay kala emekli oldum, Nisan ayinda raporum biteceği için sevkle tekrar heyete girdim bu kadar

@samedo99, ocakta olmuş ama rapor süresi bitmesine yakın dönemde emeklilik başvurusu yaptığı icin rapor 5 ay kala başvurdu ise 2 3 ay kala emeklilik olmustur sonra tekrar zamanı geldiği icin tekrar rapor cikarscsk ben oyle anladım

Üst Alt