Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

10 Ocakta yeni bir düzenleme yapılacakmış. TBMM Komisyonda görüşülecekmiş ne kadar doğru bilmiyorum. Haberi olan var mı) Dahada zorlaştırılacağı söyleniyor. Daha ne kadar zor olur onuda bilemiyorum.

@mustafa8497,

Minimum 6 ay sürer,tabi bu en iyi ihtimal...

Aslında en güzeli Muhalefetin Anayasa mahkemesine iptal davasi açması.
Bu yasa,BM engelliler sözleşmesine aykırı.
İç kanunlar ile uluslararası anlaşmalar celistiginde otomatik olarak uluslararası anlaşmalar geçerlidir.

@selo46,

Burdan bakabilirsin

@karakaya,

Engellilerin ötv muaf araç alma hakkının kısıtlanması muhalefetin pek umrunda gözükmüyor.Sanırım chp milletvekiliydi bir iki laf etti.başkada bir tepki göremedim.

@karakaya,
Bu yasa ukuslararası anlaşmalar bağlamında, Dünya Ticaret Örgütü kurallarına da aykirı. GATT kuralları idi saniyorum. Serbest piyasada, belirli markalara ticari ayrıcalık sağlamak amacı ile imzaladığımız uluslararası kurallara uymak yerine, arka kapıdan dolaylı engeller koyarak, farklı önlemler almış olduk. Muhtemelen zarar gören, elinde araçlar kalan farklı ülkelerin markaları bu konuları, DTÖ yada diğer yasal yollar ile şikayet edeceklerdir.

İlginç birşey rize renault bayii ortopedik engelliye araç satmıyor sadece 90 ve üzeri
Sanayi ve Ticaret bskanliğinin tüketici sorunları ile ilgilenen birimine şikayet icin e-posta atabilirsiniz.

@savior44
Kanunlar geriye dogru yürütulemez denir surekli. Ancak bu bilgi islem ekibi, bir talimat ile kanunlari engelliler aleyhine geriye doğru koşturmayı da başarmiş galiba. Mahkeme yolu ile itiraz etmekten baska yol birakmamişlar.

Arkadaşlar çok göze batmayın ehliyetleriniz iptal edilir.
Bir çok kişinin sudan sebeplerle iptal edildi. Araba kullanma hakkınızı çok kolay elinizden alırlar. Sizi mimlerlerse araç da süremezsiniz.

@Polmiks,

zaten sessiz kalınmaktan bu hale geldi bu ülke,kimse sokağa çıkıp protesto edemiyor yönetenleri çünkü hemen hapise atılıyor emini mi burda ağlayanların çoğu yine bunları destekliyor

27 ağustosta reanult captur icon almıştım,şimdi almak istesem renault olmasına rağmen captur alamıyorum imalat yeri ispanya

@OturanBoğa,

ben aracımı kasım ayında sattım ve almayı hak ettim . benim hak edilmiş olan hakkımı nasıl iptal edebiliyor bu sistem ? hakkı ,hukuku, kuralı geçtim . ben kasım sonu bu işlemlere başlasaydım da vergi dairesindeki agırlık sebebiyle ,1 ay içinde sonuçlanmayabilirdi . nasıl bir şeyin içindeyiz biz ?
yasada sonra arac için başvurumu yaptım ve paramı yatırdım şimdi aracın aparat ve tse süreçleri var akabinde vergi dairesine gidecek. netlik olmadıgından yaptıgım basvuruma olumsuz bir sonuc gelmesi durumunda ciddi zarara ugrayacagım aparat süreçleri vs sebebiyle. bu maddi manevi kaybımı kimden tanzim edecegim ? sonucu burdan bildirecegim ..

@logos,

hayır beyefendi sizde yanlış biliyorsunuz. gonya'da üretilen volvo, mersedes çorum'da üretiliyor. audi ise diyanet genel müdürlüğü'nün garajında üretiliyor. sizde hiçbirşey bilmiyorsunuz. çok cahil gördüm sizi

2.elde vergi yok normal bir arac alıp engelli aracı yapılır mı yapilirsa yeni çıkan düzenlemeye göre mi olur yani yerli üretim ve 10 yıl süre bütün bu düzenleme vergi kaybı için yapılıyor sonuçta devlet zarar görmez

@bfb_91,

Senin durumunda olan arkadaşım var ve maalesef korkunç zarar etti o da. Acaba ötv'siz alıma dönsen, kullanmadan gerekirse sıfır 2. el olarak satsan, daha mı az zararın olur? Bu işleri bilmeyen biri olarak yazdım.

