Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Şimdi bir metin okudum. Eğer engeliniz Hastalık Listesinde olduğu halde kuruldan red gelmesi, kurulun takdiriyle olmuş oluyor fakat şartlar gerçekleşmesi halinde kurul belli bir sonucu gerçekleştirmekle yükümlüdür. Şartlar tutuyorsa sağlık kurulu takdir yetkisi kullanamaz. İtirazda bu belirtilebilir.

@barcan88,

Sağır dilsiz bir arkadasa red gelmiş bizde aynı hastalıkla ablam için başvuru yapmistik sonucu bekliyoruz

@kuloglu SGK evrak takibinde işgücü kaybı tespiti red yazıyor daha bilgilendirme evragi gelmemiş itirazda bulunulacak evrak geldiginde

Bu yeni siatemde engelli emekliliği değil. Ancak malülen emekli. Koşularıyla engelli. Emekli olunabilir

@mehmet-41,

Tek hastalığı olabilir önemli olan o tek hastalığın bulgu ve tetkilerinin sonucu hafif orta veya ağır düzeydeki kriterleri birebir karşılıyor mu

Çalışma gücü kaybı hesaplanırken meslek kodlarına bakılıyor mu?

@ultraslan0101, sağır dilsiz hastalık listesinde var orta derece veya ağır hepsine giriyor. SGK'nın belirttiği hafif orta ağır hastalık dereceleri neye göre nasıl hesaplanıyor onları kimse bilemiyor işte bize göre %40'i hafif sayılabiliyor ancak örnek vermek gerekirse %40 engelli biri iş gücü kaydında ne kadar oran alabilir onun değerlendirilmesini bilemiyoruz kimse bilemiyor

Son düzenleme:
@mehmet-41, ortada bir yanlışlık var raporu getirsin göstersin bakalım oyle 91 dsb üstü orta tanıya giriyor 71 dsb ust implant ile hafif tanıya giriyor evet ama bulgular ney sınırlar ney onlar görülmeden red vermiş şartlar uyduğu halde diyemeyiz zaten SGK sağlık kurulu SGK hastalık listesine istinaden emekli edebilir farklı bir mevzuat uzerinden keyfi olarak ben red veriyorum diyemez mevzuata göre tanı konulur onemli olan o tanı içerisindeki kriterleri taşıyor mu ?

Bahsettiğim kişi sağır ve dilsiz ikisi de sağır ve dilsiz ve mevcutta %68 raporları var ablamın sağ 120/70 sol 120/70 ayrıca konuşma zaten yok reddedilmiş kişi de bu şekilde gerisini siz düşünün biz zaten yıllardan beri SGK'nın keyfi uygulamalarını çok iyi biliyoruz çok kişinin hakkına girdi dediğim dedik çaldığım düdük havası SGK'da hep var SGK'nın yıllardan vermiş olduğu mağdur kişilere cevap hep gerekirse gidin mahkemeye verin şeklinde olmuştur yıllardan beri bu site üyesiyim burada birçok şeyle karşılaştım şahit oldum emin olun biz de ablam için başvuru yaptık kendisi zaten 59 yaşında bekleyip süreci takip ediyoruz SGK evrak takip sisteminden bakalım ne olacak
@Manemm,

Son düzenleme:
@mehmet-41, Avukat tutup mahkemeye verin emin olun o yılları bu yılları arasına kadar tazminat alabilirsiniz. Sizin dedikleri kanuna uyuşuyor herşey uyuşuyor korkmayın verin mahkemeye emin olun %99 kazanabilirsiniz.

@virus1, SGK'dan emeklilik için red alan kisi ablam ile aynı hastalık aynı şekilde ikisude sağır dilsiz emeklilik başvurusu yaptık biz de beklemekteyiz şu an SGK evrak takibindeyiz bakalım durum ne olacak hakkımızda hayırlısı böyle giderse 10 engelilden bir kişi belki emekli olacak

Son düzenleme:
Merhaba,

Bende 17 Subat ta emeklilik icin basvurdum. Dys de ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ asamasinda bekliyorum. Gordugum kadari ile cok uzun bekliyenler var ama ortalama bir sure varmidir bu orani almak icin?

Simdiden tesekkurler.

@Manemm,
Benim her iki kulakta da 71 dbhl üstü fakat implant yapma şartlarına uygun olmadığım için yapılamıyor. Bu durumda ben emekli olamıyacakmıyım

Yeni çıkan hastalık listesinde sağır ve duyma kayipları engelli olarak emeklilige onay veriyor ancak işin önemli olan noktası SGK'ya başvuru yapıldıktan sonra SGK'nın onaylaması sorun burada başvuru yapmadan kimse bilemez

@radol03, engel oranlarınızı yazabilirmisiniz birde siz ocak 13 de işlem başlatmışsınız neden vergi indirimi ile emekli olmadınız

Son düzenleme:
@Emre-k,

Ortalama bir süre yok maalesef ama burada başvuru yapıp bekleyenler arasında kısa sürenini daha görmedim. Ocak ayından bekleyenler var. Ben de şubat başından beri bekliyorum. Kısmet bakalım hızlanır inşallah.

@rgofis,
Ben de aynı durumdayıım. 78 desibel işitme kaybım var iki kulaktan. İleri derece işitme cihazı kullanıyorum. Ama cerrahi işlem şartı istiyorlar. Yani emekli olmam için illa kopleat implat mı olmam gerekiyor. Uygulamalı olarak birinin SGK başvurup rapor alıp bu duruma fillen öğrenmesi gerekiyor. işitme emeklilik için başvuran arkadaşlardan haber bekliyoruz.

Ben istanbul kartal dan emeklilik islemlerimi baslattim sadece 6 aydan guncel raporumun ciktisini aldilar birde orada bir hazir dilekceyi doldurmami istediler.

@adil12, sağlık ve dilsiz ablam için şubat ayının başında başvurduk bekliyoruz bakalım buradan paylaşacağım

@bremen,
Elinizde son 6 ay içinde alınmış bir engelle raporunuz var ise o rapor ile başvurabilirsiniz ilk önce SGK memuru emekliliğe hak edip hak etmediğinize sistemden kontrol ediyor sonra eğer mevcut raporunuz 6 aydan daha eski ise sizi hastaneye sevk ediyor hastaneden rapor çıkartıp o rapor direkt SGK'ya gidiyor önemli olan da SGK kurulunun emekliliğe onay vermesi bu kadar

@adil12,

Benimki istesemde yapılamıyor. Doktor sana yapamayız dedi. Hem uzun15 yılı geçen bir süre var hemde sinirler yapılmaya uygun değil diyorlar.

Ocak ayında engelli emekli oldum, Nisan ayında raporum biteceği için Unkapanı SGK'dan sevkle çam Sakura Hastanesi'nde kontrol muayenesine girdim ve yeni raporum çıktı.
Unkapanı SGK'ya görüştüğümde sağlık raporunun SGK tarafından değerlendirilmeyeceği, sağlık raporunun bitiş tarihine kadar emekliliğimin devam edeceği iletildi.
Kafam karıştı biraz, bu bilginin doğruluğunu nasıl teyit edebiliriz, karşılaşan var mı?

@samedo99,

22 ocakta sevk alıp rapor işlemlerini hallettik, şimdi sgk salık kurulunun keyfini bekliyoruz, ne zaman onaylarsa o zaman iş yerime kağıtları verip emeklililik için başvuracağız.

Üst Alt