Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

ipkins

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
12
Mecliste görüşülen DMK içinde "
Malul ve engellilerin araç alımlarındaki istisna kapsamına girecek araçları, yerli katkı oranı, motor silindir hacmi, emisyon türü ve değerine göre belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak."
Sizce ne gibi bir değişiklik olacak araç alım aşamasındayım aracın ücretini yatırdım 1 ocak limit güncellemesini bekliyorum.inşallah bizi etkilemez.

Helal olsun valla reise, 22 yılda vermediği hizmetin katmerlisini 1 yılda alıyor ya.

Seçim zamanı AKP'ye, RTE'ye oy vermeyin dediğimizde bizi terörist olmakla, teröre destek olmakla suçlayanlar buyrun şimdi konuşun.
Reis engellilerin her türlü hakkına topyekün saldırıyor.

Öyle kukumav kuşu gibi durmayın, bir ses verin hele.

Meraklısına not: Aracımı alırken öyle 5 yıl 10 yıl değil en az 20 yıl götürür bu araç beni diye almıştım. 45 yıl araç alma gibi bir niyetim olmamıştı, bir 45 yıl daha aracım olmasa bi zararım olmaz. Ama gel gör ki engellilerin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin başında da araç geliyor.

Ve malesef vatandaşına düşmanca davranan bu iktidar, toplumun en savunmasız, en zayıf, desteğe en fazla muhtaç kesimine acımasızca saldırmakta.
Allah yardımcımız olsun.

Hayalimdeki Sıfır aldığım Toyota aracımı 24 sene kullandım hiç bir zaman da 5 senede bir değiştirmeyi düşünmedim hiç bir zaman da yolda bırakmadı arıza yapmadı sadece yağ değişikliği yaptım.

ötv muafiyet 10 yıl satamama ve yerli araç şartı da geliyormuş.....iş artık engellilere kazık atma olayıan dönmüş......kasa bomboş

ötv li araba hakkımızı da 10 yıla çıkardılar

hayırlı uğurlu olsun .

aradan bunu yasalaştırdılar

oy verenlere hakkım haram olsun, doğru düzgün denetleme yapamayınca tamam 10 yıla çıkaralım dediler.....
engelli emekliliği de hayal oldu .....kim oy verdi ise şimdi vicdanıyla bırakıyorum

Otv muafiyeti ile alınan aracin 5 yıl kullanım zorunluluğu 10 yıla mi çıkarıldı bilgisi olan yardımcı olabilirmi

ÖTV indirimi yapılmasın diye zaten engellileri trafikten çeşitli bahanelerle men ediyorlar.

Geçmiş olsun hepimize!
Araba bizim ayağımız bacağımız 10 yaşına gelmiş araç sürekli arza çıkarır sanayide bunlarla nasıl uğraşırız! Hiç mi vicdan kalmadı?
Ben şahsen hakkımı helal etmiyorum!
Haksız raporla araç alana da , devletin de bunun cezasını gerçek ihtiyaç sahiplerine kesmesine!

Nedense engellilere verilen tüm haklar geri alınmaya başlandı. Zaten öncesinde basında engellilerin hakları aleyhine haberler cıkmaya başlamıştı. Engellilerin durumu suistimal ediliyor deniyordu basın hazırladı hükümet gol yaptı . :)

Engelliler ÖTV'siz araç hakkından 10 yılda 1 yararlanabilecek, ayrıca alınacak araca da yüzde 20 yerlilik şartı getirildi.

& 20 yerlilik şartı ne demek anlamadım o nasıl olacak ?

Merhaba yani sadece clio hundai i10 felan bu hak tamamen ekimizden alındı.

Şundan emin değilim daha önce alınan araçları kapsayacak mı aramızda hukukcu arkadaş varsa cevaplayabilir.Devlet memurları kanunuyla ne alakaysa araya sıkıştırmışlar engelli ve engelli yakınlarına biraz olsun moral vereceklerine hepten yok sayılıp ezmeye çalışıyorlar.

