Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

@Polmiks,

Maalesef zor bir süreç. Mevcut eski tip ehliyetimi ve sürüş esnasında çekmiş olduğum bir çok video görüntüsünü ilk komisyonda komisyondaki doktorlara sunsam da olumsuz karar çıkmıştı. Araç almak gibi bir derdim de yok bu arada, istesem de maddi durumum el vermiyor. Mevcut durumu korumak ve sahip olduğum aracı kullanmaya devam etmek hepsi bu. Başlığın dışına taşmak istemem, forumda ehliyet yenileme süreci ile ilgili birçok başlık ve örnek mevcut.

TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ
Engelli bireyler olarak toplumsal hayata katılımda yaşadığımız zorluklara bir yenisi daha eklendi. ÖTV muafiyetinde araç alım sürelerinin 5 yıldan 10 yıla çıkarılması ve %40 yerlilik oranı şartı, bizlerin bağımsız hareket edebilme hakkını ciddi şekilde kısıtlamaktadır.
Bu düzenleme, özel donanımlı araçlara erişimimizi zorlaştırmakta ve günlük yaşantımızı sürdürmemizi neredeyse imkansız hale getirmektedir. Araçlarımız bizim için bir lüks değil, temel bir ihtiyaçtır. Ancak bu değişiklikler, sosyal hayata katılım hakkımızı elimizden almaktadır.
Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve ilgili makamlardan, engelli bireylerin haklarını gözeten bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.
• ÖTV muafiyetindeki araç alım süresi yeniden 5 yıla indirilsin.
• %40 yerlilik şartı kaldırılarak araç seçme özgürlüğümüz korunsun.
Bu kampanyaya imza atarak, sesimizin daha güçlü bir şekilde duyulmasını sağlayabilirsiniz. Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, bağımsızlıklarını korumak ve eşit haklarla yaşamalarını sağlamak için birlikte hareket edelim!
TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ
GENEL BAŞKANI
FATİH SINAV

İmzalar: 6.585Sonraki Hedef: 7.500
6.585
7.500
İmza
Sonraki Hedef
Bugün 3.043 kişi imzaladı

Kampanyayı İmzala

Merhaba,

@Klavyetor nissan üretim yapmayacak:

Şöyle bir haber çıkmıştı:

@arizona,
Daha yukarıda bir mesajı alıntılayarak yanıtlamıştım ama o şekilde görünmüyor yanıtım haklısınız. Nissan’ın Türkiye’de üretim için yatırım yapabileceğinden bahseden daha eski bir haber paylaşılmıştı ancak daha güncel bir haberde durum değişmiş görünüyor. Yani Nissan yakın ya da orta gelecekte alabileceğimiz araçlar arasına girmeyecek.

Dun bi ypu tube yayini izledim bayer indirim yapicak ve hetkes bulup bulusturup bi sekilde o araclari alicaklar diyorlardi. Yani otv siz 200 bin arac satilacagina otv li 100 bin satilsin mantigi her turlu kârda olucaklarmesela ben otv siz bu yerli araclari alacagima uste para katar indrm yaparlarsa istedigimi alirim ve yok o binsin bu kullansin . Yani bu isten vazgecmezler diyorlardi
@beco1,

@assassin_gck,
kâr etmeyecegi karari almiyor.

@assassin_gck

sen engelli olduğuna emin misin ?

yazdığın her mesaj beni irrite ediyor, yazdıklarınla engellileri tahrik ediyorsun.

Buradaki arabaya ihtiyacı olan engelli arkadaşlar (bir kez daha belirteyim benim araca ihtiyacım yok) 10 yıla uzatılmasına en çok tamir/servis için sanayiye gitmenin engelliye çıkaracağı zahmet nedeniyle itiraz ederken sen 2. el araç almaktan felan bahsediyorsun. Hangi engelli ikinci elin sorunlarıyla uğraşacak peygamber sabrına sahip acaba ?

2. el araç fiyatları içinde ötv ödemediğini düşünüyorsun ama satan adam ödediği ötv yi eklemeden mi satıyor aracı sanıyorsun ?

sonuç olarak ilk yazdığın mesajdan beri akp-mhp hükümetine gelen tepkileri azaltmaya çalışırken attığın binbir türlü takla mesajlarında farkedilmiyor sanıyorsun ama yanılıyorsun.

hala bazı arkadaşlar kanun'dan, adalet'ten bahsediyor. anayasa mahkemesinden döneceğine veya uluslararası anlaşmalardan dolayı engelli kanunu iptal olacağına inanıyorlar.
arkadaşlar akepe'nin bu yoldan döneceğine inanmayın, düşünmeyin, hayal bile etmeyin. bu iş bitti.
adamlar engellilerin erken emekli olmasını engelleyecek kanunu bile hazırladılar. sadece gündemin değişmesi gerektiği günü bekliyorlar.
allah'a secde etmeyen şeytan bile bu zihniyete secde etti hala anlayamadınız mı?
çevrenizde akepe'ye oy verenler yüzünden bu rezillikleri yaşadığınızı bilin.
çocuğunuz varsa iyi yetiştirin ve bu ülkeden adaletin olduğu herhangi bir ülkeye gitmesini sağlayın.
size söyleyeceğim son şey; varsa yatırımlarınıza sahip çıkın. bilmediğiniz konulara yatırım yapmayın. malınıza sahip çıkın koruyun.
artık bu iş bitti. NOKTA

@Tarık91,

2001 Toyota 1600 cc terra modeli 24sene kullandım hiç bir zaman ne arıza nede yolda bıraktı yine satmazdım ehliyetim hastane dr ları tarafından sürücü olamaz kararı dolayısıyla satmak zorunda kaldım

Son düzenleme:
Bugün vergi dairesine sordum , onlarada henüz daha tebliğat gelmediğinden dolayı belirsiz
Ama sistem şuan geriye dönükte kabul etmiyormuş
Yani şuanki duruma göre 2020 de araç alan kişi yeni aracı 2030 da alacak
Gelecek olan tebliğata göre değişkenlik olup olmayacağı netleşecekmiş

@assassin_gck,

Aynı fikirdeyim,yok öyle,son kısıtlamalar bardağı iyice taşırdı parasını ev halkının ödediği bir aracı zaten eş bile kullanamıyordu yani 2. bir araç gerekliydi,neredeyse imkansız bir şey,yetmiyormuş gibi yaptıklarına bak,2. el arabaya devam,KDV'm de nasip olmayacak onlara.

