Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Arkadaşlar merhaba,

21 ocakta ki başvurum sonucunda üstte ki alıntıma istinaden iki gün boyunca ilgili SGK merkezini aradım fakat cevap alamadım. Bugün şahsen gidip görüştüm başvuru yaparken engelli raporum yeni olmasına rağmen tek hastalık gözden %76 engel oranım var görme alanı daralması ve karanlıkta görememe (mart başında 4. ayına girdi raporum) benden bugün tam teşekküllü eğitim araştırma hastanesi göz polikliniğinden randevu alıp tekrar geri gelmemi ve beni oraya sevk edeceklerini söylediler. Raporumun yeni neden tekrar muayeneye giriyorum diye sorduğumda istenen tetkikler var bunları kurum içi yazışma olduğu için sizinle paylaşamayız randevu aldığınız hekime direkt biz ileteceğiz dendi, ilave olarak askerlik muaf raporu, varsa epikriz dosyası, varsa ilaç kullanım raporları vs onlarıda ekle dediler. Şimdi İstanbul içi tam teşekküllü hastanelerden göz polklniği için randevu kovalıyorum. Birde tam teşekküllü ne demek bildiğim kadarı ile eğitim ve araştırma hastaneleri tam teşekküllü hastane olarak geçiyor yanılıyorsam lütfen düzeltin beni.

2 ocakta başvurmuştum hastaneye sevk ettiler. 24 şubatta fizik tedavi doktoruna gözüktüm. O günden belli dys'de herhangi bir gelişme yok. Yıl 2025 posta ile evrak gidecekte işleme alacaklar şaka gibiler gerçekten.

@İstanblue34, daha önce burada belirtmiştim raporlari yeni olanlar araştırma hastanesinden detaylı raporlar olmadıkça yeni raporlari pek kabul etmiyorlar en sağlıklısı SGK sevki ile istedikleri araştırma hastanesinden kurum yazışmasına istinaden alınan rapor ve hastalık detaylarının oran olmadan direk SGK bildirilmesi üzerine yapılacak değerlendirme daha hızlı sonuç verecektir

SGK sevki ile başvurup sonucu RED olanların eski vergi indirimleri iptal olup vergi indirimden almış oldukları haklarıda iptal oluyor mu bilgisi olan varmı ?

@Manemm,

Öncelikle dönüş için teşekkürler.

SGM emeklililik servisi giriş kapısında engelli veya malülen emeklilik başvurularında son 6 aya ait rapor zorunludur yazıyor. Raporumu tam teşekküllü eğitim ve araştırma hastanesinden alalı dört ay oldu yeniden aynı hastaneden alacağım detaylı raporu istemelerine anlam veremiyorum açıkcası engelli insanlara sürekli yeni baştan iş çıkarmaları çok nahoş bir durum.

@İstanblue34,
Bezdirme politikası başka birşey değil. Ne kadar uzatırsak ne kadar uğraştırırsak o kadar ret kararı için açık bulmaya zamanımız olur kafasındalar. O kadar süründürüp birşey bulamazlar ve onaylamak zorunda kalırlarsa da iyice kontrol ettik didik didik ettik öyle onayladık imajı veriyorlar üstlerine. Klasik devlet dairesi hizmet anlayışı maalesef. Düşünmezler bu adamcağız engelli, zaten uğrasmış almış raporu bu kadar hafta beklemiş aynı şeylerle tekrar uğraştırmayalım demezler. İnsan olarak bile görmüyorlar maalesef. Onlar için evrak üzerindeki kuru isimlerden ibaretiz. Engelli raporunda heyette doktorlar kafalarını kaldırıp yüzümüze bile bakmıyorlar. İki kelam söylememize bile müsaade etmeyen kalpleri nasırlarmış tipler büyük çoğunluğu. Allah hepimize sabır versin memurun da doktorun da insan olanına denk getirsin..

@Mottoo, vergi indirimi farklı bir konu olup emeklilik başvurusu ile alakası yok cunku vergi dairesinin bağlı olduğu kurum senin son raporunu kendisine bildirmediğin surece var olan eski rapor uzerinden vergi indirimin devam eder emeklilik yeni raporlar saxece emeklilik icin alınıyor farklı bir işlem icin geçerli değildir

@İstanblue34, insiyatif olabilir aynı zamanda isteseler son 6 ay içindeki raporunun alındığı hastaneden sgk hastaneye yazılı talepte bulunup son aldığınız raporun detaylarını hastaneden hastalık detaylarını talep etse boyle bir işleme gerek kalmaz tekrar rapor icin uğraşmazsınız ama onun icin uğraşmıyorlar çünkü boyle bir işlem yaptığı görülmedi SGK nin yapılırsa kısa yoldan hallolur işlerini riske atmak istemiyorlar fırından çıkan rapor istenip kendilerini sağlama almak istiyoelar

Evrak şuanda yeni ankara sihiyedeb Kocatepe sağlık kuruluna gitmiş gelen evrak işlemde diyor bakalım ne olacak kaç ay bekliyecegiz inşallah red gelmez rapor yüzde 50 yeni rapor süresiz tek hastalık göz ek1 de var

@AKGÜN44,

Aşırı uzun sürmüş nedir bu böyle ya. benim de ankara bende de 27 şubattan beri kocatepede görünüyor tık yok bu adamlar ayda 1 mi toplanıyor

2022 den sonra 4 defa emekliliğe başvurdum.
Ret gelen ilk üç başvurunun sonuçlanması ortalama 2 ay sürdü.

