Arkadaşlar, ben aşağıdaki dilekçeyi Cimer'e gönderdim, etkili olacağını çokta düşünmüyorum ama tepkisiz kalmaktan iyidir.. Bence sizlerde buna benzer şikayetlerde bulunun.
Dilekçe:
Sayın Yetkili,
Engelli bireyler olarak, hayata eşit şartlarda katılma mücadelemizde teknolojinin sağladığı yenilikler ve imkanlar bizim için vazgeçilmezdir. %92 engelli bir birey olarak, araçların sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük kaynağı olduğunu her gün deneyimleyen biri olarak, Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda yapılan değişiklikle getirilen 10 yıllık araç yenileme süresinin bizleri ciddi şekilde mağdur edeceğini belirtmek isterim.
Teknolojik gelişmeler sayesinde, her geçen gün engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak yeni araçlar ve donanımlar sunulmaktadır. Ancak, 10 yıllık süre, bu teknolojik yeniliklerden yararlanma imkanımızı büyük ölçüde kısıtlamaktadır. Bu durum, hem güvenlik hem de konfor açısından yaşam kalitemizi olumsuz etkilemektedir. Örneğin, daha düşük yakıt tüketimi, daha yüksek güvenlik standartları ve engellilere özel yeni donanımlar gibi yenilikler, araçlarımızı düzenli olarak yenileyemediğimiz takdirde bizlere ulaşamayacaktır.
Elbette ÖTV muafiyet sisteminin suistimal edildiği durumlar olabilir. Ancak, suistimallerin önlenmesi için tüm engelli bireylerin cezalandırılması yerine, daha etkili denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bizler, toplumun eşit bireyleri olarak, bu tür denetim mekanizmalarının gelişmesiyle haklarımızın korunacağına dair inancımızı korumak istiyoruz.
Siz değerli yetkililerimizin, bu düzenlemeyi yeniden gözden geçirerek, biz engellilerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini göz önünde bulunduracağınızdan eminim. Hayatlarımızı kolaylaştırmayı amaçlayan düzenlemelerin, özgürlüğümüzü ve hareket alanımızı kısıtlayan sonuçlar doğurmaması adına gerekli hassasiyetin gösterilmesini içtenlikle talep ediyorum.
Saygılarımla,