Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

Bu kararlara niye şaşıralım arkadaşlar çok ciddi bir siyasi kriz var ve bunun faturası ekonomik çöküş yavaş yavaş hissetiriliyor.
Engelli olmuşun kime ne hayatın zormuş kime ne, senin var mı inşaat şirketlerinde, maden ortaklığın var mı ülkeyi talan etme projelerin niye KKM yatırımı gibi ülke yıkıcı politikaların yok, o zaman engellilikle benden bir şey koparamazsın diyor net. Bu karardan dönülmez her şeyi bilerek yapıyorlar çünkü sesi çıkaranın kafası koparılıyor, muhalefet denilen de zavallı takımından bir tane var mı milletvekili haklarından almıyorum bu ülkede vatandaş zor durumda diyen bir tane muhalefet milletvekili duydunuz mu hepsi kol kola koltuk sıcak maaş okkalı haklar mükemmel. Kime ne engelli zorda kalmış, kime ne vatandaşın çocuğa okula aç gidiyor.

APK iktidara geldi geleli 1 yıldı 5 yıla çıktı şimdi 10 yıl ve %20 yerli böyle giderse tüm haklar tek alınacak ha AKP ha MHP SADECE ENGELLİLERE GÜCÜ YETİYOR cimerden maliye bakanlığına yazdım 50 yılada çıkarsanız ne AKP ne MHP oy moy yok artık

karar remi gazetede yayınlandımı? ne zamandan itibaren geçerli?

@vivaldi33,

Hayır, o nedenle verilecek tepki sonrası belli olur bu karar, yani çarşı karışık şu an.

Valla arkadaşlar twitterda facebookta herkes ama herkes çok iyi olmuş üzerine yorum yapıyor. Engellilerin tek derdinin ticaret ve satmak için aldığı yönünde yorum yapıyorlar...

Arkadaşlar twiterdan yeni adı x de gündem oluşmakta ötv indirimli araç yasası için paylaşım yapıp destek olalım tüm tanıdıklarınıza söyleyin herkes paylaşmış yapsın Twitter dan #aracımadokunma hashtag ile

@Halido,
çok beklersin ...bütün haklar elden alındı..önce kendi bindikleri arabalara bunlara getirsinlerde görelim...nerden nereye.....

@deasn12,
bütün sorun yüzde doksan üzerine sanırım 2017 de çıkarttıkları kanun yüzünden oldu...olan gerçek engelliye oldu...Eski Türkiyeyi gelde arama...

Kedi ve Köpekleri katletmek için yasa çıkartırken de aynı süreç yaşandı. Önce Troll hesaplar hindistan,çin gibi ülkelere ait saldırı videoları, iftiralar sahte görseller kullandılar sonra kanun teklifi geldi ve gerçekleşti. Bu saatten sonra bu da aynısı olur. Taktik aynı

Benim 5. Yıl 2025 sonunda dolacak acaba benimki de 10 yıla mi çıktı?

ben olaya farklı bir yönden bakacagım,ben ortopedik ve aparatlı araç kullanan bir engelli vatandaşım. ayın basında araclarımızı eşlerşmiz dahil kimse kullanamayacagına dair yasayı apar topar cıkardılar . bu durum hem uzun yollarda vs aracın engellinin dışında kimsenin kullanamayacagına neden oldu buna ek evdeki araç ihtiyacını en az 2 adete cıkardı . dun cıkarılan yerlilik oranı ve 10 yıl kuralı ile ise engellinin arac için ayırdıgı parasını 10 yıl boyunca tek ve kendi kullanacagı araca baglaması karar cıktı. yani evde tek bir arabayla 10 yıl geçirebilmek imkansız mutlaka ikinci bir arac ihtiyacı da olacak . ote yandan bu aracıj cıkaracagı bakım ve arıza masraflarını saymıyorum. ayrıca arac portfoyu o kadar daraldı ki engelliye uygun geniş bir araba çeşidi neredeyse yok . olanlarda da engellilerin talepleriyle hem fiyat artışı olacak hem de araç bulunamayacak . ben şimdi soeuyorum . aracımı degiştirmek aracımı ay içinde sattım ve yeni yılı bekliyordum. boyle bir haberle sarsıldım. araçsız geçirdigim günler benim için oldukca zor ve ben yeni yılda istesigim aracı bulabilecek miyim ? bu markalara oluşacak taleplerlemyapılan satışlar ve fiyat artışları piyasa dengesi ve firmaların hak kaznaımları acısından adil midir? bu model aracı olup da sıfırına baglı 2 . el fiyatları artacak insanların bu kazançları adil midir? kısacası bu yasa piyasayı da alt üst edecektir ...sonu bası içerigi düşünülmeden verilmiş ve alınmış bir karardır.