4. başvurumda 35. günde "Aktif sigortalılığını bitirsin, yeniden başvursun" diye cevap geldi.
Aktif sigortalılığımı bitirip başvurmamın üzerinden 21 gün geçti.
DYS de en ufak bir hareket yok.

Beklemek kadar zor bir şey yok. Neredeyse 24 saat yaptığım tek şey DYS ekranını yenilemek.
Tek dileğim sonu güzel olur inşallah.

Merhaba Arkadaşlar,
Bende 04.02.2024 tarihi itibari ile Sgkya başvurumu yapıp istediğim hastaneye sevk ettiler.
Dün Tüm doktorları gezip Tek hastalıktan %60 oran aldım farklı bölümlerden de % 5 % 10 (rapor çıkmadığı için Tam Bilmiyorum)
Hastalığım haslık listesinde mevcut.
04.03.2008 girişliyim 5700 günüm var.

Durum Bildirir raporum bugün itibari ile çıktı. Ancak Benim anlamadığım konu Benim hastalığım süreklidir. Bundan önceki raporlarımda sürekli. Bugün çıkan rapora 2 yıl sürelidir yazılmış. Hemen hastaneye gittim konuşmaya. standart tüm maluliyet raporlarına 2 yıl veriliyor SGK nın almış olduğu bir karar dediler. Pek mantığma yatmadı bu durum ama böyle birşey yaşayan oldumu sizlerden. Hastalığım tedavisi yok çünkü geçiçi birşey değil.

@iLhan,
Yani bu rapor emeklilik geçerli sadece, başka amaçla kullanılamaz diyor

@kuloglu 52,
Orayı biliyorum ben onda sorun yok. Emekliliktemi 2 yıl olacak peki ? orayı anlayamadım.

@ucuncubahar,
Selamlar, aktif sigortalılığı bitirip başvursun kısmını anlayamadım. Ben de şu an çalışıyorum. Başvurduğum gün itibariyle de çalışıyordum. Her zaman çalışırken de başvurulabiliyordu. Emekli olur kağıdını işyerine verip haklarımızı alarak 8 koduyla ayrılabiliyorduk. Şimdi burda da mı bir değişiklik oldu? Oyle birşey olduysa vay halimize. 6 yıla yakın kıdemim falan çöpe mi gidecek. Umarım yanlış anlamışımdır yazdığınızı.

@kuloglu 52,
Tamam Anladım şimdi. Hasatalık sürekli veya süresiz diye bir ibare yook diğer raporlar gibi.
Sadece rapor emeklilikte kullanılacağı için
Rapor Geçerlilik Süresi 2 yıl

@Denizcan78,
Bende ilk senin gibi düşündüm ama eski raporlarıma bakınca anladım.

Raporun geçerlilik süresi 2 yıl

Hastalık değil.

Hastalık süresi hiç belirtilmemiş zaten.

@DutchvanderLinde,

Merhaba hayır öyle bişi yok bende şuanda aktif çalışıyorum isyerin emekli olur yazısı getir tüm haklarini verelim dediler 22 ocakta başvurdum evrak Kocatepe sağlık kurulunda suan

@iLhan, bnmde hematolojik hastalık genetik süreğen kronik yazıyor raporda ama hep 1 yıl süreli veriyorlar.

@Hacıali09,

Ben hemetoloji hastalıklarıda kanser türüne giriyor bunlarda remiayonda yüzde 40 sanıyordum ama bunlar remisyonda yüzde 30 sonra yüzde 10 düiüyormuş.. Çok şaşırdım

@DutchvanderLinde

benim durum farklı, 4A lı sigortalı iken 4C den emekli olmaya çalışıyordum.
Sizlerde değişen yeni bir şey yok.

Mesajımda anlatmaya çalıştığım ise herşey tamam olmasına rağmen 21 gündür işlemlerde en küçük bir hareket yok.

merhaba ,

benim sürecim Kocaeli sgim sağlık kurulunda dün sonuçlanmış ve tekrar Kocaeli emeklilik birimine döndürülmüş.gelen evrak işlemde diyor.
sanırım ya onaylandı yada ret oldu,artık son adımda son kararı verecekler anlıyorum.içimizde bu durumda bekleyen varmıdır ?

@romulus,
Evet bende de aynı durumdayım bugün öğrendim bize sms ile bilgilendirecekler öyle dedi ve bizde bekliyoruz hayırlısı

@ultraslan0101
Hocam benimde dosya işlemde gözüküyordu kocatepeki yeri aradım
12 gündür ilerleme yok diye
Kadın bana tüm ildekiler biz bakıyoruz
1 hafta 10 gün felan bunlar az süreler
Hemen olmaz bekleyeceksiniz dediler...

Üst Alt