Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

@savior44,

Hocam Ehliyet yenilerken Komisyonlar eleyebildiklerini eliyorlar. Seni eleyebilecek madde varsa hemen eliyorlar. Bende skolyoz var boynum %55-70 arası dönüyor diye bana sürücü olamaz dediler. İş yerim çok uzak 4 saat ayakta gidiyorum 8 araç değiştiriyorum bunu söylediğim de DR nin biri halime acıdı ve sürücü olur raporu verdiler.
Ben aynalardan sizin gördüğünüz gibi görüyorum. Alacağım araçta Kör Nokta dahil 540 derecelik kamera sistemi de var. Komisyonlar kısaca seni eleyebiliyorsa eliyor trafiğe hiç çıkartmıyor. Yurtdışında engelliler bilekleri ile araç kullanırken bizde Engelliler trafiğe çıkmasın isteniyor.

10 yıl satılamama durumuna göre, 10 yılda vergi verilmeyecek değil mi?

gençler bu 10 yıl olayı geriye dönük işledi diyen var işlemedi diyen.. 2020 de aldığım aracı günü dolduğunda satıp tekrar alabilecek miyim bilgisi olan var mı?

@tsunami_,
Vergi dairesine sordum , şuanki sisteme göre 2030 u beklemen gerekiyor.Ama tebliğ yazısı henüz daha ulaşmamış. Gelecek yazıya istinaden 10 sene kuralı geçmişe dönükte olabilir , sadece kanun çıktıktan sonra araç alanları kapsayabilir
Yani şuan net birşey yok

@arizona,
tmm reis teşekkürler. nisana kadar netlik kazanır sanırım herşey. hakkımıda hayırlısı olsun

@arizona,

Vergi dairesi size resmi olarak 2030 a kadar beklemeniz gerektigini ifade etti ise idari dava acıp, vergi dairesinin yasaya aykırı islem tesis ettigini ifade edebilirsiniz. Dava yolu ile de hakkınızı arayabilirsiniz. Bu konuda idari dava acip, sureci sonuçlanan arkadaşlar olur ise burada sonucu paylaşsın lütfen. Asıl sorun tabiki bu 10 yılın herkes icin iptaline yonelik surecin yonetilebilmesi. Yasanin iptali yada degistirilmesi.

@mehmetbey06,
Yazılı bir cevap değil , sözlü olarak söyledi. Onlarda henüz daha net değiller.Muhtemelen sistem suanda herkesi 10 sene kuralına göre uyguluyor.Tebliğ geldikten sonra netleşecek

@tsunami_,

geriye dönük işlemesi hukuka aykırı, umarım işlemez, ben de aracımı 01/06/2020 tarihinde almıştım 01/06/2025 de 5 yılım bitecek, saygılar

Şuan bazı illerde bayiler geriye dönüş işleyeceğini ve kesin alınamayacağını ifade ederken, bazı illerde ise vergi dairelerinden tebliğ gelmediğini belirtiyor.
Vergi daireleri ise tebliğ gelmeden hiçbir şeyin net olmadığını söylüyor.

2017da araç aldım 2023de sattım araç almadım ehliyet için saçma bir şekilde hakem heyetlerinde gezdirdiler bizler hem engelli hem üçkağıtçı hem de paramız çokken ayda 200bin maaş alırken ötvden kaçmak için rol yapıyoruz ya böyle vatan seveler olduğumuz için okşuyorlar, şimdi yeni element uydurdular 10 yıl geçmişe dönük ben hukuk okumadım ama hayatında kenarında oturmadığımız için geçmişe dönük kanun işlemesine daha rastlamadım bu ülke muz cumhuriyeti değilse o geçmiş kavramı hukukçular tarafından yerlebir edeceklerdir, eğer edilemiyorsa ötvyide alırlar, engellileri niye engelli oldun diye de suçlarlar.

@xkatip74,

geriye dönük olarak işlemiyor ki zaten :D senin aracın engelli aracı olduğu için bu kanuna tabi ee yürürlükte de bu kanun var niye işlemesin sana da

Arkadaşlar adamlar vermek istemiyor ve vermeyecek OY olarak da zararlı çıkmayacaklar. Ben size söyleyeyim %90 annesi,babası hariç belki kardeşleri bile sizi ötv siz araç aldığınız için kıskanıyordu içten içe size söylemeseler bile çoğu seviniyor. Yönetmeliği değiştirenlerin bu işten zere kadar zararları olmayacak aksine oy kazanacaklar.

@Polmiks,

Sırf bu yüzden oy kazanmaz çünkü çok daha büyük sorunları var insanların. Yalnız bu yönetmeliğe sevinen insan sayısı çok fazla sıkıntı da burada. Herkesin hakları yavaş yavaş azaldı, hiç kimse başkasının hakkına gitmesine ses çıkarmadı böyle böyle herkes zararlı çıktı.