@bocek43,
devletin kurumları, saray, diyanet 3 gün tasarruf etse tüm engellilere bedava araba alınır! Ülke israfın, yolsuzluğun, denetimsizliğin dibine vurmuşken, tasarrufu engelliydi emekliye, asgari ücretliye yüklemek akpnin ustalığını bunu savunmak da akplilerin yüzsüzlüğü. Zerre hakkaniyet ve akıl yürütme içermiyor bu düşünceler

Kanunun amacına daha da hizmet eder hale geitirlmesindeki kararlılığı şerh düşerek strateji oluşturmakta da fayda var.

Hali hazırdaki aracı ile idare edebileceklerin, süreci bir panik ve strateji harici bir aksiyon ile harmanlayıp yeni araç alımını hak etseler de bir süre ertelemeleri iyi olur kanaatindeyim. Olayın sıcaklığı ile aksiyon alıp ihtiyaç karşılanmayan bir aracın alınması bekleme süresini uzatma potansiyeline haiz olabilir.

ÖTV muafiyetli satışın kayda değer olduğu Türkiye piyasasında, firmalar görece ucuz iş gücü nedeni ile düşen satışlarına karşı burada üretime geçme gibi önleyici aksiyonlar alabilir. Çünkü kimse bu piyasada maliyeti kârın altında olan bir aksiyonla pazardan apay almamayı kabul etmez. Pazar payını daima arttırmak ister. Çinli firmaların piyasaya koyduğu dinamit ve BYD firmasının da üretimi Türkiye'ye taşıması düşünüldüğünde diğer firmaların da buna paralle hamleler yapması kuvvetle muhtemel.

Dolayısı ile an itibari ile hak arama anlamında eylemselliği kaybetmeden araç alımı noktasında sürecin olgunlaşmasını bekleyip ona göre atılacak adımı beklemek en makulu gibi.

Haziran ayında Yeni Nissan Qashqai lansmanında firmanın yöneticisi Türkiye'de üretim yapma fikrine mesafeli olmadığını şartların gerektirmesi halinde de bunun gündeme gelebileceğini belirtmişti. Linki de şöyle:

Ayrıca Renault ve Toyota gibi yerleşik firmaların da üretim bantlarında yapacakları revize ile buna daha kolay aksiyon alma ihtimalleri de göz ardı edilmemeli.

Zira bu iki firmanın piyasayı domine etme şansı oluşturacak modelleri mevcut. Görece ülkede hiç üretim ağı olmayan diğer baskın paydaşlarını geride bırakacak bu zaman ve pazar payı artışını geri çevireceklerini düşünmüyorum.

Tabi ki son karar ve getireceği ahvalin risk payı size ait olsun ama böyle bir zaviyeyi de paylaşarak konuya katkı vermek de bana düşsün.

Son düzenleme:
@OptimusPrime,
@bocek43,

noter ,aparat (tse, aparat,cekici ) , kredi cektim ve param bir süredir firmada ve ne zaman sonuclanacagı belli degil . öte yandan arac fiyatları artıyor toyota 70-150 k zam yapmış her geçen gün zarar yazıyor bana kısacası.

5'li çeteye sağladıkları vergi imtiyazlarının en fazla yarısı bile bu ülkedeki tüm engellilerin ve yakınlarının en az 10 yıllık masraflarını karşılar. buna bedava otomobil ve bedava evde dahil.

@egemmm,

Ben sessiz kalıyorum mesela hastane engelli raporuna tertibatlı araç kullanması gerekir yazmak yerine sürücü olamaz yazmak istiyor. ÖTV den yararlanmayı geçtim trafiğe bile çıkartmıyorlar. Bu adamlarla inatlaşılamaz savaşılmaz. bende gitmiyorum dolayısı ile ötv hakkımdan mahrum kalıyorum. Benden söylemesi çok sesini çıkartan sivrilen olursa sistemde işaretlenir problem yaşayabilirsiniz. Herkes biliyor ki tek bir doktorun sürücü olamaz demesi ile ehliyetinize tamamen el koyulur sizi 2 farklı şehir e itiraz için sürüklerler.

Üst Alt