Yaşamayan bilmiyor işte.. Halbuki mecliste engelli vekiller bile var.
Ben şahsen engelli değilim. Lakin dedem %97 engelli.
Bu arada herkes engelli denince 1 bacağı kolu yok/yatalak vs olduğunu düşünüyor.
Halbuki %97 engel oranı 90 yaşında bir yaşlı için birçok hastalık toplanınca gayet adil bir şekilde çıkabiliyor.
Sağlık Kurulu heyetinde gördüğüm kadarıyla bırakın torpili, itiraz hakkınız bile neredeyse yok. Konuşmuyorsunuz bile
Usülünde kuralında ne ise ona göre engelli raporunuzu veriyorlar.

Günün sonunda bence herkesin hikayesi farklı. Ve bu konuda amerika gibi görevli memurların bizzat denetimi ile karar verilmesi gerekir.
Benim durumumda dedemiz diyaliz vs, ilaç raporları, tahli vs diğer sebeplerle sadece hastaneye götürmek için araç gerekiyor.
Fakat bu aracı son kanunlara göre sadece çocukları vs kullanabiliyor. Gayet adil ve makul gibi ilk bakışta.
Lakin hasta dedeme bakan annem 62 yaşında. Zaten anca yemeği, çamaşırı filan ile ilgileniyor. Ehliyeti yok. Olsa bile bu yaşta araç nasıl kullacak.
Diğer çocukları işinde gücünde. Ayda bir ziyaret yapıyorlar sadece.
Günün sonunda dedemle biz de torunları olarak ilgilenmek durumdayız. Çünkü biz yardım etmezsek bütün yük annemizin sırtın kalıyor.
Haliyle ilacıyı, raporuydu, doktoruydu hep beraber gidiyoruz.
Şöförlüğünü ise diğer çocuklar ortada olmadığından benim yapmam gerekiyor.
Lakin yeni kanunlara göre bunu yapamıyormuşum.
Şimdi ben bu engelli olan, engelli hakları olan 90 yaşında dedemi, istanbul'da bulamadığımız TAKSİ ile mi hastaneye getirip götürmeye devam edeceğim.
Meclisteki ağaların bunlarda haberi var mı?

Halbuki bir memurun eve bizzat gelip, kim nasıl bakıyor denetlemesi gerekir. Bu işin gelişmiş ülkelerdeki çözümü budur.

Arkadaşlar birlikte ve aklı selim hareket ederek meclisten geçen kanun değişikliğinin iptalini sağlayabiliriz. Bunun yolu TBMM E-DİLEKÇE komisyonundan geçmektedir. "TBMM E-DİLEKÇE" komisyonuna başvuru yapmak çok kolaydır ve internet üzerinden e devlet şifrenizle başvuru yapabilirsiniz. E devlet şifreniz yoksa kimlik kartınızla da başvuru yapabilirsiniz. Google'a "TBMM E-DİLEKÇE KOMİSYONU" yazın. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sol tarafında "YENİ BAŞVURU"YA tıklayın. Yeni başvuruya tıkladıktan sonra gerçek kişi, tüzel kişi seçimi yapmanızı isteyen 2 adet seçenek var "GERÇEK KİŞİ BAŞVURUSU" seçeneğini seçerek başvuruya devam edin'e tıklayın. Çocuğunuz, kardeşiniz, anneniz, babanız veya bakmakla yükümlü olduğunuz engelli birey adına başvuruyorsanız "VEKİLİ OLDUĞUM KİŞİ ADINA BAŞVURU" seçeneğini seçiniz. Kendi adına başvuru yapan engelli bireyler ise "KENDİ ADIMA BAŞVURU" seçeneğini seçip başvuruya devam et tıklayın. Bir sonraki adımda karşınıza çıkan başvuru türü seçimini "TALEP VEYA ŞİKAYET" OLARAK SEÇİNİZ. "TALEP" olarak seçmek daha mantıklı olabilir. Başvuru konusuna "ÖTV MUAFİYETİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN İPTALİ" yazabilirsiniz. Bir alt satırda yer alan kısma anlaşılır ve net şekilde "5 YILLIK SATILAMAMA SÜRESİNİN 10 YILA ÇIKARILMAMASINI" "YERLİ ARAÇ ŞARTININ KALDIRILMASININ İPTALİNİ İSTİYORUZ" diyerek başvuruyu tamamlayınız. Lütfen bu yazıyı çevrenizde ki tüm engelliler ve ailelerine iletin anne, baba, kardeş demeden bir evde ki tüm engelli ve yakınları tek tek başvuru yapsın. Kimse engellilerin hakkını kısıtlamasın. Bize verilen hakları biz savunmazsak kimse bizim haklarımıza SAYGI göstermez. Zaman birlik içinde aklı selim şekilde hareket etme vaktidir. Facebook gruplarında yorum ve paylaşım yaparak kimseye gücümüzü ve hafife alınamayacak bir topluluk olduğumuzu hissettiremeyiz. Bunun yolu resmi yollardır. TBMM E-DİLEKÇE komisyonu bu yollardan sadece biridir. Bir diğer resmi yol ise CİMER'dir. Twitter üzerinde cumhurbaşkanımızın başdanışmanlarının paylaşımlarının altına yorum yazmak ve mesaj göndermektir. UMARIM HAKLARIMIZ KISITLANMAZ. Engellilere tanınan hakları suistimal edenlerde denetlenir ve cezaları kesilir