Son düzenleme:
Helal olsun AKP ye bu halkı layık oldugu şekilde yönetiyor. Kimsenin itiraz etmeye hakkı yok .AKP ye bu gücü bu halk verdi cezasınıda bu halk çekecek . AKP li Millet Vekili Osman Gökçek'e 600 trilyonluk evi sen hangi parayla aldın diye sormayan AKP zaten hayata 1-0 geriden başlayan engellilerin tüm haklarını sorgulayıp geri alıyor

Az öncede belirttiğim gibi 10 yıla çıktığı gibi sadece en az yüzde yirmi yerli olması gerekiyor inceledim clio hundai i10 i20 toyota birde ega var bunlarla sınırlı kibarca bu hak tamamen elimizden alındı bu araçlar zaten 5 yılda dökülür bilmem yardımcı olabildim mi.

5 yıldır para biriktirmeye çalıştım gece gündüz çalıştım parayı tamamladım bayiye ödedim yıl başını bekliyordum hayalimdeki aracı almak için 5 gündür sevinçten uyku uyumuyorum aracımı alacağım günü iple çekiyordum. Yazıklar olsun bu kanunu yapanlara üç kelimeyle tüm hayallerimi yıktılar.

Arkadaşlar selamlar. Bildiğiniz gibi yeni ötv muafiyeti düzenlemesi geldi ve yeni yıl itibari ile yürürlüğe gireceği yazıyor. Geçtiğimiz salı bir bayi ile ötv muafiyetli araç için anlaşıp ücretini ödedim. Evraklarım şu an vergi dairesinde ve muhtemelen raporu aldığım hastaneye görüş almak için yazı yazacaklar. Bu yüzden süreç yeni yıla sarkabilir. Yeni kanun düzenlemesi beni etkiler mi ? Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim teşekkürler.

90 yaşında %97 engelli raporuna sahip dedem için.
Kızı 63 yaşında, ehliyet yok, araç kullanamıyor. Haliyle kızıyla birlikte oğlu olarak(torun) ben hastaneye getir götür işlerini yapıyorum. Bu sebeple işi-gücü zaten bırakmış durumdayım.
Muafiyet kapsamında bir araç alacağız. Fakat torun olarak ben kullanamıyorum.
Tek çare yeni kanunda geçen "noterce onaylı iş akdi" yoluyla yapmak.
Onun için zannedersem sigorta yapılması gerekiyor. Buna da razıyız çünkü zaten çalışmıyorum. Sigorta herhalde aylık 8.000 filan tutuyor. Ben bunu ödemeye razıyım. Maksat dedemi hastaneye götürmek getirmek.
Şirket açmadan bunu yapabiliyor muyuz?

hükümet kendi bünyesinde kullandığı araçları kaç yılda bir değiştiriyor ?
kemer sıkma politikası uygulanacaksa eğer, önce kendilerinden başlasınlar .
uçaklar, yüzlerce arabalar onca şatafatlı binalarda kalmalardan vazgeçsinler .
bakanlıklar toplantılarını süper lüx otellerde yapmaktan vazgeçsinler .
2 yıl millet vekili olup süper emekli olmaktan vazgeçsinler .
emekli olan vekiller devletin sağladığı korumalar ile gezmekte vazgeçsinler.

Mecliste hiç bir partiden muhalefet de edilmemiş önergeye, iktidar zaten tabanı (halkı) soyup boğmak derdinde, engelliye bile merhamet etmeyen bir zalimlikle. Engellileri savunacak STK'lar ortalıkta görünmüyor. Derin bir uykudayız, bilmem nasıl silkeleniriz???

@suskun62,

Kendim engelliyim 50 yaşındayım bu yaşa kadar çalıştım para biriktirdim bir araba almak için bayii ile anlaştım parasını ödedim ama 3 kelimelik bir kanun benim o aracı ötv indirimli olarak almamı engelledi. Nasıl yıkılmasın hayalim şimdi git bir araç al egea al 10 yıl satamazsın ama o sürede o araç dökülür.

İNŞALLAH EN YAKINLARINDAN ÇIKAR.BUNLARA OY VERENLEREDE YAZIKLAR OLSUN.SEÇİMDEN ÖNCE HER MUHALİFİ TERÖRİST HAİN DİYE SIFAT TAKANLAR ÖCALANLA KANKİ OLDULAR.AMA ONLARA DEĞİL HALEN SAVUNANLARA LAFLARIM.BETER OLUN İNŞALLAH

Kanun resmi gazetede yayınlandığı da yürürlüğe girer muhtemelen bugün veya yarın yayınlanır 1 ocak tarihinde yayınlanmış olur sende benim durumumdasın geçmiş olsun kardeşim. Durumun alamayacaksın gibi görünüyor

Üst Alt