@bfb_91,

Paylaştım işte mesajda. Güldüğüm nokta yasanın geriye dönük uygulanamayacağı konusundaki ifadenizeydi. Yasa geriye dönük uygulanmıyor zaten diye ifade ettim.

@Polmiks,

sosyal medyadaki yorumları görseniz millet resmen nefret ve kıskançlıklarını kusmuşlar.Çogunlukla iyi olmuş diyorlar.Bu arabalar neyinize yetmiyor, Halen daha mercedes bmw lere biniyorlar diyorlar. Herkesin sorması gereken niye bu kadar yüksek vergi veriyoruz yerine bu haktan yararlananlara söyleniyorlar. Allah onlarada nasip etsin ne diyelim.

@arizona,

Hocam benim param 2.5 milyonu geçiyor istesem 2.5 milyonu geçecek arabayı bile alırım ama 3 milyona bile doğru düzgün bir engellinin kullanacağı standartlarda bmw yok.
Bu aptallar ne zannediyor onu anlamıyorum. 1.591 bin tl idi limit BMW Mercedes ağızlarından düşmüyordu.
BMW ve Mercedes binenler var ama onlar Şehit ve Gazi aileleri biniyor. Şehit ve Gazi aileleri için hiç bir sınır ve limit yok. İsteseler 100 milyon tl lik aracı bile ötv siz alabiliyorlar. BMW Mercedes olarak gördükleri bu insanlar yada enim gibi ÖTV hakkını kullanamayıp kendi parası ile alan insanlar :)

Halen, şu soruma doğru bir cevap alamadım. Arkadaşlar, 2021 yılı Nisan ayında ÖTV indirimi ile aldığımız aracı 5 yılı dolmadan ÖTV ödeyip 2022 yılında satmak durumunda kaldık. Yorgan gitti kavga bitti. Şimdi yeni bir araç alabilmek için süre 2026 Nisan ayında dolacaktı fakat bu yasa ile 2031 Nisan ayını mı bekleyeceğiz?

@KKELEBEKK,

Aslında herşey çok net. Çok net arkadaş çok net. Yasa çıktıktan sonrası süreci kapsar. Bunu herkes bilir. Vergi memurları da buna istinaden işlem yapmalılar. Ama işini bilmeyen benim memurlarım olursa yukarıdan talimat bekler ya da yassaq hemşerim deyip talimat gelene kadar ahkam keser.

@samuray42,

ağlanacak halimize neden kelle gibi güldüğünüzü anlamış değilim bu yasa değişikliği çok mu hoşunuza gitti:mad::mad::mad::mad::mad:

@CaVaLieRe,

memurluk durum değil aslında sistem onay vermiyor.Hatta oradaki çalışanlar buraya gelmenize gerek yok, aynı ekrandan otomobil bayileri bile sorgulayabilir dedi.

@Polmiks,

Bir gazi maasi iki asgari ucret
Ve rutbesine gore uzman ise 49 bincivari er ise 20 bin civari +vakiftan da aliyorlar ve gazilikleri icin yuklu tazminat aliyorlar diye biliyorum yanlis da biliyor olabilirim. ve butun medikal malzemeleri en iyi tek sandalye minder cocuklarinin ozel okul masraflari devlet tarafindan karsilaniyor ve bi de elde ettikleri sonradan kaldirilan devlet memurlugu haklari ve maaslari da var.
Cunku guclu bir dernekleri var .

Zamaninda sivil teror magdurlarina da maas baglandi ve hala aliyorlar o maasi diye biliyorum yanlis da olabilirim ve memuriyet haklari verildi kendi girmezse bir yakini girdi.
olan bi geliri olmayan ya da cok az olan engelliye oluyor.
Cunku guclu bir savunuculari yok.

Haklarını net bilmiyorum ama ötv de sınırları yok. Araçlarını herkes kullanabilir bizim gibi sadece biz değil.
1 memurluk hakları vs var.

Sonuc haklarini cok guclu savunan bir sistem dernek vs var.
Bugune kadar hangi engelli dernegi ya da sakatlar dernegi herkes icin kaliteli bir tek sandalye ya da minder icin medikal bir malzeme icin mucadele etti.
Ben ettigini sanmiyorum Etselerdi simdi kimse engellinin bu arac hakkini alamazdi suistimaller icin bir cozum sunurdu. Spesifik kararlar icin hukumet sahaya inemez dernekler bildirir sorunlari suistimalleri cozumu vs.
Neyse su an bence gazi dermekleri haric diger butun engelli dernekleri ne ise yariyorlar??? Ne icin mucadele ettiler ve hala kapatip gitmiyorlar

Üst Alt