malesef Kanun artık çıktığına göre; araç satışı en azından 5 yıl olmalıydı, 10 yıl çok uzun bir süre ve ihtiyaçlar 5 yıl içinde değişebiliyor. ÖTV muafiyetini 10 yıla çıkarmak zaten kötü ama daha kötüsü 10 yıl içinde satamamak. hatta 5 yıl bile çok bence 3 yıl sonra araç satışına izin verilmeli.

2012 yılında almıştık ÖTV indirimli aracı, 2022 yılında ÖTV ödeyip satmak zorunda kalmıştık. 2026 yılında 5 yıllık süre dolacaktı, bu kanun şimdi bize 2031 yılına kadar bekleyin mi diyecek? Kanunlar geriye doğru yürütülmez düşüncesi ile bizi etkilemeyecek diye tahmin ediyorum.
Ayrıca, %20 yerlilik kuralı ile sağlam araçlara el sallayacağız

önce emeklilik hakkının -nerdeyse- kaldırılması, şimdi de araç hakkının -neredeyse- elden alınması. kazanılmış haklar tek tek elden alınıyor ama buradaki bir kaç kişi dışında tepki yok.
halihazırda emekli olan ve araç hakkı bulunmayan ben bile üzülüp isyan ederken direk hakları alınan kişilerin sessizliğine diyecek birşey bulamıyorum.

Bu bir kazanılmış hak değil midir? Elden alınması yasal mıdır?

yasanın detaylarına ulaşabilen var mı?
%90 üstü ve Kendi kullanabilen tüm engelliler için mi çıkardılar acaba?

@alperm,
Güzel ve anlamlı elinize sağlık, bizi yönetemeyen, ülkeyi bu hale getirenler önce kendi lux araçları ile vedalaşıp %20 yerli araçlara geçsinler.

@ipkins,
Twitter uygulaması #aracımadokunma

@abdcol,
Sıkılırsın,sıkışırsın,hastalık olur,ölüm olur,düğün dernek olur parasını ödediğin şeyin 10 yıl satılaması vicdansızlık,insafsızlık,yazık.

Arkadaşlar,teklif dün meclisten geçti ama Resmi Gazetede yayinlanmadi yani Cumhurbaşkanı isterse veto edebilir.

Birçok kez sosyal medyanın etkisini gördük,X de açılan #aracimadokunma etiketine yuklenin.

Çıkmadık candan umit kesilmez.

Cumhurbaşkanının istemediği, karşı çıkacağı bir teklif akp den gelir mi peki ? Sadece merak ettim. Sen akp li vekil olsan Cumhurbaşkanının hoşuna gitmeyeceği yada reddedeceği bir teklifi ortaya çıkartır mısın ?

Arkadaşlar, @Polmiks arkadaşımızın soruları çok net ve geçerli. Bu tür kararlar zaten Saray'da alınır, TBMM'deki memurlar da süreci işletir. Ne emeklilik düzenlemesini ne de araç alım sürecini değiştirebilirsiniz. Ne engelli camiasında bu güç var, ne engelliler kendilerine yapılan bu haksızlıklara karşı tek vücut olabilir, ne engelli ve yakınları bu haksızlıklardan sonra seçimdeki oyunu değiştirir ne de akp üç baldırı çıplağı dikkate alır. 22 bin tl asgari ücret yaptılar yahu, milyonları dinlemeden ezen saray sizi mi dinler?

veleddalin, amin.

Üst Alt