@Black.Eagle,

hak yerını buluş sonunda . Aman ehloıyetımı alırlar dıye her karara susar ıtıraz etmez ısek düdüklenen hep bız oluruz bgun oldugu gibi .

Bu kanun ilk cıktıgında Yani limit geldıgınde Ohhh iyiki geldi 2000 motor arac ıstıyodum sımdı alırım artık dıye nara atan akıl yoksunları birde limiti savunanlar vardı . Kendılerı cıkardı bu kanunarı motor hacmını kaldırdılar . PEkı sorarım o zaman bu yerlı arac statusunde 2,0 ve motor hangı araclarda var .. Tayyıp bey acıkladı ya 1,6 neymıs 2,0 a da bınmelı motor hacmı sınırı olmamalı ama şu paraya kadfar dıye . . Kendı cıkardıkları kanuna bıle uymuyor cıkardıkları şeyler . O kadar sacma sapan bır durum var. Destekleyenler sımdı de cıksın sebeb ıle desteklıyoruz desınler de görelim . .

@Sarsak Sansar,

Bence dava açmanız gerekli yasalar geriye doğru yürümez, siz mağdur oluyorsunuz ben de sis gibiyim 01/06/2025 günü aracımın 5 yılı dolacak ama her şey muallakta şu an, mağdursunuz ve hakkınızı arayın, kanun geriye yürümez!

@Tarık91,

Müsküler disrofi rahatsızlığım normal de 34 senedir araç kullanıyordum kas rahatsız lığı kategorisine girdiği için kas rahatsız lığı olanlara verilmediği söylenerek hastahane heyeti kurula yollamadan sürücü olamaz dendi 2 defa itiraz ettim sonuç çıkmadı

@arizona,
Ne zaman geliyormus bu tebligat

Yurtdisi arac ithalinde 10 yili beklemene gerek yok istersen alabilirsin deniliyor aranmiyor mu? Yani 10 yil dolmasa da arac aliniyormus. Yurtdisi icjn geriye işlemeyen yonetmelik yurtici arac aliminda satarsin ama 10 yilin dolmasini bekle mi diyor? Net bu sekilde mi ? Muallak mi su an . Net bilgisi olan var mi?
Bu arada 2. El arac almam kendi aracinin bakimini yaptir kendi bildigin aracina bin.

az evvel vergi dairesiyle gorustum .teblig yok hakkiniz yok muhtemelen alamayacaksiniz dedi. teblig gelmeden net bisey soylemeyiz dendi. arac hakkim kasimda doldu aracimi sattim .

@bfb_91,

Siz Kasım da aracınızı satmissiniz,ayni sizin gibi olup Kasım'da aracini satip Aralık ayinda yeni araç alanlar oldu.
Bu durumda uygulamada adaletsizlik ortaya çıkar.
Bu bile emsal davalik.

@karakaya,

isin kotu yani su resmi basvuru olmadan resmi red yazisi vermiyorlarmis yani ben araca aparat takip tseden gecirip onaya gondermem geeekiyor . olumsuz bir durumda tekrar sokum yaptirmam gerekiyor buda 20 25 k masraf demek.bilginiz olsun

Ben de bayiye başvuru yapmıştım. Bugün vergi dairesi cevap vermiş. Henüz tebligat gelmediği için işlem yapamıyoruz demişler.

*BASIN AÇIKLAMASI DUYURUSU*

Engelli haklarına yönelik son dönemde yapılan sistematik hak kayıplarına karşı durmak ve sesimizi duyurmak için, *9 Ocak 2025 Perşembe günü saat 13.00’te Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde* (Adres: Dikmen Cad. No:12 Çankaya/ANKARA) bir basın açıklaması gerçekleştirilecektir.

Basın açıklamasında dile getirilecek başlıca sorunlar:
- Gelir kriteri bahanesiyle binlerce bakıma muhtaç bireyin kaderine terk edilmesi.
- Yeni engelli emeklilik düzenlemesi ile mağduriyetlerin katlanması.
- KDV Kanunu değişikliği ile ithal protez, ortotik cihaz ve tekerlekli sandalyelere erişilmez hale gelmesi.
- Yeni yönetmelikteki ehliyet kodları ile ortopedik ve işitme engellilerin ehliyetlerinin iptal edilmesi.
- Hafif zihinsel engellilerin eğitim haklarının yok sayılması.
- Evde bakım ve sosyal destekten binlerce ihtiyaç sahibinin dışlanması.
- SGK’nın temel engelli malzemesi için fiyat güncellemesi yapmaması nedeniyle artan mağduriyetler.
- ÖTV Kanunu değişikliğiyle engelli bireylerin sosyal hayattan koparılması.
Unutmayın, haklarımızı savunmak için birlik olma zamanı *ENGELLİLER KONFEDERASYONU*

Üst Alt